amigdas.com

Cum pot scăpa de condensul de pe toaleta

Ustensile de baieToaleta într-o casă modernă a încetat de mult să fie un loc în care miroase rău și unde doriți să ieșiți cât mai curând posibil. Toaletele moderne sunt frumoase și confortabile, iar interiorul miroase plăcut datorită faptului că mulți oameni echipează baia cu aparate speciale cu aromă.

Cu toate acestea, la toaletă a fost întotdeauna frumos să vină ar trebui să fie bun pentru a viziona-l curat în mod constant după ei înșiși, asigurați-vă că echipamentul funcționează întotdeauna în mod corespunzător, precum și de timp pentru a elimina problemele care apar, în special, rezervorul de condens la vasul de toaletă. În cazul în care rezervorul de transpirație de toaletă, și apoi se execută de apă, în curând mirosul neplăcut poate apărea în toaletă, iar toaleta va pierde aspectul inițial. Astăzi vă vom spune de ce rezervorul se transpiră și ce moduri puteți scăpa de condensul de pe rezervor.

De ce bea toaleta?

Condensul pe vasul toaletei apare datorită faptului că temperatura apei din acesta diferă de temperatura aerului din încăpere o medie de 15 grade. De aceea suprafața începe să "transpire". Apa la toaletă vine dintr-o conductă care se află pe stradă sau sub pământ, în cazul în care curtea este iarna și camera este încălzită, diferența va fi uriașă.

Apariția condensului poate apărea datorită unor astfel de factori:

 • scurgerile de apă - apare din cauza funcționării defectuoase a pieselor fitingurilor atunci când rezervorul începe să se umple cu apă rece. Condensul se formează independent de presiunea apei, totuși depinde de cât de mult se îngroașează rezervorul. Pentru a scăpa de condensul format ca rezultat al scurgerilor, este necesar să reglați sistemul de drenaj sau să schimbați părțile defecte ale bolului toaletei;
 • excesul de apă - cu cāt mai des este coborāt toaleta, cu atāt mai mult lichid se īntoarce. În consecință, probabilitatea ca suprafața să fie umezită va fi mai mare. Pentru a rezolva această problemă fără a se deteriora în ceea ce privește curățarea bolului vasului de toaletă, trebuie să îl ajustați astfel încât apa să fie alimentată mai puțin. În cazul în care familia este mare și de multe ori trebuie să utilizați toaleta, este mai bine să cumpărați o toaletă cu un pas sau un drenaj reglabil. Acest lucru va reduce în mod semnificativ utilizarea lichidului și poate salva rezervorul din condensare;
 • prea rece apă - în cazul în care locuiți într-o casă privată, este posibil să se izoleze în continuare apa de cale de rulare, este un pic de căldură apa de la hrănire și pentru a reduce riscul de condens pe rezervorul de toaletă;
 • umiditate ridicată într-o baie sau într-o baie - pentru a face față încețoșării rezervorului cu umiditate ridicată în toaletă, instalați uscătoare de aer;
 • Probleme cu sistemul de ventilație - dacă există, masele de aer nu vor putea ieși calitativ, respectiv, acest lucru va duce la apariția condensului. De exemplu, calitatea ventilației se deteriorează semnificativ în cazul în care găurile sunt strânse, deci nu o recomandați în locuri cu umiditate ridicată.

Efectele oboselii obișnuite

Cum se face cu condensareaÎn cazul în care condensul de pe vasul de toaletă nu luați nici o măsură pentru al elimina, atunci lângă toaletă va fi întotdeauna o băltoacă mirositoare neplăcută. Aceasta va conduce ulterior la astfel de consecințe, cum ar fi:

 • creșterea umidității;
 • apariția ciupercilor și a mucegaiului;
 • materialele vor fi corodate, ducând la pierderea rapidă a aspectului și a ruginei;
 • șuruburile de montare a rezervorului și rezervorul propriu-zis, datorită formării ruginei, vor deveni rapid inutilizabile.

Metode pentru controlul condensului

Așa cum am menționat deja, metodele de combatere a condensatului depinde de motivul apariției acesteia. Să ne uităm la cele mai obișnuite:

 • Cum să ai grijă de baieverificați ventilația - După cum am menționat deja, nu este de dorit să etanșați complet orificiile de ventilație pentru a "acultura" spațiile. Mai bine obțineți o grila decorativă, de asemenea, arata grozav, și cu ventilație în toaletă nu va fi nici o problemă. O altă modalitate de a rezolva problema cu ventilația este să lași ușa în toaletă puțin întredeschisă, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil;
 • instalarea de ventilație mecanică - această soluție este perfect pentru bai cu toalete, atunci când apar condensați nu numai pe toaletă, dar, de asemenea, pe gresie, oglinzi, plafoane și alte suprafețe. În astfel de cazuri, este mai bine să instalați un sistem de ventilație profesională cu o capacitate care să corespundă condițiilor de utilizare a băii în acest caz sau în acel caz. Apoi condensurile vor înceta să apară;
 • corectarea dispozitivului de drenaj - Dacă rezervorul de scurgere este rupt, apa din acesta va curge constant. Firește, este rece, datorită căreia suprafața rezervorului va fi, de asemenea, rece și ceață. În plus, dacă aveți un contor, atunci cu această problemă va trebui, de asemenea, să plătească pentru o astfel de scurgere. Dacă aveți abilitățile corespunzătoare, puteți elimina problema cu propriile mâini sau puteți apela un instalator;
 • instalarea izolației termice pe un rezervor și țevi - în acest scop sunt aplicate atât adaptări speciale de încălzire, cât și mijloace improvizate. Pentru a izola rezervorul, acesta trebuie să fie șters, apoi lipit cu izolație termică cu un adeziv special. Ca radiator pot fi utilizate foi de polistiren expandat sau neopren. Cu toate acestea, această metodă nu este întotdeauna în măsură să elimine complet rezervorul de transpirație.

Apropo, unii producători de boluri de toaletă oferă modele cu pereți dubli ai unui rezervor pentru scurgere, în astfel de rezervoare din interior există un recipient suplimentar din plastic care nu vine în contact cu ceramica. Dacă în modelul dvs. această opțiune nu este furnizată, atunci puteți pune învelișul plastic acolo.

În plus, mulți, de asemenea recomandă astfel de metode rezervorul anti-înghețare, cum ar fi:

 • instalarea șinelor încălzite pentru prosoape;
 • instalarea unui cazan special.

Cum să scapi de condensExperții încă mai cred că metoda cea mai eficientă de control al condensatului este sistem de ventilație profesională, care este capabil să mențină nivelul optim de umiditate în cameră, în care apariția condensului este redusă la zero.

După cum puteți vedea, este posibil să se facă față cu vasul de toaletă transpirativ, precum și cu pereți și oglinzi, și există o mulțime de modalități pentru acest lucru. Dacă nu puteți să cumpărați și să instalați un sistem puternic de ventilație profesional, încercați să aerisiți camera toalete mai des, monitorizează starea de instalații sanitare, și nu ignora aparitia condensului sau bălți în baie. Dacă urmați acest lucru, atunci o astfel de problemă cum ar fi dezghețarea rezervorului dispare, iar instalatorul dvs. va dura mulți ani, iar vizitarea toaletei va fi foarte plăcută.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se instalează o toaletă în casă?Cum se instalează o toaletă în casă?
Cum de a curăța toaleta de la înfundarea acasăCum de a curăța toaleta de la înfundarea acasă
De ce după spălarea vasului de toaletă curgeDe ce după spălarea vasului de toaletă curge
Cum să ascundeți țevile în toaletă?Cum să ascundeți țevile în toaletă?
Caracteristicile tehnice ale confort vas compact de toaletăCaracteristicile tehnice ale confort vas compact de toaletă
Dulap uscat cu mâinile propriiDulap uscat cu mâinile proprii
Toaleta era înfundată: ce să facă dacă ar exista o astfel de problemăToaleta era înfundată: ce să facă dacă ar exista o astfel de problemă
Toalete pentru cabane: soiuri, fotografii și prețuriToalete pentru cabane: soiuri, fotografii și prețuri
Ștampilă separett de ședere 7011Ștampilă separett de ședere 7011
Bideu împreună cu un vas de toaletă: o alegere de tehnică sanitară "două în una"Bideu împreună cu un vas de toaletă: o alegere de tehnică sanitară "două în una"
» » Cum pot scăpa de condensul de pe toaleta
© 2021 amigdas.com