amigdas.com

Ce este necesar pentru ouăle de pui?

Cum să oua ouăOrice păsări de curte se confruntă cu nevoia de a înlocui descendenții productivi în timp. Acest lucru se datorează vârstei păsării și scăderii producției de ouă, dar puțini decid să-i înmulțească singuri. Pentru a pune ouă în incubator sau sub păsări de curte și pentru a scoate puii sănătos din ele, este necesar să sortați corect materialul. Ajutând în acest scop sunt ouăle de pui, permițând la etapele dezvoltării fetale să ia în considerare toate defectele din ea.

Care este procedura și ce se face

Procedura pentru ouă este reprezentată de transmisia ouălor printr-un fascicul de lumină direcționat. Acest lucru permite determinarea prezenței embrionului înainte de ao pune în incubator și pentru a detecta în timp util devieri în dezvoltarea fătului.

Dispozitivul în sine pentru a efectua ouale de pui sunt astăzi o lampă cu un fascicul de lumină direcționată și un suport cu o gaură mică pentru ouă. Această procedură a apărut cu mult înainte de inventarea energiei electrice, deoarece fermierii de păsări de curte au realizat deja că este posibil să nu se iau pui sănătoși din fiecare testicul demolat. În acel moment, pentru a determina prezența embrionilor și evoluția corectă a dezvoltării, a fost folosită o lumânare obișnuită, mișcând treptat oul la anumite unghiuri la lumină. Acum, materialul pentru marcaj în incubator pot fi plasate pe un stand special și iluminează imediat din toate părțile.

efectuarea de proceduri de

Instrumentele pentru ouă de pui sunt disponibile în mai multe modele. În orice caz, pentru a începe munca, trebuie să le activați mai întâi. După aceea, acțiunile ulterioare depind de versiunea dispozitivului.

 1. Dacă oul este făcut sub formă de lanternă, atunci întregul proces trebuie ținut în mâinile sursei de lumină și a ochilor și apoi să-l întoarce treptat.
 2. Dacă dispozitivul are o poziție pentru ou, atunci acesta este plasat în gaura disponibilă și să privească prin spațiul interior fără ajutorul mâinilor.

Dacă nu există nici un dispozitiv scump, atunci puteți lumina probele cu o lampă convențională sau o lanternă bună. Pentru a face acest lucru, trebuie să plasați sursa de lumină în cutie, și pe suprafața sa face o gaură mică, mai mică decât dimensiunea ouălor. După pornirea luminii, eșantionul se rotește încet și se studiază din toate părțile. Este important ca lumina să ajungă numai pe cochilie și să nu treacă prin crăpăturile dintre ou și pereții cutiei, ceea ce va înrăutăți calitatea translucenței.

În condițiile fermelor de păsări, testul se efectuează imediat înainte de a fi introdus în incubator. Pentru a face acest lucru, toate probele selectate sunt examinate de specialiști, studiind locația corectă a gălbenușului și mobilitatea acestuia. După inspecție, materialul selectat dezinfectat și trimis la un incubator.

Necesitatea verificării

Ovoscoparea ouălor de pui permite nu numai determinarea fertilității în primele etape, ci și observarea cursului corect al dezvoltării fetale. În timpul inspecției inițiale, trebuie să fiți atenți la următorii indicatori de calitate ai eșantioanelor:

 • Cum să selectați ouăleCochilii sunt uniformi și uniform translucenți;
 • gălbenușul este în mijloc, ușor mai aproape de capătul tăios;
 • gălbenușul este ușor mobil;
 • în regiunea capătului neted este o cameră de aer mică;
 • în interior nu există impurități străine.

Pentru a vedea dezvoltarea corectă a embrionilor ar trebui să fie de cel puțin două ori mai mult, dar este prea adesea interzisă acest lucru. În primul rând, orice interferență într-un proces natural poate fi în detrimentul dezvoltării ulterioare a puilor din cauza schimbărilor frecvente de temperatură, și în al doilea rând, este probabil cauza deteriorarea mecanică a învelișului. Scoateți ouăle din incubator pentru testarea este permisă pentru nu mai mult de 25 de minute.

Verifică mai întâi

Ovoscopia ouălor de pui pentru prima dată este necesară pentru a determina prezența embrionului în interior și absența deteriorării mecanice a cochiliei. Aceasta se face înainte ca incubatorul să fie pus în funcțiune pentru a sorta în timp util exemplarele inutile. Acestea includ ouăle cu o coajă brută, crăpată sau ruptă, cu alte neregularități de suprafață. Cele mai bune probe pentru obținerea de descendenți sănătoși sunt ouăle:

 • cu o coajă netedă;
 • gălbenușul din ele este situat în centru, ușor mai aproape de capătul tăios;
 • curbele vizibile ale gălbenușului;
 • gălbenușul este ușor mobil cu vibrații;
 • există o mică cameră de aer din zona capătului ascuțit;
 • nu există impurități străine - cheaguri de sânge, pene și așa mai departe;
 • toate lichidele din interior sunt uniforme și moderat transparente.

Verificați în timpul dezvoltării

Ovoscoparea ouălor de puiPentru a ști ce este considerat norma dezvoltării în anumite puncte, este necesar să studiem următoarele informații.

Identificați fertilizarea oului poate fi determinată numai în a 4-a zi după ce a fost plasată în incubator. În acest moment, vasele de sânge sunt deja vizibile și puteți simți o ușoară palpitate. A doua zi, vasele de sânge deja umple aproape jumătate din ou, iar în a șasea zi - aproape întregul spațiu interior. În acest moment, puteți simți mai întâi mișcarea embrionului din interior.

Contururile clare ale puiului devin vizibile numai în a 9-a sau a zecea zi, iar de la a 11-a până la a cincisprezecea zi, practic nu există nici o schimbare, cu excepția creșterii active a embrionului și a mișcării cochiliei descendente. Mutarea este finalizată în ziua 16, iar creșterea continuă tot acest timp, până când embrionul umple întregul spațiu din coajă. În cazul dezvoltării normale, aceasta se produce în ziua 18.

Deoarece punctele de cotitură în dezvoltarea unei formațiuni de încetare a 11 zile, și 18 zile, atunci când puiul este umple complet spațiul în coajă, ouăle lustruirii ar trebui să fie puse în aplicare în aceste zile.

Posibile probleme

Respingerea materialului pentru producția de descendenți de pui poate avea loc în toate etapele dezvoltării embrionilor. Principalele indicații pentru acest lucru la prima ophoscopie sunt:

 • deteriorarea cochiliei;
 • identificarea structurii sale;
 • prezența cheagurilor de sânge;
 • amplasarea unui airbag într-un loc neautorizat;
 • prezența întreruperilor;
 • prezența corpurilor străine în interior;
 • două gălbenușuri;
 • rigiditatea gălbenușului sau supersublimarea sa;
 • Nu puteți lua în considerare forma gălbenușului și întregul lichid în interiorul unei culori roșu-portocalii.

Cum să oua ouăRepetarea examinării cu raze X în ziua 11 ar trebui să dezvăluie absența anomaliilor în dezvoltarea organului respirator al embrionului - alantozei. Dacă este format corect, atunci la momentul transmiterii ar trebui să umple aproape întregul spațiu interior al oului și să îl închidă în zona capătului ascuțit. În cazul în care capătul ascuțit al ouului are lumeni în ziua 11, este necesar să se mărească urgent nutriția embrionului, deoarece se dezvoltă prea lent.

Urmărirea finală a ouălor Este necesar să se determine gradul de pregătire al puiilor pentru a fi proiectat. În cea de-a 18-a zi de dezvoltare în cochilie nu ar trebui să existe lacune în altă parte, altfel embrionul ar trebui să mărească urgent alimentele, trecând la nivelul intermediar al incubatorului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Câte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să steaCâte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să stea
Incubarea ouălor de rață la domiciliuIncubarea ouălor de rață la domiciliu
Incubator automat pentru oua de puiIncubator automat pentru oua de pui
Incubatorul din frigider cu propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas, desenIncubatorul din frigider cu propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas, desen
Incubator pentru prepelițe cu mâinile propriiIncubator pentru prepelițe cu mâinile proprii
Modul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesuluiModul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesului
Incubarea ouălor de gâscă acasăIncubarea ouălor de gâscă acasă
Incubarea ouălor de curcan la domiciliuIncubarea ouălor de curcan la domiciliu
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
» » Ce este necesar pentru ouăle de pui?
© 2021 amigdas.com