amigdas.com

Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește

Aspectul libelulelorCine dintre noi în copilărie nu a condus în curte libelule, cum ar fi avioanele mici, cu ochi bizar fațete și aripi strălucitoare? Dar, pentru majoritatea, această insectă rămâne un mister misterios pentru viață. Știi ce mănâncă libelula, unde doarme, cât de mult trăiește? Cu greu. Între timp, răspunsurile la aceste întrebări sunt foarte curioase.

Descrierea generală

Toate libelulele sunt clasificate ca o subclasă de insecte zburătoare care fac parte dintr-un detașament de artropode cu șase picioare. Și această specie contează mai mult de 6500 varietăți care sunt clasificate în trei subordonate:

  • echianular (Zygoptera);
  • aripă (Anisoptera);
  • specii amestecate (Anisozygoptera).

Libelula sunt destul de mari, cap mare în mișcare, ochi mari. Corpul lor este alungit și subțire, are două perechi de aripi transparente cu vene. Habitatele insectelor acoperă aproape toate țările și continentele, cu excepția zonelor permafrost.

Reprezentanți ai acestui detașament se referă la amfibi, deoarece ouăle și larvele trec prin etapele lor de dezvoltare în timp ce în apă, iar adulții trăiesc pe uscat și zboară bine. Cel mai adesea, larvele devin iazuri în picioare, lacuri mici, curenți și chiar șanțuri și șanțuri create artificial cu apă.

Structura unei libelule

Evoluția vechii secole ale libelulei a făcut-o ideală pentru condițiile mediului în care trebuie să trăiască. Să ne uităm mai mult la structura sa:

  • Cum trăiesc libeluleleCele mai neobișnuite, poate, sunt ochii unei dragonfly de insecte. Fiecare dintre ele are o dimensiune aproape de dimensiunea capului în sine. Organele de viziune constau în 30 de mii de lentile mici (fatete), fiecare dintre ele funcționând de la sine, independent de celelalte. Partea inferioară a ochiului percepe culorile, iar partea superioară este responsabilă pentru determinarea formei obiectului. Există trei ochi suplimentari, aranjați mai simplu, aranjați sub forma unui triunghi, ceea ce face ca libelula să fie un vânător ideal.
  • Faltele au o structură zăvorâtă. Aceste insecte sunt foarte voroase, au nevoie de un aparat ideal pentru măcinarea alimentelor.
  • Abdomenul este segmentat și este alcătuit din 11 părți, care sunt semireturile superioare și inferioare. La sfârșit, există 2 toroane mici, care servesc insectei atunci când împerechează, au partenerul de sex masculin.
  • Aripile speciilor individuale pot ajunge la un interval de 18 cm. La baza este chitină, există venele din întreaga suprafață și îngroșarea originale de bază, care permite de a reduce rezistența aerului în timpul zborului. Dimensiunea aripilor pot fi identice și diferite, în funcție de speciile de insecte, dar numărul este întotdeauna același - două pary.Strekoza poate ajunge la o viteză de 57 kilometri pe oră, viteza medie - 30 km / h.
  • Culorile culorii pot fi diferite: albastru, verde, galben, transparent. Unele specii au văzut modele pe corp sau aripi.

Ce mănâncă dragonfly-ul

Structura acestor insecte arată că sunt prădători. Cu ajutorul ochilor suplimentari, o dragonfly care zboară observă pradă pe o rază de 8 metri, iar fălcile sale puternice pot sparge chiar și o cochilie chitină tare. Aceste insecte sunt considerate utile, deoarece distrug dăunătorii.

Ei prind pradă mare cu labe tenace și lucruri mici - se prinde cu gura în gură. Țânțele și țânțarii sunt mâncați de vânători în aer, dar pentru a mânca prada mai mare trebuie să coboare până la pământ. Ținând victima cu labe, dragonfly o dezmembrează și o devorează.

Vanatoare de libelule fascineaza. Se scufundă, își răsucesc aripile, fac zigzaguri. Chiar și muștele bruste nu pot scăpa de urmărire. Ca mulți prădători de insecte, libelulele sunt foarte voroase și mănâncă de câteva ori propria lor greutate pe zi. De exemplu, aceleași zboară de pradă mănâncă până la patruzeci de bucăți pe zi.

Vânătoarele aceste insecte preferă lângă apă, există întotdeauna destulă pradă pentru a obține suficient. În plus, iazurile sunt mediul în care libelulele depun ouă. Deci, puteți înmulți și mânca într-un singur loc, ceea ce este destul de convenabil.

În cazul în care dragonfly doarme

Cum și ce va mânca libelulaCe fac libelulele noaptea? Sunt zboară sau dorm? Răspunsul la această întrebare depinde de specie. Martorii oculari spun că au văzut fuga acestor insecte pe cerul de noapte peste Oceanul Indian. Specii care trăiesc în Rusia, după apus de soare, coboară noaptea și dorm, până devreme, iar primele raze ale soarelui merg din nou la vânătoare.

Dragonfly peste noapte se află sub cerul deschis. Se agață strâns la toate labele pentru lame înalte de iarbă sau ramuri de tufișuri și adorm. Apropo, insectele se comportă și în vremea ploioasă. Ei zboară numai în ore fierbinți de soare.

Reproducerea libelulelor

Fertilizarea în aceste insecte are loc în timpul zborului. Numărul de ouă fecundate o singură dată ajunge la cinci sute. Nu toate larvele sunt capabile să supraviețuiască în mediul extern, astfel încât puerile ar trebui să fie numeroase.

Ouăle libelulelor exotice au o formă rotundă, în timp ce în endofile sunt ovale, diferite de culoare, de la galben la maro. În exterior, acestea sunt acoperite de o masă gelatinoasă. Diferitele tipuri de insecte vin cu ouă în moduri diferite. Unii îi aruncă în apă direct din aer, alții sunt parțial imersați într-un iaz, alții îi trag sub apă într-o bule de aer.

Cât timp trăiește libelula

Dragonfly este o insectăÎn ceea ce privește longevitatea acestor insecte, nu există un răspuns clar. Ouăle există de la câteva zile până la câteva luni, apoi ies la suprafață larvele, numite nimfe sau naișe. Fiecare larvă trece prin mai multe etape de dezvoltare, care trece de la 7 la 11 linii, și ia acest proces de la câteva luni la 3-4 ani.

Durata de viață a unui individ matur sexual este, în medie, câteva luni. Pentru ficat de lungă durată, de exemplu, se referă la "rocker". Deși, împreună cu stadiul larvei, unii dintre acești indivizi trăiesc până la câțiva ani. Există, de asemenea, acele specii care trăiesc doar câteva zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bird înghiți. Cum arată și ce mănâncăBird înghiți. Cum arată și ce mănâncă
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Butterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică specieiButterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică speciei
Tipuri de furnici: structura și descriereaTipuri de furnici: structura și descrierea
Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi auOrganele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
Insecte gândaci specii de gândaci de gândaci RusiaInsecte gândaci specii de gândaci de gândaci Rusia
Ce fluturi mănâncă în naturăCe fluturi mănâncă în natură
» » Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
© 2021 amigdas.com