amigdas.com

Spray pistol pentru pictura: cum să alegi un pistol de pulverizare

Cum să faci un buletinUna dintre sarcinile cheie pe care fiecare maestru de domiciliu aspiră să le rezolve în timpul lucrărilor de reparații este reducerea costurilor de timp. Prin urmare, mai des pentru pictura pereților și plafoanelor cu ajutorul unui pistol de pulverizare. Având în arsenalul său acest dispozitiv simplu, chiar și un laic poate crea o acoperire de calitate pe orice suprafață. Pistoalele de împrăștiere sunt ideale pentru orice reparații și lucrări de finisare. Acestea vă permit să aplicați pereților și plafonului nu numai vopsea, ci și ulei, lac, impregnări speciale, pete și alți compuși. A fost o universitate atât de largă și a oferit aceste dispozitive cu o mare popularitate.

Cerințe pentru instrument

Dacă aveți nevoie să pictați o mașină din când în când, atunci nu este nevoie să cheltuiți bani pentru achiziționarea de echipamente profesionale costisitoare. Dar pentru a avea o armă pentru pictura, care să se descurce perfect cu sarcinile sale, să aibă în economie nu va face rău. Foarte eficiente în acest sens sunt pulverizatoarele ieftine, cum ar fi HVLP, care au toate caracteristicile necesare.

Pentru a nu face o greșeală cu alegerea unui instrument, trebuie mai întâi să identificați pentru dvs. gama de sarcini pe care urmează să le rezolvați. Există dispozitive în care sunt utilizate diferite sisteme de pulverizare. Prin urmare, recomandăm mai întâi să studiem varietatea de oferte ale pulverizatoarelor și ale caracteristicilor acestora. Acest lucru vă va permite să evitați greșelile și să luați decizia corectă.

Pentru a picta masina, puteti folosi practic orice dispozitiv. Dar rețineți că este calitatea dispozitivului care va determina rezultatul final al stratului de acoperire. Începătorii sunt cei mai bine plasați să acorde atenție instrumentelor cele mai bugetare și de calitate. Când obțin o experiență minimă de lucru, vă puteți gândi să cumpărați un pistol de pulverizare mai profesionist.

Numărul optim de dispozitive

Cum să faci un buletinPentru a îndeplini în mod eficient diverse sarcini, este util să aveți în uz casnic mai multe pulverizatoare destinate vopsirii diferitelor materiale. În magazine există modele care pot fi utilizate numai pentru vopsele sau pentru aplicarea vopselei și a grundului. Dacă nu sunteți limitat la posibilitățile financiare, atunci va fi mai potrivit să cumpărați un instrument pentru fiecare material și pentru fiecare sarcină. Acest lucru vă va ajuta să evitați situația de a intra în lacul de vopsea, care a fost pulverizat cu puțin timp înainte de el.

Există specialiști care folosesc cu succes un pistol cu ​​o duza egală cu 1,6. În timp ce lucrați cu un astfel de instrument, trebuie să rezolvați în mod constant problema - curățați pulverizatorul înainte de o altă aplicație.

Soiuri de pistoale de pulverizare

În funcție de metoda de alimentare a aerului și a dispozitivului, pulverizatoarele pentru tavanele și pereții de vopsire pot fi împărțite în trei tipuri principale:

 • mână;
 • pneumatice;
 • electrice.

Modele manuale

Aceste atomizoare au cel mai simplu dispozitiv, în care se pot distinge următoarele elemente principale:

 • pistol de pulverizare;
 • pompă;
 • rezervor de apă.

La momentul demarării lucrărilor în rezervor se creează o presiune, sub care vopseaua este aplicată pe suprafața de vopsit. Pulverizatoarele de acest tip pot fi echipate cu un sistem de acționare cu picior sau manual. În medie, productivitatea lor este de 200-250 m2 / h.

Principalele avantaje ale acestor unități sunt:

 • simplitate în funcționare,
 • nu este nevoie de costuri suplimentare pentru injecția aerului,
 • posibilitatea de a aplica acoperiri cu apă-emulsie, apă-var și apă-cretă.

Dar modelele manuale pot identifica o serie de deficiențe semnificative:

 • Pentru a crea o acoperire uniformă și de înaltă calitate, trebuie să existe constant presiune asupra pârghiei;
 • productivitate scăzută;
 • presiune joasă, predispus la leagăne;
 • adecvat pentru aplicarea numai a unor materiale de vopsea.

Dacă comparați aceste pulverizatoare cu alte specii, atunci calitatea lor de lucru este destul de scăzută. Dar, în orice caz, va fi mai rapid să pictați suprafața cu un pistol manual de pulverizare decât cu o rolă convențională. Un astfel de agregat este perfect pentru pictarea unor zone mici și a unor spații pentru utilizare temporară.

Pistoale de pulverizare pneumatice

O caracteristică distinctivă a acestor dispozitive este posibilitatea de a crea un strat uniform și subțire pe suprafețele unei suprafețe mari. Pistoalele pneumatice au următoarele avantaje:

 • Principiul bullet-makeruluiproductivitate ridicată;
 • vă permit să pictați rapid o suprafață mare;
 • posibilitatea reglării fine a parametrilor de funcționare;
 • presiunea stabilă asigură posibilitatea aplicării uniforme a materialelor de vopsea și lac;
 • adecvate pentru aplicarea oricărei formulări.

Din neajunsurile acestor dispozitive, se poate observa necesitatea unei achiziții suplimentare a unui compresor, fără de care un astfel de pistol de pulverizare nu va funcționa pentru vopsire. Ele sunt echipate cu furtunuri de lungime destul de mică, care restricționează libertatea de mișcare.

În plus, pistoalele pneumatice pot fi împărțite în mai multe subspecii în funcție de caracteristicile dispozitivului:

 • cu furaj inferior;
 • cu hrana de sus;
 • cu presiune ridicată;
 • cu presiune scăzută și volum mare;
 • cu presiune și volum scăzut;
 • cu un sistem de presiune scăzută.

Aparate electrice

Cum sa alegi un aparat electricCaracteristica principală a acestor unități este că în ele toate lucrările sunt efectuate de o pompă care creează o anumită presiune, datorită căruia materialul de vopsea este pulverizat pe suprafață. Deoarece nu există compresor, care ar furniza aer comprimat sub presiune, vopseaua este zdrobită destul de prost. Aceasta determină o calitate scăzută a stratului de acoperire creat.

Pulverizatoarele electrice sunt cel mai adesea alese de maeștrii auto-învățați care au decis să efectueze singuri repararea. Pentru a îndeplini această sarcină, pistoalele electrice de pulverizare sunt ideale pentru că au un preț scăzut și dimensiuni compacte.

Printre alte avantaje ale acestor atomizoare sunt următoarele:

 • management simplu;
 • Puteți regla modul de pulverizare cu parametrii corespunzători;
 • capacitatea de a efectua colorarea la unghiuri diferite, care asigură un tub de prelevare flexibil;
 • posibilitatea de a crea o acoperire de înaltă calitate pentru o perioadă scurtă de timp.

Dezavantajele atomizorilor electrici sunt doar două: necesită prevenirea și întreținerea regulată.

Criterii de selecție

În timp ce studiați diferitele modele de pistoale de pulverizare pentru zugrăvirea pereților și a plafoanelor, trebuie să țineți cont nu numai de producător, obiectivele și sarcinile pentru care achiziționați instrumentul, ci și o serie de alte caracteristici. Există un număr de parametri, care vă va ajuta să alegeți dispozitivul cel mai eficient și de înaltă calitate pentru pictura:

 • Aplicarea booster-ului pentru vopseaMateriale pentru locuințe. Este indicat să se acorde prioritate modelelor în care corpul este fabricat din aluminiu cu acoperire rezistentă la coroziune din nichel. Din plastic este mai bine să refuzați: lăsați un astfel de pistol de pulverizare și să cântărească mai puțin, dar nu va dura mult timp.
 • Aranjament compresor. Deschiderile de pe capacul duzelor disponibile pentru acest element de pistol de pulverizare trebuie să fie din alamă, oțel inoxidabil sau aluminiu.
 • Calitatea garniturilor. O opțiune mai practică este considerată garnituri din Teflon. Multe materiale de vopsele și lacuri conțin un solvent care corodează rapid garniturile de calitate slabă.
 • Dimensiuni. Acest parametru ar trebui să acorde o atenție deosebită acelor stăpâni care urmează să efectueze pictura pe scări. Cel mai bine este să acordați prioritate unei arme electrice, deoarece este compactă și ușor de transportat.

Reguli pentru zugrăvirea zidurilor

Când faci orice lucrare în timpul reparației, trebuie să respecti anumite reguli. Acest lucru se aplică și în cazul colorării suprafețe cu pistol de pulverizare, care asigură o serie de caracteristici:

 1. Descrierea gloantelor auto-fabricateNu rămâne prea mult când pictați pereții pe un singur loc, deoarece orice pauză poate duce la dungi de pe suprafață.
 2. În timpul funcționării, păstrați pistolul de pulverizare strict perpendicular pe bază. Poziția înclinată a jetului va duce la o creștere semnificativă a consumului materialului.
 3. Pentru a obține un strat uniform, se recomandă ca scula să efectueze mișcări circulare de-a lungul suprafeței de vopsit.
 4. Nu puteți începe un strat nou înainte ca acesta să se usuce. Dacă utilizați vopsele pe bază de apă, atunci va trebui să așteptați cel puțin 6 ore înainte de a începe următorul strat.
 5. Nu grăbiți și umpleți imediat materialul de vopsea în capacitatea pistolului de pulverizare. Mai întâi trebuie filtrat printr-o sită specială sau prin două sau trei straturi de tifon pliat. Această procedură simplă vă va ajuta să preveniți înfundarea duzei de pulverizare cu particule de vopsea mari nedizolvate.

Compozițiile de dispersie în apă pot fi vopsite folosind orice tip de pulverizatoare de vopsea. Prin urmare, atunci când selectați un instrument pentru finisarea pereților și plafoanelor cu un compresor, acordați atenție dimensiunilor suprafeței vopsite și intensității lucrării.

Avantajele pistoalelor de pulverizare

Principalul motiv pentru popularitatea ridicată a pistoalelor de pulverizare pentru zugrăvirea zidurilor și a plafoanelor este asociată cu calitățile lor pozitive:

 • Particularitățile de fabricare a unui pistol de pulverizareViteza muncii. Spray-urile sunt ideale pentru pictura suprafetelor mari. Acest lucru va economisi nu numai timpul, ci și puterea stăpânului.
 • Precizie. Cunoscând regulile de lucru cu un pistol de pulverizare, poți să faci rapid și fără efort fizic semnificativ o acoperire uniformă fără divorț și dungi.
 • Ușor de aplicat. Datorită creșterii vitezei de lucru, este mult mai ușor de aplicat compușii. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să rostogolească sau să frecați vopseaua, care de multe ori are de-a face cu o perie sau o rolă.
 • Economie. Când utilizați un pistol de pulverizare, vopseaua este de obicei diluată. Datorită acestui fapt în timpul pulverizării, se asigură o aplicare mai uniformă a materialului, ceea ce reduce consumul de vopsea.

Caracteristicile creării unui pistol de pulverizareParametrii importanți, care trebuie luate în considerare la alegerea vopselei pentru pistolul de pulverizare, sunt și timpul de uscare, consumul și numărul recomandat de straturi. Pentru a crea o acoperire de înaltă calitate și uniformă, este recomandabil să se utilizeze compuși tixotropici care nu curg și se nivelează rapid pe suprafață.

Când lucrați cu un pistol de pulverizare folosind vopsele pe bază de apă și impregnări, este recomandat să le diluați cu apă cu 10-15%. Și este de dorit să faceți acest lucru numai după tentativă. Timpul necesar pentru uscarea materialelor vopsele și lacuri aplicate de pulverizatorul de vopsea este de obicei 6-12 ore.

Nu numai constructorii, ci și mulți maeștri de acasă folosesc din ce în ce mai mult instrumente tradiționale - perii și role - pentru a picta pereți și plafoane. La urma urmei, în magazine puteți cumpăra soluții mai eficiente și mai productive, dintre care unul este un pistol de pulverizare. Principalul avantaj constă în faptul că economisesc timp și energie considerabilă atunci când pictează. Multe dintre modelele de pe piață funcționează cu aproape toate materialele de vopsea și lacuri.

Caracteristicile aplicației pistolului de pulverizareEle au, de asemenea, alte caracteristici pe care fiecare profesionist acasă care va folosi un pulverizator de vopsea pentru auto-reparații trebuie să știe.

Direct înainte de colorare suprafețele cu ajutorul unui pistol de pulverizare este necesar să se studieze regulile aplicării sale. La urma urmei, fără a cunoaște aceste nuanțe unei persoane nepregătite, va fi foarte dificil să se creeze o acoperire uniformă și de înaltă calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Grunduirea peretilor inainte de pictura: cum sa alegi compozitia potrivitaGrunduirea peretilor inainte de pictura: cum sa alegi compozitia potrivita
Cum de a alege un pistol de lipit pentru lucrul cu aceCum de a alege un pistol de lipit pentru lucrul cu ace
Cum de a alege o pistol de pulverizare pentru vopsele pe bază de apăCum de a alege o pistol de pulverizare pentru vopsele pe bază de apă
Cum să pictezi bine o sticlă cu o rolăCum să pictezi bine o sticlă cu o rolă
Cum de a alege un compresor de aer pentru picturaCum de a alege un compresor de aer pentru pictura
Airless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicăriiAirless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicării
Paint Pulverizator: utilizări, beneficii și opțiuniPaint Pulverizator: utilizări, beneficii și opțiuni
Alegerea vopselelor acrilice pe bază de apă pentru lemn și sfaturi pentru picturaAlegerea vopselelor acrilice pe bază de apă pentru lemn și sfaturi pentru pictura
Cartuș pentru aplicații de tencuialăCartuș pentru aplicații de tencuială
Pistoalele cu pistoale pentru pictarea peretilor si tavanelor cu mainile talePistoalele cu pistoale pentru pictarea peretilor si tavanelor cu mainile tale
» » Spray pistol pentru pictura: cum să alegi un pistol de pulverizare
© 2021 amigdas.com