amigdas.com

Miniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajul

Mini-york într-o canăExistă multe personalități bine-cunoscute: Gerard Depardieu, Arnold Schwarzenegger, Britney Spears, Paris Hilton și alții. Mă întreb ce au în comun? Popularitatea este, desigur, caracteristica lor caracteristică. Dar nu numai asta. Și comunitatea lor nu are legătură cu faima. Animalele preferate sunt mini terieri Yorkshire. Aceasta este o versiune super-miniaturală a faimoasei rase, care este întotdeauna cu gazdele la evenimentele sociale, când vizitează petreceri abrupte și expoziții. Da, chiar și o călătorie obișnuită la magazin nu se poate face fără terieri mici.

poveste

Totul a început în secolul al XVIII-lea. Apoi, în orașul englez Yorkshire, progenitorul rasei considerat a fost Yorkshire Terrier. Primii câini au fost obișnuiți Distrugeți șobolani și vânați dăunători mici. Asta este, funcția lor a fost la fel ca la pisici - distrugerea rozătoarelor.

Străpân al rasei YorkNu se știe exact ce rase erau progenitorii direcți ai terrierilor din Yorkshire. O sută la sută dintre anumiți reprezentanți ai terrierilor britanici, dar nu se știe exact care dintre acestea a fost cea mai mare contribuție genetică. Oamenii de știință au putut înțelege numai faptul că multe dintre semne au fost moștenite paisley, clydesdale și terrier de culoare neagră și negru. Parul lung și lung a trecut Maltele Bolognese. A Skye Terrier a dat o culoare frumoasă.

Dacă vă uitați la tablourile de la sfârșitul secolului XVIII - începutul secolului al XIX-lea, atunci apariția câinilor descrisă acolo este foarte asemănătoare cu reprezentanții moderni ai acestei rase.

Când a recunoscut oficial Yorkes-ul?

Mini-Yorkii sunt, de asemenea, interesanți pentru că au reușit să conducă un lift social foarte mare. În primul rând, au fost pornite de muncitori în manufacturi și apoi de aristocrație. Când regulile reginei Victoria, vizitează un eveniment secular fără un terrier Yorkshire, a fost puternic învinuit.

oficial rasa a fost recunoscută în 1874. Primii reprezentanți înregistrați ai rasei - un animal al unui anume Peter Eden, care a trăit în Manchester. Dar popularitatea rasei a depășit Marea Britanie numai în a doua jumătate a secolului XX.

Primul mini-york din Rusia

Istoria rasei pe teritoriul Rusiei este destul de scurtă. În Uniunea Sovietică a apărut primul reprezentant al acestei rase numai în 1971. Stăpânul său a fost atunci jucătorul de balet Olga Lepeshinskaya, căruia îi dăduseră fanii acest animal.

Olga LepeshinskayaReprezentanții individuali ai acestei rase au apărut înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice. Dar numărul lor era foarte mic - doar nouă bucăți.

Și masiv aceste animale au început să fie aduse numai în 1991 din Spania, Marea Britanie și Franța. Prima grădiniță a fost fondată și acolo. De atunci, mini-Yorkshire Terrier a devenit o rasa foarte populara. Primele pepiniere, în care au fost crescute mini-yorki - "Magazinul Mini" și "Talismanul Moscovei". În prezent, în vigoare Clubul Național Yorkshire Terrier, membrii săi sunt mai mult de două sute de persoane, pepiniere și alte cluburi de fani ai acestor animale.

Ce sunt Terrierii Yorkshire?

Deși toți reprezentanții acestei rase sunt miniaturali, ele diferă încă în mărime. Standardul nu prevede împărțirea animalelor în diferite dimensiuni, dar pentru o convenție în viață, o astfel de clasificare este valabilă.

Există mai multe dimensiuni:

 • York Standardstandard. Aceasta este cea mai veche versiune a terrierului Yorkshire, care a apărut la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Greutatea acestor animale variază de la două și jumătate până la puțin peste trei kilograme. Standardul Yorkie participă la expoziții.
 • Mini-York. Greutatea maximă a acestei specii este de 2,2 kg. Nu toate animalele sunt potrivite pentru reproducere, ci doar masculi. De asemenea, nu participă la expoziții. Terrierii mini Yorkshire au un corp mai slab, se îmbolnăvesc mai des.
 • supermini. De asemenea, puteți vedea numele dimensiunii "micro". Este același lucru. Greutatea maximă este de 1,5 kg. Aceste animale sunt, în general, nepotrivite pentru reproducere, iar în cadrul expozițiilor nu participă. Ei trăiesc foarte puțin, sunt foarte predispuși la răni, pot deteriora oasele, chiar sărind un fotoliu sau o canapea. De asemenea, boala lor caracteristică este hipoglicemia. Aceasta este o cantitate redusă de zahăr din sânge. Acest lucru merită luat în considerare atunci când cumpărați.

Aceasta este o clasificare standard, dar uneori un singur mini terrier "baby-face". Caracteristica lor caracteristică este fața copilului, chiar și la adulți. O altă specie - „gnomi“. Ei au ochii mari, iar fontanelul nu se înmulțește. În consecință, acestea sunt foarte instabile la schimbările din mediu.

Caracteristici ale rasei

Una dintre trăsăturile sale cheie este curajul. El încearcă cu atenție să demonstreze acest lucru, în ciuda dimensiunilor sale reduse.

Să descriem aspectul Yorkilor:

 • Înapoi la YorkUn caz pătrat. Această impresie este creată de lână groasă și frumoasă.
 • Un spate puternic.
 • picioare, dacă te uiți la ei în față sau în spate, stau exact. E același lucru cu coatele. Nu ar trebui să fie părtinitoare în nici un fel.
 • picior Are o formă ușor circulară, gheare de dimensiuni mici, negre.
 • Coadă lungă dreaptă subțire. Lana pe extensia coloanei vertebrale ar trebui să fie mai întunecată decât întregul corp.
 • cap: craniu mic, urechi perpendiculare. O muscatura de dinti - "foarfece".
 • lână. Acesta este semnul care evidențiază în special Yorkii printre alți câini. Nu există substrat. În componența sa, lîna terrierilor Yorkshire seamănă cu părul nostru și, prin urmare, nu produce reacții alergice. O caracteristică caracteristică a Yorkilor - ei nu se varsă.

În cazul în care caracteristicile sunt astfel, putem presupune că câinele este un York de rasă pură.

comportament

Cainii acestei rase arata foarte frumos si plin de farmec. Dar asta nu le împiedică să fie viclean și îndrăzneț. Acești câini sunt premiați să fie numiți însoțitori excelenți care merg fericit cu o persoană de contact și se pot adapta la aproape orice circumstanță pentru a comunica cu stăpânul lor. Da, ei sunt foarte îndrăgostiți de atenție.

York joacăPitici miniaturali găsi perfect un limbaj comun cu persoane de vârste diferite - copii, adolescenți și pensionari. Dacă i se pare că un câine care depășește de multe ori dimensiunea sa, planurile proaste, atunci nu se va teme să o latre. În ciuda faptului că acest câine este de acord cu copiii mici, totuși nu se recomandă să stabilească un animal din această rasă la domiciliu, dacă există copii preșcolari și tineri copii de vârstă școlară. Faptul că un copil nu poate calcula puterea și ofensa animalul. Ca rezultat, devine o victimă. Și nu poate observa câinele pe un scaun sau o canapea. Cu toate acestea, acesta este un avertisment pentru toți membrii familiei.

Este puțin probabil ca cineva să-i placă dacă Yorkshire Terrier își dictează termenii în familie. Pentru a împiedica acest lucru, este necesar să-l educăm bine de la cea mai tânără vârstă într-o atmosferă de iubire și afecțiune. Trebuie să respectăm echilibrul - rigoare maximă în absența cruzimii și cu o atitudine bună. Este de dorit să-i înveți cele mai simple comenzi.

Nu contează cât de mic este un york, este un animal foarte inteligent. Prin urmare, este capabil să învețe modul în care doriți.

Avantajele unui mini Yorkshire terrier

Această rasă este considerată una dintre cele mai scumpe (mai ales atunci când vine vorba de super mini-yorkies). De fapt, merită cu adevărat prețul pe care l-au pus pentru ei. Există multe motive pentru aceasta:

 • Deschiderea spre comunicare. El vă va ajuta în momente de singurătate și dorință.
 • Capacitate bună de învățare.
 • Comunicativ cu oameni de diferite vârste.
 • Tava pentru yorkUșor de întreținut și de întreținut.
 • Sănătatea nu este proastă, deși cu anumite limitări, ca în cazul lui Yorkie supermini.
 • Pentru a păstra câinele este suficient spațiu pentru unul.
 • Câinele poate fi obișnuit cu tava și nu este nevoie să-l umbli în mod constant.
 • Lâna nu se varsă și, prin urmare, nu va exista murdărie în casă.
 • Hipoalergenice.
 • Kudos.
 • Mănâncă totul dacă proprietarii nu strică animalul.
 • Este destul de capabil să-l protejeze pe maestru, dacă este instruit.

Sunt o mulțime de merite, nu-i așa? Prin urmare, este logic să cumpărați acest câine.

Dezavantaje ale rasei

Nu este nimic ideal și, prin urmare, chiar și mini Yorkshire terrier, capabil să atingă stăpânul lor, au deficiențe. Trebuie să fii gata să nu fie dezamăgit de cumpărare.

 • Pentru a avea grijă de părul animalului, este nevoie de mult timp și bani. Numai în acest fel este posibil să se atingă densitatea maximă, densitatea și frumusețea părului câinelui.
 • Este greu să ai grijă de sănătatea ta. Terrierii mini Yorkshire au un corp destul de slab și, prin urmare, trebuie să le arate regulat medicului veterinar și să îi împiedice să cadă, chiar și de la o înălțime mică.
 • Este imperativ să antrenezi animalul astfel încât să fii sigur că nu se va grăbi să treacă trecătorul trecător. Din păcate, acest lucru se întâmplă destul de des. Prin urmare, educația trebuie tratată în mod responsabil.

Sfaturi pentru alegere

Procedura pentru cumpărarea unui mini Yorkshire terrier este simplă. În Rusia există un număr mare de cluburi și magazine unde puteți cumpăra animale din această rasă. Cele mai multe oferte de la Moscova și St. Petersburg. Și pedigree-ul acestor mini-Yorkeri este mult mai lung decât setul de terrier anglic, care a apărut în Marea Britanie. Prin urmare, aceste animale vor fi scumpe.

Dacă nu veți participa la expoziții, atunci cerințele sunt mult mai puțin. Atunci e suficient doar să cumperi un câine bun din această rasă. Și așa câteva recomandări cum se procedează:

 • Puppy York Standardapariție. Dacă este mai în miniatură decât omologii lor, atunci sănătatea sa nu va fi foarte. O dată este necesar să notăm.
 • Pe nas nu ar trebui să fie un raid. Temperatura ar trebui să fie rece și nu prea uscată.
 • Nu vă faceți griji dacă urechi Nu stați. Dacă catelul este mic, acest lucru este normal. De obicei, acestea cresc doar în două luni, maximum trei. Principalul lucru este că pe urechi nu au existat secreții, zgârieturi și alte daune. Totul ar trebui să fie bun și fără miros neplăcut.
 • Conectați un cineolog cu experiență, pentru a facilita alegerea unui câine bun.
 • Fiți atenți la puritatea stratului de lângă anus. Dirtul indică prezența hemminților.
 • Urmăriți comportamentul dvs. Trebuie să fie activi, altfel puteți suspecta probleme de sănătate. În cazul în care câinele are un caracter de conducere, atunci va fi mai greu să reeducați. Prin urmare, este mai bine să cumpărați animale timide, care ascultă cu plăcere conducătorul.

constatări

Deci, un mini Yorkshire terrier este un câine minunat pentru întreaga familie, distractiv, receptiv, sociabil, jucaus. Mai multe caracteristici pot fi enumerate. Există dezavantaje, cum ar fi sănătatea precară și speranța de viață scăzută. Trebuie să fii gata pentru ei dacă intenționezi să devii atașat câinelui ca membru al familiei.

Cum să alegi un terrier Yorkshire
Rasă paisley-terrierBreed York StandardMini-YorkSupermini YorkBaby Face YorkYork urechiMuscatura unui yorkMurea din York trăieșteȘeful statului YorkStructura de yorkTunsorile YorkiePensule pentru yorkPaws din YorkIngrijirea parului YorkAlimente pentru yorkYork pentru o plimbare
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Australian Terrier: caracteristicile raseiAustralian Terrier: caracteristicile rasei
» » Miniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajul
© 2021 amigdas.com