amigdas.com

Cum de a alege un pistol de lipit pentru lucrul cu ace

topireAcest articol vă va spune despre pistolul pentru clei, instrumentul despre care ați auzit orice persoană

. Aceasta poate fi o producție de compoziții plate sau volumetrice răsucite în spirală benzi lungi și înguste de hârtie (quilling), decor ornamental diverse cărți sau albume (scrapbooking), producția de mini-arbori din diferite materiale (topiary) diferite manechine si maruntisuri si natural bomboane compoziții.

În această publicație, vom analiza ce unelte sunt produse pentru lipici. Luați în considerare cum să alegeți un pistol de lipit pentru lucrări de garnitură pentru toate sortimentele de sortimente în puncte de vânzare, precum și reguli cu atenție atunci când se manipulează.

Diviziunea de pistoale

Cumpărați sau comandați clei pentru pistolul de lipitGama de instrumente pentru lipici este diversă, însă există mai multe puncte cheie care ar trebui abordate mai detaliat.

Una dintre diferențe este tija de lipici pe care o folosește sau mai degrabă diametrul acesteia. În general, pentru muncă sunt utilizate tije cu diametrul de 7 mm sau 11 mm. Principalul avantajul de tije, având un diametru de 7 mm, este că are dimensiuni mici, se încălzește instantaneu și practic nu este nevoie de efort pentru extrudarea adezivului.

În concordanță cu aceasta, pentru o bară atât de mică, dimensiunile sculei în sine vor fi, de asemenea, mai mici în raport cu scula, cu o tijă de 11 mm în diametru. Avantajul barelor de lipit mai dimensionale este fiabilitatea lor în aplicare, deoarece acestea sunt suficiente pentru o perioadă mai lungă de funcționare.

Cum să alegi un pistol de lipireÎn vânzare sunt tije de lipit de diferite dimensiuni și culori, sunt, de asemenea, produse cu pietre. În cursul utilizării lor, sa constatat că tijele cu adăugarea unei culori topite Puțin mai lent. Rodurile fără culoare sunt, de fapt, cuprinzătoare și pot fi utilizate pentru o mare varietate de lucrări.

În prezent, gama de pistoale pentru adeziv în punctele de comerț este destul de diversă. Prețul unui model specific este cel mai des determinat de producător, de calitatea ansamblului și de un set de funcții suplimentare.

În mod simbolic, pistoalele de lipire sunt împărțite în:

 • pentru profesioniști;
 • pentru uzul cotidian.

Aici, în timpul selecției, este necesar să se știe în ce scop este necesar un pistol pentru adeziv. Cu o aplicare repetată și consolidată, este de obicei recomandat să cumpărați un instrument pentru profesioniști. Mai complicat în configurație ar trebui să fie utilizat nu mai mult de 20 de minute, și după ce acesta trebuie să fie răcit la temperatura camerei. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că instrumentul nu se supraîncălzește. O astfel de aplicare atentă va crește durata de viață a produsului.

Principalul lipsa de profesionist instrument - acesta este un cost destul de mare. Cumparându-l, trebuie să cântăriți mai întâi toate avantajele și dezavantajele modelului ales și numai după aceea efectuați o plată.

Prin forma regimului de temperatură, pistoalele de lipire sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • cu temperatură scăzută de funcționare;
 • cu o temperatură ridicată de funcționare.

Pistol pentru lucrul manualPistoalele cu temperatură joasă încep cu aproximativ 105 ° C. În acest mod de operare lipiciul nu se topește rapid și se întărește curând. În acest sens, cu acest tip de pistoale, toate acțiunile trebuie făcute rapid. Dar există un avantaj - nu va strica lumina și materialele subțiri, ceea ce este foarte important pentru cei care stăpânează bomboane compoziții.

O sculă cu o temperatură ridicată de lucru este considerată ca încălzirea acesteia să înceapă la aproximativ 165 ° C. El ia rapid temperatura necesară, astfel încât aplicația sa este mai rapidă. O combinație utilă într-un instrument poate fi combinația ambelor moduri simultan atunci când comutatorul se află pe mâner.

Lipiți pistolul DremelÎn funcție de model, poate fi atașat un suport pentru pistolul de lipit pentru o locație confortabilă și sigură pe suprafața de lucru. Deseori adezivul scapă din duza, dar sculele profesionale sunt echipate suplimentar cu sistem special, care ajută la prevenirea acestui lucru.

De asemenea, în kitul pentru pistoale profesionale sunt incluse diverse accesorii. De obicei, aceasta este o duză conică și o duză cu un nas îngust. Astfel, schimbând duzele, există o posibilă ajustare a cantității de adeziv utilizat și a grosimii stratului său, indiferent de diametrul tijei lipiciului. Acest lucru ajută la lipirea în locuri cu acces dificil și diferite părți mici de produse.

Caracteristici de alegere

 1. Mai întâi trebuie să efectuați o inspecție externă a modelului selectat. Este necesar să verificați dimensiunile cablului de alimentare. Lungimea cablului afectează distanța care poate fi utilizată la utilizarea sculei. Acest lucru este foarte convenabil atunci când creați o lucrare dimensională. Un cordon insuficient de lung va interfera cu munca și va face dificilă mișcarea. Diametrul cablului indică siguranța electrică a acestuia.
 2. Mai mult decât atât, este necesar să se verifice dacă toate componentele sculei sunt strâns fixate una de alta și că sunt ferm în canelurile lor.
 3. Este necesar să se testeze funcționarea declanșatorului. Când o apăsați, nu trebuie să existe interferențe.
 4. O atenție deosebită este acordată temperaturii de lucru a instrumentului. Trebuie să alegeți un instrument care să îndeplinească pe deplin cerințele pentru acesta.
 5. Este necesar să instalați instrumentul pe un suport pentru a verifica stabilitatea acestuia. Acesta este un factor important în timpul lucrului cu utilizarea lipiciului cald.
 6. Puteți consulta vânzătorul cu privire la disponibilitatea obligațiilor de reparare sau înlocuire a pieselor pentru acest instrument gratuit. Acest lucru se datorează faptului că modelele bugetare devin adesea inutilizabile în perioada inițială de utilizare.
 7. Înainte de a plăti direct la priză, este absolut necesar să verificați funcționarea elementului de încălzire.

Cum să utilizați

Înainte de a începe lucrul, citiți manualul de instrucțiuni al instrumentului.

Apoi, trebuie să introduceți tija lipiciului în orificiu. Lungimea găurii va fi mult mai scurtă decât lungimea tijei. Când începe lucrarea de lipire, lungimea vârfului tijei va scădea.

Apoi, este necesar să instalați arma pe un suport special și conectați-o în circuitul de alimentare. Înainte de utilizare, trebuie încălzit timp de aproximativ 5 până la 7 minute. Verificarea instrumentului pentru utilizare este după cum urmează: trebuie să trageți ușor trăgaciul. În plus, sunt posibile două opțiuni: a ieșit o picătură de adeziv - înseamnă că puteți începe să utilizați pictura - nu apare - aveți nevoie de mai multă căldură. Se întâmplă că nu există un sistem de scurgere a lipiciului la arma. Apoi, pregătirea sa pentru utilizare este arătată de picături de lipici care vin de la gura de arme.

Măsuri de siguranță

 1. Nu atingeți niciodată duza și cleiul topit când utilizați o pistol. Sunt foarte calde, deci este ușor să te arzi.
 2. Nu răsuciți pistolul până când nu se răcește complet. Acest lucru poate duce la introducerea cleiului lichid în mecanism împingând tija din adeziv, ceea ce va dezactiva scula.
 3. Dacă scula nu are un mecanism care să împiedice scurgeri de adeziv din gură și adezivul scapă ocazional, puteți plasa o placă sub gura de arme pentru a preveni deteriorarea suprafeței de lucru.
 4. Este necesară monitorizarea timpului de utilizare neîntreruptă a instrumentului. La un pistol pentru muncă zilnică, această perioadă durează aproximativ 20 de minute. Pentru un instrument pentru profesioniști, această perioadă poate fi mai lungă, deci trebuie să citiți din nou manualul de instrucțiuni.

La sfârșitul perioadei de funcționare fără probleme a sculei, este necesar să scoateți ștecherul de la rețeaua de alimentare și să lăsați pistolul să se răcească. Un astfel de proces ușor va proteja instrumentul de arsură și va prelungi durata de viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să trageți rapid tapetul vechiCum să trageți rapid tapetul vechi
Reguli de bază: cum să lipici pe tapet de ghipsReguli de bază: cum să lipici pe tapet de ghips
Cum să lipiți calitativ tapetul de vinil pe suport de hârtieCum să lipiți calitativ tapetul de vinil pe suport de hârtie
Cum să lipiți monitorul de vinil pe o bază nețesutăCum să lipiți monitorul de vinil pe o bază nețesută
Cum de a lipi tapet pe pereți: sfat de profesioniștiCum de a lipi tapet pe pereți: sfat de profesioniști
Sfaturi pentru alegerea și utilizarea unui pistol adezivSfaturi pentru alegerea și utilizarea unui pistol adeziv
Pistoale termo-adezive: tipuri, dignități, sfaturi privind alegereaPistoale termo-adezive: tipuri, dignități, sfaturi privind alegerea
Grosimea tapetului de vinil lipit pe bază nețesutăGrosimea tapetului de vinil lipit pe bază nețesută
Cum să faci un pistol de pulverizare acasăCum să faci un pistol de pulverizare acasă
Cum să faci un copac frumos cu mâinile taleCum să faci un copac frumos cu mâinile tale
» » Cum de a alege un pistol de lipit pentru lucrul cu ace
© 2021 amigdas.com