amigdas.com

Cum să evacuați corect apa de la un boiler (boiler)

Cum să curățați echipamentul de încălzireCazan - echipamente destul de scumpe și mari. Va fi posibilă scurgerea lichidului din rezervor fără ajutorul altora și când merită să faceți acest lucru? Cum să eliberați încălzitorul de apă de apă veche și ce unelte și materiale sunt utile pentru aceasta?

Pentru a scurge apa, trebuie mai întâi să determinați câte conducte sunt aduse la cazan. Datorită diferenței dintre modelele lor, pot exista 2 sau 3. Lichidul de scurgere este permis în mai multe moduri. Totul va depinde de tipul de model pe care îl aveți.

Înainte de a evacua lichidul din cazan, este necesar să închideți robinetul de apă rece. Următoarea limitare principală este aceea că încălzitorul de apă trebuie să fie deconectat de la rețea. Aceasta este comanda principală pentru repararea tuturor aparatelor electrice.

Cum se scurge apa din cazan - etape

Cum să scurgeți apa de la un încălzitor de apă

Cum să scurgeți apa din cazan? Înainte de a începe, nu uitați opriți încălzitorul electric de la priză. Este nevoie de o vreme ca apa din rezervor să se răcească la o temperatură sigură pentru o persoană. Acest lucru va evita arsurile în timpul lucrului. Apoi trebuie să blocați curgerea apei reci în încălzitor. Apoi, trebuie să deschideți robinetul de apă caldă pe mixer sau să rotiți maneta în poziție pentru a elimina presiunea din rezervorul de stocare.

Așteptați până când tot lichidul este golit de pe conductă. Apoi deschideți robinetul de pe conducta de apă caldă pentru a asigura alimentarea fără aer a rezervorului. Acum rămâne doar să deschideți supapa de scurgere de pe conductă cu apă rece la cazan și, atașând un furtun special de golire, eliberați tot lichidul în canal. Asigurați-vă că toată apa din volumul umplut a ieșit din rezervor.

Atunci când este necesar să se scurgă apa:

 1. Dacă intenționați să lăsați cazanul pentru iarnă într-un spațiu care nu este încălzit, trebuie să evacuați în mod necesar tot lichidul. La o temperatură de +5 și mai jos, apa cristalizează. Acumularea de gheață în rezervor amenință să ducă la defecțiuni. Poate că, ca urmare a acestui fapt, încălzitorul de apă nu va acționa deloc.
 2. Dacă perioada de garanție este încheiată și intenționați să eliminați defecțiunea fără ajutorul altora sau să schimbați anodul de magneziu. Faceți acest lucru numai dacă rezervorul este gol, uscat și mai mult sau mai puțin curățat.
 3. Dacă doriți să curățați rezervorul de scară. Această funcție este cel mai bine realizată cel puțin o dată la 5 ani. Sau mai des, dacă proprietățile apei, care utilizează boilerul, lasă mult de dorit. În rezervorul cu nămol, lichidul se încălzește mult mai lent. Acest lucru înseamnă că mai multă energie electrică și fonduri sunt cheltuite pentru a plăti pentru aceasta. Apropo, acest lucru se aplică tuturor utenselor și aparatelor pentru încălzirea apei, inclusiv ceainicele cele mai comune.

Încălzitoare de apă Thermex

Instrucțiuni pas cu pas pentru pruneCum să scurgeți apa dintr-un încălzitor de apă Thermex? Algoritmul de golire a lichidului în multe modele este similar, însă are propriile particularități, pas cu pas lista de acțiuni pentru a lucra cu cazanele Thermex.

 1. Pentru a scurge lichidul din cazanul Thermex, mai întâi deconectați-l de la sursa de alimentare.
 2. Închideți supapele prin oprirea alimentării cu apă rece.
 3. Asigurați-vă că așteptați până când temperatura lichidului scade la valori sigure sau dacă consumați toată apa.
 4. Pentru a elimina presiunea din interiorul încălzitorului, utilizați următoarea metodă: pe mixerul apropiat, conectați "fierbinte" și așteptați până când acesta se termină și apoi închideți robinetul.
 5. Deșurubați piulițele situate în partea inferioară a supapei de siguranță pentru încălzitorul de apă în punctul de alimentare cu apă rece la acesta.
 6. Începem să răsucem această supapă, apropiindu-ne de un furtun, care este necesar pentru a trimite apă în sistemul de canalizare. Când deșurubați supapa, conectați imediat furtunul, astfel încât să nu se scurgă de la duza la podea.
 7. Acum este gura de apă caldă: deșurubați piulița din ea. În mod natural, după aceea, lichidul va curge direct prin furtun, deoarece aerul a început să curgă în cazan.

Încălzitoare de apă Ariston

Primele 3 etape ale algoritmului de execuție sunt destul de similare cu cele descrise mai sus.

Apoi trebuie să acționați astfel:

 1. Deschideți redresorul amplasat pe conducta de apă cu lichid fierbinte. Această operație va asigura sosirea aerului în rezervor.
 2. Conectați furtunul la țeavă prin care apa rece intră în încălzitorul de apă. Adu-l în sistemul de canalizare. Este permisă, de exemplu, plasarea capătului într-o baie. Este necesar să o fixăm, astfel încât în ​​timpul descărcării să nu se sară din ea.
 3. Deschideți robinetul de evacuare a uleiului amplasat pe această conductă și evacuați lichidul.

Cum să evacuați apa în caz de defectare a cazanului?

Dacă încălzitorul de apă funcționează defectuos, problema eliminării lichidului este decisă fără echivoc. Dar pentru a face acest lucru fără ajutorul altora este în nici un caz posibil, dacă aparatul încă în perioada de garanție. În acest caz, trebuie să mergeți la compania care a furnizat echipamentul, precum și la persoanele care au fost implicate în instalarea acestuia. Pentru a evita relocarea responsabilităților de la o companie la alta, este mai bine să luați dispozitivul și să îl instalați de la aceeași companie.

După expirarea perioadei de garanție, este permisă reparația încălzitorului de apă cu propriile mâini, drenând înainte ca lichidul să iasă din acesta, conform metodei indicate mai sus. Dar maeștrii cu această sarcină sunt guvernați, fără îndoială, mai degrabă, după ce au efectuat toată lucrarea în conformitate cu cerințele producătorilor.

Curățarea echipamentului

Cum se scurge apa din boilerToată lumea dorește ca dispozitive și echipamente diferite să servească cât mai mult timp posibil. Pentru a vă asigura că încălzitorul dvs. ți-a servit în mod fiabil mai mult de un an, aveți nevoie face curățarea regulată a echipamentului. Este mai bine să o cheltuiți o dată la șase luni, totuși, este de până la tine, în majoritatea cazurilor, suficient și 1 dată pe an. Totul depinde de cât de des îl folosiți și de ce calitate aveți apă. Dacă această funcție nu se face deloc, pot apărea astfel de lucruri neplăcute, cum ar fi coroziunea și oxidarea metalelor, ca rezultat al scării.

Pentru a reduce numărul de defecțiuni la minimum, chiar și atunci când alegeți un încălzitor, este necesar să cereți vânzătorilor ce termoregulator să fie instalat în încălzitorul de apă.

Când dezasamblați și montați cazanul, încercați să nu atingeți sau să deteriorați garniturile din cauciuc sau elementele din plastic, fi foarte atent. În caz contrar, cazanul se poate scurge, iar achiziționarea și instalarea de garnituri noi poate dura mult timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un boiler electric de apaCum sa alegi un boiler electric de apa
Cum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pasCum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pas
Alegerea încălzirii - boilerul perfect pentru o casă de țarăAlegerea încălzirii - boilerul perfect pentru o casă de țară
Instalați singur încălzitorul de apă: sfaturi și videoclipuriInstalați singur încălzitorul de apă: sfaturi și videoclipuri
Instalarea cazanului în podInstalarea cazanului în pod
Încălzitorul de apă cumulat sau care curge: care este mai bine?Încălzitorul de apă cumulat sau care curge: care este mai bine?
Cazane pentru apă caldă - facem o alegere în cunoștință de cauzăCazane pentru apă caldă - facem o alegere în cunoștință de cauză
Cazane de incalzire indirecta prin maini propriiCazane de incalzire indirecta prin maini proprii
Cazanul de încălzire indirectă - fabricat de mâini propriiCazanul de încălzire indirectă - fabricat de mâini proprii
Cum se fac boilerele de casă pentru o baieCum se fac boilerele de casă pentru o baie
» » Cum să evacuați corect apa de la un boiler (boiler)
© 2021 amigdas.com