amigdas.com

Cum să conectați corect armarea la fundație: metode și reguli de lucru

Cleme din plastic pentru legarea armăturilor de fundațieFără o conexiune calitativă a elementelor armăturii, este imposibil să se creeze o bază solidă. Acest tip de muncă trebuie făcută de oricine decide să construiască o casă cu propriile mâini, un gard - orice obiect care necesită o bază solidă. Este necesar să stăpânească trucuri cum să tricot armătura pentru fundație corect. Acesta este un mod accesibil, simplu și de încredere pentru a crea un design din bare individuale de metal.

De ce nu sudarea

Cleme pentru armare împerechereMulți cred că doar sudarea este capabilă să fixeze armarea mai sever. Totul este adevărat și fals: este faptul că sarcina principală urmărită atunci când se combină barele de armare nu este de a conferi rezistență cadrului rezultat. Se realizează prin turnare, datorită amestecului de beton.

Scopul acestei operațiuni este de a fixa tijele metalice în poziția dorită și de a exclude deplasarea acestora una față de cealaltă în timpul turnării sau vibrațiilor ulterioare și în timpul funcționării.

Sudarea va face față acestei sarcini, însă:

 • Pistol pentru armare împerechereva schimba structura de cristal a metalului tijei în joncțiuni și va reduce puterea;
 • va crea un design excesiv de rigid, care poate fi deranjat în timpul vibrațiilor și al funcționării ulterioare, tocmai datorită rigidității sale;
 • va necesita echipamente și cunoștințe speciale;
 • va crește timpul și costul construcției.

Șaibă și cârlig special pentru armare împerechereÎn plus, nu toate fitingurile sunt potrivite pentru acest tip de muncă. De exemplu, tijele cu diametru mare (mai mult de 20 mm) nu pot fi fierte deloc.

În prezent, sudarea supapelor este utilizată exclusiv în construcții industriale pentru un tip limitat de obiecte care vor sta pe pământ, care nu sunt predispuse la slăbire. Majoritatea meșterilor de origine preferă tricotarea. Această metodă de conectare este lipsită de toate dezavantajele de mai sus, este simplă, nu necesită cunoștințe speciale, nici utilizarea unor echipamente costisitoare.

În plus, atunci când se îmbină armarea cu fundația, integritatea metalului nu este afectată, iar tijele însele păstrează o mobilitate limitată una față de cealaltă, ceea ce le permite să reziste vibrațiilor și sarcinilor care apar în timpul funcționării, fără a se deteriora.

Ce este necesar pentru legarea armăturii

Mai întâi de toate, sârmă din oțel. Puteți utiliza alb, galvanizat, dar cel obișnuit, negru va face. A fi frică că se va prăbuși din cauza ruginei nu merită: dacă armarea este corect așezată, adică cu un strat de beton destul de mare (cel puțin 2 cm), oxigenul este complet exclus din elementele armăturii și nu va exista coroziune.

Următoarele cerințe sunt impuse pe firul de legătură:

 1. Instrument pentru tricotarea armăturiiSecțiunea de la 1,2 mm la 1,6 mm (firul mai subțire nu poate asigura o conexiune fiabilă și este foarte dificil să lucrați cu un cablu cu un diametru mai mare).
 2. Abilitatea de a se îndoi ușor și nu se rupe cu răsucirea.
 3. Se recomandă achiziționarea de sârmă din oțel ars cu conținut redus de carbon.

Introduceți inserția în tubDacă firul achiziționat este răsturnat, atunci este ușor să îl fixați: trebuie să îl încălziți la foc timp de 30 de minute și apoi să îl răciți.

În ceea ce privește lungimea segmentelor la care urmează a fi tăiat firul, atunci în medie este de 20 cm. Valoarea exactă a acestui parametru depinde de modul de conectare a armăturii, de grosimea sa și de experiența maestrului.

Din punctul de vedere al economiei, este posibil să se folosească un cablu metalic de la anvelopele de camioane, în acest scop ar trebui să fie arse.

Uneori, în anvelopele importate este folosit un cablu de plastic. Este ușor de determinat acest lucru: este suficient să faceți o incizie pe partea interioară îndreptată spre jantă. Dacă cuțitul se sprijină pe metal - totul este în ordine.

Cei cărora nu le place procesul de ardere a anvelopei pot cumpăra fire în magazin și, în același timp, instrumentele necesare.

Instrumentele și metodele necesare de legare

Efectuați un instrument pentru legarea singur a armăturiiKnit Armatura poate fi cu ajutorul de fermoare și clești. Metoda este laborioasă, necesitând un efort fizic considerabil. Singurul avantaj este consumul economic al sârmei. Acțiunile sunt efectuate în ordinea prezentată în figura (a este firul tricotat la intersecția barelor de armare-b este împerecherea elementelor de colț)

Pentru tricotat există un cârlig special pe care îl puteți cumpăra în magazin sau să-l faceți singur.

Această metodă, numită nod de două rânduri, este simplă, deoarece necesită un efort minim. Acțiunile necesare sunt următoarele:

 1. Îmbinarea armăturii prin noduriSârmă se îndoaie la jumătate și vârful bucșei formate se îndoaie ușor - pentru a face mai ușor să aluneci sub armătură.
 2. Balamaua este alunecată sub bare în diagonală, iar capătul său este fixat.
 3. Capătul liber al firului se potrivește sub vârful cârligului, cârligul se răsucește și răsucește firul.

Puteți schimba ușor ordinea acțiunilor, folosind metoda de armare de tricotat prin metoda nr. 2:

 1. Faceți o buclă de sârmă, îndoiți firul.
 2. Plasați firul pe tije și apăsați-le cu degetul.
 3. Capetele libere se află în diagonală și se îndoaie.
 4. Introduceți cârligul în buclă și răsuciți firul.

Metoda numărul 3:

 1. Buclele de sârmă sunt înfășurate sub armătură de dedesubt.
 2. Bucla este cuplată și "coada" capetelor libere se îndoaie printr-un unghi drept.
 3. Este necesar să răsuciți cârligul.

Metoda numărul 4:

 1. Din nou, un fir este realizat din sârmă, iar de jos este filetat prin armătură.
 2. Capătul buclei de sârmă este cuplat.
 3. Coada formată din capetele libere se îndoaie prin cârlig și coboară astfel încât să se formeze o altă buclă.
 4. Va fi necesar să răsuciți cârligul.

Ultimul mod este bun, deoarece în stadiul de răsucire eliberează mâna stângă și poate ține tija. În caz contrar, toate cele patru metode diferă numai dacă capătul liber al firului este adus în cârlig sau invers, și prin ceea ce este înfășurat în jur.

Nu există o diferență fundamentală între ele: este ales cel mai convenabil, dar merită să ne amintim câteva puncte:

 1. Legarea armăturilor cu croșetat specialEste important să determinați corect dimensiunea bucla pentru care cârligul va fi cuplat și nu îl va face prea lung. În caz contrar, pentru a strânge firul, rotiți cârligul va trebui să se rotească 7-8, iar firul se poate rupe. Numărul optim de rotații este de 3 sau 4.
 2. În timp ce lucrați la croșetat, trebuie să trageți buclă puțin, dar nu exagerați. Neuniformitatea tensiunii nodului în diferite zone nu este teribilă, dacă nu duce la o schimbare a poziției barelor, dar este de dorit ca toate nodurile să fie strânse cu o forță egală. Acest lucru va fi mai ușor dacă utilizați lungimi de fire de aceeași lungime și strângeți nodurile cu același număr de rotiri ale cârligului.
 3. Pentru un volum mare de lucru, experții recomandă să nu tăiați firul, să-l răsuciți treptat și să tăiați întregul golf cu ajutorul unui bulgar, apoi să luați câteva bastoane (toate acestea vor avea aceeași dimensiune) și să le îndoiți în jumătate. Este mai ușor să lucrezi cu astfel de spații libere.

Restul sfaturilor pot fi lăsate, îndoite sau îndoite. Este important ca, după turnarea acestora, să se acopere un strat de amestec de beton cu o grosime de cel puțin 2 cm.

Instrumente suplimentare

Majoritatea maeștri tricot un nod de două rânduri și elementele de colț ale armăturii, deși pentru aceasta există un tip special de nod executat de clești.

Există și alte noduri pentru armarea legată. Dar ele sunt dificil de realizat și rareori folosite.

Acestea sunt nodurile cruce și moarte.

Cârlig pentru tricotat fundațiePentru a facilita lucrul, puteți cumpăra un cârlig reversibil, în interiorul căruia există un resort special, care face ca cârligul să se rotească și să creeze numărul necesar de rotiri pe cont propriu.

Dacă este disponibilă o mașină de sudură, este posibilă realizarea unei scule originale dintr-un tub tubular din oțel cu o secțiune transversală de 1,2 cm și un burghiu de 20 cm lungime, care intră liber în tub. De asemenea, sunt necesare 2 șuruburi la 8 mm, 2 piulițe corespunzătoare și un cârlig, realizate din sârmă cu secțiune transversală de 6 sau 8 mm.

La capătul tubului, sunt forate două găuri cu diametrul de 8 mm, piulițele sunt sudate pe ele și șuruburile sunt înșurubate. Burghiul este introdus în tub, după care șuruburile sunt răsucite astfel încât capetele să stea în pene ale burghiului.

La capătul burghiului, un cârlig este sudat și se produce un instrument finit.

Acum rămâne doar să trageți tubul, burghiul va începe să se rotească și să răsucească firul.

Șuruburi de sârmăDacă doriți să automatizați complet procesul de tricotat, puteți utiliza o șurubelniță cu un cârlig pe ea. Asigurați-vă că setați viteza la minimum. Un maestru lipsit de experiență nu este recomandat să utilizeze un burghiu în acest scop din cauza vitezei mari de rotație a acestuia.

Există pistoale de tricotat care pot reduce participarea umană la un nivel minim și pot scurta timpul de lucru. Arma funcționează de la un motor electric care realizează o constricție a unei răni de sârmă pe o bobină care este în corp.

Acesta este un instrument destul de scump, astfel încât achiziționarea sa este adecvată numai dacă fitingurile vâscoase sunt manipulate profesional. Un alt dezavantaj al pistolului este durata scurtă a bateriei și faptul că este imposibil să-l utilizați în locuri greu accesibile, precum și pentru legarea elementelor de colț.

Alte modalități de legare a armăturii

Cum să Knit RibbonAtunci când se creează o fundație pentru obiecte mici, se utilizează uneori armături compozite, care pot fi tricotate cu cleme din plastic.

Printre avantaje se numără simplitatea muncii, siguranța absolută a acestora, riscul minim de coroziune. Datorită dezavantajelor, trebuie menționat faptul că este strict interzis să mergem pe armătura conectată în acest fel. Cu clemele din plastic este imposibil să lucrați la temperaturi minus.

O altă modalitate de a lega armături compozite sunt clemele din plastic greu. Tehnologia de legare este extrem de simplă: tija este apăsată în decupajul clemei până când se aude un clic. Dar pentru a corecta greșeala făcută și a scoate bara instalată incorect fără a deteriora clipul este imposibilă.

Pentru armături metalice nu se utilizează dispozitive de fixare din plastic.

Măsuri de siguranță atunci când se îmbină armarea

Pentru a minimiza riscul de rănire, trebuie respectate următoarele reguli simple atunci când lucrați cu fitinguri și sârmă de legătură:

 1. Modalități și reguliAtunci când tăiați tije sau sârme cu ajutorul unui bulgar, asigurați-vă că purtați ochelari de protecție sau o mască care va proteja fața de scântei și de bucăți mici de metal.
 2. Pentru a nu deteriora mâinile, lucrați cu firul de tricotat numai în mănuși strânse. Este recomandabil să folosiți haine care să închidă cât mai mult corpul.
 3. Deplasându-vă în apropierea cuștii de armare, nu vă bazați pe bare.
 4. Nu umblați pe tije și nu stați pe ele. Atunci când lucrați cu o cușcă de armare cu suprafață mare (de exemplu, sub fundația plutitoare a unei case), utilizați poduri de lemn așezate peste armătură pentru a vă deplasa. Pe pod nu trebuie să existe obiecte străine.

Cu o simplitate aparentă, această lucrare necesită abilități, iar la început, greșelile nu pot fi evitate. Este mai bine să cumpărați o sârmă cu o marjă și înainte de a începe tricotarea, puțină practică pe o piesă de armare. Antrenamentul va dura o anumită perioadă de timp, însă experiența va ajuta ulterior să creeze o cușcă de armare perfectă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fundația grillstone este ce?Fundația grillstone este ce?
Cum să Knit o conexiune de sârmă pentru o fundație Ribbon: videoCum să Knit o conexiune de sârmă pentru o fundație Ribbon: video
Ce este o armătură din fibră de sticlă pentru o fundațieCe este o armătură din fibră de sticlă pentru o fundație
Cum se face legarea armăturii pentru fundațieCum se face legarea armăturii pentru fundație
Cum de a tricot armatura în mod corespunzător pentru o fundațieCum de a tricot armatura în mod corespunzător pentru o fundație
Umplerea fundației sub casa ta cu mâinile taleUmplerea fundației sub casa ta cu mâinile tale
Caracteristicile de armare a fundatiei cu mainile propriiCaracteristicile de armare a fundatiei cu mainile proprii
Construirea unei fundații monolitice cu mâinile taleConstruirea unei fundații monolitice cu mâinile tale
Dispozitivul și tehnologia grilajului de armareDispozitivul și tehnologia grilajului de armare
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
» » Cum să conectați corect armarea la fundație: metode și reguli de lucru
© 2021 amigdas.com