amigdas.com

Cum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasa

Sensibilitatea dinților - Prezentare generalăCu sensibilitate crescută a dinților sau cu o altă hiperestezie, se confruntă jumătate din populația Pământului. Durerea neplăcută și piercing se produce literalmente din tot ceea ce vine în contact cu smalțul dinților. Cu hyperesthesia, dinții reacționează la stimuli termici, alimente acide și dulci, aer rece și, de asemenea, la o periuță de dinți convențională. Cum de a ușura sensibilitatea dinților, precum și ce cauzează această boală neplăcută va spune articolul.

hiperestezie

Cauzele hiperesteziei

Înainte de a afla cauzele hipersensibilității dinților, mai întâi trebuie să știți ce fel de structură are un dinte.

structură:

 1. Enamel, care acoperă dintele de sus.
 2. Sub smalț este dentina, care are o tentă gălbuie și seamănă cu o țesut osos.
 3. În dentină, canalele subțiri conțin o trecere de lichid. În interiorul canalelor există terminații nervoase, care dau o reacție sub formă de durere ascuțită pentru tot felul de iritante.

motive hiperestezie:

 • Diluirea smalțului, precum și dentina.
 • Microcracare sau eroziune.
 • Deteriorarea dinților.
 • microfisuriÎncălcarea structurii proceselor nervoase.
 • Recesiunea gingiilor sau altfel expunerea rădăcinii dintelui. Acest lucru se datorează curățării necorespunzătoare a cavității orale, precum și utilizării aței dentare și a scobitoarelor.
 • Hyperesthesia poate fi provocată de diverse boli dentare, atât carioase cât și non-carioase. De exemplu, parodontoza, defecte în formă de pene, carii.
 • Adesea hiperestezia este cauzată de afecțiuni ale tractului gastro-intestinal.
 • Executați examinări și tratați dinții numai de la un specialist înalt calificat. După o cauză frecventă a hiperesteziei este utilizarea aspră a instrumentelor dentare, precum și o lustruire îmbunătățită în zona gâtului dintelui.

subțiere smalțul se datorează:

 1. Un obicei prost pentru a-ți tăia dinții și a mușca obiecte dure.
 2. O mușcă incorectă poate duce, de asemenea, la subțierea țesuturilor dure ale dintelui. De exemplu, o mușcătură adâncă sau directă mărește încărcătura dinților, ceea ce determină ștergerea emailului. Un smalt subțire deschide dentina, iar dintele devine sensibil la diferite stimuli.
 3. Problemele psihologice pot provoca măcinarea dinților, ceea ce duce și la subțierea smalțului.
 4. Albirea dintilor la domiciliu sau la biroul unui dentist slab calificat distruge emailul. Drept urmare, sensibilitatea dinților crește.

Grade și tipuri de hiperestezie

Alocați 3 grade această boală:

 1. Durerea dinteluiPrimul. Disconfortul se manifestă numai prin recepția de feluri de mâncare calde și reci.
 2. Gradul mediu. O durere ascuțită apare din stimulii de temperatură, precum și din acru și dulce.
 3. Grad mare. Un dinte sensibil suferă de o atingere a limbii și de efectele curenților de aer. Durerea bruscă poate apărea chiar și atunci când vă deschideți gura.

Hyperesthesia este împărțită în două tipuri principale:

 • localizate. Cu o astfel de hyperesthesia, unul sau mai mulți dinți sensibili sunt localizați în gură. Hiperestezia localizată apare datorită leziunilor carioase, defectelor în formă de pene sau atunci când fixează coroana.
 • generalizată. Durerea apare pe tot parcursul dentiției. Acest lucru este observat cu parodontita sau numeroase eroziuni.

Cum sa scapi de sensibilitatea dintilor

Utilizarea de paste speciale

dinte pastă dinții sensibili conțin nitrat de clorură sau de potasiu, fluorură de sodiu, acetat sau clorură de stronțiu. Toate aceste substanțe sigilează canalele dentinei, reducând astfel sensibilitatea. În plus, astfel de paste saturează smalțul dinților cu mineralele necesare.

Pastele medicale trebuie utilizate după albire și pentru a vindeca hiperestezia. Dar nu utilizați întotdeauna paste terapeutice, deoarece acestea au o abrazivitate scăzută. Aceasta înseamnă că o astfel de pastă nu curăță foarte bine smalțul de impurități. Cursul de tratament cu ajutorul pastelor terapeutice durează între 1 și 1,5 luni. Dar un efect vizibil se poate simți mai devreme de 5-9 zile.

 • Lipiți Laculut SensibilLaculut sensibil. Reduce senzațiile dureroase cu un efect de lungă durată, datorită mineralizării smalțului. Pasta are un efect asupra terminațiilor nervoase. După curățarea gurii de pe smalț, se formează un film. Acest film îmbogățește emailul cu fluor, nu numai în timpul curățării, ci și după aceea.
 • Sensodyne. Această pastă formează o barieră protectoare pe smalț, care împiedică efectele iritanților.

Utilizarea instrumentelor speciale

Sunt mulți mijloace, Mai jos sunt cele mai populare dintre ele:

 • Fluokal gel. Acest gel se aplică 1 dată în 6 luni. Conține compuși de fluor, care formează un strat mineral pe smalț. Acest medicament nu numai că elimină hipersensibilitatea, dar, de asemenea, reduce riscul cariilor.
 • Un film numit "Diplen-Denta F". Pe partea adezivă a filmului este o substanță terapeutică care afectează smalțul dintelui în decurs de 6-8 ore. Acest remediu este unul dintre cele mai eficiente în lupta împotriva hiperesteziei.
 • Ftorlak. Este aplicat pe un dinte sensibil, cum ar fi unghiile normale de unghii. Creează un film de protecție care nu permite penetrarea stimulilor în smalț. Și, de asemenea, mijloacele restabilește stratul mineral de smalț și vindecă gingiile.

Metode populare

Ai dinți sensibili? Ce trebuie să faci acasă pentru a elimina această boală? Puteți clăti gura cu produse speciale care conțin fluor, calciu și potasiu. Dar dacă nu există mijloace speciale la îndemână? În acest caz, oameni medicament.

 • Clătire pentru dințiPuteți elimina sensibilitatea ridicată cu musetelul. Pentru a calma durerea, puteți să cumpărați un musetel obișnuit în farmacie și să-l preparați cu un pahar de apă clocotită și apoi să insistați o oră. Musetelul are antiseptic și efect calmant. Sensibilitatea dinților va ajuta la eliminarea a numai 1 plic.
 • Coaja de stejar este un instrument excelent pentru reducerea sensibilitatii dintelui. Pentru a face acest lucru, trebuie să turnați 2 linguri de scoarță de stejar cu un pahar de apă clocotită și puneți un foc lent. Continuați să gătiți până când apa se evaporă la jumătate. Ca rezultat, ar trebui să se obțină un decoction gros de coaja de stejar, ceea ce ameliorează durerea.
 • Snake Highlander. clăti Acest decoct va ajuta nu numai să elimine sensibilitatea crescută a dinților, ci și să atenueze mirosul neplăcut. Pentru a pregăti bulionul aveți nevoie de 5 grame de plante pentru a turna 1 cană de apă clocotită și lăsați-o să fiarbă timp de 15 minute.
 • Melissa și musetelul vor ajuta, de asemenea, să scape de hyperesthesia. Pentru aceasta, iarba este acoperită într-un termos și turnată cu apă clocotită. Acest amestec este insistat timp de aproximativ 60 de minute și este folosit ca balsam după procedurile igienice ale cavității bucale.
 • O coaja de vinete proaspete va întări smalțul și va ajuta să facă față hipersensibilității. Pentru aceasta, coaja este îndepărtată și turnată cu apă clocotită, apoi este infuzată. Este necesar să insistăm într-un loc întunecat.
 • Brusture. În primul rând, planta are nevoie toca. Apoi se toarnă 10 gr de brusture cu 1 pahar de apă caldă și se pune pe o baie de apă. Gatiti, deci, o jumatate de ora. Apoi, bulionul trebuie răcit și filtrat. Clătiți de cel puțin 4 ori pe zi.
 • Sarea ajută la eliminarea sensibilității dinților și la întărirea emailului. Pentru a face acest lucru, 1 lingură de sare este turnată într-un pahar de apă caldă. Această soluție clătește gura.
 • Prepararea propolisuluiPropolis va ajuta la expunerea gâtului dintelui. Pentru a reduce sensibilitatea dinților, propolisul este mestecat de 3 ori pe săptămână.
 • Șeptelul este o sursă de calciu. Pentru a utiliza acest medicament tradițional, coaja de ou trebuie spălată bine și apoi fiartă timp de 10 minute. În plus, coaja este zdrobită până la o stare de făină și se adaugă 1,5 g de alimente.
 • trage sensibilitatea uleiului de arbore de ceai. Pentru aceasta, 3 picături de acest medicament picură în pahar de apă caldă și această gură clătește cavitatea bucală de 3-4 ori pe zi.

Toate băuturile și soluțiile de mai sus sunt utilizate sub formă de clătiri pentru gură după proceduri de igienă. Efectul se realizează treptat și, după un timp, puteți simți că smaltul a devenit mai puternic, iar hiperestezia a dispărut.

Și, de asemenea, ajuta la eliminarea durerii de ulei de susan. Pentru a face acest lucru, picături de acest medicament sunt picurare pe vata de bumbac, după care este aplicată pe smalț dintelui.

Scoateți rapid durerea va ajuta laptele cald. Pentru ai ajuta este necesar să se fierbe și să se răcească. Apoi laptele trebuie introdus în gură și ținut timp de aproximativ 15 secunde.

Pentru o perioadă scurtă de timp, reducerea sensibilității dinților va ajuta solubil cafea. Pentru aceasta, granulele sale trebuie aplicate pe dinți sensibili.

Cum să ușurați sensibilitatea dinților într-un cabinet stomatologic

Cu hyperesthesia dinților, cea mai bună soluție este să consultați un specialist. Un medic dentist cu înaltă calificare vă va ajuta să aflați cauza hipersensibilității și veți alege tratamentul potrivit.

Cum poate trata Densitățile dinților?

 • Metoda de tratament cu laserUmplerea zonei afectate. Această metodă este utilizată în cazul în care hiperestezia a fost cauzată de un defect carious sau în formă de pană.
 • Reducerea contactului pulpei cu mediul prin etanșarea canalelor de dentină. Acest lucru se face cu ajutorul materialelor de etanșare medicale și a lacurilor speciale.
 • Metoda cu laser. Utilizând laserul, canalele dentinei sunt sigilate și mobilitatea lichidului conținut în ele este limitată.
 • Dacă toate metodele de mai sus nu au ajutat, atunci recurg la depoluarea dintelui. Cu alte cuvinte, nervul este îndepărtat din dinte, rezultând în sensibilitatea crescută dispare.

recomandări

Ce trebuie să faceți împiedica hiperestezia dinților?

 1. Încercați să renunțați pentru o vreme la mâncarea dulce și iritantă, precum și la fumat și băut alcool.
 2. Evitați utilizarea citricelor. Acidul din ele afectează insidios smalțul dintelui.
 3. Îmbogățiți-vă alimentele cu importante macro și microelemente, precum și vitamine. Brânză, brânză de vaci, fructe de mare, ficat va ajuta la întărirea smalțului dinților.
 4. Revedeți-vă dieta. Nu mănânci mai tare decât frig. O astfel de scădere bruscă a temperaturii poate duce la deteriorarea smalțului.

profilaxie

Pentru a nu aștepta momentul în care există o sensibilitate crescută a dinților, este necesar să se prevină acest lucru boală:

 1. Nu abuzați, sau chiar mai bine, să nu utilizați o pastă care are un efect de albire. Substanțele abrazive care sunt conținute în acesta distrug și diluează smalțul, ducând la creșterea sensibilității dinților.
 2. Utilizați pastă de dinți cu conținut de fluor. De asemenea, utilizați gura specială pentru gura cu conținut de calciu.
 3. Evitați băuturile agresive cu un conținut ridicat de acid. La urma urmei, este timpul ca acidul să distrugă smalțul și să provoace hiperestezie. Și dacă mai mâncați alimente acide, după aceea ar trebui să vă spălați gura cu apă caldă.
 4. Nu înnebuniți piulițele și alte obiecte dure pentru a evita rănirea microcracturilor sau a dinților.
 5. Vizitați medicii stomatologi pentru examenul preventiv.
 6. Efectuați igiena orală corectă.

Dacă durerea este îngrijorătoare pentru o perioadă lungă de timp, este mai bine să nu se angajeze în auto-medicație, ci să viziteze biroul dentistului. La urma urmei, hyperesthesia poate fi un semnal al unei boli grave.

3

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Cum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliuCum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliu
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Când apar dinții indigeni la copii?Când apar dinții indigeni la copii?
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Structura dintelui uman: anatomia dinților umaneStructura dintelui uman: anatomia dinților umane
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Hyperesthesia smalțului dintelui: cauze, simptome și tratamentHyperesthesia smalțului dintelui: cauze, simptome și tratament
» » Cum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasa
© 2021 amigdas.com