amigdas.com

Nume de cai sau cum să sune un cal și o mare

Horseracing pentru caiAlegerea unui pseudonim pentru un cal este o sarcină responsabilă și dificilă. Mai ales dificil de a alege nume pentru sporturi și rase de reproducție. Există mai multe reguli și recomandări pe care ar trebui să le acordați atenție, gândindu-vă cum să numim un cal.

Unii proprietari de cai cred că este în numele caracterului și viitoarea soartă a animalului de companie va depinde. Prin urmare, pentru a alege un nume ar trebui să fie abordată în mod deosebit cu atenție, acordând atenție tuturor detaliilor legate de calul din culoarea sa, încheindu-se cu obiceiurile sale.

Sfat util pentru alegerea unui pseudonim pentru un cal

Mai întâi de toate, trebuie remarcat, că există mai multe puncte principale cărora ar trebui să li se acorde o atenție deosebită. Alegerea depinde de:

 1. Prezența sau absența unei ramuri tribale.
 2. Animalul va participa la diferite curse, expoziții și alte competiții.

Aceste două criterii sunt foarte importante. Acest lucru se datorează faptului că pentru caii care aparțin unei ramuri tribale sau participă la competiții există o comandă specială pentru selectarea poreclelor. În cazul în care calul este păstrat doar ca un hobby sau în scopul de a ajuta în gospodărie, atunci atunci când alegeți un nume ar trebui să se bazeze pe alți factori. Astfel de factori sunt:

 1. Care este numele calului?Aspectul animalului. Înainte de a veni cu o porecla, ar trebui să te uiți la mare sau la cal. Caracteristicile exterioare ale calului vă pot îndruma către un nume potrivit. Deci, trebuie să acorde atenție culorii animalului, "șosete" albe pe copite și alte caracteristici notabile.
 2. Rasa de cai poate fi, de asemenea, un fel de reper. De exemplu, Vries sau Orlov trotter nu ar trebui să fie numit un nume simplu, cum ar fi Roma sau Dusya. Dar pentru rasele locale asemenea nume sunt perfecte. Dimensiunea animalului poate sugera, de asemenea, un nume posibil. Deci, calul mare poate fi numit Giant sau Atlant.
 3. Caracterul animalului joacă un rol important în alegerea porecla calului. Uneori uitându-te la comportamentul calului, devine imediat clar cum se numește el. Un cal timid și liniștit poate fi numit Bunny sau Tishka. Dar ceasul și calul distractiv pot fi încorporate cu numele de Chatterbox sau Shalong.

Care este numele unui cal de sat local?

Dacă cumperi un cal adult, atunci cel mai probabil va fi o poreclă. Dar dacă cumperi un cal mic, va trebui să te gândești la nume. Dacă vorbim despre o mare și un cal, care sunt destinate menajerii, atunci numele este ales la discreția proprietarului. Restricții în acest caz nu există. Adesea sunt alese unele nume simple și sincere. Ele pot afișa atât caracteristicile rasei, cât și unele trăsături caracteristice. Cele mai comune nume includ:

 1. mai
 2. Burushka,
 3. Ryabushka,
 4. Chubar,
 5. Pâlnie.

Cum să numești un cal rodit?

Porecle de caiNume pentru iepe și cai, care se referă la tribale, ar trebui selectate în conformitate cu anumite criterii.

Numele poate fi ales astfel: numele poate începe cu prima literă a numelui mamei - mare, iar în mijlocul numelui trebuie să fie prima literă a porecla tatălui. Dar dacă calul aparține jumătăților, atunci este posibil să nu se respecte această regulă. Puteți să dați pur și simplu un nume care va începe cu prima literă a porecla tatălui.

Dacă vorbim despre cai de sport, trebuie remarcat că numele lor ar trebui să conțină informații despre stativul sau clubul de care aparțin.

Alegerea numelui celebru

Unii fermieri chemați caii în onoarea unor iepuri celebri. De exemplu, mulți oameni și-au sunat calul Absent în onoarea campionului olimpic. Sau, de multe ori, caii sunt numiți Ashes, în cinstea campionului mondial. Aceste nume pot fi multe, totul depinde de imaginația proprietarului.

Există o clasificare a numelor de cai?

Este demn de remarcat faptul că există o întreagă știință în alegerea numelor pentru iepe și cai. Se numește zoonomia. Există o anumită clasificare, conform căreia puteți alege un pseudonim pentru animalul dvs. de companie. De exemplu:

 • Dacă calul este emoționat și temperat, atunci pentru poreclele sale excelente cum ar fi Gladiator sau Fighter.
 • Ele sunt, de asemenea, numite de fenomene naturale - furtună, furtună, apus sau uragan.
 • Chemat de natură - Zlyuka sau Dobryak.
 • Chemat de numele metalelor prețioase - aur sau diamant.
 • Chemat de trăsăturile distinctive ale aspectului - Shaggy sau Wavy.
 • Ele sunt numite și nume vechi ruse - Prokhor, Lubomir sau Perun.

Care sunt numele pentru cai din Europa?

Cum să numești un cal de rasă purăÎn primul rând, trebuie remarcat faptul că Europa, foarte des, este dată numele mânzului pe baza primei litere a porecla tatălui. În ciuda faptului că această tradiție se extinde la multe rase, nu este obligatorie. Cu toate acestea, crescătorii încă aderă la această regulă nerostită.

Ar trebui să fiți atenți la astfel de excepții din regula de mai sus, ca Trakehner și semi-rasa olandeză. Deci, armăsarii Trakehner sunt de obicei numiți după prima scrisoare a mamei. Este demn de remarcat faptul că această regulă funcționează în toate țările.

Dacă vorbim despre rasa olandeză, numele coltului este ales în funcție de anul nașterii. Prin același principiu, se numește cai și o unire tribală a rasei Holstein. Adică prima literă a numelui este determinată de anul nașterii.

Vorbind despre rasa hanoveriană, trebuie remarcat faptul că poreclele armăsarilor vin foarte des de numele fondatorilor întregii linii a genului.

Trebuie menționat faptul că atunci când alegeți porecla pentru rasa Oldenburg există o anumită diviziune. Deci, există nume care sunt destinate pentru sport, și există pentru reproducere. Dacă un cal mic ar trebui să devină un animal de sport, porecla va fi selectată pe baza primei litere a numelui mamei sale. În cazul în care filbert este destinat pentru divorț ulterior, atunci numele este ales în conformitate cu prima literă a numelui tatălui.

În mod remarcabil, poreclele de cai aparținând rasei olandeze ar trebui să conțină cel puțin 21 de caractere. În plus, este obligatorie înregistrarea unei pseudonime în alianța tribală. Acest lucru trebuie făcut înainte de 1 martie, un an după nașterea animalului. Procedura în sine arată astfel: proprietarul ar trebui să scrie în formularul despre șase presupuse nume pentru armăsar și apoi să trimită acest formular asociației de rasă olandeză de cai. Mai mult, specialiștii vor alege un nume și îl vor înscrie în registrul oficial.

Uneori se poate adăuga un prefix de fabrică la numele calului. De exemplu, pentru pantoful rusesc se înregistrează oficial prefixul Lok, care reprezintă ferma pășunică Lokotky. Pentru o rasă ca Akhal-Teke, prefixul lui Shah a fost adăugat. Spune că acești cai au crescut pe ferma Shah-Teke. În Europa, cel mai eminent este prefixul Glock.

Cum se numește o mareTrebuie remarcat faptul că în Anglia și Irlanda nu există nici o atașare specifică a poreclei armelor mici la numele părinților lor. Adesea unii inteligent sau porecla asociativă. Adesea, fiecare dintre ele are o istorie specială lungă și interesantă de apariție.

În consecință, trebuie remarcat faptul că alegerea unei poreclițe pentru un tânăr armasar sau pentru un fior este o chestiune foarte importantă. Mai întâi de toate, înainte de a da o porecla unui animal, trebuie să o observați bine. Bineînțeles, dacă vorbim despre rasele de pedigree, apoi, în acest caz, urmați toate instrucțiunile și regulile. În plus, asigurați-vă că vă înregistrați numele calului. Și dacă aveți un cal ca hobby sau un asistent devotat în afacerile economice, alegerea unui nume rămâne doar pentru dvs. și depinde numai de imaginația voastră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să numiți câinele băiatului: recomandări, variante de numeCum să numiți câinele băiatului: recomandări, variante de nume
Cum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companieCum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companie
Cum de a alege porecle pentru câini de rase miciCum de a alege porecle pentru câini de rase mici
Cât de bine să numiți pisoiul cu părul roșu al unui băiatCât de bine să numiți pisoiul cu părul roșu al unui băiat
Poreclele de companie: cum se numește o pisicăPoreclele de companie: cum se numește o pisică
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum de a apela un hamster un băiat și o fatăCum de a apela un hamster un băiat și o fată
Nume pentru iepuri sau cum să sunați la un prieten blândNume pentru iepuri sau cum să sunați la un prieten blând
» » Nume de cai sau cum să sune un cal și o mare
© 2021 amigdas.com