amigdas.com

Cum să ai grijă de o pisică acasă

Grijă de un pui micApariția unei mici creaturi în casă implică nu numai bucurie și sensibilitate nesfârșită, ci și o varietate de preocupări diferite. Prin urmare, este de dorit să se pregătească în avans pentru acest eveniment: să cumpere tot ceea ce este necesar și, cel puțin teoretic, să se familiarizeze cu informații despre cum să aibă grijă de un pisoi acasă.

Ce trebuie să cumperi

Pisoi cu peneOrice pisică, mare și mică, trebuie să aibă un set de articole de uz casnic de bază. Prezența lor este necesară atât pentru animalul însuși, cât și pentru proprietarii săi.

De exemplu, în absența unei tăvi, animalul de companie va folosi colțurile și mobilierul ca toaletă, iar în loc să zgârie, el va fi servit cu tapet și canapele. Prin urmare, este mai bine să cumpărați totul în avans, făcând alegerea potrivită a subiecților.

tavă

Pisicul stă în tavăAcest lucru ar trebui să fie în casă, încă din prima zi de apariție a animalului de companie. Pentru ea, este necesar să alegeți un anumit loc, care va rămâne neschimbat. Optimal va fi unii ascunziș, protejat de vederi străine. Dar, în același timp, ar trebui să existe acces liber la acesta, astfel încât curățarea tăvii să nu provoace neplăceri particulare proprietarilor.

În magazinele pentru animale de companie, există multe tăvi diferite, dar, de fapt, ele se împart în trei categorii:

  • deschis fără grătare;
  • deschis cu grătare;
  • închis.

În deschideți tava fără grătar de obicei, umplutură de umplutură, care absoarbe instantaneu urina pisicii, nepermițând să răspândească mirosuri neplăcute. În plus, după ce merge la toaletă, animalul poate îngropa fapta, urmând instinctele. Dar asemenea tăvi au două minusuri:

  • Tava deschisă pentru pisici fără o fotografie de tip zăbreleumplutura se lipeste uneori de labe, iar daca animalul este cu parul lung, apoi si cu lana de pe abdomen, si apoi dus pe tot apartamentul;
  • pisoii mici pot juca uneori și umple umplutura, este foarte periculos pentru sănătatea și viața lor.

tavă cu grila de pisicăAceste nuante neplăcute pot fi evitate prin dobândire tavă cu grila. Și aici există și opțiuni. Cel mai adesea, grila este situată destul de joasă. Astfel de tăvi sunt folosite fără umplutură, deoarece pur și simplu nu are unde să se toarnă. Picioarele animalului rămân curate datorită zăbrelei, dar aici va fi prezent mirosul din cameră. Prin urmare, această opțiune este mai bine să cumpere cei care au posibilitatea de a sta de multe ori acasă și clătiți imediat toaletă pisicii.

Există, de asemenea, laturi, la care sunt atașate picioarele înalte. De obicei, acest design este destinat pisicilor cu păr lung. Dar, de fapt, se potrivește tuturor celorlalte. Stratul de umplere este amplasat perfect în spațiul dintre grătar și fundul tăvii. Drept urmare, animalul se plimba pe grilaj, labele nu se murdareaza si nu se uda, iar lichidul se lasa imediat la umplutura, deci nu exista mirosuri. Singurul dezavantaj este o mică dificultate în curățare, deoarece trebuie să spălați și să grăbiți, și tava și chiar umplutura pentru a arunca. Dar, în general, această opțiune este optimă.

Tava închisă de pisică închisăDacă spațiul și bugetul permit, puteți cumpăra tava închisă. Aceste modele sunt impresionante, cu o varietate de forme. Există tăvi sub formă de case, melci, animale diferite și figuri geometrice. Arata foarte frumos si estetic, pentru ca toate actiunile pisicilor ramane in afara vederii. De obicei, tăvile închise sunt folosite cu umplutură, care oferă, de asemenea, protecție împotriva mirosurilor. Dar, din nou, există dezavantaje. În primul rând, este un preț, care este de obicei destul de ridicat în comparație cu tăvile convenționale. În al doilea rând, dimensiunea. Tăvi închise sunt foarte mari, astfel încât nu se potrivesc în fiecare apartament.

Indiferent de tipul de tavă, este posibil să nu-i placă pisoiul din motive personale. Dacă animalul de companie ignoră cu încăpățânare toaleta, atunci nu ar trebui să-ți strici nervii și pe tine însuți. Trebuie doar să achiziționați o tavă de design diferită sau să schimbați tipul de umplutură utilizat.

umplutură

Dacă există o umplutură în tavă, îngrijirea pisicilor devine mult mai ușoară. Cel puțin pentru că nu este nevoie de spălare constantă a labei. Există trei feluri de umplutură:

  • la mototoli;
  • absorbant;
  • blocare.

Cel mai inconfortabil dintre ei - mototoli. Inițial, ideea a fost bună: umplutura în locurile în care se lovește lichidul este lovită într-o bucată strânsă, care este apoi ușor de îndepărtat fără a deranja restul masei. Dar problema este că acest material nu absoarbe urină, deci este prevăzut un miros neplăcut în cameră.

Material de umplere absorbant pentru fotografia tava de pisicaşi aici materiale de umplutură absorbante doar bine rezolva problema mirosurilor. În plus, ele sunt ecologice, deoarece sunt fabricate din rumeguș sau hârtie. Adesea, atunci când un lichid lovește granulele unui astfel de umplutură se risipește și emite un miros ușor de conifere. O astfel de umplutură este de dorit să fie utilizată în combinație cu o rețea, deoarece materialul umed împrăștiat se prindă pe animal.

Blocarea umpluturii De asemenea, nu permite mirosurile să intre în cameră. Tot lichidul care cade pe el se scurge spre straturile inferioare și se absoarbe acolo, dar totul deasupra rămâne uscat și curat. Este adevărat că este necesar să se țină seama de instinctul pisicii, care va săpa în urmele activității sale, amestecând astfel straturile. Prin urmare, este mai bine, din nou, să folosiți o tavă cu un grătar.

zgârierea posturi

Gheară pentru ghearele de zgâriereUn alt lucru necesar pentru satisfacerea instinctelor pisicii și pentru salvarea lucrurilor comandantului. Pisicile ascuți ghearele din două motive:

  • direct pentru a scurta ghearele;
  • pentru a marca teritoriul.

Ghearele animalului cresc destul de repede. Tunsoarea lor este de obicei o lucrare nervoasă pentru ambii participanți la proces. Prin urmare, îngrijirea pisicilor va fi mai ușoară dacă copilul poate rezolva această problemă pe cont propriu.

kogtetochku Puteți să o faceți cu ușurință de la o placă sau un băț de lemn gros, înfășurat într-un cordon gros de iută. Dar puteți evita pierderea timpului și cumpărați acest dispozitiv la un magazin de animale de companie. Coastele moderne sunt adesea îmbibate cu un miros atractiv pentru un pisoi. Prin urmare, este suficient să arătați copilului o zi ce să faceți cu acest obiect, iar apoi el o să-și dea seama.

pieptene

Pieptene de calitate pentru pisiciDesigur, nu este necesar pentru pietre precum sfinxurile. Dar acest lucru este necesar să aibă grijă de pisoi, care are părul. Chiar și o haină scurtă de lână are nevoie de pieptene, mai ales în timpul perioadei de moli. Pisicile mici nu se varsă, dar este mai bine să le obișnuiți imediat la procedură, astfel încât animalul adult să nu aibă aversiune.

Pensulă pentru păr uman aici nu se potrivește, este recomandabil să cumpere un speciale la un magazin de animale de companie. Și pe această temă este mai bine să nu salvați. Un pieptene de plastic ieftin pieptenește prost și chiar electrifică lâna. Acest lucru nu-i va plăcea animalului. Și proprietarii nu vor fi încântați când toată situația lor va fi acoperită cu un strat de lână magnetizată.

prin urmare este mai bine să cumpărați o pensulă scumpă, de înaltă calitate, de metal micy. Ea va frige cu grijă atât învelișul suplimentar, cât și substratul. Durata de viață a acestui articol este foarte lungă, prin urmare, luând în considerare perioada de utilizare, costurile nu sunt atât de mari.

boluri

Bowls pentru pisici pe un standÎngrijirea adecvată pentru pisoi implică utilizarea a două tipuri de alimente - uscate și lichide, precum și apă. În consecință, sub acest lucru sunt necesare toate cele trei boluri separate. În magazinele pentru animale de companie, alegerea chimvalelor de pisici este imensă, totul depinde de preferințele proprietarilor. Singurul lucru pe care ar trebui să-l acorzi este calitatea materialului. Bowls din plastic chinezesc ieftin poate face un miros neplăcut. Pisicile au un miros mult mai bun decât omul, deci nu li se permite să rămână deloc la castron.

Pentru nutriția lichidelor și a apei, este mai bine să cumpărați boluri mai adânci, iar pentru alimentele cu conținut scăzut de grăsimi, părțile joase sunt de asemenea potrivite. Principalul lucru este că un pui mic poate ajunge pentru mâncare și băutură. De asemenea, trebuie să acorde atenție stabilitatea cimbalului. Cu cât partea inferioară este mai mare, cu atât este mai puțin probabil să răsturnați mâncarea cu alimente.

Cum să ai grijă de un pisoi

Două săptămâni de pisoiObținerea inventarului necesar este doar jumătate din bătălie. Este necesar să știți cum să aveți grijă de o pisică, astfel încât ea să crească pentru a fi o fiară sănătoasă, frumoasă și fericită.

Regulile de îngrijire la domiciliu variază în funcție de vârsta copilului.

De la 0 la 21 de zile

Pisoi pe mâiniDe obicei, pisicile nou-născuți sunt în grija unei pisici mamă, dar există situații în care o persoană trebuie să crească această bucată pe cont propriu. Hrăniți acest copil ar trebui să fie strict un amestec special, vânzare în magazine de animale de companie. Imaginile destul de frumoase despre pui, care beau lapte de vacă obișnuit, sunt departe de adevăr. Din acest produs, digestia bebelușului poate fi perturbată grav, ceea ce va duce la boli grave și chiar la moarte. Prin urmare, este mai bine să investiți în alimente speciale pentru a evita tragedia după aceea.

Un pisoi bea sticle de până la o lunăRegimul de hrănire al pisoiilor nou-născuți este același cu cel al sugarilor: la fiecare trei ore, inclusiv noapte. După primele două săptămâni de masă de noapte pot fi tăiate liniștit. După fiecare masă, pisoiul trebuie să faci un masaj. În condiții naturale, această sarcină se sprijină pe umerii mamei care linge cu grijă puiul, stimulând astfel digestia. Dar în absența unei pisici va trebui să o înlocuiască.

Pentru masaj, trebuie să luați un tampon umed și bine îndoit din tifon. Ei trebuie să conducă în jurul burții într-o mișcare circulară, apăsând ușor. Pisoiul trebuie să pipăie. Apoi, cu același tampon, trebuie să masați deschiderea anală, astfel încât bebelușul să poată goli intestinul. După ce ați terminat toaleta, ar trebui să ștergeți întregul pisoi cu tifon proaspăt. Masajul este o necesitate, este imposibil să ignori această procedură. În caz contrar, pisoiul pur și simplu nu poate merge la toaletă.

Un alt punct important de îngrijire pentru un nou-născut este căldură. Cea mai ușoară modalitate de a utiliza o sticlă caldă, dar nu de apă caldă, învelită într-un prosop. Ar trebui să fie pus într-o cutie în care puiul doarme, astfel încât să nu înghețe. Este important să vă asigurați că încălzitorul nu se scurge, în caz contrar copilul se poate sufoca.

De la 21 la 49 de zile

Puii de pisoi cu vârsta de două săptămâni se târăscÎn acest moment pisoiul devine mult mai puternic. El încearcă deja să facă plimbări, agățându-se în mod constant de așternut. Prin urmare, trebuie să începeți tăierea ghearelor. Doar vârful trebuie să fie tăiat, deoarece vasele de sânge sunt mai departe localizate, a căror deteriorare este foarte dureroasă.

În aceeași perioadă este timpul să introducem alimente complementare. Opțiunea optimă va fi utilizarea de conserve de carne specială pentru pisoii. Inițial, trebuie să li se administreze foarte puțin, crescând treptat porțiunea și completând-o complet cu una sau mai multe furaje.

Kitten obișnuit cu tavaMasajul de pisoi nu mai este necesar, copilul este deja în stare să meargă la toaletă însuși. În această privință, este timpul să-l obișnuiți cu tava. Este dificil pentru un pui de trei săptămâni să urce acolo independent, așa că mai întâi va trebui să fie purtat. De fiecare dată după ce ați mâncat, trebuie să monitorizați copilul și, de îndată ce începe să se atașeze, puneți-l imediat în tavă. Treptat, se va obișnui cu această procedură și, pe măsură ce crește, va începe să meargă acolo singur.

La vârsta de trei săptămâni, prima procedură pentru a scăpa de viermi. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisoii care au fost luați pe stradă. Dar, de asemenea, pentru descendenți la domiciliu, este nevoie de de-worming preventiv. Pentru această procedură, trebuie să achiziționați un instrument special pentru pisoii din magazinul de animale de companie și să-l oferiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

De la 49 la 60 de zile

Îngrijirea corectă a pisicilor în 2 luniPui de două luni au nevoie de mai multă educație, decât în ​​alăptare. Ei cunosc deja tava, știu să mănânce și să se spele singuri. Este necesar doar să verificați periodic starea urechilor și a ochilor pisicilor. În prezența contaminanților, acestea trebuie curățate cu atenție cu tifon înmuiat în apă fiartă. Dacă dintr-o dată există unele probleme vizibile - de exemplu, un miros neplăcut din urechi sau o descărcare abundentă de la ochi - ar trebui să arătați imediat animalul de companie medicului veterinar și apoi să tratați conform recomandărilor.

Hrănirea unui amestec de lapte special în acest moment ar trebui eliminată complet, înlocuind-o mese regulate. Poate fi o prăjitură de primă calitate superioară, precum și alimente naturale, constând din carne cu conținut scăzut de grăsimi, legume, organe comestibile, cereale, produse lactate fermentate și suplimente de vitamine. Este strict interzis să dai lapte, grăsimea, carnea, oasele, cartofii și legumele, orice fel de mâncare din masa omenească.

O pisică, cultivată de toate regulile și cu dragoste, se va transforma neapărat într-un animal adulte inteligent, care va da o mulțime de bucurie stăpânilor săi. Așadar, nu-ți pierde timpul să îngrijești copilul, ci se va plăti în viitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințeCum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințe
Cum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapidCum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapid
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Învățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentăÎnvățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentă
Cum să taie ghearele unei pisici acasăCum să taie ghearele unei pisici acasă
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum să înveți un pisoi să se zgârieCum să înveți un pisoi să se zgârie
» » Cum să ai grijă de o pisică acasă
© 2021 amigdas.com