amigdas.com

Cum să faci un cuib pentru găinile ouătoare

Cum să faci un cuibPrintre numeroasele varietăți de rase de pui domestice, găinile ouătoare sunt considerate cele mai comune. Acest lucru nu este ciudat, pentru că astfel de păsări sunt celebre pentru nemulțumirea lor în conținut, producția excelentă de ouă și calitatea bună a cărnii. Cumpărarea unei astfel de păsări este o investiție profitabilă care plătește rapid toate costurile.

Este important să înțelegeți acest lucru conținutul corect al straturilor include o serie de condiții obligatorii. Printre acestea:

 • construirea unui coș de pui de calitate cu o bună ventilație și indicatori optime de temperatură;
 • aranjarea celulelor;
 • Pregătirea unui cuib pentru găini ouătoare.

Principalele caracteristici ale ultimei etape vor fi luate în considerare în articolul nostru de astăzi. Este important să înțelegeți acest lucru absența unui cuib bun va cauza căutări frecvente de ouă în casa de păsări sau în zona din apropiere unde vor merge păsările.

Crearea unui cuib pentru găinile ouătoare cu propriile mâini nu este la fel de dificilă cum pare. Este important să urmați cu atenție instrucțiunile și să acordați atenție tuturor detaliilor mici. Acest lucru va preveni posibilele probleme în viitor.

Soiuri de cuiburi pentru găini ouătoare

Astăzi, agricultorii și fermierii de păsări noi utilizați mai multe tipuri de cuiburi pentru găinile ouătoare. Printre acestea:

 • Caracteristici de a face cuiburiCutie specială pentru pui de ou. Arată ca o cutie obișnuită cu o gaură pentru intrarea unei păsări. Dimensiunea acestui design rămâne optimă pentru un pui adult. Este important să o înveți să stea într-un singur loc și să măture, fără a părăsi cuibul. Numărul de celule depinde de dorința dumneavoastră.
 • Structuri cu colectare de ouă. De asemenea, puteți face un cuib pentru găinile ouătoare utilizând o altă metodă. Aceasta implică utilizarea de paleți speciali lângă cuib, în ​​care păsările vor purta ouăle. Un avantaj bun al acestei opțiuni este probabilitatea scăzută de a distruge oul.
 • Produse din cutii de carton provenite din aparatele sau coșurile de uz casnic. O soluție excelentă, ușor de făcut cu propriile mâini. Designul este foarte simplu: luăm două cutii de carton și le conectăm printr-o gaură intermediară. Dar, din păcate, această opțiune este potrivită doar pentru utilizarea pe termen scurt. Dacă echipați corect cuibul, găina nu va simți un disconfort considerabil atunci când transportă ouă.

Dimensiunile cuiburilor pentru găinile ouătoare nu depind de tipul lor. În general, aceste caracteristici rămân aceleași și sunt determinate numai de mărimea puiului.

Adâncime optimă a cuiburilor este de 30 de centimetri. Lățimea și înălțimea sunt similare.

Dacă în bucățile de carne de cuibăr se vor efectua bucăți de dimensiuni mari și greutate, dimensiunile trebuie să fie de 35x35x35 centimetri. Înainte de a aplica materialele în funcțiune, acestea trebuie curățate temeinic de noduri și alte defecte care pot dăuna păsării. Orice obiecte proeminente pot fi șterse cu un tăiță sau tăiate de un bulgar.

Cum să faci cuiburile potrivite pentru găinile ouătoare

Există multe moduri de a crea cuiburi eficiente pentru găinile ouătoare. Să considerăm fiecare separat nu are nici un sens, de aceea ne vom opri doar pe unii dintre ei. O capacitate foarte convenabilă și de înaltă calitate pentru incubarea ouălor poate deveni cutie de plastic convențională sau o cutie de lemn în care se pot amplasa rumeguș, fân, paie sau alte așternuturi similare. Designul este plasat într-un colț retras, ușor întunecat. Într-un singur coș pot fi până la trei găini în același timp.

Dacă intenționați să construiți o structură mai complexă și modificată, utilizați următoarele metode.

Nest-box

Este un design multifuncțional, bătut de pe un placaj sau o placă subțire. Pentru muncă, trebuie să aplicați următoarele materiale și instrumente:

 • bord sau placaj;
 • șuruburi sau unghii cu autoturisme;
 • șurubelniță sau ciocan;
 • ferăstrău cu lanț;
 • un capsator;
 • polistiren spumă.

Construcția socluluiInițial, trebuie să procesați foaia de placaj cu șmirghel pentru a scăpa de părțile proeminente, nodurile și alte defecte. După aceea, placa poate fi tăiată, urmând calculul (35x35x35 centimetri). Apoi, ar trebui să construiți o cutie, consolidând colțurile cu un bar. Este, de asemenea, necesar să umpleți cuiele proeminente și să așezați niște găuri speciale în interiorul cutiei, care va servi drept "intrare-ieșire" pentru pasăre.

Este important să nu pierdeți momentul asigurării platformei de decolare. Pentru a face acest lucru, este suficient să atașați o bară orizontală de-a lungul întregii lungimi a structurii. Podeaua este așezată într-un material moale, iar cuibul este situat la o altitudine de 30 de centimetri.

Cuibul cu ouă de carton

Varianta cuibului cu cutia de ou este mult mai complicată, dar este foarte posibil să o faci singur, fără nici o abilitate sau experiență de construcții. Designul este realizat dintr-o cutie finita, in prezenta dimensiunilor optime, sau din placi individuale si placaj. Pentru a lucra trebuie aplicate: un container pentru ouă (raft convențional adecvat de legume, care este instalat în frigider sau orice altă capacitate), ciocan, șuruburi sau cuie, plasă de metal, ferăstrău cu lanț, șurubelniță.

Pentru început, trebuie să puneți împreună o cutie fără partea superioară și frontală, folosind o placă din plăci aglomerate sau placaj. Dimensiunile sunt determinate de caracteristicile puiului. Este mai bine să utilizați standardul de bază - 35x35x35 centimetri. În partea inferioară a cutiei este fixat un plan înclinat, care este folosit ca o plasă de metal. Ar trebui să fie sub o pantă mică și să coboare spre peretele din spate. O gaură este gaură în spatele cutiei, de-a lungul căreia ouăle se vor rostogoli liber în recipient, fără riscul deteriorării cochiliei. Apoi, în partea din spate a structurii, trebuie să atașați recipientul, căptușit cu rumeguș sau cu alt material de înmuiere.

Găurile tăiate pentru ouă pot fi acoperite cu o cârpă care va înmuia căderea. În partea de jos a casetei este mai bine să puneți un pat încălzit.

Unde este mai bine să instalați prizele

Ce să faci cu cuiburileDupă finalizarea procedurii de creare a unui cuib pentru găini ouătoare, puteți continua plasarea corectă a structurii în găină. În acest stadiu este important să se țină seama de o mulțime de trăsături, inclusiv de nevoile fiziologice ale păsării. Fermierii și crescătorii de păsări experimentați sunt ghidați de regulile de bază pentru plasarea cuiburilor.

Casa trebuie montată la o înălțime de cel puțin 30 de centimetri de la podea.

Secțiunea minimă a bibanului ar trebui să fie cel puțin 5x2 centimetri și să fie la 10 centimetri de la intrarea în casă.

Ca podele este mai bine să folosiți rumeguș sau fân uscat. În acest din urmă caz, fânul trebuie schimbat pentru a preveni putrezirea acestuia.

Pentru a asigura o buna ventilatie O gaură este făcută în partea inferioară a soclului sau este utilizată o rețea metalică cu o celulă mică.

Cuibul este cel mai bine ținut într-un loc liniștit, unde nu există dăunători sau rozătoare.

Nastest nu trebuie să fie amplasat lângă intrarea în cameră cu păsări, deoarece chiar dacă există un sistem de încălzire bun, probabilitatea de expunere la curenți nu este exclusă. Un vânt puternic poate provoca numeroase boli ale păsării și degradarea rapidă a ouălor.

Nu atașați priza direct pe perete. Siguranțele nesigure pot duce la consecințe dezastruoase, inclusiv moartea unei găini.

De asemenea, este necesar să se evite instalarea structurii în locuri cu umiditate ridicată. Astfel de condiții de mediu sunt ideale pentru dezvoltarea racelii, reducerea producției de ouă și alte probleme de sănătate pentru păsările de curte.

Cum să aibă grijă de un cuib de casă

Efectuarea unui cuib pentru găinile ouătoare cu propriile mâini este importantă pentru a avea grijă de acestea dezinfecția și curățarea în timp util. Păsările trebuie să aibă acces liber la tavă cu ouă și terase.

Pentru a vă obișnuiți repede cu noul loc, casa este instalată în cocoașă chiar înainte de a începe zidăria. Este necesar să se cântărească inițial argumentele pro și contra, pentru a asigura găinilor ouătoare cele mai bune condiții pentru o incubație completă și confortabilă a ouălor.

Dacă doriți să obișnuiți rapid pasărea în cuib într-un loc nou, urmați aceste reguli de bază:

 • Cum se colectează cuiburi din lemnNu instalați soclul într-o locație îndepărtată. Intrarea la ea ar trebui să fie convenabilă și rapidă.
 • Modificați în mod regulat paie, rumeguș sau fân pentru a împiedica reproducerea în masă a coloniilor de paraziți și degradarea materialului.
 • Aveți grijă la modul optim de temperatură. În prezența curenților de aer, închideți toate deschiderile și, într-o perioadă de răcire puternică, puneți un sistem bun de încălzire în încăpere.
 • În coș puteți pune pietriș mic, care vă va salva de problema lipirii ouălor în timpul incubării.
 • Utilizați doar alimente dovedite și vitamine speciale pentru a îmbunătăți producția de ouă.

Dacă, dintr-un anumit motiv, puii nu se grăbesc sau nu sunt de acord să stea în cuib într-un loc nou, poate fi necesar să se facă un alt proiect, examinând cu atenție toate defectele anterioare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
Găinuți: cum să vă păstrați acasăGăinuți: cum să vă păstrați acasă
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Cum să aranjezi o găină de găinăCum să aranjezi o găină de găină
Ce trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouăCe trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouă
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile propriiFuraje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
Nasest pentru pui: o instrucțiune pentru a-ți face propriile mâiniNasest pentru pui: o instrucțiune pentru a-ți face propriile mâini
Nase pentru găini și cuib pentru straturiNase pentru găini și cuib pentru straturi
» » Cum să faci un cuib pentru găinile ouătoare
© 2021 amigdas.com