amigdas.com

Cum arată gândacul obișnuit?

MedvedkaPersoana care a văzut primul ursul, distorsionează invariabil de dezgust. Atât de neobișnuit și de nefiresc este această insectă. Poate că autorii filmelor de la Hollywood, creând monștrii lor, sunt inspirați de apariția ursului. Cu toate acestea, acest lucru nu este un produs al răului, ci o ființă obișnuită care a primit aspectul său neobișnuit din cauza condițiilor de habitat și a stilului de viață.

Această insectă este bine cunoscută cultivatorilor experimentați. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece un urs este un dăunător care poate provoca daune semnificative aproape tuturor culturilor de grădină. Prin urmare, începătorii în grădinărit vor fi utile pentru a afla mai multe despre el.

Cine este un urs?

Medvedka este o insectă mare săpat, aparținând genului de Orthoptera. În condițiile climatice, este adesea posibil să se găsească Gryllotalpidae gryllotalpa sau kapustyanku. Acest tip de urs în Europa nu se găsește numai în Finlanda și Norvegia. În toate celelalte țări europene, acest dăunător se simte excelent.

Insectul trăiește cel mai mult sub pământ. Pe suprafață este selectată numai noaptea. În timpul frigului de iarnă, insecta ajunge la pământ la o adâncime mai mare de 2 metri. Cu toate acestea, dacă în apropiere există o grămadă de compost caldă, insecta preferă să iasă în ea.

Ursul este omnivor și, prin urmare, reprezintă o amenințare gravă pentru grădinari. Nu mănâncă numai sfeclă, morcovi și cartofi.

Cum arată ursulCorpul gândacului are o formă cilindrică a corpului. Lungimea ei nu depășește 5 cm. Lamele insectei arata ca niște lame mici. Datorită lor, bug-ul se îngroapă cu ușurință în pământ.

În ciuda faptului că episcopul își petrece cea mai mare parte a vieții sub pământ, are aripi, pe care le folosește cu pricepere când este necesar. Această nevoie vine în perioada de reproducere. În acest moment, bărbații și femeile se ridică la suprafață și zboară pentru împerechere pe distanțe lungi.

Există multe specii de pui de urși. Unii dintre ei sunt vegetarieni plini, alții preferă să mănânce orice fel de mâncare. Specii individuale de dăunători sunt terminate prădători.

Masculii urșilor cântă în timpul sezonului de împerechere. Cu ajutorul unor găuri subterane, ele emit un ton pur, care datorită unei mici modulații se transformă într-un twitter neobișnuit. Aceste sunete atrag masculi la femele.

Băiatul din lume este judecat diferit. În Europa, oamenii insectei recunosc în mod neechivoc ca pe un dăunător. Dar în Zambia, locuitorii locali consideră acest dăunător un simbol al norocului. În regiunile aride din America Latină, această insectă este evaluată pentru capacitatea de a prezice ploaia. Există țări în care urșii mănâncă.

Cum arata ursul?

Această insectă are un aspect, spre deosebire de orice altă insectă de pe planetă.

 • Ursul obișnuit are un corp de formă cilindrică, cu o lungime de 3,2 până la 3,5 cm. Pe suprafața sa există fire de păr mici. Există o mulțime de ele, astfel încât acestea să creeze o acoperire densă și mobilă, facilitând mișcarea insectelor sub pământ.
 • Capul cu părțile anterioare și pieptul are o cochilie suficient de puternică, dar abdomenul insectei este foarte moale.
 • Antenele cu filet și o pereche de ochi mici pot fi văzute clar pe cap.
 • Cu o examinare mai detaliată a ursului, se pot vedea două perechi de aripi. Ele sunt stivuite peste abdomen. La cele mai multe specii de urs, aripile din față sunt rotunde și mici. Aripile posterioare sunt mari, astfel încât se extind dincolo de marginea abdomenului. Doar un număr mic de specii de urși, aripile din spate sunt mici. Din acest motiv, insectele nu se pot mișca prin aer.
 • Lamele anterioare ale ursului sunt proiectate pentru a săpați pământul. Pentru mișcarea normală, insecta folosește spatele, picioarele asemănătoare gândacului. Cu toate acestea, dacă vă uitați la structura lor, puteți vedea că ele sunt mai potrivite pentru împingerea solului decât pentru mișcare.

Larvele ursului nu se deosebesc foarte mult de insectele adulte. Diferența este numai în absența aripilor și a organelor genitale.

Cum creste ursul?

Reproducerea ursuluiPerioada de împerechere a acestor insecte începe în mai și durează până la apariția răceliilor. Sezonul de împerechere este însoțit de cântatul melodic al bărbaților. Femeile, auzind aceste sunete, noaptea sunt alese din nurca lor și zboară la o întâlnire cu bărbați. În același timp, acestea pot acoperi o distanță de până la 8 km.

Este demn de remarcat faptul că bărbații nu cânta întotdeauna, atrăgând femele pentru împerechere. Uneori pot chema femeile să indice cel mai bun loc pentru ouă.

După fertilizare, femeia începe să construiască un cuib. Cel mai adesea este puțin adâncă: 5-15 cm. Adâncimea cuiburilor depinde de tipul de sol.

În cuibul construit, femelele plasează ouă după 2 săptămâni după împerechere. La un moment dat, nu mai mult de 60 de piese. Fiecare ou nu este mai mare de 1 mm.

Din ouă în decurs de 2 săptămâni, apar larve. Aceasta este a doua etapă a dezvoltării unei insecte. Există 4 dintre ele:

 • ou;
 • larva;
 • nimfă;
 • Imago.

În fiecare etapă, dăunătorul suferă o metamorfoză incompletă.

Larva inițial nu arată prea mult ca un adult. Cu toate acestea, după trecerea prin 10 linii, aspectul său se apropie de cel al unei insecte adulte.

În stadiul de nymfa, larva trece doar câteva zile după ce a ieșit din ouă. Nimfele ar trebui să mănânce mult pentru a merge la stadiul adultului. Acestea din urmă ajung în 2 ani. Adulții sunt considerați a fi urși, care au trecut toate ciclurile de molotare și posedă organe sexuale.

Întregul ciclu de viață al acestei insecte nu depășește 5 ani.

Stilul de viață al ursului

Stilul de viață al ursuluiFericit pentru a găsi un foarte dificil. Faptul este că este o insectă de noapte. În după-amiaza se ascunde sub suprafața solului. Dacă oamenii văd acești dăunători, este mai ales în luna mai. În acest moment, insectele mate și, în consecință, apar mai des pe suprafața solului.

Urșii obișnuiți trăiesc la o adâncime de 20 cm. În timpul iernii pot să se năpustească sub nivelul de îngheț al solului. Dar, la prima ocazie, ajungeți la grămezi de gunoi de grajd și compost.

Sub pământ, acești dăunători construiesc numeroase pasaje prin care pot comunica cu alte insecte. Pentru comunicare, folosesc sunete similare cu chirrupingul unui lăcustă. Adevărat, este mult mai tare. Uneori oamenii confundă chirpul unui urs cu cântecul unui cricket. În același timp, ei nici măcar nu știu că aud un cântec de urs care poate fi la o distanță de 600 de metri.

Aceste insecte vorbesc nu numai pe timpul nopții, dar și în timpul zilei. Cu toate acestea, ele produc sunete mai puțin intense. Acest lucru se explică prin faptul că insectele se tem de atacul păsărilor, care determină ușor poziția lor prin sunet.

Ce mănâncă ursul?

Cele mai multe specii de acest dăunător se hrănesc cu alimente vegetale. Și ei preferă plantele cultivate care cresc în grădini. Ei distrug cu bună știință recoltele radiculare, mănâncă rădăcini de răsaduri. Cu toate acestea, mulți biologi tind să creadă că aceste insecte trec la hrană pentru animale la prima ocazie. Aceasta este, prin natura lor, urșii sunt prădători și sunt fericiți să distrugă astfel de creaturi vii:

 • viermi;
 • larvele altor insecte;
 • alte gândacuri și păianjeni.

Ce mănâncă ursul?Dacă urșii sunt mai mulți pradă decât vegetarienii, de ce distrug culturile rădăcinilor? Potrivit cercetătorilor, plantele culturale se găsesc pur și simplu pe calea acestei insecte și călătoresc prin ele în felul lor. În favoarea acestei versiuni se vorbește de faptul că ursul se simte bine pe malurile râurilor, unde nu există plante cultivate.

Această insectă creează o amenințare la răsaduri cu preferințele sale alimentare? Categoric, da. Chiar dacă insecta nu mănâncă răsadurile răsadului, pur și simplu le străpunge printr-un pasaj, când sunt în cale.

În ceea ce privește larvele de insecte, nu au un aparat de gonare suficient de puternic. El nu poate face față culturilor de rădăcini, dar rădăcină rădăcini de plante cu mare plăcere.

Există vreun beneficiu din partea ursului?

Categoric acolo.

 1. Datorită sapării pasajelor, aceste insecte îmbunătățesc saturația solului cu aer, ceea ce afectează în mod pozitiv compoziția microbiană a solului.
 2. Poți să mănânci un urs. În Asia, acestea sunt chiar considerate delicatese.
 3. Acești dăunători sunt foarte îndrăgostiți de pescari. Pe insecte peck perfect: somn, burbot, marmură și chub.
 4. De la medvedok preparați preparate de medicină populară, care sunt bune pentru tuberculoză.
 5. Această insectă, fiind un prădător, reduce populația altor insecte, oferind astfel parțial protecția plantelor cultivate.

Se pare că ursul are nu numai aspecte negative, dar și pozitive.

Inamici naturali

Medvedka este o hrană dorită pentru multe animale și păsări. Aceste insecte nu au de gând să mănânce:

 • diverse păsări;
 • șopârle și broaște;
 • moli;
 • pisici domestice și sălbatice;
 • șoareci și șobolani mari;
 • păianjeni.

Medvedki a învins diferite boli fungice. În plus, ele sunt atacate de acarieni.

Viespi de pământ vânează aceste insecte pentru a le pune ouăle în ele. După apariția larvelor aspenilor, ursul moare repede. Micii paraziți beau toate sucurile din ea.

Cum poate un grădinar să se protejeze de acest dăunător?

Oamenii au încercat mult timp să lupte împotriva acestei insecte, dar au câștigat doar victorii locale.

Cel mai bine este să nu luptați împotriva acestui dăunător, ci să preveniți apariția acestuia în țară. În acest grădinar, următoarele măsuri preventive vă vor ajuta:

 • Este necesar să se restabilească ordinea cu depozitarea compostului și a gunoiului de grajd. Nu le poți lăsa grămezi pe pământ. Ursul va ajunge imediat acolo. Tot îngrășământul și compostul trebuie depozitate în cutii și cutii din lemn;
 • În toamnă este necesar să se împrăștie gunoi de grajd în grupuri mici pe tot teritoriul site-ului. Și lăsați până la primul îngheț. După aceasta, trebuie să săpați pământul împreună cu gunoi de grajd. În consecință, dăunătorii care locuiesc acolo pentru iarnă vor pieri;
 • această insectă nu-i plac mirosurile. De exemplu, un urs nu strică niciodată o cireșă de pasăre. Această plantă secretă substanțe care resping dăunătorii. Puteți, de asemenea, să plantați gălbenele și gălbenele în grădină, apoi insectele vor părăsi locul.

Cum să preveniți apariția unui ursDacă prevenirea nu ajută, puteți utiliza capcane testate în timp. Nu este greu să le faci, dar ele funcționează corect. Următoarele sunt cele mai eficiente capcane:

 1. borcan de sticlă. Trebuie să fie îngropat de-a lungul tunelului, săpat de insecte. Pest va trece prin tunel și va cădea în borcan, dar nu poate alege din ea. Pentru ca insecta să meargă mai activ la borcan, puteți turna puțină apă sau puteți freca suprafața interioară cu miere;
 2. o sticlă de bere. Se construiește după cum urmează: o sticlă cu resturile unei băuturi intoxicante este îngropată în sol cu ​​un unghi astfel încât gâtul să iasă peste intrarea în tunel. Pestul ar trebui să poată urca înăuntru;
 3. groapă cu gunoi de grajd. În toamnă, trebuie să excavați câteva gropi pe site și să le umpleți cu compost. Când vine frigul, compostul este scos din gropi împreună cu insectele.

În cele din urmă, puteți încerca să faceți față acestui dăunător cu ajutorul substanțelor chimice. Acum 50 de ani, pentru a lupta împotriva dăunătorilor au folosit boabe fierte, impregnate cu DDT sau "Carbophos". Intră în otravă la intrările la urmele de insecte.

Acestea au fost metode foarte eficiente de luptă, dar astăzi au fost interzise din cauza toxicității ridicate a chimiei folosite. Acum, dăunătorul este luptat prin alte mijloace:

 1. "Otomed". Acest preparat este un amestec de extractor din diferite plante picante. Insectul rulează din acest amestec;
 2. "Boverin". Este un pesticid biologic care distruge nu numai ursul, ci și alți dăunători de insecte;
 3. Steinernema scapterisci. Este un nematod parazitar. Ea afectează ursul și distruge complet populația într-o zonă limitată. Avantajul acestei metode este că nematodul rămâne în grădină mult timp, împiedicând sosirea unui urs din afară. Steinernema scapterisci nu reprezintă un pericol pentru oameni și animale de companie.

Există încă unul metoda neconvențională: instalați feeders de păsări pe site. Vânătorii cu pene vor păzi situl, vor vâna ursul. Dar atunci trebuie să fii pregătit pentru faptul că păsările sunt mulțumite de fructele care cresc în grădină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Ce este atât de periculos ciobanesc, cum să se ocupe de elCe este atât de periculos ciobanesc, cum să se ocupe de el
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Scală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectăScală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectă
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Ce este un vis de viespe: interpretarea unui vis conform unei cărți de visCe este un vis de viespe: interpretarea unui vis conform unei cărți de vis
Ce fluturi mănâncă în naturăCe fluturi mănâncă în natură
Cultura insectelor - cine este acesta și habitatul săuCultura insectelor - cine este acesta și habitatul său
Ce gândaci Maya mănâncă acasă?Ce gândaci Maya mănâncă acasă?
» » Cum arată gândacul obișnuit?
© 2021 amigdas.com