amigdas.com

Cum să sigileze o îmbinare între marginea băii și perete?

Instrucțiuni pentru etanșarea îmbinării dintre baie și pereteÎn timpul lucrărilor de reparații în baie, în majoritatea cazurilor, se pune întrebarea cum să se sigileze îmbinarea dintre marginea băii și perete, deoarece lăsarea deschisă este contraindicată.

Mai întâi de toate, acest lucru se datorează faptului că chiar și prezența unui mic decalaj duce la căderea apei pe podea și, desigur, este urât din partea estetică. În același timp, pentru astăzi ia în considerare mai multe metode de clearance-ul clearance-ul, în funcție de forma și locația de baie.

Motivele pentru apariția decalajului și modul de eliminare a acestuia

Descrierea cauzelor decalajului dintre baie și pereteAproape nimeni nu poate să vă placă când ieșiți din baie pentru a vă alătura o băltoacă de pe podea. Pentru a proteja suprafața podelei de spray, este instalat de obicei un ecran sau o perdea de protecție. Dar dacă măsurile luate nu ajută, atunci, cel mai probabil, apa curge în decalajul dintre baie și peretele adiacent acesteia.

Asta este, pentru a rezolva problema de care aveți nevoie gândiți-vă la rosturile de îmbinare. În același timp, există mai multe modalități de a rezolva problema. Dar, înainte de a vă decide pe unul dintre ei, ar trebui să aflați diferențele dintre ele.

Diferența poate apărea adesea datorită nepotrivire în dimensiuni o tavă de baie cu dimensiunile unei băi. În acest caz, această situație este dificil de numit rare. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că corpurile de iluminat sunt făcute standard, dar dimensiunile camerei pot fi diferite.

De asemenea, nu este exclus faptul că atunci când colțurile la articulațiile de pereți nu respectă standardele, adică nu sunt egale cu 90 °. În acest caz, puteți rezolva problema în stadiul de a îndrepta pereții, așezându-le astfel încât unghiul să fie cât mai plat posibil. Prin urmare, această nuanță trebuie luată în considerare în stadiul inițial de reparație.

În plus, formarea unui spațiu între cada de baie și perete poate fi o consecință a nerespectarea procesului tehnologic, efectuarea lucrărilor de reparații în cameră. Deci, pentru o etanșare de înaltă calitate a joncțiunii băii la țiglă, în majoritatea cazurilor se folosește una dintre metodele populare:

 • etanșarea îmbinărilor cu mortar de ciment;
 • utilizarea pentru etanșarea îmbinărilor spumelor de construcție;
 • prelucrarea îmbinării cu agenți de etanșare pe bază de silicon;
 • instalarea de borduri din plastic sau ceramică;
 • lipirea bordurilor.

Dar pentru o mai bună înțelegere a modului de sigilare a îmbinării băii și a plăcilor, trebuie să luați în considerare toate opțiunile de mai sus în cât mai multe detalii posibil.

Când este posibil să fie sigilat îmbinarea căzii cu placa

Lista de posibile probleme atunci când există un decalaj între baie și pereteCombaterea sloturilor dintre perete și tava de baie ar trebui să fie acordată cu atenție. În primul rând, din cauza acumulării constante de apă în zonele de joncțiune, care contribuie la formarea mucegaiului.

Acest lucru poate afecta nu numai frumusețea exterioară a băii, dar și sănătatea oamenilor, vizitarea băii, ca mucegai, împreună cu spori, eliberează în aer substanțe toxice inhalate de o persoană.

În plus, cu acumularea constantă de apă între perete și tava de baie, acesta poate curge spre vecini etajul de mai jos, care este puțin probabil să-l placă. Prin urmare, pentru a nu fi nevoie să repare nu numai în baie, dar și în vecinătate, este recomandabil să sigilați toate cusăturile cu o calitate.

Datorită tehnologiilor moderne, astăzi există multe modalități de a rezolva problema. Dar când alegeți opțiunea potrivită, trebuie să vă concentrați asupra dimensiunii decalajului, precum și a materialului utilizat pentru a face un recipient în care sunt luate procedurile de apă. În acest caz, există mai multe moduri populare etanșarea articulației.

Etanșați golul cu mortar

Se ia în considerare una dintre cele mai comune și necostisitoare opțiuni de etanșare a îmbinărilor dintre o baie și o țiglă mortar mortar, care constă în anumite etape.

 1. Utilizarea unui compus pentru închiderea unui golÎnainte de turnare, îmbinarea din praful vechi și murdăria este curățată în prealabil.
 2. Dacă diferența este mare, atunci amestecul clădirii va cădea pe podea. Pentru a preveni acest lucru, se aplică o cârpă care a fost impregnată cu lapte cimentat.
 3. Pentru aderența de înaltă calitate a soluției, aceasta trebuie aplicată pe o suprafață umedă.
 4. Amestecul de clădiri pentru etanșarea cusăturilor este amestecat cu densitate medie.
 5. Soluția se toarnă cu precizie, astfel încât articulațiile largi să nu se formeze.

În mod natural, pe lângă calitatea etanșării, este importantă și componenta estetică. Prin urmare, după mascarea articulației cu o soluție este de dorit să o rafinați cu un material mai atractiv, în funcție de finisajul băii:

 • în cazul în care camera este acoperită cu faianță, îmbinarea dintre baie și perete este decorată cu o bordură ceramică;
 • dacă peretele adiacent cu o baie este decorat cu panouri din plastic, este instalată o bordură de plastic;
 • pereți zugrăviți în baie în locurile de articulații cu tava baie shpaklyuyut și vopsea în ton general de decor interior.

Fixați spațiul cu o spumă de montaj

Dacă efectuați lucrări murdare care însoțesc întotdeauna utilizarea de mortar de ciment, nu există nici o dorință specială, atunci există o modalitate mai simplă, dar nu mai puțin eficientă - etanșarea îmbinărilor cu ajutorul unei spume de montaj.

În acest caz, procesul de etanșare a articulației va avea loc într-o anumită ordine.

 • Descrierea metodei de etanșare a îmbinării dintre baie și perete cu spumă de montajSitul de îmbinare este pre-curățat și tratat cu agenți de degresare.
 • Înainte de a folosi spuma de construcție, recipientul cu lichid este bine agitat, după care compusul este turnat în spațiul dintre baie și faianță. Este important să rețineți că, după turnarea spumei crește volumul cu 25-30 de ori.
 • Timpul de uscare al spumei este de la o jumătate de oră până la o oră, în funcție de temperatura și umiditatea din încăpere.
 • Excesul de spumă este îndepărtat cu atenție cu un cuțit de construcție.
 • Pentru a îmbunătăți îmbinarea urâtă, se utilizează aceleași materiale ca și pentru închiderea fantei cu mortar.

Pentru a închide cusătura dintre baie și perete, trebuie doar să aplicați umiditate rezistentă la spumă. În procesul de umplere a articulației, este important să vă asigurați că spuma nu se atinge de finisajul decorativ al peretelui și al tăvii de baie, deoarece în viitor va fi foarte dificil de îndepărtat. Pentru a vă proteja mâinile, trebuie să purtați mănuși.

Etanșant pentru etanșare

Aplicarea materialelor de etanșare pentru etanșarea îmbinărilorAtunci când se decide cum să se sigileze îmbinarea dintre faianță și baie, majoritatea proprietarilor de locuințe folosesc un agent de etanșare pe bază de silicon.

Astăzi, există a o gamă imensă de agenți de etanșare, diferă în funcție de culoare și compoziție.

În același timp, pentru baie, compuși potriviți care îndeplinesc următoarele criterii:

 • datorită umidității ridicate din baie, există o posibilitate de formare a mucegaiului sau a mucegaiului și, prin urmare, este necesară utilizarea unui agent de etanșare în compoziția aditivilor antibacterieni;
 • materialul de etanșare ar trebui să fie ales în funcție de culoarea pereților sau să utilizeze un produs universal, incolor;
 • pentru formarea celei mai exacte suduri, este mai bine să folosiți un material de etanșare în tuburi, care este scos din pachet cu un pistol special.

Pentru a etanșa îmbinarea dintre tava de baie și perete cu agent de etanșare, există un plan de lucru pas cu pas.

 1. Etapa pregătitoare, datorită curățării suprafețelor tratate de finisaje vechi și de murdărie.
 2. În articulații suprafața este tratată cu un solvent.
 3. Cu o presiune treptată pe mânerul pistolului de construcție, pe fantă este aplicat un strat continuu și uniform de etanșare.
 4. Compoziția aplicată se întinde cu un deget, înmuiat anterior într-o soluție de săpun. În partea de sus, îmbinarea este decorată cu o bordură din plastic sau ceramică, în funcție de materialul utilizat pentru a finaliza pereții.

Grosimea materialului de etanșare aplicat va depinde de unghiul de tăiere al duzei de pe tub. În acest caz, cu cât este mai precis unghiul de tăiere, cu atât este mai puțin stratul materialului de etanșare.

Plăci din plastic sau ceramică pentru etanșarea îmbinării

Plăci PVC și ceramică pentru a elimina decalajul dintre baie și pereteEtanșarea îmbinărilor dintre baie și perete poate fi realizată prin instalarea unui palet pe bordură Plăci PVC. Astfel, nu este necesar să se aleagă granițele pe o bază autocolată, deoarece amestecul de lipit folosit, producătorii nu transferă influența unei umidități.

Dacă, totuși, sa decis să se folosească auto-adeziv de frontieră, apoi adezivul fabricat este îndepărtat cu ajutorul unui cuțit de construcție și a unui solvent, iar în locul acestuia se utilizează un amestec adeziv rezistent la umiditate.

De asemenea, adezivul folosit pentru lipirea plăcilor decorative trebuie să fie incolor, astfel încât atunci când proeminența dincolo de margini nu strică imaginea de ansamblu. În plus, compoziția ar trebui să se fixeze rapid, astfel încât să nu trebuiască să țineți plinul timp îndelungat într-o stare staționară.

În acest caz, procedura de sigilare a articulației prevede o serie de acțiuni simple.

 • Îmbinarea băii și a peretelui este degresată și uscată.
 • Marginea decorativă este măsurată la lungimea necesară și tăiată. Dacă sunt îmbinate mai multe îmbinări, atunci unghiul de tăiere al plintei ar trebui să corespundă la 45 de grade.
 • Plintul este așezat pe îmbinarea din partea laterală a tăvii de baie. Peretele și baia sunt protejate împotriva lipiciului de utilizarea benzii adezive.
 • În etapa următoare, bordajul este îndepărtat, iar îmbinările sunt acoperite cu o compoziție de lipici. După aceea, plintul este pus în poziție și presat, până când cleiul începe să se fixeze.
 • După ce compoziția adezivă a fost complet uscată, banda adezivă este îndepărtată și pe peretele și cada de baie se aplică o silicon incolor, în cazul în care fundul este adiacent peretelui.

În cazul în care faianta a fost folosit pentru finisarea pereților de baie, apoi în loc de plăci de plastic jupoane utilizați bordurile ceramice, în același timp se aplică o compoziție specială de lipici destinată plăcilor.

Banda de margine pentru etanșarea cusăturii

Descrierea nuanțelor utilizării unei benzi de bandă pentru etanșarea articulației dintre baie și peretePentru a sigila locul de îmbinare a băii și a peretelui poate fi folosit convenabil în aplicare bandă bordure. Pentru a produce un astfel de material, se utilizează polietilenă compozită cu impurități de substanțe fungicide, prevenind formarea mucegaiului fungic.

Astfel, instruirea de a efectua lucrări de instalare cu utilizarea unei benzi de frontieră are anumite nuanțe.

 1. În primul rând, obțineți cantitatea necesară de bandă de curbură, în funcție de lățimea spațiului dintre îmbinarea băii și a dalelor.
 2. Cusătura dintre baie și faianță este umplută cu un sigiliu incolor pe bază de silicon.
 3. Pe banda curbată, se aplică o compoziție adezivă adecvată și materialul este aderent la îmbinare.
 4. Pentru uscarea completă a compoziției adezive, este necesar să se excludă intrarea apei în banda de curbură timp de cel puțin 24 de ore.

Se pare că există o mulțime de opțiuni pentru închiderea îmbinării dintre bordajul băii și perete. Poți folosi diferite combinații de materiale, toate vor depinde de preferințele proprietarului apartamentului și de stilizarea generală a reparării băii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți atunci când construiți o podea din lemn într-o baieCe trebuie să știți atunci când construiți o podea din lemn într-o baie
Cum să sigileze un spațiu între un perete și o baieCum să sigileze un spațiu între un perete și o baie
Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?
Aranjament interior al unei băi, cum să creați o atmosferă în interiorAranjament interior al unei băi, cum să creați o atmosferă în interior
Cum se sigilează îmbinările dintre baie și pereteCum se sigilează îmbinările dintre baie și perete
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Perdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografiePerdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografie
Cum sa faci un ecran pentru bai?Cum sa faci un ecran pentru bai?
Caracteristicile mixerelor din partea laterală a băiiCaracteristicile mixerelor din partea laterală a băii
Bar pentru perdele în baie: alegerea tijei cortineiBar pentru perdele în baie: alegerea tijei cortinei
» » Cum să sigileze o îmbinare între marginea băii și perete?
© 2021 amigdas.com