amigdas.com

Lumineers pe dinți: ce este, tipurile și cât de mult sunt

Lumineers pentru dinți - mărturiePână în prezent, stomatologia dorește să păstreze nu doar funcționalitatea dentiției. O importanță importantă este atașată aspectului dinților, mai ales că aceasta se referă la partea din față, care este văzută cu un zâmbet. Și totuși, la instalarea oricărui tip de proteză, medicul încearcă să salveze cât mai mult posibil dinții pacientului, cel mai bine este cel cu lumină.

Ce este un luminator pe dinți?

Lumineers - aceasta este o placă foarte subțire de ceramică, care este instalată pe suprafața dintelui. În ansamblu, acesta este unul dintre variantele de protetică nedemontabilă similară cu furnirul. Pentru un non-detașabil, acest tip de proteză se aplică numai condiționat, deoarece este imposibil să scoateți plasturele de porțelan acasă. Dar, în cabinetul dentistului, puteți efectua această procedură într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Luminerele sunt destul de subțiri (doar 0,18-0,31 mm grosime), dar acest lucru este doar ostentativ fragilitate. De fapt, placa de ceramica este destul de puternic, se poate păstra aceeași sarcină ca și dinții proprii, și fără a schimba culoarea sub efectul produselor de colorare, cum ar fi cafea, ceai, țigări și vin roșu. Având în vedere dorințele pacientului, plăcuța poate avea un aspect mai natural prin schimbarea culorii sau aplicarea rugozității. Dar, de regulă, luminerele pe dinți sunt asociate cu un zâmbet alb-negru de la Hollywood, deoarece aceștia pun simultan pe toți dinții rândurilor inferioare și superioare. Această reparare "majoră" are avantajele sale, deoarece nu este necesară ajustarea aspectului dinților adiacenți.

Din cauza lui subtilitățile Lumineers nu pot acoperi complet culoarea smalțului dinților, deoarece această proteză seamănă cu înălbirea la domiciliu, folosind un înălbitor special sau o curățare profesională. În acest caz, nu pot remedia pe deplin aspectul, doar pentru a ascunde defectele estetice ale dintelui. Forma rămâne aproape neschimbată și acest lucru le permite medicilor să transmită mai târziu, dacă este necesar, fără dureri și să îndepărteze rapid proteza.

Care este diferența dintre luminatoare și furnir?

Furnirurile și luminatoarele sunt adesea confundate. Acestea sunt de fapt tipuri de proteze destul de similare, care restabilesc, în primul rând, componenta estetică a unui zâmbet. Dar există două diferențe principale între aceste două tipuri de proceduri de recuperare:

 1. Luminări exactegrosime. Doar lumina în subtilitate poate fi comparată cu o lentilă pentru ochi. Foarte rar, stomatologii o fac puțin mai groasă decât 0,29 mm, pentru a da dinților un aspect mai puternic, vizual mai greu. Fibrele sunt realizate cu o grosime de cel puțin 0,5 mm și mai des de un milimetru.
 2. Nevoia de dentare cotitură înainte de instalare. În ciuda faptului că aceste două tipuri de plăci sunt foarte subțiri, spre deosebire de alte proteze, înainte de instalarea furnirului, este necesară o răsucire a dinților. Acest lucru se face astfel încât furnirul să nu iasă în față. El "taie" în smalț într-un sens literal, deci trebuie să strângeți partea din față a acestei adâncimi, care va fi instalată grosimea furnirului. Ce se întâmplă cu luminatoarele, atunci nu e nevoie de măcinare. Acest lucru vă permite să vă păstrați dinții neschimbați și, în consecință, în timpul dorinței de a scoate placa, pacientul nu are nevoie de altă proteză.

Cu toate acestea, în favoarea furnirului, se poate observa că ele ajută la ascunderea defectelor dentiției. De exemplu, în timpul unei instalări adecvate, puteți ascunde un spațiu între dinții din față. Lumineerii nu sunt potriviți pentru această corecție, dar periodic ei sunt încă aplicați pentru a schimba aspectul dintelui.

Indicații pentru utilizare

mărturie la instalarea luminatoarelor următoarele:

 • Lumineers - ce esteschimbare culoare vechi coroane. Această nevoie apare adesea după albirea chimică. Dinții proprii strălucesc în mod semnificativ, iar coroanele, care sunt pictate inițial pentru o culoare mai galbenă, nu își schimbă umbra și nu se deosebesc de fundalul general. În acest caz, pentru a nu înlocui coroana, puteți pune un luminator pe ea.
 • mic corecție musca. În timpul instalării corpului de iluminat, proteza se poate extinde dincolo de marginea dintelui cu 1,2-1,6 mm. Acest lucru este suficient pentru a alinia întreaga serie.
 • ușor defecte, care nu pot fi îndepărtate cu ajutorul curățării sau albirii profesionale. De exemplu, un sigiliu sau pete.

Avantajele luminatoarelor

Lumineerii sunt "proteze de frumusețe", deoarece scopul lor principal este de a ascunde mici defecte în propriii dinți. Deși pentru fiabilitate și rezistență nu sunt inferioare celorlalte metode de recuperare, de fapt acestea sunt plasate numai pe partea exterioară a dintelui, lăsând partea din spate deschisă. În unele cazuri, când se fixează coroane și sigilii, medicii stomatologi se pot sfătui să instaleze un luminator, pentru a crea o protecție mai puternică a dintelui restaurat.

Principalul avantaje Aplicarea luminatoarelor la alte tipuri de proteze sunt:

 • grosime. Destul de subțire în viața de zi cu zi nu va da. Nu veți simți diferența, deoarece însăși dintele rămâne viu și, în consecință, sensibilitatea va fi la același nivel. Lumineer se simte ca o lentilă pentru ochi: un ușor disconfort atunci când se instalează, și apoi despre secretul tău sau cine nu va ghici.
 • Lumineers pentru dinți - mărturierapiditate instalare și producție. Deși fabricarea unei plăci subțiri poate părea o muncă destul de scrupuloasă și complexă, în realitate aceasta se face mai repede. Pentru câteva întâlniri dentare, puteți instala luminatoare pe toate dinții. Și în timpul primelor vizite, se efectuează adesea numai teste preliminare preliminare și sunt luate rezultate. În acest caz, nu este nevoie să puneți o proteză temporară.
 • Mult timp servicii. Grosimea protezei nu o face mai puțin calitativă, deoarece plăcile ceramice își îndeplinesc perfect sarcina principală timp de 25 de ani.
 • minim afectarea dinților lor. Compararea corpului de iluminat cu lentilele pentru ochi descrie cu exactitate atât dimensiunile obiectivului, cât și procedura de instalare. Dinții proprii, în cazul în care lumina este fixată, nu vor necesita pregătire. Un vecin sănătos rămâne complet intact. Pentru a corecta defectele cosmetice, impuneți doar un "obiectiv" opac.
 • Absența senzații neplăcute în timpul instalării. Cel mai adesea PROSTHETICS făcut sub anestezie generală, pentru că va lua de lucru la terminațiile nervoase și gingie și sensibilitatea dinților lor, de multe ori aduce disconfort atunci când procedura normală. Cu toate acestea, instalarea luminatoarelor este complet nedureroasă, deoarece acestea o produc fără medicamente pentru durere. Aplicându-le numai în cazuri rare, cu smalț foarte sensibil.
 • Lumineersprotecție dinți. Emailele artificiale ceramice minimizează riscul de tartru și, de asemenea, protejează dinții de carii. În compoziția de fixare există o cantitate crescută de fluor, aceasta contribuie la o fixare puternică și, de asemenea, afectează favorabil dinții protetic. Astfel, luminerele nu sunt doar inofensive, dar pot fi, de asemenea, numite în mod confidențial și proteze utile. De altfel, Lumineers subțire destul de puternic, ei pot să reziste la sarcina normală pe dinti si nu sunt distruse prin acțiunea acizilor și bazelor, este important pentru persoanele care suferă de hiperaciditate sau pentru acei oameni cărora le place foarte acide sau picant în structura sa.
 • durabilitate la factori externi. În ciuda faptului că luminatorii își ușurează dinții în ansamblu doar cu câteva tonuri, nu își schimbă culoarea în viitor. Vin, țigări, cafea - nu mai trebuie să te gândești la faptul că aceste produse vor putea lăsa stratul galben. Există o singură precauție care trebuie respectată de persoanele care au aceste proteze, și anume prevenirea utilizării nuci și semințe. Câteva nuci nu va provoca fisuri în Lumineers, dar pumni de alimentele consumate nu este necesar, cel puțin atunci când ați marcat un obicei dinții din față au o piuliță deosebit de greu.

Cât costă costurile de luminare?

Pentru zâmbetul de la Hollywood este necesar să plătim cu drag: luminatoarele sunt una dintre cele mai scumpe proteze. În diferite regiuni, costul acestora poate fi ușor mai mic, dar în majoritatea clinicilor stomatologice acestea sunt ghidate de prețul aceleiași proceduri din capitală. La Moscova, pentru a face și a instala un luminator pentru un singur dinte, va fi necesar să dea aproximativ 28-55 mii de ruble. Aceasta este aproape de două ori mai mare decât cea pentru furnir.

Prețul plăcilor ceramice poate varia în funcție de calitatea materialului din care se face proteza și de tipul de fixativ utilizat. Dar este necesar să se înțeleagă faptul că suma totală, de regulă, include atât instalarea luminatoarelor și fabricarea acestora, cât și un număr proceduri, înainte de aceasta:

 • diagnosticare;
 • Consultarea dentistului;
 • La recepția la dentistCuratarea profesionala a cavitatii bucale. Această procedură este necesară în special în cazurile în care luminează este stabilit nu pe un rând, ci numai pe un dinte. Acest lucru simplifică foarte mult instalarea, în timp ce albirea dinților, astfel încât să devină posibilă definirea clară a culorii protezei;
 • Pregătirea dinților, de exemplu, în cazurile în care este necesară instalarea unei garnituri;
 • Impresie, modelare și măsurători pe calculator. Lumineers sunt fabricate printr-o tehnologie patentată unică, aceasta afectează și prețul.

Instalare de luminatoare

Instalarea are loc în mai multe etape. La început, se face o mucegai, se modelează o proteză. După ce încerca deja un luminator fabricat. În cazul în care medicul dentist și pacient imediat după fabricarea plăcii, apoi pune-l imediat. În alte cazuri, prelucrarea este efectuată în plus, în timpul căreia lumina poate fi complet transformată.

Direct procedura de instalare este complet nedureros. Luminatorul fabricat este plasat numai pe dinți sănătoși. Afecțiunile gingivale, cariilor dentare, precum și toate celelalte boli considerate o contraindicație pentru procedura, astfel încât înainte de a monta o placă de scump, aveți nevoie pentru a produce curatenie profesionala si vindeca întreaga dentiție.

Procesul de instalare a luminatoarelorPe dinte se aplică un adeziv special, care servește ca fixativ. Este utilizată o compoziție foarte bună și fiabilă, datorită căreia lumina este atașată strâns pe întreaga durată a funcționării. Nu vă faceți griji că proteza se poate schimba. Înainte de instalare pe partea interioară a luminatorului, se aplică o anumită compoziție. Este un amestec care conține fluor, care întărește propriul dinte și, în mod direct, placa îl face mai rezistent la aciditatea crescută a cavității orale.

Medicul dentist se alătură cu grijă suprafeței dintelui nativ cu un luminator, apoi lumina de la o lampă specială îl direcționează către el. Asta este previne intrarea bacteriilor în zonele învecinate sau sub lumină și, de asemenea, face posibilă creșterea procesului de solidificare a bazei adezive. Ca urmare, după procedură, dinții încep să pară puțin mai ușori și mai mari. Având în vedere capacitatea financiară și dorința, puteți să comandați instalarea luminilor pe toți dinții. Efectul acestei proceduri poate fi adesea văzut în fotografia din policlinică sau în cinema pe ecran, deoarece majoritatea vedetelor au un zâmbet alb zăpadă tocmai în detrimentul acestei proceduri. Acest lucru poate fi verificat atunci când se compară starea fotografiei zâmbetelor stelelor în etapele inițiale și finale ale carierei.

Pentru a crește durata de viață a protezei după instalare, se recomandă să vizitați în mod regulat medicul dentist, care verifică starea luminilor.

Cel mai adesea nu defecte sau nu se înregistrează modificări, dar prevenirea oferă posibilitatea de a identifica cele mai mici probleme care pot duce la uzura rapidă a plăcii. Lumineer poate fi îndepărtat la clinică, dacă este dorit, este, de asemenea, un proces complet nedureros, după care nu este nevoie să puneți proteze temporare, deoarece propriii dinți nu sunt deteriorați. Dar, în practică, acest lucru este foarte rar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Furnizorii pe dinți: ce este, tipurile, descrierea și modul de a le puneFurnizorii pe dinți: ce este, tipurile, descrierea și modul de a le pune
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilorCum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilor
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
» » Lumineers pe dinți: ce este, tipurile și cât de mult sunt
© 2021 amigdas.com