amigdas.com

Mdf - ce este și cum este folosit în producția de uși

Ce materiale sunt folosite pentru decorarea exterioară?Orice reparare pe scară largă a apartamentului presupune înlocuirea ușilor interioare. Piața modernă a acestor produse oferă o sortimentă atât de mare încât este foarte dificil pentru o persoană nepregătită să o înțeleagă. Dar alegerea ușilor ar trebui abordată cu toată seriozitatea. Ei nu numai că trebuie să se apropie de noul interior al apartamentului, ci și să fie de înaltă calitate și convenabil în funcțiune.

Tehnologiile moderne de producție a ușilor interioare sunt în mod constant îmbunătățite și nu stau în picioare. Analogurile din MDF au înlocuit ușile tradiționale din lemn masiv.

Înainte de a vorbi despre aceste produse, ar trebui să înțelegeți ce sunt plăcile MDF, de la care sunt fabricate.

Ce este MDF?

Tehnologie de producție pentru uși MDFÎn limba engleză, abrevierea MDF este reprezentată de fibră de hârtie cu densitate medie. Este format din diferite deșeuri de lemn.

În timp ce procesul de fabricare a MDF repetă în mare măsură tehnologia de producție a plăcilor cu densitate scăzută, are o diferență semnificativă. Aceasta exclude utilizarea de materiale toxice periculoase pentru sănătatea umană - formaldehidă, fenol și rășini sintetice. Lipirea fibrelor în plăcile MDF în timpul procesului de fabricație se datorează proprietăților naturale ale lemnului în sine. Sub influența temperaturii ridicate și a presiunii înalte eliberează un agent de legătură natural - lignină, care creează o structură solidă și fiabilă de plăci MDF. De aceea aceste plăci sunt materiale ecologice.

Acum multe companii de producție au stabilit producția de MDF cu putere crescută numită HDF. Aceste plăci sunt un material subțire obținut ca urmare a presării la cald a fibrelor lemnului zdrobit.

Unde sunt folosite placile MDF?

Ce fel de usi din MDF sunt acolo.Astăzi, produsele MDF au mai mult de 300 de articole.

În general, ele sunt utilizate în producție:

 • panouri de finisaj pentru pereți și podele;
 • pereții din spate ai mobilei dulapului și fațadele sale de relief;
 • fundul sertarelor;
 • acoperirea tabelului;
 • usi de interior.

Avantajele usilor MDF

Dacă comparați ușile acestui material cu analogii din lemn masiv, de fapt, acestea au un număr de avantaje datorită proprietăților lor de înaltă performanță.

Acestea includ:

 • MDF - fibre de hârtie cu densitate medie este fabricată din deșeuri din lemn și are caracteristici bune de performanțăgreutate redusă. Această proprietate este uneori foarte importantă, mai ales dacă locuința este locuită de copii și de persoane în vârstă;
 • rezistența la umiditate, ciuperci și microorganisme;
 • înaltă rezistență și fiabilitate mecanică;
 • capacitatea de a nu se fisura cand variaza umiditatea si temperatura;
 • protecția mediului și igiena;
 • posibilități de decorare diferită (lipire, vopsire) și instalarea oricărui mobilier pentru o perioadă îndelungată de funcționare;
 • valoare democratică.

În acest context, neajunsurile lor par a fi nesemnificative, ele includ o rezistență slabă la daunele mecanice ale pânzei (atunci când se lovește, pot să se formeze danturi) și trăsături de aspect - pentru mulți aceste usi par a fi din plastic, mai ales dacă sunt vopsite în alb.

Tipuri de usi MDF

Avantajele usilor MDF.Cererea pentru aceste produse obligă producătorii să nu se limiteze la modelele tradiționale, dar, pe cât posibil, să extindă intervalul. Acest lucru se datorează, în primul rând, cerințelor interioarelor moderne, în care designerii întruchipează ideile cele mai îndrăznețe și neconvenționale.

De aceea, ușile interioare din MDF includ:

 • leagăn;
 • alunecare;
 • dreptunghiular;
 • arcuite;
 • surd (neted);
 • cu geamuri.

Leagă ușile

Ce este MDF și unde este folosit?Astfel de modele aparțin speciilor tradiționale. Ele diferă în concisitate și comoditate de funcționare. Ele sunt realizate atât cu deschideri din dreapta cât și din stânga.

În plus, ei pot fi cu o singură aripă sau sesquialtered, unde o frunză este mult mai îngustă și are două pliuri, în care există două frunze identice.

Umplerea deschiderii poate fi, de asemenea, diferită - surd sau glazură. În ceea ce privește al doilea tip, există o mulțime de opțiuni pentru designul său. De exemplu, o fereastră mică în partea de sus a ușii, o bandă îngustă în mijlocul foii de ușă sau o geam care ocupă cea mai mare parte a suprafeței ușii.

Tipurile de sticlă se uimește cu soiul său: transparent și opac, fum și întunecat, cu și fără textura, sticlă venețiană și vitralii.

O gamă imensă de culori, inclusiv toate nuanțele de lemn, de la cea mai ușoară până la aproape neagră, fac posibilă selectarea unor astfel de uși pentru orice design și tonul de culoare al interiorului.

Uși glisante

MDF este utilizat în producția de mobilier de birou și de acasă, echipamente comerciale, ușiAcest tip de usi MDF este foarte convenabil pentru zone mici. Ele pot atât să izoleze, cât și să unească spațiul locațiilor, fără a crea interferențe sub forma unei foi de ușă. Singurul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când le instalați - spațiul liber al peretelui, de-a lungul căruia va fi îndreptată frunza ușii. uşi se poate deplasa de-a lungul a două ghiduri, situate pe tavan și pe podea sau pe una, instalate deasupra ușii.

Ele pot fi, de asemenea, vitrate și fără ea, cu un decor diferit, accesorii și culori.

MDF Door Shape

Toate ușile sunt împărțite în două subspecii - dreptunghiulare și arcuite. Rare este opțiunea unui arc "fals", când este pur și simplu inscripționat într-o ușă dreptunghiulară. Modele arcuite arata foarte impresionant și sunt adecvate în interiorul stilului Art Nouveau, Rococo, Empire și, de asemenea, în stilul oriental.

Decorare exterioară

Producătorii acordă o atenție deosebită finisării ușilor interioare. Tipurile sale principale includ:

 1. Unde se aplică MDF?Furnir, care este un strat subțire de lemn. Datorită acestui aspect înfățișării, produsul MDF nu este deloc inferior analogilor din lemn masiv. ea oferă o rezistență suplimentară produselor, protejându-le de daune mecanice, precum și extinderea gamei de uși în aparență. Acesta poate fi nu numai tradițional stejar, dar și mahon, wenge sau alte rase exotice.
 2. Parchet laminat. Această hârtie este impregnată cu rășini (acrilic sau melamină). Datorită imprimării moderne, se realizează o imitație excelentă a finisării scumpe. Dar, deoarece este încă hârtie, este supus influenței umidității, este predispus la deformări de la influențe mecanice și arsuri cu timpul.
 3. Laminat cu două straturi. Un astfel de material de finisare este un ordin de mărime mai mare decât un laminat convențional. ea este un film polimeric, în care se adaugă corundul. Imita perfect furnir și, în plus, are rezistență la ultraviolete, abraziune și zgârieturi.
 4. Vopsele și lacuri. Ele sunt utilizate pentru a proteja mai bine produsele finite, precum și pentru a le oferi un aspect eficient - opacitate sau luciu.

Cei care au optat pentru ușile MDF, trebuie să știți că acesta este un raport excelent preț-calitate. Dar pentru a nu fi dezamăgit de cumpărare, trebuie să acordați atenție anumitor puncte:

 • verificați cu atenție toate capetele ușii - de obicei pe ele (în special în partea de sus) sunt vizibile diferite defecte;
 • verificați ușa pentru greutate - ar trebui să fie ușoară;
 • dacă ușa este glazată, uitați-vă la geam - cum este introdusă în cadru, cât de strâns este, nu constă din bucăți.

Urmând sfaturile primite, puteți alege cu ușurință ușile de calitate din panouri din MDF. Sperăm că asta Recomandările noastre vă vor ajuta să vă alegeți, care nu este atât de ușor de făcut printre o gamă imensă de produse. Achiziții reușite!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea și fotografia ușilor interioare-coupeDescrierea și fotografia ușilor interioare-coupe
Usi Shtykov, alegeți produse de calitate din listăUsi Shtykov, alegeți produse de calitate din listă
Uși glisante cu ușă unică și cu fotografieUși glisante cu ușă unică și cu fotografie
Caracteristici de reparație și instalare de ușiCaracteristici de reparație și instalare de uși
Ce fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnirCe fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnir
Cum de a picta o ușă interioară pictatăCum de a picta o ușă interioară pictată
Restaurarea ușilor interioare și prețul rezultatuluiRestaurarea ușilor interioare și prețul rezultatului
Usi interioare din plastic, beneficii si preturiUsi interioare din plastic, beneficii si preturi
Usi interioare în interiorul apartamentuluiUsi interioare în interiorul apartamentului
Yuzhnoportovy fabrică de produse din lemn (Moscova)Yuzhnoportovy fabrică de produse din lemn (Moscova)
» » Mdf - ce este și cum este folosit în producția de uși
© 2021 amigdas.com