amigdas.com

Cum să scapi de mucegai în baie: moduri populare

Cum să scapi de baieDetectați mucegaiul negru în baia casei sau apartamentului dvs. este neplăcut pentru oricine. La urma urmei, cei care au întâmpinat cel puțin o dată această problemă știu că lupta cu ea ia mult timp și energie și în cazuri și bani deosebit de dificile. Dar, nu puteți lupta împotriva acestui fenomen. De fapt, pe lângă faptul că mucegaiul și ciupercile strică aspectul camerei, ele dăunează sănătății umane.

În primul rând, acest lucru se datorează faptului că produsele produse de ciupercă în procesul activității vitale, care pătrund în plămânii omului, au toxicitate ridicată. Aș dori să menționez că cel mai vulnerabil loc pentru formarea mucegaiului negru în apartament este baia, care are în mod constant o umiditate ridicată.

Cum să scapi de mucegai în baie

Dacă cineva din locuitorii apartamentului începe să se plângă cu privire la deteriorarea sănătății, însoțită de apariția reumatice și dureri de cap, erupții cutanate subcutanat, tuse sau calus, cauza acestor simptome poate fi o ciuperca sau mucegai.

Formele fungice din aer se disting prin spori provocând probleme de sănătate. prin urmare Este necesar să se identifice instantaneu focarele problemei și începeți să luptați cu ei. Dar înainte de a vă da seama cum să eliminați formarea fungică pe pereții din baie? În același timp, întrebarea ar trebui abordată într-o manieră complexă pentru a preveni posibilitatea apariției repetate a mucegaiului.

Cauzele mucegaiului și ciupercii din baie

Cauzele ciupercii în baieSoiurile de mucegaiuri sunt destul de multe, dar ele sunt în mod convențional împărțite în trei tipuri - ciuperci albastre, mucegaiuri și cele formate în timpul dezintegrării. Dacă vorbim despre primul subspecii, atunci educația lui este posibilă numai pe copac, așa că baia nu se confruntă cu o astfel de ciupercă. De asemenea, pe lemn se formează diferite tipuri de decolorare maro, alb și bacterian și este aproape imposibil să se scape de ele.

În baie, este în primul rând necesar să vă fie frică de mucegaiul ciupercii, care, în condiții de umiditate ridicată, se formează pe o suprafață din beton sau cărămidă, precum și pe vopsea sau tencuială. Uneori, mucegaiul negru este mascat inteligent sub tiglă și în acest caz dezvăluie vizual problema, nu funcționează. Prin urmare, înainte de a începe să rezolvăm problema, trebuie să identificați cauza sa principală, care este:

 • ventilarea necorespunzătoare a băii;
 • Șină de prosop cu căldură redusă, cu disipare redusă a căldurii;
 • Turnătoria de canal din fontă și conductele de apă, pe care se formează condensul;
 • scurgeri de apă în robinete sau îmbinări ale conductelor de apă.

Prezența oricăruia dintre factorii luați în considerare și, în special, combinația acestora conduc la condiții optime pentru dezvoltarea mucegaiului fungic. Și, așa cum se știe în baie există întotdeauna umiditate și căldură, contribuind la dezvoltarea unor probleme, ale căror consecințe pot fi destul de apreciabile.

A fost o ciupercă în baie - cum să rezolvăm problema?

Cum să faceți în mod corespunzător ventilația în baieEste necesar să se rezolve problema combaterii mucegaiului și ciupercii numai prin metode complexe. Pentru a scăpa de ciuperca din baie, doar îndepărtarea mecanică nu este suficientă, deoarece mucegaiul poate să reapară. Abordarea complexă a distrugerii mucegaiului trebuie să cuprindă anumite etape care vor conduce la un rezultat calitativ.

 1. Ventilație calitativă. Mulți cred că deschiderea ușii la baie este suficientă pentru a face ca camera să se usuce. Dar, în realitate, acest lucru nu este cazul, iar utilizarea capotei este singura soluție corectă.
 2. Vom scăpa de mobilierul vechi. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că acumulează spori de mucegai negru, care pătrund adânc în material.
 3. Ne luptăm cu umezeala. Formarea constantă a condensului pe suportul de canalizare este o consecință a izolației sale necorespunzătoare. Un robinet, un furtun care aduce apa la toaletă și alte toalete poate fi scurs, deci trebuie să fie aduse în funcțiune.
 4. Hidroizolare de înaltă calitate. Utilizarea vopselei rezistente la umiditate pe majoritatea suprafețelor va împiedica pătrunderea apei în materialele finisate și în mobilier.

Dar sarcina cea mai dificilă este îndepărtarea directă a mucegaiului. În acest caz, va fi nevoie de cele mai multe ori pentru uscarea înaltă a pereților și tavanului, ceea ce va necesita un bun încălzitor electric. De asemenea, cu privire la gradul de formare a mucegaiului baia este tratată cu diverse substanțe bunuri chimice de uz casnic. Combaterea ciupercilor poate fi atât metodele populare, cât și reactivii moderni de uz casnic.

Metode radicale

Femeia spală pereții în baiePentru formarea de ciuperci sau mucegai negru este doar o amintire neplăcută, aveți nevoie pentru a aborda problema în mod drastic. În acest caz, modul cel mai eficient este revizuirea. Scoateți țigla, tapetul și îndepărtați vopseaua de pe pereți și de tavan.

După lucrările complexe de pregătire, toate suprafețele din cameră sunt uscate cu atenție folosind un uscător de păr de construcție sau altă metodă accesibilă. În același timp, în timpul reparației categoric contraindicată folosirea băii în scopul propus. Dar cea mai importantă întrebare este cum de a scăpa de mucegai în baie în întregime încă rămâne relevantă, deoarece sporii de mucegai au pătruns adânc în materialele utilizate în decorarea camerei.

Prin urmare, fără ajutorul unor reactivi antiseptici speciali, de exemplu, un primer antifungic, vândut în orice magazin de construcții, este indispensabil. În cazuri extreme, pentru combaterea mucegaiului, puteți utiliza înălbitor de clor, vitriol de cupru sau o soluție de apă și săpun de rufe. După tratarea suprafețelor camerei cu astfel de soluții, puteți aplica vopsea, zugrăvire sau gresie sau tapet.

De asemenea, la sfatul experților, în lupta împotriva mucegaiului negru în baie va ajuta ușile cu ventilație, care sunt vândute pe piața construcțiilor. Dacă înlocuirea ușii nu este inclusă în planurile proprietarului, atunci este posibilă realizarea de găuri de ventilație în construcția veche. În același timp, ele pot fi ușor decorate cu plasă din plastic sau orice alt material disponibil.

Cum să curățați ciupercile din baie cu ajutorul produselor chimice de uz casnic

Produse chimice de uz casnic pentru combaterea mucegaiului în baieDacă cu reparația capitale totul este clar, atunci cum să excretă mucegai în baie fără a cheltui o mulțime de bani, este încă necesar să se afle. Doar vrem să clarificăm faptul că nu este folosită apa cu pulbere, deoarece acest lucru conduce la un efect pe termen scurt. Este posibil să eliminați mucegaiul negru și ciuperca pentru o lungă perioadă de timp și pentru o lungă perioadă de timp, folosind anumite mijloace.

 1. Utilizarea sulfatului de cupru, care este relativ ieftină și ușor de utilizat, este considerată a fi o metodă eficientă în combaterea ciupercilor. Dar, este necesar să se ia în considerare toxicitatea sa și, prin urmare, trebuie luate în considerare atunci când o folosiți trebuie să fiți atent și purtați mănuși de cauciuc și un aparat respirator.
 2. Clorul de clor sau clorul în starea de pulbere ajută și la rezolvarea problemei formării mucegaiului în baie. Cu toate acestea, are un negativ semnificativ - un miros pungent și, prin urmare, atunci când se utilizează, este necesar să se asigure o bună ventilație a camerei.
 3. Antisepticele de producție industrială, care sunt produse atât pe bază de ulei, cât și pe alcool sau terebentină, se descurcă perfect cu excreția formelor fungice din baie.
 4. Chimicalele gata preparate pentru îndepărtarea mucegaiului sunt, de asemenea, o modalitate eficientă de a rezolva problema. În ultimii ani, producătorii de produse chimice de uz casnic se gândesc din ce în ce mai mult la problema îndepărtării mucegaiului în încăperi cu umiditate ridicată. Prin urmare, au creat o întreagă linie de reactivi chimici care distrug fungii și alte formațiuni dăunătoare.

În ciuda faptului că toate produsele chimice de uz casnic își îndeplinesc bine funcțiile, nu este recomandat pentru utilizare în apartamente, unde există persoane cu probleme ale sistemului respirator, diferite reacții alergice la componentele incluse în produsele chimice de uz casnic și o serie de alte boli. Prin urmare, într-o astfel de situație, metodele oamenilor de îndepărtare a mucegaiului sunt potrivite.

Căi populare

Moduri tradiționale de combatere a mucegaiuluiÎnainte de a testa fondurile la îndemână, ar trebui să evaluați amploarea problemei. Petele negre minore nu vor cauza probleme speciale, sunt ușor acestea sunt îndepărtate cu un cuțit de construcție și o cârpă, umezit într-un antiseptic. În cazul focarelor mari, care au crescut la dimensiuni semnificative, va fi nevoie de mai mult efort.

Pentru agenții puternici agresivi, îndepărtarea calitativă a ciupercilor și a mucegaiului, putem include creozotul, obținut din gudron. Deja de zeci de ani, ei au manipulat traverse de cale ferată și structuri de construcție pentru a preveni decăderea. Creozotul este dificil de dizolvat în apă și, prin urmare, este înmulțit cu substanțe eterice sau alcoolice. Componente care alcătuiesc creozotul Nociv pentru sănătatea umană și, prin urmare, trebuie spălat după utilizare.

Un alt mijloc de a face față eliminării micilor formațiuni fungice este oțetul obișnuit, care se găsește în aproape fiecare bucătărie. Datorită faptului că acesta este un produs natural el nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea umană. Singurul minus de oțet este mirosul neplăcut rămas după folosire, totuși, și se evaporă rapid. În acest caz, pentru a combate mucegaiul negru cu ajutorul oțetului, există o anumită ordine de acțiuni:

 • umpleți cu un pulverizator de oțet sau înmuiați o cârpă cu o soluție;
 • Sprayați compoziția pe zona afectată și așteptați până se usucă complet;
 • efectuați curățarea suprafețelor cu o perie cu o grămadă rigidă;
 • spălați totul cu apă.

În plus față de soluțiile de mai sus, ciuperca din baie poate fi îndepărtată și alte remedii folclorice, care sunt practic în orice casă:

 • Modalități de a scăpa de ciuperci și mucegai în baiebicarbonat de sodiu;
 • obișnuit înălbitor pentru rufe;
 • alcool;
 • uleiuri esențiale;
 • clor.

Pentru cele mai periculoase remedii folclorice este clorul, deci atunci când îl folosiți, trebuie să fiți cât mai clare posibil și purtați mănuși de cauciuc, asigurând în același timp o bună ventilație în baie.

Dacă mențineți regulat un microclimat normal în baie și scăpați de cel mai mic indiciu de mucegai sau ciuperci în timp util, problema nu va crește niciodată la scară globală. Dar cel mai important lucru nu este să lupți cu ciuperca, ci pentru a preveni apariția ei. Și pentru aceasta, chiar și în stadiul de reparare a spațiilor, trebuie să aveți grijă să instalați o bună ventilare și un sistem de încălzire.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mold în apartament: cum să-l scoateți de pe perețiMold în apartament: cum să-l scoateți de pe pereți
Cum de a scăpa de midges într-un apartament - metode populareCum de a scăpa de midges într-un apartament - metode populare
Cum să scapi de ciuperca de pe perete?Cum să scapi de ciuperca de pe perete?
Cum se spală hainele din mucegaiCum se spală hainele din mucegai
Cum de a trata peretele de la matriță în apartament?Cum de a trata peretele de la matriță în apartament?
Cum de a scăpa de aspectul de mucegai negru în baie?Cum de a scăpa de aspectul de mucegai negru în baie?
Cum să scapi de ciuperca din baie?Cum să scapi de ciuperca din baie?
În baie era o matriță neagră, cum să scapi de eaÎn baie era o matriță neagră, cum să scapi de ea
Cum să scape de mucegai în apartamentCum să scape de mucegai în apartament
Forma neagră într-un apartament sau într-o casă - este periculoasăForma neagră într-un apartament sau într-o casă - este periculoasă
» » Cum să scapi de mucegai în baie: moduri populare
© 2021 amigdas.com