amigdas.com

Retenția dintelui - ceea ce este, cauzele posibile și tratamentul

Ce este reținerea dinților?Retențiile dintelui sunt numite o astfel de boală, când dintele este deja complet format, dar nu tăiat și situat sub mucoasa. Se află în maxilar. În unele cazuri, nu este vizibil deloc și uneori este ușor vizibil prin țesuturile gingivale.

În acest articol, vom examina în detaliu cauzele, tratamentul și consecințele acestei boli.

În general, retenția dentară are loc la copii, când dentiția de lapte este înlocuită cu o rădăcină. Și totuși, reținerea dinților poate fi într-un tânăr la dezvoltarea unui dinte de înțelepciune.

Tipuri de retenție dentară

Specialiștii disting două variante ale cursului acestei boli:

 1. Retratarea parțială - un dinte nesănătoase a fost tăiat puțin, dar este mai mult ascuns în țesutul gingival.
 2. Retenție completă - atunci când obiectul nu este vizibil deloc, este localizat în țesutul osos sau sub mucoasă.

Un obiect umbrit poate avea o poziție diferită. Acesta poate crește orizontal, vertical, și are, de asemenea, o poziție unghiulară sau bucală-unghiulară. Există, de asemenea, cazuri când suprafața unui obiect retinut arată în sus și rădăcinile sale sunt situate spre marginea alveolară.

Cauze de retenție dentară

Motivele pentru care este posibilă reținerea dinților sunt următoarele:

 1. Din cauza a ceea ce există o reținere a dințilorEliminarea precoce a dinților de lapte.
 2. Înlocuirea târzie a unui dinte de lapte.
 3. Țesut gingival foarte gros.
 4. O coajă groasă a unui sac dentar, prin care trebuie să explodeze.
 5. Poziția incorectă a rudimentelor molarilor.
 6. Bolile generale ale corpului uman.
 7. Bad ereditate.

O persoană poate sesiza cauza acestei boli prin următoarele simptome:

 1. Umflarea și înroșirea țesutului gingival.
 2. Durerea în gingie.
 3. Creșterea temperaturii corpului.

O astfel de problemă nu trebuie ignorată, pentru că în viitor vă poate aduce multe consecințe negative.

Obiectele retinute pot fi îndelungate în maxilar și nu se pot manifesta deloc. Dar aceasta poate fi cauza cauzei chistul odontogenic, care pe viitor germinează în sinusurile maxilare. Și pot începe disipa rădăcinile dinților adiacenți. De exemplu, datorită faptului că dintele de înțelepciune erupe eronat, premolarii, molarii sau colții, care se află una lângă cealaltă, se pot curba înfundat.

Semnele principale ale apariției rețineriiSpecialiștii au menționat acest lucru retenția caninului și a incisivului se manifestă cel mai adesea (puțin mai rar). În plus față de o funcție importantă, astfel de obiecte au o poziție estetică specială. Următorul loc mai frecvent aparține molarului înțelepciunii. Stomatologi au observat că cea mai mare parte din retușuri sunt dinții de înțelepciune, care sunt situați în rândul de jos.

După restul dinților încep să izbucnească în cele opt, care duc adesea la diverse complicații. Din acest motiv medicii dentiști le acordă o atenție maximă.

Reținerea dintelui de înțelepciune a celui îndepărtat poate provoca distrugerea obiectului vecin sau începe să miște întreaga dentiție. Și acest lucru poate afecta negativ aspectul estetic al zâmbetului, sănătatea dinților rămași și bunăstarea generală a omului.

diagnosticare

În primul rând, dentistul examinează gura unei persoane. Dacă obiectul este parțial vizibil, atunci retenția acestuia este vizibilă. Și guma inflamată și umflată este, de asemenea, exprimată în mod clar, care va servi drept semnal pentru suspiciunea unui astfel de diagnostic. Pentru diagnostic mai precis, va fi necesar să faceți o radiografie dentară. Numai după aceea este posibilă confirmarea sau respingerea diagnosticului.

Tratamentul retenției dentare

Tratamentul retenției dentare este un proces destul de complex, care necesită intervenția medicilor stomatologi multidirecționali. Procesul de tratament este planificat pentru fiecare persoană separat, în funcție de caracteristicile personalității pacientului și de localizarea dinților acestuia.

Mai întâi de toate, este necesar să discutăm acest lucru, să lăsați sau să eliminați obiectul bolnav. Dacă retenția dentară se găsește la copil, atunci este practic lăsată și aliniată într-o varietate de moduri.

Pentru a alinia pacientul premolar, molar, canin sau incisor, utilizați următoarele metode:

 1. Aplicarea laserului.
 2. Impulsuri curente.
 3. Electroforeza.
 4. Protetică.
 5. Masaj.

Aceste metode forțează obiectul să erupe mai rapid prin stimulare.

Dacă pacientul monitorizat nu interferează cu celălalt și este în poziția corectă, atunci specialistul îl va ajuta să-l taie. După efectuarea unei anestezii locale, chirurgul va îndepărta capota gingivală, care împiedică erupția obiectului.

Cum se șterge un obiect retușat

Chirurgie pentru îndepărtarea dintelui retinianÎn tratamentul retinei, în special a înțelepciunii, soluția principală este eliminarea acesteia. Acest lucru se întâmplă atunci când premolarul, caninul, incisivul, molarul sau opt este în poziția greșită când se formează un chist sau dacă țesutul osos al dinților este distrus de un număr de picioare. Cu alte cuvinte, atunci când un obiect bolnav îi strică vecinii, provoacă procesul inflamator de țesuturi sau senzații dureroase. Și, de asemenea, dacă începe distrugerea celui mai bolnav obiect.

Îndepărtarea dintelui, care este retinut, este o măsură extremă. Dar această măsură este deseori necesară.

Procedura chirurgicală constă în următoarele etape:

 1. Anestezie locală.
 2. Tratamentul mucoasei țesutului gingival.
 3. Tăierea țesuturilor moi.
 4. Extracția retinitei dintelui.
 5. Tratamentul antiseptic al rănii.
 6. Coaserea mucoasei suprafeței deteriorate.

Care sunt caracteristicile eliminării diferitelor grupuri de dinți?

Când obiectul bolnav se află pe partea din față a maxilarului superior al cavității bucale, chirurgul face o tăietură arcuită pe maxilar. După aceasta, incisivul sau premolarul este expus și medicul îl îndepărtează.

Există cazuri în care tăietorul incizat sau fangul se află în palat. În această situație, specialistul face o incizie în formă de L, care îl va ajuta să ajungă la obiectul bolnav.

Pentru a scoate placa de falcă, se utilizează un burghiu, de-a lungul căruia se formează brazde de-a lungul dintelui. După aceasta, cu ajutorul forcepsului, obiectul retușat este îndepărtat. După efectuarea unei astfel de proceduri, este necesară îndepărtarea tuturor fragmentelor și procesarea unei răni.

Cum se face rezecția vârfului rădăcinii?Dacă se spune despre intervenția chirurgicală pe maxilarul superior, atunci cel mai probabil retinita obiect răstoarnă rădăcinile dinților vecini și, eventual, o încălcare în activitatea vaselor. În acest caz, rezecția părților superioare ale rădăcinii este obligatorie.

O atenție deosebită necesită cele opt și mai ales când este necesar să o eliminați. Chirurgul dentar în majoritatea cazurilor trebuie să facă o disecție în formă de L a suprafeței mucoasei. O clapă va fi formată muco-periostal, care va deschide medicul un dinte retras de înțelepciune. Plăcuța superioară este îndepărtată cu ajutorul unui burghiu, iar apoi pacientul este îndepărtat. Există cazuri în care este necesară dislocarea sau tăierea dinților în părți. În unele cazuri, este necesar să se dislocă un molar din apropiere, după care trebuie imediat reimplantat.

efecte

Experții sunt siguri că mai devreme vă îndepărtați dintele de înțelepciune, în creștere încremenit, cu atât mai bine pentru tine. Acest lucru se datorează faptului că există un risc mai mic de intervenție chirurgicală de urgență viitoare.

Cele mai frecvente complicații sunt:

 1. Procesele inflamatorii ale alveolelor.
 2. Dezvoltarea chistului.
 3. Deteriorarea protezelor sau coroanelor.
 4. Deteriorarea fălcii sub formă de fractură și altele.
 5. Deteriorarea dinților adiacenți.
 6. Sângerări puternice.
 7. Umflarea feței.

În cadrul fracturii maxilarului, pacientul primește o pneu și se trimite la un spital care urmează să fie tratat.

Ce trebuie făcut după îndepărtarea retinei

Specialistul trebuie să-i spună pacientului în detaliu ce acțiuni suplimentare trebuie să ia pentru a se ocupa de zona postoperatorie. Cea mai lungă perioadă de reabilitare în cazul în care cei opt sunt eliminați. Această perioadă este de aproximativ 14 zile. Este necesară o atenție specială și atenție în primele 3 sau 4 zile.

Pe un loc postoperator imediat după o intervenție operativă, specialistul pune un tampon steril tifon. Este acolo pentru aproximativ 15 - 30 de minute. Timp de 120 de minute este interzisă consumul de lichide sau alimente. Aceste 2 ore sunt alocate pentru coagularea sângelui și dezvoltarea unui cheag de sânge. Pentru următoarele 2 sau 3 zile, este interzis să mănânci alimente calde și crude.

Sfaturi pentru recuperare după reținerea dințilorAlimentele dură sau grele pot provoca vătămări sau deteriorări ale zonei de vindecare postoperatorie, ceea ce poate duce la infecții și la sângerări mici. Tensiunea arterială poate ridica alimente calde, ceea ce va deteriora cheagul de sânge. După aceasta, rana se va deschide și infecția va cădea din nou în ea.

În locul unde era dintele de înțelepciune, este recomandabil să nu deranjeze și să se răcească puțin. Pentru a face acest lucru, se recomandă să beți puțină apă adăugând gheață.

Este necesar să se clătească cavitatea bucală și, mai ales intens, locul postoperator, care îndepărtează inflamația și dezinfectanții. Medicii recomandă următoarele:

 1. Infuzarea scoarței de stejar, sunătoare, mușețel. Ele vor ușura inflamația.
 2. Saline clătite de casă.
 3. O soluție de apă Clorhexidină 0,05%.
 4. Miramistin.

Un specialist vă poate sfătui să aplicați medicamente antipiretice și analgezice. Un punct foarte important este scăderea nivelului fizic și punerea în aplicare a tuturor recomandărilor unui specialist.

Factorul natural va fi că, în perioada postoperatorie, uneori veți fi deranjați de durere. Dacă în decurs de 1-3 zile începeți dureri ascuțite care nu pot elimina nici măcar analgezice, atunci, cel mai probabil, complicația începe cu numele alveolitei.

Ce este alveolita și cum să o tratezi?

Alveolita este numită Inflamația pereților găurii și a infecției după intervenția chirurgicală. Acesta poate fi însoțit de:

 1. Cu descărcare purulentă (nu întotdeauna).
 2. Creșterea temperaturii corpului.
 3. Umflarea țesutului gingival.
 4. Slăbiciunea generală a corpului.

Motivele pentru apariția alveolitei includ:

 1. Un proces foarte traumatic de îndepărtare a dintelui retinian.
 2. Imunitatea scăzută a pacientului.
 3. După operația (îndepărtarea obiectului reparativ) procesarea insuficientă sau incorectă a puțului.
 4. Lovi mâncarea în gaură.
 5. În perioada postoperatorie, nu a existat o igienă orală adecvată.

Complicații după reținereTratamentul alveolitei constă în următoarele: este necesar să se elimine imediat focalizarea infecțioasă.

Pentru a face acest lucru, cât mai curând posibil, contactați medicul. El procesează mecanic gaura infectată (se deschide și se spală cu o soluție de peroxid de hidrogen).

Locul postoperator pentru 2 sau 3 zile ar trebui să revină la normal. Dar au fost înregistrate cazuri în care durerea a durat timp de 14 până la 21 de zile.

Profilaxia retenției dentare

Pentru a preveni retenția dentară este necesar:

 1. La etapa de dezvoltare embrionară, pentru a crea condiții optime pentru marcarea rudimentelor dentare - să facă tot posibilul pentru a proteja sănătatea copilului și a mamei.
 2. Pentru a preveni pierderea precoce a dinților din lapte, este necesar să se efectueze o reparație la timp. Pentru a face acest lucru, urmați succesiunea, perechea și actualitatea timpului de înfrânare permanent. Dacă este nevoie, tratați dentiția ortodontică sau profilactică la copii.
 3. Monitorizați dinamica dentiției la adolescenți înaintea celui de-al treilea molar și instalarea acestuia în relația ocluzală sau în încheierea formării rădăcinilor. Dacă este necesar, atunci trebuie să faceți tratament chirurgical sau ortodontic la timp.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Totul despre distot și retinăTotul despre distot și retină
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
» » Retenția dintelui - ceea ce este, cauzele posibile și tratamentul
© 2021 amigdas.com