amigdas.com

Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor

Ce zbole zboarăÎnțelegerea a ceea ce zboară mânca este o modalitate de a preveni apariția lor. Datorită depozitării corecte, utilizării alimentelor și curățării zonelor unde se consumă sau se prepară alimente, este posibilă reducerea semnificativă a probabilității acestor insecte deranjante.

Muștele sunt un grup important de insecteși au un impact semnificativ asupra mediului. Unele specii, cum ar fi Agromyzidae, Tephritidae muste de fructe si Drosophilidae și musculițe (Cecidomyiidae) sunt paraziți ai altora culturale, cum ar zbura tsetse, musculiță și atac gadfly bovine, care transporta boala, ceea ce creează pagube economice semnificative.

Unele specii, cum ar fi muște de scurgere (Psychodidae), efecte asupra sănătății umane, care participă ca principali vectori de boli tropicale: musculițele ii poarta râu tantari orbire - leishmanioza. Aceste insecte sunt o piedică pentru oameni, mai ales atunci când sunt prezente în cantități mari - ele contaminează produsele alimentare și răspândesc bolile alimentareborne.

Cine sunt muștele și ce mănâncă?

Mure de hrănireMuștele sunt insecte de la Diptera (Diptera). Numele unității vine de la aripile grecești di-di două și πτερόν pterion. Insecte de acest ordin folosind doar o pereche de aripi pentru a acoperi, și aripi spate din au fost transformate în organisme care acționează ca un mare viteză senzori de mișcare de rotație și permit muștele Diptera efectua acrobatie complexe.

Muștele au un cap mobil cu o pereche de ochi și guri mari, complexe, care realizează cusăturile, tăierea lingurilor și funcțiile de sugere. Aripile lor le dau mai multă manevrabilitate în zbor, iar ghearele și pernele pe picioare le permit să se agațe de suprafețe netede. Aceste insecte sunt supuse ouă metamorfozu- complete sunt stabilite pe sursa de hrana larvară, și larve care lipsesc membrele se dezvolta într-un mediu sigur, de multe ori la sursa lor de hrană. Pupa este o capsulă din care provine un adult.

Aceste insecte pot pune ouă în orice material biologic descompus. Viteza la care larvele ajung la starea individuală adultă, devenind, la rândul său, capabilă să reproducă individul, este de aproximativ zece zile.

habitat

Unde locuiesc mușteleAceste insecte se găsesc pe aproape toate continentele, cu excepția Antarcticii. Mai mult de 150.000 de specii au fost descrise oficial, însă diversitatea actuală a speciilor este mult mai mare.

Muștele au o semnificație semnificație ecologică. Sunt polenizatori importanți, deoarece au fost unul dintre primii polenizatori responsabili pentru polenizarea timpurie a plantelor. Aceste insecte sunt al doilea mare grup de polenizatori după Hymenoptera (albine, viespe, etc.). În zonele umede și reci ale Pământului, ele sunt mult mai importante decât albinele ca polenizatoare, deoarece, în comparație cu albinele, au nevoie de mai puțină hrană pentru că nu au nevoie să-și hrănească larvele.

Dar aceste insecte dăunează, mai ales în unele părți ale lumii unde se găsesc în număr mare. Speciile mari, cum ar fi muștele tsetse, provoacă daune economice semnificative bovinelor.

Ce zbole zboară

Spectrul alimentar al acestor insecte este foarte mare și variază de la specie la specie. Dieta lor include cadavre de nectar și putregai, fructe și fecale, sânge proaspăt și pâine uscată.

Ca și alte insecte, au chemoreceptori care detectează mirosul și gustul și receptorii care răspund la atingere. Al treilea segment al antenei și a taurilor maxilare sunt principalii receptori olfactivi si receptorii de gust sunt situate în buze, gât, picioare, aripi, și mutilarea genitală a femeilor, permițând muștele să încerce mâncarea lor, mersul pe jos pe ea. Receptorii gustului la femele la vârful abdomenului primesc informații despre adecvarea sitului pentru ovipositor.

Muștele care se hrănesc cu sânge au structuri senzoriale speciale care pot detecta radiațiile infraroșii și le pot folosi pe corpul stăpânilor lor. Multe specii care sugerează sânge pot detecta o concentrație crescută de dioxid de carbon care se produce în apropierea animalelor mari. Speciile care se hrănesc cu sânge vertebrate pot transmite anumite boli.

Tahitian zboară (Ormiinae), care sunt paraziți de greierii artizanali, au receptori sănătoși care îi ajută să-și găsească gazdele prin cântatul lor.

Ce mănâncă larvele?

Larvele joacă un rol important la diferite niveluri trofice, atât ca consumatori cât și ca pradă. Larvele pot fi:

 • erbivore;
 • captatori;
 • degradante;
 • Predators;
 • paraziți.

Cum acționează o muscăÎn același timp, consumul de materie organică decăzută este unul dintre cele mai frecvente tipuri de hrană. Larvele care se hrănesc cu carne au cârlige lângă gură. Larvele unor grupuri se hrănesc sau trăiesc în țesuturi și ciuperci de plante, iar unele dintre ele sunt dăunători grași ai culturilor. Unele apă larvele consumă filme de alge formate sub apă pe roci și plante. Multe dintre larvele parazitare cresc în interiorul artropodelor și, în cele din urmă, omoară gazdele.

Ce mănâncă speciile care trăiesc lângă o persoană?

Muștele sunt cele mai active atunci când sunt calde. Ele sunt atrase de locuința umană din cauza căldurii și a mirosurilor emise de acolo.

Adulții mănâncă și își așează ouăle pe material organic degradant care include: fructe, legume, carne, animale, extracte de plante și fecale umane. Atât indivizii masculi, cât și cei de sex feminin mănâncă și nectar din flori

Casa zboară

Aceste insecte mănâncă toate alimentele umane și fecalele umane. Ei mănâncă numai lichide, astfel încât sunt capabili să transforme produsele solide în lichide folosind enzime, în salivă. Ele sunt atrase de diferite substanțe, cum ar fi:

 • fructe și legume proaspete;
 • fecalele oamenilor și animalelor;
 • substanțe dulci.

Specii de acasă sunt, de obicei, limitate la habitatele umane, dar aceste insecte pot zbura la câțiva kilometri de locul unde s-au născut. Ele sunt active numai în timpul zilei.

Muște de fructe

Fructele sau așa cum se numesc muște de fructe atrag hrana și lichide fermentate, astfel încât acestea sunt atât de comune în case și industria alimentară. Fructe zboară caută produse cum ar fi:

 • lichide: bere, vin, cidru, oțet;
 • fructe cum ar fi: fructe, legume;
 • alimente dulci.

Pot fi mici muște de fructe purtători de diferite boli.

Flying muște

Acest nume include mai multe specii, iar reprezentanții acestora sunt insecte destul de mari, cu strălucire metalică albastră, verde, bronz sau negru. Ele sunt de obicei primele insecte care apar după moartea animalului. Aceste muște preferă carnea proaspătă sau putredă, cadavre de animale și fecale.

Cine mănâncă muște

Aceste insecte sunt alimente pentru alte animale în toate etapele dezvoltării lor. Ouăle și larvele sunt consumate de alte insecte, iar unele vertebrate se specializează în hrănirea muștelor. Acestea sunt:

 • Ordinul Dipterapăsări de curte;
 • lilieci;
 • broaște;
 • șopârle;
 • libelule;
 • păianjeni.

Majoritatea consumă muște în cadrul unei diete mixte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?
Cum să scapi de muștele muștei de fructeCum să scapi de muștele muștei de fructe
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare auZboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au
Sfaturi: cum să eliminați gnats în bucătărie?Sfaturi: cum să eliminați gnats în bucătărie?
Plasă de țânțari pentru ferestre din plasticPlasă de țânțari pentru ferestre din plastic
Cum să scapi definitiv de muște în casăCum să scapi definitiv de muște în casă
Cine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lorCine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lor
» » Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
© 2021 amigdas.com