amigdas.com

Cum să modificați singur cartușul într-un mixer

Cum se schimbă cartușul într-o robinet de baiePopularitatea robineților elegant și confortabil cu un singur pârghie este în creștere. Decorarea băncilor, a bucătăriilor și a băilor, acestea înlocuiesc cu încredere construcțiile familiare echipate cu supape. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, acest dispozitiv de uz casnic modern poate de asemenea să se descompună. Cel mai adesea în mixere cu un singur pârghiu, un cartuș iese din funcțiune, care poate fi înlocuit independent, fără a recurge la specialiști.

Mixere cu cartușe: ​​soiuri și principiu de funcționare

Mixerele articulate practice, confortabile și durabile sunt foarte solicitate în rândul populației. Designul lor este destul de simplu.

Cartușul cu bilă

Cum sa faci un mixer in baie cu mainile tale

În centrul dispozitivului se află o minge care are o intrare și două deschideri de evacuare. Se află între două scaune, din cauciuc tare fluorat, cu găuri pentru apă rece și caldă. În conductă apa apasă pe minge, care contactează în mod fiabil "șeile" din cauciuc.

Această minge se rotește datorită deplasării pârghiei mixer și poate ocupa orice poziție în care găurile sale cu orificii de admisie coincid parțial, integral sau deloc coincid.

Presiunea apei de la robinet și temperatura acesteia depind de poziția reciprocă a duzei de admisie și de găurile din bilă.

Șezurile și o bilă sunt aproape întotdeauna plasate în cartuș, dar există modele în care șelele sunt atașate la corpul supapei de amestec. Un dezavantaj semnificativ al acestui model este faptul că în cazul în mixerul pentru o lungă perioadă de timp nu-l utilizați apoi pentru că au format între tab-ul si o lingura de calcar poate fi deteriorat.

Cartuș de disc cu plăci ceramice

Acesta este un dispozitiv absolut fiabil care poate dura până la zece ani.

Malaxoare cu pârghie.

Într-un astfel de dispozitiv, apa, care intră în cartuș, se amestecă acolo și apoi curge în gură. Temperatura și presiunea apei sunt reglate de poziția discurilor ceramice. Prin mutarea manetei, discul superior, deplasând, ocupă o anumită poziție față de cea inferioară. Apa este blocată în cazul unei strânse legături a proeminențelor discului superior cu orificiile celei inferioare. Cu cât este mai strânsă, cu atât presiunea este mai slabă. Temperatura apei depinde de gradul de suprapunere a accesului superior al discului la apă rece sau caldă.

Malaxoare cu două valve.

Cum să înlocuiți cartușulÎn astfel de dispozitive, se utilizează două cartușe: ​​una pentru apă rece și una pentru apă fierbinte. Ambele cartușe echipate cu plăci ceramice, situat într-un manșon metalic. Orificiile prin care intră apa sunt deschise sau închise prin deplasarea cartușelor unul față de celălalt.

Consumatorii preferă aceste dispozitive. lor piese de metal inlocuite cu cele ceramice, astfel încât mixerele cu cartușe de disc sunt ușor de folosit și durabile.

Funcționarea defectuoasă a mixerelor la ruperea cartușelor

Durata de viață a dispozitivului este afectată de calitatea apei. Fiind în mișcare constantă, acesta furnizează particule de nisip, metal și rugină la sistemul de mixere și distruge suprafața conductelor de apă. Acest lucru duce la deteriorarea produsului.

Principalele tipuri de defecte:

 • Pârghia dispozitivului se strânge, ceea ce face dificilă ajustarea temperaturii apei;
 • nu este posibil să se realizeze oprirea completă a capului sau a apei;
 • temperatura apei se modifică cu aceeași poziție a pârghiei;
 • când mișcați maneta Este imposibil să se realizeze includerea unui tip de apă (numai la rece sau numai la cald);
 • Alimentarea cu apă nu este reglementată. Se scurge numai la cald sau rece.

Cum înlocuiesc cartușul în mixer?

Cartuș de amestec IDDISÎnainte de a cumpăra un produs nou, trebuie să cunoașteți caracteristicile acestuia: lungimea tijei, partea de aterizare și diametrul. Cel mai bine este să scoateți partea veche și să o aduceți la magazin.

Instrumentele și materialele care vor fi necesare pentru repararea dispozitivului:

 • Șurubelniță cu șurubelnițe sau șurubelnițe plane;
 • clește;
 • cheie sau chei reglabile;
 • lichid WD-40;
 • servetele de hârtie sau cârpă curată.

Odată cu înlocuirea cartușului în mixer, puteți face față chiar și fără cunoștințe și abilități speciale. Mai întâi de toate, alimentarea cu apă caldă și rece trebuie tăiată. Dacă supapele sunt defecte, va trebui să consultați instalatorul pentru ajutor. Când lucrează într-un mod neîntrerupt, reparația dificultăților speciale nu va rezulta.

Secvență de acțiuni la înlocuirea cartușului în mixer.

 1. Pârghia mixerului se ridică în cea mai înaltă poziție.
 2. În partea din față a dispozitivului este un capac cu marcaj albastru și roșu, care trebuie îndepărtat cu ajutorul unei șurubelnițe sau a unui cuțit.
 3. Sub capac este o cavitate mică, care va trebui să fie deșurubată pentru a scoate maneta. Pentru a desface complet nu este necesară, este suficient doar să slăbească.
 4. După îndepărtarea manetei din construcție, puteți vedea un capac decorativ cromat, care trebuie ușor deșurubat manual. Dacă mixerul este folosit o perioadă lungă de timp, acest lucru nu este posibil, deci va fi necesar să utilizați cheia reglabilă numărul unu. Reglați-o astfel încât să nu rupă capacul.
 5. După deșurubarea capacului decorativ, accesul la piulița care ținea cartușul se deschide. Este deșurubat cu aceeași cheie și cartușul este înlăturat.
 6. Înainte de a instala un dispozitiv nou, trebuie să-l curățați. În timpul multor ani de funcționare, murdăria se acumulează în mixer, ceea ce va împiedica etanșarea cartușului. Particulele solide din ceramică, care s-au format ca urmare a distrugerii discurilor ceramice, pot, de asemenea, să interfereze cu aceasta.
 7. Când instalați un dispozitiv nou, asigurați-vă că proeminențele de pe acesta coincid cu găurile din scaunul structurii.
 8. După aceea, piulița este răsucită, este instalat un capac decorativ, joystick și capac.

Aceasta finalizează repararea cartușului de mixer. Acum urmează verificați scurgeri și capacitatea de lucru. Pentru aceasta, se deschide alimentarea cu apă. Dacă înlocuirea cartușului în mixer a fost efectuată corect, dispozitivul va funcționa fără probleme. Toate lucrările de reparații trebuie efectuate cu atenție, astfel încât să nu se deterioreze stratul decorativ.

Sfaturi pentru cumpărarea unui mixer cu un cartuș

Modificarea cartușului într-un mixer de robinetCumpărați dispozitivul, trebuie să vă amintiți că nu există nimic etern și, mai devreme sau mai târziu, mixerul se poate rupe și trebuie să înlocuiți părțile sale individuale. Prin urmare, se recomandă alegerea unui model pentru care componentele sunt disponibile pentru vânzare gratuită. Apoi repararea mixerului și înlocuirea cartușului se pot face în orice moment.

Atunci când alegeți un produs, trebuie acordată o atenție deosebită cartușului care este instalat în acesta și dacă analogiile acestuia sunt disponibile pentru vânzare gratuită. Dacă această parte a dispozitivului poate fi comandată numai de la un distribuitor autorizat, atunci este necesar să solicitați informații despre disponibilitatea reprezentanților acestui produs în regiunea dvs.

În modelele mixer scumpe se folosesc discuri ceramice de înaltă calitate. Durata lungă de funcționare a acestora și gradul înalt de interfațare sunt realizate prin utilizarea echipamentelor moderne de înaltă precizie și ulterior lustruire cu ultrasunete.

Pentru ca cartușul să dureze mult timp, se recomandă instalarea unui filtru de apă. Dar, dacă există o defecțiune, atunci, în urma sfaturilor profesioniștilor experimentați și luând în mod constant măsuri pentru a înlocui cartușul, o poți face singur și folosiți mixerul pentru o perioadă lungă de timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înlocuiți singur cartușul în mixerCum să înlocuiți singur cartușul în mixer
Cum să dezasamblați și să reparați un mixer cu pârghie - lecție videoCum să dezasamblați și să reparați un mixer cu pârghie - lecție video
Cum să dezasamblați un mixer cu pârghie - caracteristici și videoCum să dezasamblați un mixer cu pârghie - caracteristici și video
Cum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găuritCum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găurit
Cum de a alege un robinet pentru bucatarie: care este bun?Cum de a alege un robinet pentru bucatarie: care este bun?
Cum de a alege o supapă cu bilă pentru conductele de apăCum de a alege o supapă cu bilă pentru conductele de apă
Mixere cu încălzire prin apă: caracteristicile structurii și utilizăriiMixere cu încălzire prin apă: caracteristicile structurii și utilizării
Cum sa faci un mixer sa te repari in bucatarieCum sa faci un mixer sa te repari in bucatarie
Reparați mixerul în baie cu propriile mâiniReparați mixerul în baie cu propriile mâini
Cum se schimbă mixerul în bucătărie cu mâinile taleCum se schimbă mixerul în bucătărie cu mâinile tale
» » Cum să modificați singur cartușul într-un mixer
© 2021 amigdas.com