amigdas.com

Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru hardware-ul din oțel

GOST 2590-2006Deseori în procesul de producție sau la domiciliu, devine necesară determinarea masei produsului metalic. Desigur, cea mai ușoară cale este să o cântăriți pe scări adecvate. Dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. În astfel de cazuri, se folosesc metode indirecte. Cunoscând masa, puteți învăța greutatea metalului. În discursul obișnuit, oamenii confundă adesea aceste două concepte. De obicei, trebuie doar să cunoașteți masa.

Practica de determinare în producție

Pentru toate produsele metalice (hardware) standarde dezvoltate. Acestea sunt folosite de metallurgiști și alți producători pentru a determina masa și apoi greutatea cercului de oțel conform tabelelor. Cel mai adesea este necesar să se calculeze acest parametru pentru produse lungi sau calități forjate cu orice formă de secțiune.

Pentru oțel laminat și piese forjate

Este ușor de făcut cu standardele corespunzătoare. Standardul prezintă datele din desene și desemnarea lor în tabelele metalice. Rămâne doar să găsim datele necesare în tabel și masa corespunzătoare. Este indicat pentru contorul de funcționare. Mai mult, conversia se face la lungimea dorită.

Unele dintre aceste documente:

 • Pentru oțel laminat rotund din oțel GOST 2590-2006.
 • Pentru gradul forjat (cerc și pătrat) GOST 1133-71.
 • Pentru un colț uniform și nu cu unghi egal GOST 8509-93.
 • Pentru canalele GOST 8278-83 egal-la-unu.

Aria secțiunii transversale pentru fiecare produs este de asemenea prezentată acolo. Astfel, este posibilă determinarea valorii (masei) necesare pentru hardware-ul unei alte secțiuni, în funcție de zona cunoscută a secțiunii sale transversale. Această metodă este simplă și destul de fiabilă, dacă nu este necesară o mare precizie a calculelor. Pentru produsele din alte materiale, trebuie să utilizați GOST corespunzător. Țevi din bronz și alamă corespund GOST 2622-75.

Folosind tabelele cu densități

Această metodă este potrivită pentru produsele potrivite pentru măsurarea formei. Densitățile majorității substanțelor au fost măsurate și tabelate mult timp. Formula densității: ρ = mV, unde ρ - densitate, m - masa, V - volum. Prin urmare, m=Tabel de densitățiρ / V.

Găsiți valoarea lui m după cum urmează:

 1. Măsurați obiectul.
 2. Determinați volumul acestuia.
 3. Găsiți ρ din tabel.
 4. Înlocuind cantitățile cunoscute în formula, găsiți m.

Volumul corpului

Pentru produsele din formularul standard se utilizează această procedură. Cunoscând dimensiunile liniare ale corpului, puteți afla volumul. Iată câteva formule pentru calculul acestei componente:

 • Formule pentru calcularea volumului de metalPentru o sferă, raza sa (r) este ridicată într-un cub și înmulțită cu 4 / 3π (π = 3,1415926535).
 • Pentru un cilindru, aceasta este suprafața bazei înmulțită cu înălțimea. La baza cercului, suprafața sa este πρ2.
 • Pentru un paralelipiped (flori, plăci, foi, panglici) - multiplicați trei laturi.
 • Pentru con, o treime din înălțime este înmulțită cu aria cercului (baza).

Dacă forma obiectului este complexă, atunci ea poate fi descompusă în componente mai simple. Apoi puneți-le împreună.

Dacă lucrul este mic și configurația este neobișnuită, apoi scufundându-l în apă (sau alt lichid), este ușor să măsurați volumul deplasat de lichid. Va fi cantitatea dorită. Xilometrul este un dispozitiv de măsurare a volumului bazat pe acest principiu.

Unități de măsură

Masa este de obicei măsurată în kilograme (SI) sau în grame. Când o determinați, trebuie să alegeți dimensiunile corespunzătoare celorlalte componente. Pentru densitate - kg / m³ sau gram / cm³. Pentru volumul -m³ (sau cm³). Astfel de calcule vor fi corecte.

Calculatoare pentru găsirea parametrilor

Calculatoare pentru găsirea parametrilorSă nu se calculeze independent prin formule, Calculatoarele sunt dezvoltate pentru cele mai comune produse. Este ușor de folosit. Trebuie să cunoașteți datele geometrice ale produsului și densitatea (luate din tabele). Toți parametrii sunt introduși în calculator. La ieșire obținem rezultatul final.

Uneori devine necesar să numărați numărul de dispozitive de fixare mici (șuruburi, piulițe, șaibe). Astfel de calculatoare facilitează calculele. Sunt introduse următoarele date: tipul de hardware, GOST, diametru, lungime. La ieșire avem masa și cantitatea (bucăți).

Gravitatea în calcule

Gravitatea în calculeGreutatea corporală este proporțională cu masa și depinde de accelerația gravitației. Se constată prin formula: P = mg (g este forța gravitației). Unitatea de forță este Newton (N) în SI. Această valoare, spre deosebire de masă, nu este o constantă inerentă în corp. Depinde de poziția corpului față de suprafața Pământului. Și se va schimba și atunci când obiectul se va deplasa cu accelerația (w) conform formulei P = m (g-w). În plus, forța are întotdeauna o direcție (cantitate vectorială).

În consecință, greutatea specifică (γ-gamma) este raportul dintre greutate și volum: γ = P / V. Valoarea sa nu este, de asemenea, constantă, dar unitatea de măsură N / m³ (în SI). Continuând transformarea, obținem următoarele: γ = mg / V = ​​ρg. Prin urmare, pentru a proiecta greutatea specifică a metalelor în tabel, este necesară multiplicarea densității corespunzătoare cu forța gravitației. Și cu mișcare accelerată, valorile vor fi diferite.

Pentru lucrările științifice sunt necesare astfel de tabele. În viața obișnuită, ele sunt folosite foarte rar. Înlocuirea conceptelor: greutatea în masă, densitatea - gravitatea specifică a avut loc în timpul tranziției către un sistem unificat de măsuri și ponderi. De atunci, au trecut decenii, dar utilizarea expresiilor incorecte a supraviețuit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutateTabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutate
Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicareOțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Gost pe oțel hexaedric, dimensiuniGost pe oțel hexaedric, dimensiuni
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatDependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
Îndoirea și îndoirea foilor metaliceÎndoirea și îndoirea foilor metalice
Descrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțelDescrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțel
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Fabricarea produselor din oțel inoxidabil: calități de oțel, caracteristiciFabricarea produselor din oțel inoxidabil: calități de oțel, caracteristici
» » Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru hardware-ul din oțel
© 2021 amigdas.com