amigdas.com

Pasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncă

Black grouseGrousul aparține familiei fazanului și este o pasăre destul de comună. Cel mai adesea, acești reprezentanți ai păsărilor pot fi văzuți lângă marginea pădurii sau în valea unui râu destul de mare, unde trăiesc. Cel mai mare număr de cocoși negri este observat în Rusia, este posibil, de asemenea, să le întâlnim în zona euroasiană, unde se află stepele.

Caracteristici externe

Caracteristici externeCocoșul negru este foarte frumos și destul de masiv. Capul în raport cu corpul lor este foarte mic, iar ciocul este foarte scurt. Dimensiunile păsărilor arată astfel:

 • Greutatea bărbaților variază de la kilogram la un an și jumătate.
 • Lungimea corpului lor poate ajunge la șaizeci de centimetri.
 • Masa femelelor de cocoș negru variază de la șapte sute de grame la un kilogram.
 • Lungime rareori depășește patruzeci și cinci centimetri.

În cocoșul negru există pronunțat dimorfismul sexual. Aceasta înseamnă că structura anatomică a păsărilor de sex feminin și masculin este diferită, în afară de diferențele în structura organelor genitale.

Au următoarele caracteristici externe:

 • Culoarea bărbaților este destul de luminată. Culoarea principală a penei, care, trebuie remarcat, este foarte strălucitoare în lumină, este negru. Pe cap, gât, craw și, de asemenea, partea inferioară a spatelui există un val verde și uneori violet. Partea din spate a buricului diferă în culori din față: nu este atât de irizantă, dar mai maro. Penele de pe coadă au vârfuri albe și sunt aranjate într-o formă neobișnuită, care nu este mai degrabă un fan, ci o lire. Pene albe cu coada albă contrastează cu coada neagră.
 • Femeile nu au o culoare expresivă ca bărbații, dar sunt, de asemenea, foarte atractive. Corpul lor are o colorare colorată. Pene lor, a căror culoare principală este roșie, cu un amestec de maro, au culori gri, maro închis, galben închis și maro. Forma cuiburilor negre de sex feminin este foarte asemănătoare cu aspectul cocoșului de lemn, totuși acestea se pot distinge datorită cocoșului caracteristic pe coadă, precum și a petelor albe pe pene ale aripilor.
 • Trebuie remarcat faptul că păsările imature și încă foarte tinere, bărbați și femei, nu diferă deloc de ele. Ambele sexe au pene identice cu dungi albe și marcaje pe ele.

Caracteristica de negru grouses este lor voce sonoră, care la femele și bărbați au anumite diferențe. Sunetele pe care le produc femelele de cocoș negru sunt similare cu cocoșul de pui și sunt mai clare și mai rapide decât bărbații. Mutând masculii pentru o lungă perioadă de timp, iar în cazul unei amenințări care se apropie, strigătele sonore devin surde și alerte.

caracter

Bird de cocoș negruCatelusii negri preferă să-și petreacă timpul pe pământ, totuși, în condiții deosebit de friguroase, păsările trebuie să trăiască pe copaci. În același loc își primesc mâncarea. Modul de decolare și deplasare este foarte similar cu mișcarea unei găini. Black grouse alerga foarte bine, dar pașii pe care îi au sunt puțin mai scurți decât păsările de curte, care sunt obișnuiți să se deplaseze mai mult.

Este interesant faptul că, chiar și în ciuda greutății destul de mari, păsările sunt complet calme și fără dificultăți se mișcă pe ramurile copacilor, care poate fi foarte subțire. De asemenea, mărimea cocoșului nu interferează cel puțin cu zborul său neted, care nu poate fi rapid, ci și lung. Dacă este necesar ei zboară cu câțiva zeci de kilometri, a face acest lucru fără nici o oprire.

Captura de cocoș negru nu este atât de ușoară: păsărileureche subțire bland și vedere ascuțită, iar în caz de pericol, ei zboară imediat la o distanță sigură sau zboară spre un copac înalt.

Activitatea lor se manifestă fie dimineața devreme, în timpul răsăritului, fie seara. În cazul în care temperatura scade foarte puțin, păsările căutând adăpost sub zăpadă, unde se pot menține cald. Pentru a nu risipi căldura pierdută, cocoșul negru în înghețuri severe se hrănește numai o dată pe zi.

mod de viață

Sage de cocoș negru cu peneCuibul nu este folosit pentru a fi singur, așa că sunt păstrați în grupuri relativ mici, cu toate acestea, cercetătorii au găsit și astfel de turme în care au fost mai mult de două sute de indivizi. Adesea, aceste gGrupurile constau din femei și bărbați în aceeași proporție, dar există și cazuri când în turmă se observă exclusiv bărbați sau femei. Dar acesta din urmă este extrem de rar.

Arborele favorit al cocoșului negru este mesteacan, deoarece rinichii ei intră în dieta zilnică a unei păsări. Ei își petrec cea mai mare parte a zilei pe ei, iar după întuneric și o sesizare rece, păsările se ascund sub zăpadă, unde formează tunele speciale pentru o viață confortabilă. În zilele deosebit de dense, păsările sunt capabile să rămână în ele timp de douăzeci și trei de ore și să iasă afară doar pentru alimente foarte rapide.

E uimitor, dar cocorul negru mereu în gardă și neștiind de ele nu veți găsi. Datorită auzului lor excelent, observă orice ruj, fie că se mișcă o vulpe prin zăpadă, fie că se apropie de o persoană. Sensind pericolul, păsările străpung imediat pereții tunelului cu corpul lor mare și zboară imediat pe copacul înalt.

Unde este comun

După cum am menționat deja, majoritatea persoanelor se găsesc în zonele de pășuni-stepă din Europa și Asia. Dacă vorbim mai puțin vag, zonele de cocoși negri sunt următoarele teritorii:

 • Munții alpini;
 • Insulele Britanice;
 • Peninsula Coreeană;
 • Regiunea Ussuri;
 • China;
 • Kazahstan;
 • Asia Centrală;
 • Mongolia.

Locuirea cocoșului negruÎn unele locuri, cocoșul negru nu trăiește în păduri și stepi, ci pe un teren mai de munte. Acest lucru se explică prin schimbarea constantă a condițiilor climatice, precum și prin activitatea agricolă activă a omului. De exemplu, în munții alpini nu pot fi găsiți păsări mai mici decât la o altitudine de o mie și jumătate de mii de metri, în ciuda faptului că, cu câteva decenii în urmă, teritoriul pe care au trăit a fost mult mai mare.

Din păcate, cu cât activitatea oamenilor este mai largă, cu atât mai puține păsări rămân pe teritoriul pe care l-am dezvoltat. Un exemplu viu este dispariția aproape totală a acestora în sud-estul.

De asemenea, indivizii de cocoș negru, în cantități mult mai mici, dar încă se găsesc în următoarele domenii:

 • În Belgia;
 • În Țările de Jos;
 • În partea de nord a Germaniei;
 • În Danemarca;
 • În Marea Britanie;
 • Scoția;
 • Scandinavia.

Locurile preferate pentru cocoșul negru sunt locurile unde se combină cu succes atât vegetația înaltă, cât și tufișurile mici, iar în apropiere există zone cu zone curate din copaci. În văile râurilor mari și în apropierea mlaștinilor, se observă cel mai adesea un număr mare de indivizi. Evitați păsările de cocoș negru în păduri dense și întunecate.

Acești reprezentanți ai păsărilor pot duce două căi de viață: atât sedentari, cât și nomazi. Din anumite motive, cercetătorii naturali deplasează în mod activ majoritatea populației în anumiți ani. Poate că acest lucru se datorează faptului că numărul de păsări crește semnificativ și că nu mai pot trăi pe teritoriul unor astfel de grupuri imense. Călătoriile sezoniere în râurile negre sunt observate rar, iar păsările își părăsesc locurile de refugiu numai în caz de nevoie specială.

Ce se hrănește cocoșul negru?

Cuișoare negreDieta păsărilor este foarte diversă, dar cea mai mare parte a acesteia constă din furaje de origine vegetală. Anumite plante sunt consumate de cocoși negri la o anumită perioadă a anului, când este necesară reumplerea stocurilor de anumite substanțe.

Pusher, mesteacăn, zada, arin - toate acestea merg la mâncarea de cocoș negru în primăvară, când au o lipsă acută de proteine. În toamnă, desigur, vine timpul de diferite fructe de padure: afine, afine și cozonacuri. Dacă grupul trăiește lângă un câmp în care există fructe de cereale, atunci păsările încearcă să mănânce acolo, preferând grâul altor cereale.

În timpul iernii, când este aproape imposibil să se găsească ceva, păsările trebuie să folosească cercei de mesteacăn, să rupă coaja moale a copacilor, dacă este posibil, există ace de molid, zircon și boabe de ienupăr.

Nestlings în dieta lor trebuie să includă mai multe alimente vegetale, mai degrabă decât adulți. Cu toate acestea, cu vârsta, nevoile lor pentru insecte și nevertebrate sunt semnificativ reduse.

amenințător

Catelusii negri au cu siguranță o serie de calități care îi ajută să supraviețuiască în condiții dificile, însă devin adesea victime ale diferitelor pradă, printre care se numără mistreții, vulpi, șoimi și martensi.

Reprezentanții familiei câinilor menționați mai sus omoară păsările care se ascund sub zăpadă și le atacă instantaneu, spărgându-se prin peretele subțire al tunelului. De asemenea vânează vulpi cu sâmburi pentru pui mici. Hawks, cu toate acestea, urmări prada lor de la aer și graba la ea ușor.

În ciuda faptului că, potrivit cercetărilor, impactul prădătorilor asupra cocoșului negru a crescut semnificativ și provoacă unele schimbări în viața acestor păsări, acesta nu este principalul motiv pentru declinul populației. Acesta este și rolul a doi alți factori, dintre care prima este activitatea unei persoane.

Nu numai vânătoarea necontrolată pentru cocoșele negre are un efect semnificativ asupra cantității lor, dar și asupra activității economice a unei persoane. Cele mai multe teritorii pe care le stăpânește oamenii, cu atât apar mai multe probleme în cocoșii negri și, în general, în toate celelalte animale. Oamenii taie pădurile, pun stâlpi cu linii electrice, de la contactul cu care în fiecare an peri mai mult de douăzeci și cinci de mii de păsări. Turismul are, de asemenea, un impact negativ asupra naturii.

Schimbările climatice contribuie, de asemenea, la o scădere a populației de cocoși negri. Urechile sunt uneori foarte grave și, uneori, vremea caldă se alternează cu vremea rece. Acest lucru duce la formarea unui mic, dar încă puternic afectând viața de cocoș negru, crusta de gheață pe gheață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Ce arata un felit gri: descriere, viata in naturaCe arata un felit gri: descriere, viata in natura
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Rasă de pui de rasă neagră: descriereRasă de pui de rasă neagră: descriere
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Pasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncă
© 2021 amigdas.com