amigdas.com

Ce este dyrofilariasis la câini

Ce este dyrofilariasis la câiniMulți proprietari de câini nu consideră că mușcăturile de țânțari reprezintă un pericol grav pentru animalele de companie. Cu toate acestea, în ciuda siguranței aparente a mușcăturii insectelor, țânțarii care poartă cele mai periculoase boli - dirofilariasis. Boala este cauzată de un tip special de viermi rotunzi, care preferă să se reproducă în organele interne ale câinilor.

Dirofilarioza cainilor este o boala foarte periculoasa, deoarece patologiile emergente pot duce la moarte. Proprietarul de câine ar trebui să știe despre existența unei amenințări de paraziți și a măsurilor preventive majore.

Ce este dirofilariasis

Cum se dezvoltă dirofilariasis la câiniDirofilariasis este o boală parazitară cauzată de helminți. Boala a fost diagnosticată pentru prima dată în 1921. Parazitii pot afecta nu numai cainii, ci si alte tipuri de mamifere si chiar de oameni. Tantarul este purtătorul bolii, permițând parazitei să o folosească ca legătură intermediară ca loc de ședere temporară. În cele mai multe cazuri, infecția cu paraziți se produce lângă iazuri și rezervoare mari.

Dirofilariasis este cauzat paraziți vivipari, care în cursul dezvoltării lor trec prin mai multe etape. Pericolul bolii se datorează faptului că infecția și reproducerea paraziților apar în vasele de sânge, inimile și țesuturile musculare ale câinelui.

Două tipuri de paraziți sunt cunoscute de știință: D. Immitis și D. Repens. Prima specie este considerată cea mai periculoasă, deoarece afectează inima și arterele pulmonare. Al doilea tip afectează grăsimea subcutanată și cauzează o evoluție ușoară a bolii. Lungimea unor paraziți poate ajunge la mai mult de 30 cm. Răspândirea paraziților conduce la perturbarea organelor interne ale câinelui și la schimbarea ireversibilă a țesutului.

Câinii cu simptome severe de boală sunt greu de tratat. Cu forme avansate ale bolii, tratamentul devine ineficient.

Simptomele bolii

Ca orice altă boală, dirofilarioza nu poate fi asimptomatică. Prezența anumitor semne clinice ale infecției depinde în mare măsură de cât timp sunt localizați și se înmulțesc paraziții în organismul animalului.

Prezența următoarelor simptome semnalează o infecție cu helminți:

 • slăbirea fără cauze a unui câine pentru o perioadă scurtă de timp;
 • letargia și apatia animalelor de companie;
 • activitate redusă și oboseală;
 • prezența tremurului periodic.

Simptomele explicite ale bolii se manifestă în momentul dezvoltării hipertrofiei ventriculare. Boala poate provoca diferite tipuri de insuficiență cardiacă. În unele cazuri, pot apărea tumefierea și umflarea intermediare a labei câinelui.

În majoritatea cazurilor, diagnosticele de specialitate:

 • prezența zgomotelor străine în inimă;
 • creșterea și creșterea pulsației venelor jugulare;
 • ascita.

Primele semne de infecție sunt oboseala rapidă și apariția unei tuse. De-a lungul timpului, în plămâni există o tuse uscată constantă și râsuri. În ultimele etape dezvoltarea bolii poate fi observată febră puternică, febră, tuse umedă cu sânge.

Cum este diagnosticată boala

Cum să tratăm boala câinilorComplexitatea detectării timpurii a bolii este asociată cu un interval lung de timp, care are loc din momentul infecției cu larve și apariția primelor simptome ale bolii. Cursa asimptomatică a bolii poate să apară chiar și pentru mai mulți ani. În regiunile disfuncționale, în care cazurile de infecție cu dirofilariasis sunt foarte des detectate, trebuie efectuate diagnostice periodice. Când apar simptome clinice grave, tratamentul bolii poate fi deja ineficient.

Diagnosticul de laborator

Cel mai timpuriu tip de detectare a dirofilariasis este diagnosticul de laborator. Cele mai informative sunt sistemele speciale de testare pentru o singură utilizare. Când se găsește în corpul câinelui, dirofilariile secretă o proteină, pentru care testul răspunde. Cu cât mai multă luminozitate și mai multă saturație a culorii testului, cu atât mai mulți paraziți sunt prezenți în corpul câinelui. Precizia testelor efectuate este foarte mare, cu respectarea regulilor de utilizare. Se recomandă ca regulat teste la fiecare 2-13 luni.

O altă modalitate ieftină și foarte eficientă de a detecta dirofilarioza este un studiu de laborator al sângelui unui animal pentru a detecta microfilaria în sânge la câini. Detectarea în sânge a larvelor înseamnă că în organismul animalului există un parazit adult care secretă microfilariile. După detectarea larvelor în sânge, se efectuează o diagnosticare rapidă, scopul căruia este confirmarea faptului că animalul este infectat.

Metode speciale de diagnosticare

Pentru a confirma forma cardiopulmonara a leziunii, se folosesc metode speciale de diagnosticare:

 • ecocardiografia toracică;
 • Chirurgie radiografică;
 • Ecografia inimii.

Utilizarea acestor metode este recomandabilă atunci când se detectează dirofilariasis printr-un sistem de testare sau printr-un test de sânge nesatisfăcător. Scopul utilizării unor dispozitive speciale metode este confirmarea infecției și identificarea gradului de pericol. Imaginile cu raze X pot dezvălui severitatea modificărilor structurale ale inimii, plămânilor, vaselor de sânge și pot determina schema de tratament ulterior.

Tratamentul dirofilariazei

Schema de tratament din dirofilariasis depinde de o serie de factori:

 • din numărul detectat de paraziți din corpul animalului;
 • gradul de deteriorare a țesutului muscular și a vaselor de sânge;
 • deteriorarea corpului animalului.

Tratamentul dirofilariasisului este foarte costisitor și consumă mult timp. Terapia terapeutică are următoarele obiective:

 • Dirofilariasis la câiniDistruge agenții cauzali ai bolii care au ajuns la pubertate;
 • Distrugeți larvele parazitului care circulă în sistemul circulator al câinelui;
 • reduce gradul de otrăvire a corpului animalelor de companie cu medicamente și vestigii de activitate vitală a paraziților;
 • pentru a minimiza efectele secundare ale consumului de medicamente.

Tratamentul preadulicidal

Momentul cel mai periculos în tratamentul unui câine este dezvoltarea complicațiilor tromboembolice care apar în moartea în masă a larvelor și paraziților adulți. Prin urmare, înainte de inițierea terapiei la adulți, se efectuează o terapie preadulticidă pentru a evalua riscul anumitor complicații.

Nivel redus de oportunitate apariția complicațiilor tromboembolice este crescută în următoarele situații:

 • Tratamentul dirofilariasis la câininu există simptome clinice sau ușor exprimate clinic de dirofilariasis;
 • există o ușoară sau totală absență a modificărilor structurale ale țesuturilor organelor interne, care este detectată cu ajutorul unei radiografii;
 • nu există alte boli;
 • Nu există hamei, așa cum a confirmat ECHO;
 • există posibilitatea limitării activității fizice a câinelui pentru o anumită perioadă de timp.

Dacă fiecare dintre aceste puncte are un răspuns negativ, atunci există un risc crescut de complicații tromboembolice. Posibilitatea de a reduce fizic activitatea câinelui pentru perioada de tratament și perioada ulterioară după terapie timp de câteva săptămâni este de o importanță deosebită. Reducerea activității fizice poate reduce fluxul sanguin, reducând astfel riscul de complicații.

Restricționarea mișcărilor și încărcările sunt efectuate în următoarele moduri:

 • scăderea numărului de plimbări, în care câinele merge pe o leșie scurtă;
 • restricționarea libertății și a conținutului în cuști pentru perioada de tratament;
 • utilizarea tranchilizantelor.

Adulți și terapii suplimentare

Cum să tratați dirofilariasis la câiniTerapie pentru adulți Astăzi este considerată o metodă eficientă de tratament a dyrofilariasis la câini. Principiul terapiei este distrugerea rapidă a paraziților adulți cu medicamentul - Melassormin (Imiticid). Melasormina este singurul medicament cel mai puțin toxic utilizat în medicina veterinară pentru tratamentul dirofilariasis la câini.

Terapie pentru adulți nu este întotdeauna permisă să distrugă toți paraziți, dar se confruntă efectiv cu cea mai mare parte a acestora. O reducere semnificativă a numărului de paraziți din corpul câinelui poate îmbunătăți starea generală a animalului de companie în primele etape de tratament. Dacă este necesar, cursul tratamentului poate fi repetat după 8-12 luni.

Terapia de bază se efectuează prin administrarea unică de Melasormin într-o doză de 2,5 mg / kg. După o perioadă de 1-3 luni, aceeași doză de medicament se repetă de două ori. Între injecții se efectuează un interval de timp de 24 de ore.

Terapia auxiliară se efectuează indiferent de gradul de infecție al animalului cu paraziți și permite reducerea probabilității afectării țesutului pulmonar în timpul terapiei de bază. Terapia se bazează pe combinația dintre Ivermectin și doxiciclină. Analogii de Ivermectin sunt Maxidectin, Silamectin, Milbecin.

Dozarea medicamentului corespunde aceleiași doze ca atunci când este utilizată pentru profilaxie. De regulă, medicamentul este luat 1 dată în 30 de zile sau 1 dată în 14-15 zile. Utilizarea medicamentului poate distruge larvele de paraziți și poate preveni re-infectarea.

Doxiciclina este administrată la 10-12 mg / kg de două ori pe zi timp de 28 de zile. Doxiciclina reduce activitatea microfilariilor și face posibilă îmbunătățirea acțiunii Ivermectinei.

În tratamentul complex, animalul este prescris, de asemenea, Prednisol, care are efectul imunosupresiei și este capabil să suprime procesele inflamatorii. Medicamentul este prescris:

 • timp de 4-5 săptămâni în stadiul diagnosticului;
 • după prima administrare de melosormină;
 • în decurs de 4 săptămâni după a doua administrare de Melasormine.

Medicamentul este luat la 0,5 mg / kg cu o scădere a frecvenței recepției cu fiecare săptămână:

 • pentru prima săptămână, medicamentul este administrat de două ori pe zi;
 • a doua săptămână este o doză unică zilnică de medicament;
 • timp de 3 și 4 săptămâni, medicamentul este luat în fiecare zi.

Evaluarea postadjulcidă

Evaluarea postadjulicidă este efectuată pentru a evalua starea și eficacitatea tratamentului. Antigenul poate fi prezent în sângele animalului după ce parazitul a murit în decurs de 8 luni. La sfârșitul unei luni după tratamentul terapeutic, se efectuează un test pentru prezența microfilariilor.

După 6 luni, se efectuează un set de proceduri:

 • se efectuează un test de screening pentru prezența dirofiliei antifungice;
 • se efectuează un test pentru prezența microfilariilor;
 • se efectuează o ecocardiogramă și o radiografie.

Prevenirea dirofilariasisului

Prevenirea bolilor câinilorPentru a preveni dirofilarioza, este suficient ca proprietarul să efectueze o serie de boli preventive simple. Este necesar să se ia în considerare faptul că pericolele nu sunt expuse numai câinilor care merg pe stradă. Un animal de companie intern care nu părăsește niciodată strada este, de asemenea, susceptibil la dirofilariasis.

Pentru a preveni boala, este necesar să se efectueze tratamentul animalului de companie cu preparate speciale de macrolide o dată pe lună. Dozarea medicamentului trebuie să determine medicul veterinar, ținând seama de caracteristicile individuale ale câinelui. Conservarea preventivă a drogurilor trebuie efectuată atunci când un câine atinge vârsta de 6-8 săptămâni. În scopuri preventive, medicamentul poate fi utilizat pentru a trata gravidele, câinii care alăptează și puii.

Cele mai populare utilizați următoarele mijloace:

 • Selamectin (Stronghold) la o doză de 6-12 μg / kg PO;
 • Moxidectin (Advocate) la o doză de 6-2 mcg / kg aplicare locală pe piele;
 • Ivermectin (Intermectin, Ivomec, Baymek) la o doză de 2,5-6,8 prin aplicarea topică pe piele;
 • Milbemicină (Milbemax) la o doză de 500-999 μg / kg PO.

La animalele cu vârsta mai mare de 7 luni, care nu au fost tratate anterior cu medicamente în scopuri preventive, este necesar să se excludă posibilitatea infecției prin testarea sau efectuarea unui test de sânge pentru prezența microfilariilor în ea.

Tratamentul cu preparate macrolide poate preveni infecția cu dirofilariasis, deoarece astfel de remedii descurajează principalii purtători ai bolii - țânțarii. Începeți tratamentul pe tot parcursul anului, chiar și în regiunile cu aspect sezonier de țânțari. Când un animal este infectat, utilizarea medicamentelor poate inhiba dezvoltarea bolii, deoarece microfilariile după infecție timp de 3 luni sunt în țesuturile și mușchii subcutanați și nu penetrează în sistemul circulator al animalului. Acțiunea lunară a medicamentelor poate ucide parazitul în stadiul larvelor.

Principala regulă pentru prevenirea dirofilariasisului este regularitatea. Este mai bine să efectuați o întreținere preventivă a bolii în timp util, în loc să cheltuiți bani și timp pentru tratarea unei boli cele mai periculoase în viitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Semnele care indică infecția câinelui cu viermiSemnele care indică infecția câinelui cu viermi
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Selectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populareSelectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populare
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
Dirofilariasis la om: simptome și fotografiiDirofilariasis la om: simptome și fotografii
Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratateCicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate
Ringworm la câini și alte tipuri de lichenRingworm la câini și alte tipuri de lichen
» » Ce este dyrofilariasis la câini
© 2021 amigdas.com