amigdas.com

Cum să aranjezi o găină de găină

Aranjament intern în colibăUn punct foarte important în construirea coopului este aranjamentul său intern. Foarte multe persoane care se ocupă de creșterea păsărilor de curte sunt limitate doar la construcția obișnuită a spațiilor. Și, de asemenea, maximul pe care îi cheltuiesc acești oameni este aranjamentul extern al coopului. Aceasta este o greșeală foarte mare.

Dacă în gospodărie există păsări, acestea sunt probabil principala sursă de carne, precum și ouă pentru familie. Agricultorii care cumpără găinile de ouă și acele păsări care sunt folosite pentru a produce carne, folosesc produse foarte scumpe ca hrană pentru animale și apoi sunt surprinși de productivitatea scăzută. Ouăle oferă straturi foarte mici. Proprietarii nu înțeleg ce se întâmplă, de ce păsările nu transportă ouăle. O explicație foarte simplă poate fi găsită pentru acest fenomen neplăcut. Puii din casa lor experimenta un anumit disconfort. În acest caz, nici mâncarea și rasa păsării nu vor juca absolut nici un rol.

Pentru ca găinile să poarte ouă bine, este necesar să se doteze bine și bine echipamentul lor. Puteți să o faceți singur. Despre cum să dota o găină de pui în interiorul găinilor ouătoare și va fi discutată în acest articol.

Echipament de dormit

Cum să dotezi o coș de pui înăuntruÎn orice coș de pui trebuie construit pentru găini. Acest dispozitiv servește ca un loc în care păsările vor dormi și se vor odihni. Biologii diferiți cred că în acest loc puiul petrece aproape jumătate din viața lor. Și aceasta înseamnă că nopții ar trebui să fie cât se poate de confortabilă și, de asemenea, confortabil pentru pasăre.

Dacă există 10 găini în gospodărie și poate mai mult, atunci este necesar să faceți mai multe locuri în coop, deoarece puiul ar trebui să se simtă foarte confortabil în acest loc. Unii fermieri sau rezidenți de vară preferă să reducă numărul de parcele în timpul iernii. Acest lucru se face astfel încât găinile se pot strânge împreună. Acest lucru le va permite să nu înghețe.

Aceasta este o tactică foarte bună care poate fi folosită. Pentru a face o noptiera standard, trebuie sa gasiti baraje inegale, chiar ramuri sau coaste de lopete. Toate acestea se vor potrivi perfect dispunerii locului de dormit al găinilor. În plus, toate acestea sunt un material improvizat, care poate fi găsit cu ușurință în țară sau într-o casă privată. Dar atunci când este nevoie de o așezare asigurați-vă că respectați anumite reguli:

 1. Echipamente în casă de găinăForța de aderență. Cea mai proastă cale nu ar trebui să se îndoaie sub greutatea puiului. În caz contrar, se va rupe cu ușurință, provocând astfel toate rănile posibile pentru păsări.
 2. Securitate. În cazul în care coada este făcută dintr-o bară, atunci toate colțurile ascuțite trebuie tratate cu un avion. În caz contrar, pasărea poate fi ușor rănită în legătură cu acest obiect.
 3. Confort. Marimea bibanului trebuie să fie astfel încât un adult să fie plasat pe o suprafață de 25 cm. Ar trebui să fie doar spațiul ei. În timpul iernii, densitatea de plantare este mai bine să crească.

Locul de amplasare recomandat de biban: distanța de la podea ar trebui să fie de 50 cm, precum și 25 cm de perete, distanța de la structura învecinată ar trebui să fie de 35 cm.

Echipăm cuibul

Cuibul este atribut foarte important pentru găină ouătoare. Păsările nu vor purta ouă nicăieri, de aceea trebuie să le dotați cu spații confortabile speciale. Acolo ei vor pune ouă și, de asemenea, se angajează să-și reproducă puii. A construi un cuib cu mâinile tale este foarte simplu.

Pentru a face acest lucru, este necesar să utilizați un container care să aibă dimensiunea necesară. Ca recipient, puteți folosi orice coș vechi sau cutie din lemn sau bazin. Potrivit pentru orice capacitate, dimensiunea necesară, care poate fi în zona suburbană sau zona privată. Dar există anumite cerințe care trebuie respectate atunci când faceți un cuib. E vorba de dimensiune. Dacă nu respectați aceste dimensiuni, puiul se va simți inconfortabil.

Dimensiuni necesare:

 • înălțimea ar trebui să fie de 40 de centimetri;
 • lățime - 60.

Pentru a asigura un confort sporit pentru găinile ouătoare, Cuiburile trebuie căptușite cu un strat de paie bună. De asemenea, se va apropia rumegușul de la un copac. Un cuvânt de sfat: găini ca să-și depună ouăle în zone izolate, motiv pentru care la cuib echipamente Coop, trebuie să-l aranjeze, astfel că nu se află în lumina directă a soarelui. Cuiburile pot fi instalate direct sub cocoța, dar în această versiune, din cauza igienei, au stabilit, de asemenea, șoproane mici, ca de pui poate fi murdar, în scădere excremente și pene.

Bucătărie pentru pui

Există două moduri de dotare a alimentatorului de păsări.

 1. Cum să faci o prăpastie pentru găinile ouătoareAtunci când ajustați interiorul coopului, trebuie să aveți grijă și de locul unde va mânca găinile. A face acest loc cu mâinile tale nu va fi dificil. Într-o perioadă în care păsările se plimbă liber (vara) într-o zonă special desemnată, este necesar să se acorde atenție comportamentului lor. Păsările vor săpa în mod constant în pământ și se vor da din el. Aceasta este calitatea lor pot fi folosite pentru binele lor. Trebuie să creăm condiții similare pentru aceștia. Cum? Cu alte cuvinte, ele trebuie să fie turnate direct pe așternut. Desigur, toate acestea trebuie să se facă la o distanță considerabilă de cuib și de biban. Puii se vor hrăni acolo.
 2. Puteți alege o altă cale, în acest caz este necesar să faceți alimente speciale. Dar e mai bine să nu o faci. Lucrul este că găinile sunt foarte înclinate. Ei sunt foarte neglijenți. De aceea, în alimentator va exista întotdeauna o murdărie așa cum o va înțelege, precum și pene. Și găinile ouătoare pot să se certe cu ușurință peste alimente. În consecință, va avea loc o mică luptă, în urma căreia alimentatorul va fi răsturnat, iar întregul coop va fi foarte poluat.

De aceea, hrănirea puilor de pe podea este o opțiune mult mai potrivită. Dar, rezervoarele de apă trebuie făcute și instalate în interiorul coopului de pui. Ele pot fi, de asemenea, foarte ușor realizate din materiale improvizate. Pentru containere, puteți folosi un jgheab vechi. Este ușor și deloc costisitor.

Un loc pentru găinile de găină pentru scăldat

Toate puii, ca și alte animale cu pene, iubesc să înoate. Dar ele produc acest proces nu în apă, așa cum oamenii au obișnuit so facă. Prin urmare, procesul de îmbăiere în spawnii novice poate provoca un șoc. Puii preferă să își coacă pene în praf rutier. Dacă aveți o găină pe șantier, este de dorit să faceți o "baie" dintr-un recipient, în care trebuie așezată cenușa de cenușă. Pentru o baie, orice recipient de dimensiuni este potrivit. Un dispozitiv simplu.

În timpul procesului de scăldat nu trebuie să intervină nici o pasăre, ea va face totul singură. Astfel de proceduri vor ajuta păsările să scape de diverși paraziți care se pot atașa la ea. Acei oameni care au crescut timp de mult timp pui știu perfect că astfel de păsări adesea își iau pe ei înșiși păduchi și alți paraziți. Este foarte greu să scapi de ei după. De aceea, este necesar să se stabilească o baie confortabilă pentru păsări, astfel încât să se poată confrunta cu această problemă pe cont propriu.

Locuri de gătit

Alcoolii și alimentatoarele din carnea de porcPăsările nu pot fi întotdeauna în interiorul coopului, deoarece au nevoie de o încălzire, precum și de aer proaspăt. În cazul în care proprietarul decide să elibereze puii pe site-ul său și apoi să nu controleze mișcarea lor, atunci aceasta va duce la o catastrofă reală pe site. Puii acționează întotdeauna pe același principiu: ceea ce nu poate fi mâncat, atunci este necesar să mușcăm. De aceea, în cazul în care puii nu pot lipi toate plantațiile tale sub formă de castraveți, roșiile, de exemplu, vor strica acest lucru foarte mult.

De aceea, este necesar să faceți un paddock special în care puteți elibera liber păsările și, de asemenea, nu vă faceți griji că vă vor afecta au pair-ul.

 1. Pentru dotarea unui astfel de sit, trebuie să protejați o anumită zonă a teritoriului de lângă coop. Acest lucru trebuie făcut din partea unde se află ușa spre casa de pui.
 2. Pe perimetrul teritoriului, este necesar să se săpare polii și o rețea metalică va fi întinsă peste ele. Această grilă este cel mai bine înecată în pământ cu aproximativ 50 sau 60 cm. Aceasta va fi o măsură de precauție necesară pentru a proteja găinile de găină ouătoare. În caz contrar, un prădător poate intra în celulă, cum ar fi o pisică, de exemplu, care decide să-și umple stomacul cu o găină.
 3. Garda ar trebui să aibă o înălțime de aproximativ 2 metri. Acei oameni care cred că puii de companie nu pot zbura, sunt foarte greșiți în legătură cu acest lucru. Chiar și cea mai groasă și, de asemenea, găină leneșă, fără probleme speciale, poate să treacă printr-un gard la o înălțime de un metru și jumătate. Un bărbat poate traversa un corral cu o înălțime de 3 metri. Dar ei nu vă faceți griji, deoarece, chiar dacă acestea pot obține peste ogradku, masculii nu merg departe de casa de găină, și în curând pentru a sări înapoi la „acasă“.

Iluminarea din coop

Iluminarea din coopAranjamentul coopului ar trebui făcut în așa fel încât să se facă în interior era un iluminat foarte bun. Putem să închidem becurile în interiorul casei cu mâinile noastre, nu va fi dificilă. Efectuarea cablajelor și instalarea lămpilor este o chestiune elementară și, prin urmare, nu este nevoie să descrieți procesul. Este necesar doar pentru a ascuți momentul la fixarea firului. Ar trebui să fie amplasat la vârf, astfel încât puiul să nu ajungă la el. De asemenea, toate elementele de fixare nu ar trebui să fie traumatizante și să nu se desprindă. La urma urmei, un pui poate fi ușor de tăiat în astfel de lucruri.

Trebuie remarcat o trăsătură foarte interesantă legată de pui și întuneric. Nu este un secret pentru nimeni că aceste păsări sunt foarte prost văzute în condiții întunecate. De aceea, în cazul în care stăpânul stinge brusc lumina, poate exista o probabilitate ca nu toate păsările să aibă timp să-și ia locul. Și în întuneric, găinile nu vor putea să-și găsească postul după aceea. De asta Iluminarea trebuie oprită în mai multe etape:

 1. În primul rând, lumina principală este stinsă, dar este necesar să lăsați un bec cu lumină slabă la datorie.
 2. După ce toate păsările sunt în locul lor, puteți opri complet lumina.

Acest factor înseamnă că trebuie să aveți grijă de prezența a două întrerupătoare în casa de găină. De aceea este rațional să instalați un dimmer. Un astfel de aranjament va asigura o decuplare netedă și graduală a becurilor în interior. Dacă cumpărați un astfel de dispozitiv, atunci nu va exista probleme cu puiul. Dimmer este foarte ușor de montat de unul singur.

După cum puteți vedea, amenajarea internă a casei de găină poate fi făcută foarte ușor cu mâinile noastre, această ocupație nu este prea complicată. Pentru a planifica mai bine întreaga plasare internă a coopului, este mai bine să desenați un desen, face un fel de proiect de găină, și mai întâi toate note pe hârtie, și numai atunci vin la dispozitivul real al locuinței de pui.

Nu uitați să aveți grijă de animalele dvs. de companie și vă vor mulțumi cu mare productivitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bineCât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bine
Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
Găinuți: cum să vă păstrați acasăGăinuți: cum să vă păstrați acasă
Cum să scapi de șobolani în găină?Cum să scapi de șobolani în găină?
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Cola de pui de vară în țară: construirea unui coop de mâini propriiCola de pui de vară în țară: construirea unui coop de mâini proprii
Nase pentru găini și cuib pentru straturiNase pentru găini și cuib pentru straturi
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
» » Cum să aranjezi o găină de găină
© 2021 amigdas.com