amigdas.com

Când începeți să vă spălați dinții copilului

Curățarea dinților pentru copiiDe îndată ce un an de ani începe procesul de tăiere prin primii dinți, părinții încep să se gândească imediat la cum să curețe în mod corespunzător gura copilului. Trebuie să cumpăr o perie specializată? Ce fel de pastă trebuie să folosesc? Aceste probleme sunt foarte frecvente în rândul tinerilor părinți. Este mult mai rău atunci când părinții cred că perierea dinților la această vârstă nu merită. Astfel de gânduri sunt considerate nu numai greșite, ci și fundamental periculoase pentru sănătatea copilului. Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător pentru copii?

Când încep să-mi spăl dinții?

Întrebarea este când să începeți curățarea, stabilită de aproape fiecare mamă prudentă. Diferența este doar în faptul că unii părinți încep să fie interesați de această problemă foarte târziu.

Și, deși majoritatea tinerilor mame consideră că nu este necesară curățarea gurii, această procedură este considerată destul de semnificativă și trebuie făcută din momentul în care copilul a trecut prin primul său dinte. Cel mai adesea, procesul de curățare a dinților începe de la vârsta de 6 luni a copilului, când începe să primească alimente complementare. În acest moment, merită să curățați cavitatea orală a copilului de mai multe ori pe zi.

În 1-1,5 ani copilul ar trebui să fie învățat să curețe gura de două ori pe zi. Dacă copilul nu este împotriva acestei proceduri, și ea se potrivește, atunci puteți crește numărul de curățări de până la trei ori.

Cum vă puteți peria dinții?

Cum să ajuți un copil să își perie dințiiPână la un an, puteți curăța gura copilului cu o cârpă simplă și moale, umezită bine în apă. În prezent, farmaciile pot cumpăra periuțe de dinți specializate pe care părinții le pot purta pe degete.

La vârsta de un an, copilul ar trebui să existe deja o perie moale. Nu strica niciodata smaltul dintilor copilului si nu va rani gingiile. În plus față de periuța de dinți, nu sunt necesare fonduri în timpul curățării la această vârstă (paste de dinți și geluri).

Când copilul crește până la vârsta de trei ani, atunci poate fi obișnuit să curățe gura în mod independent. Dintr-o perspectivă, acest lucru este posibil, dar majoritatea copiilor la această vârstă nu pot curăța corect și eficient cavitatea bucală, deci au nevoie de ajutor constant de la părinții lor. De asemenea, în acest moment, puteți începe să utilizați pastă de dinți.

Nu uitați câteva recomandări pentru produsele de îngrijire a dinților:

 1. Dinții care curăță copilulSchimbați periuța de dinți la fiecare 2-3 luni.
 2. Cumpărați merită doar perii care au peri moi și cap de tip rotunjit, astfel încât un mic copil să nu poată deteriora accidental membrana mucoasă a gurii.
 3. Ar fi mai bine dacă părinții copilului de a dobândi o perie frumos și neobișnuit, cu un model interesant și stil - acesta va ajuta copilul să iubească acest lucru și se va dezvolta în el un atașament la periaj. În prezent, există o mare selecție de periuțe de dinți cu eroii desenelor animate pentru copii. Asemenea adaptări neobișnuite și interesante nu vor lăsa copilul indiferent la această ocupație.
 4. Nu cumpărați paste făinoase, care conțin fluor.
 5. ESTE INTERZIS utilizat pentru curatarea dintilor pasta de copil efect de albire, deoarece acestea au un număr mare de materiale abrazive, care sunt ușor de vatămă smalțul dintelui copilului.
 6. O apă de gură poate fi prescrisă numai de un dentist.
 7. În pasta pentru copii nu ar trebui să fie substanțe ca surfactanții agresivi, coloranți și parabeni.

Cum să cumpărați peria potrivită pentru curățarea orală?

Există mai multe reguli, după care puteți alege cea mai bună pensulă pentru un copil mic:

 1. Când începeți să vă spălați dinții copiluluiNu cumpărați perii, constând din fire naturale, deoarece acestea reprezintă o multiplicare rapidă de bacterii și microorganisme. Ca urmare a utilizării unor astfel de perii, copilul va avea probleme constante cu dinții, precum și stomatită.
 2. Dacă cumpărați o perie pentru un copil cu vârsta sub trei ani, ar trebui să vă uitați atent la mâner. Ar trebui să fie destul de gros și puternic, pentru că numai acest tip de perii va putea să-l țină pe copil la această vârstă.
 3. Perii de peri trebuie montați în grupuri speciale. Astfel de grupuri ar trebui să fie de aproximativ 23 sau chiar mai mult.
 4. Un copil sub vârsta de cinci ani are nevoie de o adaptare foarte ușoară.
 5. Lungimea capului periei trebuie să fie de până la 23 milimetri.

Astfel, marca Pigton are o mare și variată set de perii pentru copii: o perie-degetar - aveți nevoie pentru a curăța dinții copii la vârsta de 6 luni și un foarte potrivit pentru copil la vârsta de 1-2 ani, iar a treia - cea mai mare - va ajuta copilul să învețe procedura de dinți de auto-curatare.

Pensule similare sunt incluse în vânzarea Bebe Comfort. Pensulele copiilor de la companii cum ar fi Lumea copilariei (Kurneiaki), Nuk, Canpol, Rocs sunt foarte populare.

Cum să vă spălați dinții un copil de un an?

Când bebelușul atinge vârsta de un an, atunci pentru curățarea cavității bucale este necesar să folosiți o perie specializată pentru copiii cu mâner lung și puternic.

Nu toată lumea înțelege cum să curețe în mod corespunzător dinții copilului. Datorită numărului mare de neînțelegeri ale părinților, dinții și smaltul la copii suferă adesea, apar carii și smaltul este șters. Părinții ar trebui să încerce Nu faceți astfel de greșeli și curățați cavitatea orală cât mai atent posibil.

Instrucțiuni pentru curățarea cavității bucale:

 1. Îngrijirea orală pentru copiiUmpleți peria sub apă curgătoare.
 2. Puneți peria la un unghi de 45 de grade, apoi glisați ușor peste dinții copilului. Mișcarea trebuie direcționată de la zona gingiei către marginea dinților.
 3. Eliminați excesul de plăci cu acțiuni atente și consecvente. Nu zdrobiți și nu frecați dinții bebelușului prea mult.
 4. Încercați să explicați copilului care este procesul de curățare a dinților.
 5. Dacă bebelușul dorește să participe la procesul de curățire pe cont propriu, atunci nu ar trebui să i se interzică. Cel mai bine ar fi să arătați cum se efectuează corect curățarea cavității bucale în timp ce conduceți cu mâna.
 6. Reglați bebelușul clătiți cu grijă cavitatea orală cu apă și scuipați excesul de pastă. Spune-mi că acest lucru este destul de important și necesar.

Timpul de curățare al gurii copilului ar trebui să fie de numai două minute, iar adulții trei. Pentru a nu deranja buna dispoziție a copilului cu o procedură lungă, merită să cumpărați o clepsidră, care este proiectată timp de două minute, și să îi invitați pe copil să le monitorizeze îndeaproape în timpul procedurii. Copilul este interesat de această activitate si nici macar nu va observa cat de repede a trecut timpul. În orice caz, la îndemâna ta există întotdeauna dispozitive pentru redarea video, astfel încât în ​​timpul acestor două minute copilul poate fi ușor de distracționat cu desene animate.

Cum să predați copilului un proces independent de curățare a dinților?

Se întâmplă că copilul nu dorește să efectueze procedurile de curățare a dinților. A învăța un copil să-și spele dinții în acest caz este destul de simplu - trebuie să faci procesul de curățare a dinților bebelușului ca un fel de joc. Unele recomandări vor ajuta la dezvoltarea dragostei bebelușului de a-și peria dinții:

 1. Ce pensula pentru a cumpara un copilObțineți o periuță de dinți interesantă și frumoasă și o pastă, care va avea un gust plăcut.
 2. Încercați să jucați cu bebelușul în curățătorii de jocuri. Pentru cei care au curățat cu grijă și calitativ cavitatea orală, se presupune un mic cadou. Premiul poate fi un dulce pentru copil, un autocolant neobișnuit sau o vedere completă a desenului animat.
 3. De asemenea, părinții pot invita un copil să-și spele dinții sau jucăria preferată. În unele cazuri, ar trebui să utilizați un film despre cum să aveți grijă adecvată pentru cavitatea bucală.
 4. Conectați-vă în procesul de curățare a dinților și al copiilor de o vârstă mai înaintată.

De obicei, la vârsta de 4 până la 5 ani, toți copiii își curăță dinții înșiși și destul de corect.

De ce este important să se mențină starea de sănătate a smalțului dinților la copii?

Din anumite motive, un număr mare părinții cred că dinții copiilor sunt ceva temporar și rapid și, prin urmare, nu au nevoie de îngrijire specială. "Totuși, în cele din urmă vor cădea" - spun majoritatea părinților lipsiți de griji cu privire la întrebarea de ce dinții copiilor primesc atât de puțin timp și energie. Această poziție a tinerilor părinți este nu numai greșită, ci poate provoca și probleme cu sănătatea și cavitatea orală a unui copil mic.

În plus față de toate acestea, dinții sănătoși - aceasta este mândrie și calitate pozitivă pentru orice persoană. Această caracteristică afectează în principal dacă o persoană se va simți bine în societatea înconjurătoare și, de asemenea, în ce măsură va fi deschisă la o comunicare ulterioară.

Curățați cavitatea bucală a copilului la vârsta de un an este foarte importantă, deoarece:

 1. Curățarea dinților pentru copiiCurățarea este capabilă să creeze o mușcătură de tipul potrivit și să asigure o creștere completă a dinților permanenți.
 2. Participă la procesele de formare a oaselor craniene, precum și la trasaturile faciale.
 3. lectură slabă sau a dinților neregulate va facilita dezvoltarea sursei bacteriilor orale, care, împreună cu produsele alimentare în stomac ar putea cădea și provoca copilul într-un număr mare de boli.
 4. Îngrijirea complexă neplăcută poate provoca dezvoltarea cariilor nu numai pe teritoriul dinților din lapte, ci și pe cea permanentă.
 5. Formarea timpurie a copilului pentru a curăța cavitatea bucală ajută la dezvoltarea sentimentului de precizie al copilului, precum și o atitudine pozitivă și atentă la starea de sănătate și la starea generală a copilului.

Principalele reguli pentru copii și părinți

De la bun început, mama ar trebui să monitorizeze îndeaproape starea bebelușului. În timpul procedurii de curățare a dinților, copilul trebuie să fie sănătos, vesel, nu obosit și activ. De cele mai multe ori, prima curățare se desfășoară cu o mulțime de neînțelegeri, strigăte și, de asemenea, plâns nemulțumit. În acest caz, ar trebui amânată deranjează procedura copilului și încearcă să o facă din nou, dar deja în alte circumstanțe și condiții. O mamă care se îngrijește va fi capabilă să determine când să curețe dinții pentru copii. De-a lungul timpului, copilul se va obișnui cu o astfel de ocupație și va înțelege că nu există motive de îngrijorare.

Ar trebui să arătați deseori procesul de periere a dinților copilului dumneavoastră prin exemplu. Într-un moment în care copilul vede modul în care adulții efectuează proceduri de igienă dimineața și seara, acest lucru devine un motiv interesant de urmat. Cu toate acestea, părinții vor avea mult mai puține întrebări despre cum să învețe un copil să-și curețe suprafața gurii.

Principalii factori de motivare pentru copil

Toată lumea înțelege că un număr mare de părinți recurg la niște trucuri neobișnuite pentru a atinge sarcina stabilită pentru creșterea pozitivă a copiilor și dezvoltarea obiceiurilor utile. În rezolvarea problemelor de curățare a dinților copiii pot folosi uneori unele tehnici:

 1. Cum să arătați copilului cum să vă perie dințiiAr trebui să fie clar pentru copil că o curățare independentă a dinților va da naștere la viața sa adultă, în care va fi foarte important să aveți un zâmbet frumos și sănătos.
 2. Invitați copilul să viziteze magazinul împreună și să cumpere o periuță de dinți. Desigur, din punct de vedere al vârstei și rigidității părului, este mai bine să cumpărați o perie adultă, iar pentru a crea și colora o opțiune pentru un copil. Părinții pot cumpăra mai multe soiuri de periuțe de dinți simultan, pe care bebelușul le va folosi la nevoie. Ar trebui în orice caz să-i placă copilul.
 3. Organizați o vizionare de familie a desenelor animate pe tema sănătății dentare.
 4. Puteți promite un copil în timp ce vă periați dinții, că cineva care va curăța smalțul dintelui și va mânca complet micul dejun va primi un cadou neobișnuit. Înainte de a merge la culcare, promite să-i citească un basm sau poveste, numai după ce și-a îndeplinit promisiunea de a-și spăla dinții.

constatări

Cum să-i înveți pe un copil să-și spele dințiiRegular periajul dinților este o garanție indiscutabilă a sănătății lor. În plus, dinții sănătoși, precum și dinții permanenți, sunt complet sănătoși. Dacă doriți să vă mențineți copilul sănătos, atunci nu trebuie să uitați să-i curățați gura de două ori pe zi de la apariția lor. În afară de aceasta, merită să îi înveți pe copil să ia o întâlnire cu dentistul cel puțin de câteva ori pe an. Acest lucru va ajuta la evitarea dezvoltării și apariția unui număr mare de dificultăți și probleme în timpul ulterior.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când copiii au dinți de copil?Când copiii au dinți de copil?
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
» » Când începeți să vă spălați dinții copilului
© 2021 amigdas.com