amigdas.com

Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă

Proteză detașabilăProtezele detașabile se numesc proteze, pe care pacientul le poate îndepărta și pune înapoi în mod independent. În cele mai multe cazuri, acestea se fac atunci când pacientul nu are un număr mare de dinți în cavitatea bucală - într-un moment în care este imposibil să se efectueze proteze cu structuri de pod sau să se efectueze implantarea dinților.

Ce tipuri de proteze există?

Împreună cu tipurile tradiționale de proteze, sunt folosite pe scară largă structurile amovibile convenționale care utilizează implanturi, precum și protezele detașabile ale dinților fără o placă care acoperă o parte a palatului. Este necesar să se ia în considerare mai atent toate avantajele și dezavantajele sistemelor ortodontice tradiționale și moderne.

Protezare detașabilăTipul de proteză care trebuie implantat la pacient poate fi determinat de numărul de dinți sănătoși rămași. Unele proteze sunt cele mai potrivite pentru absența completă a dinților, iar altele pentru pierderea parțială. Care sunt soiurile structurilor dentare care pot restabili și îmbunătăți aspectul zâmbetului unei persoane?

 • Proteză detașabilă cu absența completă a dinților în cavitatea bucală.

În cazul în care dinții de sprijin pur și simplu nu au o gura, sarcina in timpul masticatiei particulelor de alimente pot fi transferate alveolare (adică, guma în sine), care, în orice caz, va duce la o atrofie rapidă a gingiei și o scădere a înălțimii acesteia. Un astfel de efect al designului duce la faptul că Proteza ar trebui înlocuită la fiecare 2,5-3 ani, Deoarece cadrul protezei încetează să se potrivească strâns cu țesuturile patului protetic.

Proteză detașabilă la frațiiUrmătoarea problemă cu pierderea completă a dinților sănătoși este fixarea construcției (mai ales când vine vorba de maxilarul inferior). În astfel de modele există un al doilea nume - proteză "Pe fraier". Aici vorbim de structuri din plastic care sunt capabile să atașeze destul de ferm la maxilarul superior. În acest sens, trebuie reținut faptul că maxilarul inferior nu răspunde bine la protezele detașabile, astfel că va fi imposibil să se realizeze o bună fixare a protezei dacă nu se utilizează mini-implanturi.

Dacă pacientul nu are dinți sănătoși, atunci se utilizează protezele detașabile ale dinților:

 1. Modele detașabile de tip acrilic.
 2. Forme structurale detașabile susținute de 2-3 implanturi.
 3. Construcție din nailon.

Este necesar să se determine exact ce proteză este potrivită pentru dvs.

 • Protezele dentare, în absența unui număr mic de dinți în dentiție.

Protetică detașabilă parțială dinții se aplică în cazul în care pacientul are cel puțin unul sau doi dinți în cavitatea bucală, care vor fi conservați și vor fi utilizați ca dinți de sprijin. Astfel, dinții de rezemare sunt extrem de necesare pentru un montaj puternic și de încredere a cadrului în cavitatea bucală, precum și pentru distribuirea uniformă a forțelor masticatorii la proteza nu este numai gingiilor, dar, de asemenea, pe dinti sanatosi ramase.

Proteze parțialeDin acest motiv există o dependență directă a eficienței și calității structurii detașabile, precum și a confortului de a mesteca mâncare. Unele tipuri de proteze pot restabili eficacitatea procesului de mestecare a particulelor de mâncare, dar ele pot avea un aspect neatractiv.

Dacă pacientul are unii dinți au fost păstrați, atunci puteți utiliza:

 1. Modele de plastic acrilic.
 2. Construcție din nailon.
 3. Modelul Bugelnye.

Proteze de tip amovibil pe bază de plastic

Soiurile de plastic sunt fabricate din plastic acrilic. Astfel de modele pot fi utilizate atât în ​​absența completă, cât și parțială a danturii.

Folosind o proteză acrilică pe parcursul absenței totale a dinților

Fixarea cadrului constând din plastic acrilic, are loc prin intermediul unei supape de închidere, care este diferită se numește efectul fraierului. Dacă cadrul este făcut calitativ, atunci după ce ați pus pe un design și l-ați mușcat - de sub el ar trebui să lase niște cantități de aer inutil. În același timp, aerul nu trebuie să se întoarcă sub proteză dacă zona protezei este foarte strâns atașată la marginile țesuturilor patului protetic și are acces liber la ele.

Proteză bazată pe acrilicDeci, sub suprafața protezei se formează un spațiu evacuat, care fixează proiectul însuși la maxilarul pacientului. Din cauza acestei calități, majoritatea pacienților numesc acest tip de proteză - o proteză pe fraierii. Experții recomandă crearea unei amovibile complete construcții de tip acrilic, folosind o linguriță de impresie individuală, care va oferi o potrivire perfectă a cadrului cu țesutul patului protetic și, în consecință, și îmbunătățiți parametrii de fixare.

Care sunt modelele de instalare - din nailon sau acril? Când se instalează un tip de nylon detașabil, efectul fraierului nu se produce, deoarece indicele de elasticitate al cadrului nailon este prea mare. Acest lucru sugerează că în absența completă a dinților pe maxilarul superior sau inferior ar trebui să fie utilizate placă de bază acrilică.

În cazul în care o proteză a maxilarului inferior, fără dinți, blocare de design de tip acrilic întotdeauna lasă mult de dorit (la fel ca în cazul modelelor de nailon), astfel încât majoritatea pacienților spun că proteza cade în procesul de mestecat produselor alimentare, precum și în procesul de comunicare . Puteți aplica o crema speciala sau gel pentru a îmbunătăți fixarea protezei, dar, de asemenea, cel mai eficient de a alege în mod condiționat cadru amovibil cu conținut acrilic (cu sprijinul a două sau trei dintre implantului).

Dacă vorbim despre confort și confort, atunci desenele de plastic sunt mult mai mari în performanța lor decât ramele de nailon. Modelele de nylon sunt de obicei deteriorate în timpul încărcării în timpul mestecării (datorită indicele ridicat de elasticitate), creând o senzație de durere atunci când mănâncă.

Modele de tip acrilic în prezența unui anumit număr de dinți

Modelul acrilic de tip parțial va include cleme din sârmă tare, care vor fi atașate de dinți sănătoși și vor fi răspândiți în linia de bază. Este datorită faptului că construcția plăcii din plastic în cavitatea bucală este fixată.

Proteza dentarăDatorită faptului că copcile sunt atașate doar la dinții extremă (situat la marginile dentiției deteriorate), apoi în cazul în care dinții sănătoși va fi localizat cu precizie în copcile zâmbet va sta puternic în comparație cu dinți sănătoși, bine. Puteți evita acest lucru dacă alegeți un tip diferit de proteză (din spate sau din nailon).

Structurile nailonale constau dintr-un nylon elastic de nuanță roz, din acest motiv ele nu pot fi distinse pe fundalul general al gumei. În același timp, trebuie remarcat faptul că fixarea cadrului cu cleme moi nu va fi foarte bună, în plus, o astfel de proteză va fi dificil de mestecat. Cea mai buna alegere pentru protetica dintilor in parte va fi folosirea varietatii de proteze.

 • Proteze dentare fluture pentru 1 la 2 dinti.

O astfel de adaptare este acceptată pentru utilizare, Dacă pacienții nu au numai 1-2 dinți în rândul dentistului. În cazul în care pacientul este suficient de tânăr și nu dorește să supună dinții învecinați la șlefuirea sau implantarea implanturilor în maxilar - o opțiune bună este un fluture dentar, realizate pe baza de plastic acrilic.

Cel mai adesea, un astfel de echipament este folosit într-un moment în care trebuie să restabiliți dintele, situat la sfârșitul dentiției. Principala condiție pentru atașarea corectă a acestui dispozitiv va fi prezența dinților de pe ambele părți ale spațiului gol (protezați ultimul dinte, lângă care nu există nimic, este interzisă). Această proteză nu poate fi distinsă de dinții obișnuiți.

Toate avantajele și dezavantajele construcțiilor dentare din acril

Pe lângă avantajele și dezavantajele descrise mai sus - la calități pozitive modelele din acrilic pot fi atribuite: ușurința de creație, posibilitatea de reparare și ajustare pentru deteriorări și defecte, preț scăzut - în comparație cu alte tipuri de modele furnizate în stomatologia modernă.

Principalele dezavantaje sunt:

 1. Cadrul este destul de greu și masiv, care poate ocupa prea mult spațiu liber.
 2. În cazul în care proteza maxilarului superior (în caz de absență completă a dinților, și dacă sunt disponibile) - o bază de astfel de construcție va acoperi întreaga suprafață a palatului, care poate perturba dicție, și de a schimba sensibilitatea la gusturile suprapunerea papilele gustative, care sunt situate pe cerul gurii .
 3. Când se instalează cadrul pe maxilarul inferior în timpul absenței totale a dinților - fixarea structurii va fi dificilă (la fel ca în cadrele din nailon). Puteți evita acest lucru dacă instalați o proteză acrilică detașabilă condiționat cu un suport pentru 2-3 implanturi.

Durata utilizării structurii protetice de la acrilic variază de la 3 la 3 ani și 5 luni. În acest caz, perioada de utilizare poate varia în funcție de rata de atrofie a osului maxilarului. Dacă rata de atrofie este prea rapidă, durata protezei scade până la o valoare de 2,5 ani, în timpul unei rate scăzute de atrofie a țesutului osos, timpul de utilizare a carcasei poate ajunge până la cinci ani.

Costul structurilor din plastic

Modelul complet acrilic detașabil: pe teritoriul Moscovei - de la 12 mii de ruble la 20 mii de ruble (câteodată 25.000), în regiuni - de la 10.000 la 18.000 de ruble.

Proteză detașabilă parțială

Costul construcției în centrele medicale va fi egal cu proteza detașabilă totală (sau puțin mai mică, dar nu mai mare de 10-15% din costul inițial).

Proteze-fluture pentru un dinte. Costul începe cu un marcaj de 8 mii de ruble.

Proteză detașabilă din nailon

Proteza din nylonAceste proteze sunt cele mai elastice, ele sunt create din nylon moale. Ele sunt folosite atât pentru absența completă a dinților în dentiție, cât și pentru dinții parțiali. Datorită caracteristicilor nailonului - proteza realizată din acest material poate fi făcută mai subțire și mai mică decât modelele din plastic. În plus, nailon are indice ridicat de flexibilitate și elasticitate, ceea ce face ca proteza să fie cea mai convenabilă pentru funcționare.

În plus, protezele detașabile cu nailon au aspect atractiv, și aproape nu este vizibil în cavitatea bucală. Acest lucru este justificat de faptul că modelele cu cleme de nailon (care sunt utilizate pentru atașare) -, de asemenea, realizate din nailon de culoare roz, ceea ce le conferă un stealth special pe fundalul roz al gingiilor. Cu toate acestea, clemele acrilice și cu capace sunt realizate dintr-un anumit metal, din acest motiv ele sunt prea observabile atunci când se află în câmpul de zâmbet al unei persoane.

Dar, din nefericire, pe aceasta se sfârșesc toate calitățile bune ale unor astfel de construcții. Recomandări și recenzii pe modele de nailon sunt adesea destul de negative și negative, care este asociat cu moliciunea și elasticitatea materialului principal al acestui design. Toate dezavantajele nailonului ies imediat în timpul procesului de mestecat. Astfel, în timpul consumului de alimente, presiunea este transferată de la cadrul moale la țesuturile patului protetic și la țesutul osos al maxilarului.

Prea multă ușurință a protezei create pe baza nailonului conduce:

 1. Atrofia țesutului osos în regiunea scheletului transmis.
 2. Uzura rapidă a protezei și modificarea înălțimii acesteia, ceea ce duce la faptul că trebuie să fie rapid schimbată într-una nouă.
 3. Senzație de durere atunci când mestecați bucăți de alimente solide.
 4. Necesitatea unor vizite frecvente la medicul dentist pentru corectarea ulterioară a sistemului protetic.
 5. Construcția are o suprafață de tip dur, care conduce la o dezvoltare rapidă a infecțiilor și a bacteriilor pe suprafața gingiilor.

Costul protezelor dentare detașabile din nailon

 1. Proteză detașabilă din întreaga varietate - de la 32 000 la 47 000 de ruble.
 2. Proteză detașabilă parțială - de la 22 000 la 40 000 de ruble.
 3. O proteză fluture făcută din nailon (pentru 1-3 dinți) - costul începe de la 14 000 de ruble.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât esteProteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialuluiCoroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
Implantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantajeImplantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantaje
» » Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
© 2021 amigdas.com