amigdas.com

Cum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliu

Caracteristici ale distrugerii nervului dintelui la domiciliuSe intampla asa - durerea dintilor devine atat de puternica incat nu exista nimic pentru persoana in cauza decat sa incerce sa ucida nervul dentar acasa. Toată disconfortul și durerea care determină o persoană să se expună la astfel de extreme, apar, în principal, cu procese inflamatorii în pulpă.

Pentru o anumită inflamație sunt capabili să conducă diverse iritante care ne înconjoară pretutindeni - mâncare caldă, alimente solide și aer rece simplu.

Cel mai adesea procesul de inflamație apare subțierea colului dintelui, carii, pulpita, astfel încât cea mai bună opțiune este să mergeți la examen la un dentist. Eliminarea pulpei la domiciliu este doar în extreme extreme, atunci când puterea de a nu mai suporta niciodată.

Ce este pulpa

Descrierea pulpei dentareDintele se formează cu ajutorul unei coroane, care este situată deasupra suprafeței parodontale, iar pe teritoriul gumei se poate vedea a doua parte a coroanei. Deci, dintele este doar exterioară fermă și puternică, dar în interior se compune din fibre, vase, tipuri de sânge și limfatice, numite pulpă în alt mod.

În acest domeniu puteți observa cel mai mare număr de terminații nervoase. Filialele nu sunt tot timpul într-un singur loc, sunt distribuite de-a lungul canalelor și merg departe de rădăcini.

Din momentul tăierii danturii până la sfârșitul procesului de formare a corpului uman, nervii joacă rolul principalului catalizator de inervație - procesul de sinteză completă și de creștere a întregului organism ca întreg. După sfârșitul acelei etape, funcțiile lor sunt modificate într-un sens senzorial: ele transmite principalele senzații de durere, care vorbește despre distrugerea dentinei.

Deci, procesul de devitalizare duce la uciderea întregii rădăcini în interiorul coroanei dentare, motiv pentru care nu numai senzațiile de durere se termină, ci și alimentația dintelui. Dacă nu începeți să urmați dintele mai atent, atunci se va repeta repede întunecat și deformat. De ce să faci un nerv în dinte?

Abilitatea de a păstra nervul dentar este disponibilă numai în stadiul inițial de dezvoltare a cariilor sau atunci când procesul inflamării sa răspândit numai pe o parte a pulpei. Dacă monitorizați cu atenție dentina și de multe ori mergeți să vedeți un dentist, astfel de probleme pur și simplu nu vor apărea și nu va deranja deloc.

În cazul în care durerea se dezvoltă într-o etapă intolerabilă, iar medicul descoperă pulpita necesită devitalizare. Motivele pentru îndepărtarea nervului dentar pot fi următoarele:

 • proteze suplimentare;
 • cavitatea profund carioasă;
 • tratamentul necorespunzător al infecțiilor și bolilor dentare;
 • trauma de tip mecanic.

Se intampla ca inflamatia nervului dentar se poate muta intr-o noua etapa a bolii - parodontita. În acest caz, consecințele vor fi foarte periculoase, iar pulpa va trebui eliminată fără întârziere. Îndepărtați nervul în acest caz este pur și simplu necesar, astfel încât pacientul să nu sufere o durere severă în timpul operației.

Cum să ucizi un nerv la domiciliu

Pentru a afla dacă boala a fost cauzată de inflamație în cavitatea nervoasă și nu din cauza subțirii smalțului, este posibil, pe baza principalelor trăsături distinctive:

 1. Simptomele inflamației nervului dentarUn caracter dureros, a cărui apariție nu este în niciun fel legată de prezența stimulilor. Acesta poate apărea ca urmare a unei simple înclinări sau a unei mișcări ascuțite a capului sau după o schimbare a poziției corpului. Este mai pronunțată pe timp de noapte.
 2. Creșterea durerii apare în timpul unei schimbări puternice a temperaturii. Verificați o reacție negativă dacă atașați un dinte de vată rece la dinte. Cel mai adesea, după astfel de acțiuni, efectul rămâne destul de mult timp.
 3. Durere de natură paroxistică - acest efect se poate manifesta prin presiune, aport alimentar cu un caracter solid. Atacul durerii este de asemenea prelungit și nu dispare nici după ce stimulii încetează să mai afecteze corpul uman și gura.

Cum să eliminați nervul unui dinte la domiciliu

Nuanțe de îndepărtare a nervului dentar la domiciliu"Este posibil să se efectueze îndepărtarea nervilor la domiciliu?" - aceasta este prima întrebare adresată de pacienți. Cei mai mulți dintre ei nu doresc să viziteze dentiștii și chiar într-o oarecare măsură să se teamă de ei, căutând modalități diferite de a efectua procedura în sine.

Această metodă de tratament este considerată interzisă, deoarece pacientul se poate răni cu ușurință și-și poate înrăutăți starea. Folosiți mijloace de tip național pentru costurile depulpirovaniya numai în situația cea mai extremă, când nu există nici o modalitate de a obține un ajutor cu adevărat profesional. Restul situației este de a avea încredere în tratamentul unei astfel de maladii este doar pentru medici.

Îndepărtarea pulpei la costurile la domiciliu foarte atent și cu atenție, evaluarea stării generale a pacientului și determinarea prezenței parodontitei. Dacă gingia pare inflamată și durerea este comună pentru mai mulți dinți, atunci procedura de auto-tratament este extrem de periculoasă și va ajuta în acest caz numai un specialist calificat.

Lucru este că procesul de formare a puroi are deja loc în interiorul și dacă distrugi singur nervul, probabil că această problemă serioasă se va dezvolta.

Pregătirea procedurii de tratament

Reguli de pregătire pentru înlăturarea nervului dintelui la domiciliuÎn cabinetul dentistului, înainte de procedura de îndepărtare a rădăcinilor, canalul dinților este curățat în întregime. Odată cu îndepărtarea independentă a pulpei, este de asemenea foarte important să se efectueze curățarea, altfel microorganismele și microbii acumulați vor provoca dezvoltarea infecției și vor strica rana însăși.

Principalele puncte ale pregătirii sunt:

 • Pentru a curăța cavitatea bucală, folosind o periuță de dinți și o pastă specială.
 • Marginea oblică a acului este bine dezinfectată și, de asemenea, curățați zona golului, respectând precauția.

Ce ar trebui să pun pe dinte pentru a crea un efect de dezinfectare? Dacă doriți să vă protejați atât cât mai mult cu putință corpul și corpul, atunci o gaură este în valoare amestec de apă și alcool fie apă sau peroxid de hidrogen.

Cu o oră înainte de procedura de îndepărtare a nervilor să utilizați un anestezic, deoarece nu toate medicamentele de uz casnic pot elimina durerea în stadiul inițial de îndepărtare.

Procesul de deplasare

Dintele, care cauzează anxietate, are cel mai adesea cavitate sau crăpături. Este într-un astfel de loc și merită așezat un tampon pre-umezit într-o soluție pregătită independent. Și, de asemenea, puteți utiliza astfel de instrumente:

 1. Descrierea procesului de deplasare la domiciliuAlcoolul - nu poate elimina nervul pe cont propriu, ci poate acționa ca un analgezic bun. De asemenea, puteți elimina simptomele durerii cu o clătire simplă a gurii.
 2. Gunpowder. Se pune în rană, dar numai într-o mică proporție, astfel încât să nu existe intoxicare a corpului.
 3. Oțet - această metodă este utilizată foarte atent, deoarece soluția poate provoca cu ușurință o arsură în mucoasa corpului. Tamponul trebuie plasat numai pe nerv, iar înainte de aceasta ar trebui să utilizați un anestezic.
 4. Arsenic - la medicii stomatologi moderni este uneori folosit, dar numai în compoziția de unguente și săruri, în timp ce ridicarea concentrația corectă a medicamentului. Pentru uz casnic, nu se potrivește perfect. Dorința de a calma durerea este puternică, dar trebuie să ne amintim întotdeauna că arsenul este o otravă a cărei aplicare fără grijă poate provoca otrăvire și o amenințare la adresa vieții.
 5. Zinc - cea mai ușoară metodă de a găsi acest element este să luați un ziar în care să existe un număr mare de cerneală de imprimare (multe inscripții, fotografii). Ziarul ar trebui să fie ars, iar cenușa din acesta, colectată pe un tampon, este așezată pe canalul dintelui curățat anterior. Tamponul trebuie să fie în gură timp de 12 ore.
 6. Usturoiul, care este frecată cu grijă, este suprapusă peste gaura bolnavă. În acest cartof de usturoi pot fi înlocuite cu piper simplu.

După îndepărtarea nervului, încă mai trebuie du-te la un dentist, Vizita trebuie efectuată în termen de 14 zile. Examinarea medicală trebuie făcută pentru a preveni infecția, precum și pentru a preveni distrugerea dinților.

Dacă nu puteai ucide singur nervul dentar fără consecințe negative (intoxicație, arde mucoasa), atunci vizita unui medic pentru a amâna este pur și simplu inacceptabilă.

Medicamente pentru îndepărtarea pulpei

Lista și descrierea medicamentelor pentru îndepărtarea pulpeiÎndepărtează dintele poate să utilizeze nu numai remedii simple, cum ar fi oțet, alcool, propolis, dar și cu formulări specializate de tip medicamentos. Ele se bazează pe arsen, precum și pe formaldehidă.

În funcție de concentrația medicamentului, putem distinge astfel de alifii:

 • Krazefon sunt principalele componente: timol, p-clorfenol, expitsivit, dexametazonă. Acest remediu nu are un efect iritant, deci nu afectează deloc gingiile, poate fi combinat cu succes cu curățarea preliminară cu antiseptice sau cu medicamente pentru durere. Este folosit ca picătură. După utilizarea preparatului, cavitatea sau coroana în care a fost aplicat tamponul trebuie spălate cu apă.
 • Kaustirnev Rapid - înseamnă 30% anhidridă arsenioasă, restul fiind substanțe auxiliare care acționează ca conducători de substanțe active. Acestea includ mentol, fenol, efedrină de sare, lidocaină. Cât durează să aștepți până la efectul devitalizării? Depinde direct de cât de adânc este nervul sub dentina. Cel mai rapid medicament va lucra cu acțiune directă asupra celulozei. Acțiunea are loc în mai multe zile.
 • Diavolul ARS - îndepărtarea nervului cu ajutorul acestui medicament este considerată ușoară și nedureroasă. Componenta principală a remedierii este aceeași cu cea a lui Kaustinerva, de asemenea puteți găsi lidocaina. Riscul de infectare este prevenit de aditivi precum meta-crezolul, clorfenolul și alte tipuri de antiseptice. Completați uciderea nervului, poate în 1-2 zile, deoarece lucrul principal aici este structura dintelui în sine. Puteți cumpăra ARV Davit într-o seringă. Deci, și ca o doză universală de 100. Compoziția și concentrarea lor sunt ușor diferite.

Ce trebuie făcut după îndepărtarea nervului dintelui la domiciliu

Profilaxia după îndepărtarea pulpei în casăLa fiecare pastă, în cazul în care există arsenic, merită tratată cu atenție și cu atenție. După procedura de depoluare, trebuie să curățați bine gura cu apă curgătoare și apoi să mergeți la medicul dentist.

Dacă pulpa moartă nu este îndepărtată în timp, poate începe osteonecroza în maxilar. O alternativă bună pentru astfel de medicamente va servi drept medicamente cu alt compus. Așteptați ca efectul să fie mult mai lung, dar nu va exista nici o intoxicare posibilă.

Devit-P este o pastă specială care conține nu numai anestezice, ci și aproximativ 4 componente cu acțiune antiseptică - mentol, paraform, camfor, clorfenol. Devit-C - acesta este un medicament complet diferit, cu propria lui compoziție. Acesta include: creozit-lidocaină-paraformaldehidă.

Avantajul necontestat este că după o procedură independentă pentru îndepărtarea pulpei nu este necesar un tratament specializat sau clătire profundă a cavității bucale. Utilizați aceste medicamente este atunci când pacientul are o alergie sau alte contraindicații pentru utilizarea de paste cu arsenic, precum și în copilărie.

Aplicați tampoanele necesită câteva zile mai mult, dar datorită tratamentului cu acest medicament, nu vor apărea cu siguranță complicații după devitalizare. Cu toate acestea, este mai bine să utilizați paste numai sub supraveghere strictă din partea medicului curant.

Reduceți probabilitatea de infectare a gurii cu diverse microorganisme și scutiți de sindromul durerii, dacă utilizați o minge mică, înmuiată într-o soluție peroxidul de hidrogen și iodul. Ar trebui aplicat pe suprafața unui dinte bolnav.

Cât timp va supune arsenic pulpa? Nu fi nervos dacă arsenicul nu a îndepărtat nervul timp de 1-2 zile. Momentul în care rezultatul va avea loc, cel mai adesea depinde de dintele în sine. Dacă sistemul radicular al dintelui are un număr mare de canale, atunci medicamentul ar trebui să fie în termen de 5-6 zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?
De ce durerea dintilor: simptome si tratamentDe ce durerea dintilor: simptome si tratament
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Carii profunde: simptome și tratamentul boliiCarii profunde: simptome și tratamentul bolii
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?
» » Cum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliu
© 2021 amigdas.com