amigdas.com

În ceea ce privește calitatea materialului, alegeți ușile de interior

Selectarea ușilor interioareMulți proprietari de case din când în când doresc să schimbe designul în casa sau apartamentul lor. Și dacă, odată cu schimbarea pieselor de mobilier, nu există întrebări, atunci uneori este foarte dificil să alegeți o ușă interioară de înaltă calitate și, cel mai important, atractivă. O structură frumoasă a ușii ar trebui nu numai să se armonizeze cu elementele decorative ale interiorului, ci și să indice limitele dintre camerele vecine din casă.

Usi de interior de calitateAș dori să observ că numai componenta estetică a ușii interioare este departe de a fi suficientă, deoarece în primul rând calitatea unei astfel de construcții depinde de funcționalitatea acesteia. Dacă un astfel de dispozitiv nu este foarte funcțional, atunci instalarea sa de dragul frumuseții este pur și simplu o pierdere financiară lipsită de sens. Când cumperi un sistem de uși nu economisiți prea mult, deoarece materialul sau accesoriile de calitate slabă vor conduce la necesitatea de a schimba un astfel de produs în viitorul apropiat.

Destinația utilizării ușilor interioare

Materiale pentru fabricarea ușilor interioare pentru un apartamentDacă luăm în considerare scopul ușilor interioare, este evident. Principala lor funcție este de a distinge camerele vecine din casă, astfel încât în ​​unele camere există tăcere și izolare. În același timp, acestea ar trebui să se integreze armonios în stilizarea generală a interiorului, subliniind designul camerei.

Dar, în ciuda faptului că toate ușile din casă ar trebui să aibă un stil asemănător, există o mare diferență în alegerea designului în baie și bucătărie, instalarea unui astfel de produs în camera de zi sau dormitor. Acestea pot avea diferite lățimi și caracteristici tehnice. Baia și toaleta nu utilizează panouri de usi mai late de 70 cm. La rândul său, o cameră de zi mare va arata de lux cu două frunze, cu balamale de design interior.

Ușile interioare pot avea diferențe exterioare, de exemplu, o ușă cu o cârpă oarbă este instalată în baie, iar designurile cu inserții de sticlă sunt alese în alte încăperi. În cazul în care copiii mici sau animalele de companie trăiesc în casă, securitatea ușilor interioare este de o mare importanță. În această situație, nu se recomandă ferestre vitrate mari sau ferestre din sticlă. În plus, pentru a proteja baia sau altă cameră cu un nivel ridicat de umiditate, nu instalați produse colectate din lemn masiv.

Soiuri de usi de interior

Cum se instalează ușile interioare cu mâinile taleCum de a alege ușa potrivită pentru calitate, trebuie să decideți înainte de reparații. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că astfel de construcții au anumite caracteristici, care constau în modul în care se deschide ușa:

 • sisteme de uși cu balamale;
 • Proiectare glisanta de usi interioare;
 • dispozitive de uși pliante.

Pana in prezent, cele mai populare sunt usile interioare balamale. lor Montarea se face cu ajutorul copertinelor, montat pe cadrul ușii. Alegerea unui astfel de design, trebuie să vă gândiți că deschiderea acestuia va necesita mult spațiu liber. Din acest motiv, utilizarea lor în apartamente mici nu este recomandabilă.

În cazul sistemelor cu uși glisante, situația este ușor diferită. Când deschideți această structură, panza se mișcă fie de-a lungul peretelui, fie se ascunde într-o nișă special concepută. Mutarea ușii este asigurată de mecanisme de alunecare - rolele instalate în profilul de ghidare.

Structura ușii îndoite în poziție deschisă seamănă cu un acordeon sau o pânză pliată în jumătate și fixată pe peretele lateral al deschiderii. Astfel de usi interioare nu a fost răspândită printre proprietarii de case, în contrast cu analogii swinging sau alunecare, chiar în ciuda recursului său extern și a spațiului mic ocupat de deschidere.

Ce ar trebui să iau în considerare atunci când aleg o ușă interioară?

Piața modernă, din nefericire, abundă în falsificări ale modelelor de ușă cu materiale de calitate scăzută, dar, respectând regulile de bază, puteți alege o ușă care să îndeplinească cerințele proprietarului.

 1. Usi de interior pentru calitate cum sa alegiCalitatea și atractivitatea ușii depind în primul rând de vopseaua. Dacă are o nuanță excesiv de întunecată sau pete tulburi, atunci este mai bine să nu cumpărați un astfel de articol. Dacă pe panza se găsesc proeminențe sau alte defecte, atunci - acesta este un produs ieftin, care nu va dura mult timp.
 2. De asemenea, calitatea ușii interioare poate fi determinată prin măsurarea diagonalelor, a unghiurilor și a altor parametri ai dispozitivului. Diferența diagonală nu trebuie să depășească 1 mm.
 3. O foaie de ușă cu adevărat de înaltă calitate trebuie să fie netedă și plăcută la atingere.
 4. Dacă sistemul ușii are inserții de sticlă, trebuie să verificați cât de bine sunt fixate. Dacă auziți sunete ciudate în timp ce mutați foaia de ușă, geamul nu este fixat corespunzător.
 5. Este important să verificați cusăturile din îmbinările părților individuale ale structurii. Chiar și cu atractivitatea exterioară a cusăturilor, dacă sunt detectate devierile laterale sau alte nereguli, este mai bine să refuzați o astfel de ușă.
 6. Este foarte important, din ce material se face filmul. În construcțiile de înaltă calitate se utilizează MDF și nu un înlocuitor ieftin pentru PAL.

Dacă intenționați să cumpărați o ușă interioară nu foarte scumpă, atunci trebuie să acordați atenție modelelor din finisajul decorativ care folosește PVC. o astfel de materialul este capabil să repetă orice îndoire sau ușurare pe frunza ușii, protejând suprafața de deteriorarea externă.

Cum influențează calitatea materialului alegerea ușii interioare?

Cum de a alege o ușă de calitateEste materialul utilizat la fabricarea ușilor interioare, afectează în mod direct prețul, atractivitatea externă și durabilitatea produsului. Până în prezent, cel mai adesea în fabricarea sistemelor de uși interioare utilizează lemn, MDF, PAL sau PFL. Mai puțin frecvente sunt produsele din zidărie, furnir sau lemn masiv. În același timp, toate au avantaje și dezavantaje care afectează calitatea ușii.

 1. multe proprietarii de case preferă copacul datorită atractivității sale externe și prieteniei cu mediul înconjurător. În plus, acest material are o rezistență ridicată și o durată lungă de funcționare. În același timp, costul unui astfel de design interior depinde în mod direct de speciile de lemn.
 2. Ușile din MDF sunt foarte populare datorită faptului că au absorbit proprietățile pozitive ale lemnului la un cost relativ scăzut. MDF Nu vă deformați sub influența umidității și prin urmare adecvate pentru utilizarea în toalete sau bucătării. În același timp, finisarea ușii afectează costul produsului finit. În cazul în care laminarea sau furnirul natural sunt folosite pentru decorare, prețul ușii crește, deși acest lucru nu afectează calitatea structurii finite.
 3. Datorită rezistenței sale relativ ridicate la umezeală și a costurilor reduse, ușile din fibre și PAL sunt foarte populare. Dar aceste produse, datorită particularităților materialelor, sunt destul de fragile, ceea ce le reduce în mod semnificativ durata de viață.
 4. Construcțiile de uși masonite au o țesătură goală. Foarte adesea pe piața construcțiilor, produsele sunt vândute, o acoperire de sol, care după instalare este vopsit în culoare, în funcție de preferințele proprietarului. Cu toate acestea, o astfel de ușă nu are izolație termică și termică.
 5. În ultimii ani, datorită durabilității și practicității sale, construcțiile de ușă din aluminiu și plastic, se stabilesc în mod cert pe piața construcțiilor, înlocuind treptat concurenții. Astfel de produse au un design atractiv și nu se tem de umiditate.

Usa interioara moderna a fost mult timp un mijloc dificil de a demara spatii, poate fi echipat cu vitralii sau insertii de sticla care permit lumina sa treaca prin. Acesta poate fi folosit ca un geam complet transparent, sau sticla mată sau colorată.

Sfaturi utile pentru alegerea corectă a ușilor interioare

Înainte de a alege un model specific al ușii interioare, aveți nevoie aflați cum să determinați calitatea unui produs, care va distinge un fals de un produs certificat.

 1. Materiale pentru asamblarea ușilor interioareCel mai adesea, construcțiile de ușă de înaltă calitate sunt realizate din materiale naturale - furnir sau o serie de lemn, care sunt deschise cu lacuri. prin urmare este important să verificați disponibilitatea certificatelor, confirmând, calitatea stratului de vopsea, ca un lac de calitate scăzută poate afecta negativ starea de sănătate a chiriașilor din apartament. Acest lucru este valabil mai ales dacă ușa este instalată în camera copiilor sau în incinta unde trăiesc persoane care trăiesc cu manifestări astmatice sau alegorice. Înainte de a cumpăra o ușă interioară, trebuie să vă familiarizați cu componentele care alcătuiesc lacul.
 2. O vopsea și un lac bun și-au păstrat caracteristicile principale timp de câteva decenii. Pentru a verifica calitatea, glisați cu ușurință foaia de ușă și apăsați ușor pe ea. Dacă după aceasta rămâne o urmă clară sau chiar o tăiere profundă, atunci este mai bine să refuzați un astfel de articol.
 3. Important în verificarea calității ușii este culoarea sa. Un produs bun are o nuanță omogenă și plăcută. Producătorii incorecți pot folosi tentația ușii doar pentru a ascunde materialul folosit în construcții. Pe ușa colorată nu există zgârieturi sau alte defecte minore. Dacă nu există încredere în producător, atunci nu este necesar să cumpărați modele de ușă cu culori prea întunecate.
 4. Este necesar întotdeauna să acorde o atenție la prezența lacunelor între foaia de ușă și elementele decorative - baghete, cadre și laturi. Într-un produs de calitate, toate elementele se potrivesc perfect și strâns.
 5. Dacă se observă că pe ușa interioară atractivă din exterior există un geam simplu care nu provoacă nici o încredere deosebită, atunci achiziția sa este inoportună. Această caracteristică ar trebui să alerteze cumpărătorul. Producătorii de mărci folosesc întotdeauna numai sticlă de înaltă calitate. Pentru a instala inserturi decorative aplicați întotdeauna garniturile sau sigiliile, care pot fixa fiabil geamul. Nu fi leneș și întrebați vânzătorului ce sticlă a fost folosită pentru a face ușa.

Calitatea ușii interioare poate fi determinată și de prezența, în setul complet cu carcasa și cutia. Dacă produsul finit nu este echipat cu astfel de accesorii, atunci acesta este încercarea producătorului de a economisi materialele. În același timp, cutia de calitate are întotdeauna o garnitură de cauciuc. În cazul în care magazinul va oferi o foaie de ușă și o cutie separat - aceasta este modalitatea corectă de a face bani pentru cumpărător. Clypeus, lenjeria și cutia trebuie să fie fabricate din același material într-o singură soluție de culoare. Acest lucru confirmă faptul că producătorul este îngrijorat de calitatea produsului său.

Selectarea unui model de ușă în funcție de stilul interiorului

Pentru astăzi, producătorii au lăsat în ușile de interior diferite soluții stilistice. Produsele populare sunt stiluri moderniste, clasice și altele. Pe sfaturile designerilor de a alege, trebuie să vă bazați pe stilizarea generală a camerei.

 1. Design frumos de uși glisante interior-acordeonFrunzele de ușă în stil modernist au deseori forme asimetrice. Ele sunt decorate cu inserții de sticlă și furnir natural. Astfel de modele sunt potrivite pentru rezolvarea stilului neobișnuit al camerei.
 2. Sistemele de uși în stilul "techno" subliniază caracteristicile stricte ale minimalismului în designul interior. Ele au o geometrie strictă și sunt fabricate atât cu o pătură, cât și cu geam.
 3. Minimalismul este inerent la ușile interioare în stilul high-tech. Ca material pentru astfel de structuri pot fi folosite ca lemn, sticlă sau aluminiu. Este mai bine să alegeți sisteme de uși care sunt combinate cu fațade de mobilier sau elemente de interior cromate.
 4. Designul ușilor în stil baroc este caracterizat de lux. Când creați un interior în mod intenționat bogat, grandios și cu adevărat luxos, este potrivit un mediu palat, sunt produsele în stil baroc care vă vor potrivi. Construcția arcuită a ușii, a cărei pânză este decorată cu sculpturi, ornamente florale și vitralii, este un produs cu adevărat luxos.

În piața modernă de sisteme de uși, există o gamă largă de uși de interior care satisface nevoile celor mai exigenți consumatori, care are capacități financiare diferite. Și decizia de a alege un produs de calitate adecvat pentru un anumit design interior depinde doar de preferințele proprietarului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?
Ușă cu acoperire pvc: cum este aranjat și ce este?Ușă cu acoperire pvc: cum este aranjat și ce este?
Cum se instalează ușile de interior?Cum se instalează ușile de interior?
Ce ușă din față să alegeți într-un apartamentCe ușă din față să alegeți într-un apartament
Descrierea și fotografia ușilor interioare-coupeDescrierea și fotografia ușilor interioare-coupe
Uși interioare cu două canate: modele de fotografii și modeleUși interioare cu două canate: modele de fotografii și modele
Ușile interioare duble, vederi și fotografiiUșile interioare duble, vederi și fotografii
Uși glisante cu ușă unică și cu fotografieUși glisante cu ușă unică și cu fotografie
Usi interioare culisante: fotografie, pret si descriereUsi interioare culisante: fotografie, pret si descriere
Usi de interior cu o cutie - dimensiunea optimăUsi de interior cu o cutie - dimensiunea optimă
» » În ceea ce privește calitatea materialului, alegeți ușile de interior
© 2021 amigdas.com