amigdas.com

Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește

Habitatul AnacondaSnake anaconda - o reptilă foarte mare, a cărei greutate poate ajunge la sute de kilograme.

Unele surse susțin că șarpele poate ajunge la o lungime de 11 metri, cu toate acestea, oamenii de știință cred că aceste zvonuri sunt false, pentru că cel mai mare sarpe care sa întâlnit persoana este înregistrată în Venezuela și lungimea sa este de aproximativ 5,5 m.

Studiind aceste șerpi, oamenii de știință au ajuns la concluzia că lungimea femelelor, care, întâmplător, mult mai mult decât masculii, nu poate depăși 6,7 m.

descriere

Se crede că numele anacondei a fost derivat dintr-un cuvânt consonant din limbajul tamil, ceea ce înseamnă "ucigașul de elefanți". Numele științific al acestui reprezentant al sculptorului "Eunectes" este tradus ca "un bun înotător".

Ca și ceilalți șerpi, scheletul anaconda este împărțit în două părți: trunchiul și coada. În total, corpul ei poate avea mai mult de patru sute de perechi de vertebre, care au capacitatea de a se extinde atunci când înghite o pradă deosebit de mare. Craniul, la fel ca mulți reprezentanți ai detașării lor, este legat de ligamente mobile, ceea ce face posibilă absorbția totală a pradă.

Este interesant faptul că urechile și ochii anacondului au o formă similară cu modul în care se află în crocodili. Acest lucru îi permite, sub apă, să-i urmărească potențiala victimă. Ochii nu sunt deosebit de buni atunci cand se concentreaza pe un obiect, dar sunt mai potriviti pentru urmarirea modului in care obiectele se misca.

Muscatura de șarpe este destul de dureroasă, deoarece dinții sunt foarte lungi și puternici, dar totuși siguri, pentru că gigantul anaconda nu este otravitor. În timpul vânătorii, limba șarpelui este mereu mobilă, deoarece acesta este cel mai important organ responsabil pentru simțul mirosului.

Anaconda lungimePe corpul șarpelui fără glande. Din acest motiv, pielea ei nu este lucioasă cu nici o descărcare, ci din cauza unor scări strălucitoare și netede. Acestea sunt usor simplificate, care ofera reptile cu miscare confortabila in apa.

În culori, culorile de măsline, bogate în galben și maro sunt combinate armonios. Petele de pe corpul anaconda, care se află de-a lungul coloanei vertebrale, îi ajută pe animalul să se ascundă ușor atât în ​​mediul acvatic, cât și pe uscat. Anaconda sunt minunați înotători, astfel încât preferă să se stabilească lângă râuri, mlaștini și râuri cu un curent liniștit. Pe pământ acest șarpe nu se mișcă atât de des și, ca un loc de singurătate, alege copacii. În caz de vreme uscată, o anaconda, în așteptarea ploilor torențiale, se strecoară în groapă. Lista teritoriilor locuite de unul dintre cei mai mari șerpi este următoarea:

 • America de Sud;
 • Peru;
 • Brazilia;
 • Guyana;
 • Guyana;
 • Paraguay;
 • Venezuela;
 • Ecuador;
 • Columbia;
 • Bolivia.

Este interesant faptul că creste o anaconda gigantica pe tot parcursul vietii sale. Numai în primii ani acest proces este accelerat, iar după atingerea dimensiunii medii, acesta încetinește. Cât timp trăiesc acești șerpi nu se știe cu certitudine. În captivitate, această cifră este semnificativ mai mică, aproximativ șase ani, dar în sălbăticie cea mai mare vârstă înregistrată de anaconda este o perioadă de 28 de ani.

Anaconda dieta

De cele mai multe ori anaconda vânătoare în apă. Ea așteaptă ore întregi pentru victima, urmărindu-i liniștit și nemișcată, apoi se aruncă spre pradă și strangule, înfășurându-se în jurul ei. În unele surse se indică faptul că numeroase fracturi de gleznă duc la moartea unei victime anaconda. De fapt, provine din sufocare. După o masă consistentă, șarpele digeră hrana pentru o perioadă lungă de timp, iar de la o masă la alta poate dura aproape câteva luni. Dieta standard anaconda include următoarele animale:

 • Anaconda este un prădător periculospăsări plutitoare;
 • broască țestoasă;
 • Capibara;
 • capibara;
 • caimani;
 • agouti;
 • pekaremi;
 • alți șerpi mari, de exemplu, puștii.

Anacondas sunt mai degrabă fără discriminare în ceea ce privește alimentația, de aceea canibalismul se dezvoltă în cercul lor. Trebuie remarcat faptul că ei nu își sufocă întotdeauna victimele. Uneori, dacă animalul este mic, îl apucă pur și simplu cu dinții lungi și apoi înghite complet. Uneori, animalele domestice, cum ar fi pisicile, câinii și puii de găină, devin victime ale acestor șerpi mari.

tipuri

Giant anaconda, este la fel obișnuit și verde anaconda, este cea mai mare anaconda, a cărei lungime poate ajunge la șase și jumătate de metri, și o greutate - o sută de kilograme. Pe corpul ei, care este vopsit într-o culoare gri-verde, există două rânduri de pete eșalonate. Locuitorii sunt verzi în America de Sud, Brazilia, Paraguay, Bolivia, pe insula Trinidad și în Peru.

Anaconda paraguayă: descriereparaguayan, care are mai multe nume - galben și sud, - poate crește până la patru metri. În cea mai mare parte, reprezentanții acestei specii au culoarea galbenă, totuși, există specimene verzi și gri. Petele de pe corp au o margine întunecată și un centru luminos. Anaconda sudică preferă apă în picioare sau cu flux redus din Paraguay și din Bolivia de Sud.

Eunectes beniensis are unele asemănări cu anaconda paraguayană. Lungimea sa este de patru metri, iar culoarea la portbagaj este fie galben-maronie pe burtă și maro pe spate, fie măslin. Pe cap sunt cinci benzi de pete întunecate, iar întregul corp este împrăștiat cu sute de pete albe. Zona de distribuție a acestei specii este pădurile Bulgariei.

Deshauenseya - cel mai mic reprezentant al anonelor cu lungimea de un metru și jumătate. Informațiile despre el sunt foarte mici, deoarece oamenii de știință nu au studiat suficient această specie. Acești șerpi locuiesc în mlaștini brazilieni și Guyana.

reproducere

Ca majoritatea șerpilor, Anacondas preferă să conducă un stil de viață solitar. Cu toate acestea, în timpul împerecherii, ele sunt colectate în grupuri destul de mari. Sezonul lor de împerechere cade în sezonul ploios, iar procesul în sine are loc pe uscat. Feromonii, excretați în corpul femelelor, nu atrag nici unul, ci mai mulți bărbați, dintre care fiecare se poate îmbina alternativ cu femela.

Șerpii sunt încurcați într-o minge, iar bărbatul își păstrează partenerul imitând membrele posterioare, pentru care au primit numele boidae. Anaconda se referă la șerpi vivipari, deși uneori produc ouă. Dar, în majoritatea cazurilor, un corp de ou subțire izbucnește în corpul femelei și există deja șerpi vii pe lumină. Experții argumentează despre numărul maxim de pui pe care acest șarpe îl poate produce. Cineva este de părere că nu mai pot apărea decât patruzeci și cinci de urmași, iar unii susțin că numărul lor poate ajunge la o sută.

Lungimea copiilor este mai mică de un metru. La fel ca toți șerpii, după apariția puilor, mama nu mai este interesată de ei. Și, deși puii ei sunt complet independenți și pot vâna, unii dintre ei mor, devenind o pradă pentru caimani și alte animale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?
Să ucizi un șarpe într-un vis: ce poate visul unui astfel de vis?Să ucizi un șarpe într-un vis: ce poate visul unui astfel de vis?
» » Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
© 2021 amigdas.com