amigdas.com

Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire

Grijă de melciAcei oameni care doresc să aibă o casă pentru un animal de companie fără probleme, încep să producă melci de ahaatin. Sunt niște creaturi care arată prietenie, în timp ce nu sunt necesare în îngrijire. Principalul lucru pe care ar trebui să-l acorde - condițiile de umiditate ridicată și dietă, care ar trebui să constea din minerale și substanțe nutritive.

Dacă totul este acolo, melcii vor crește bine și se vor multiplica bine, făcând ouă. Aceste animale de companie place foarte mult compania rudelor lor, Deci, dacă vă decideți să păstrați case de melci, atunci ar trebui să cumperi nu una, ci mai multe exemplare.

Scurtă descriere a melcilor akhatin

Aceste creaturi, care se reproduc cu ouă, trăiesc în Africa într-un climat tropical și subtropical. Oamenii de stiinta pana in prezent au identificat 60 de varietati ale acestor moluște. Printre speciile domestice se numără melcii fulic și reticulum. În melci, corpul este destul de moale, iar coaja are o formă ascuțită. În unele moluște în lungime poate ajunge la 30 cm. Reprezentanți ai acestei specii pot fi vopsite în următoarele culori:

 • negru;
 • maro;
 • Marsh;
 • maro cu o predominanta de benzi intunecate.

În plus față de aceste culori, în natură există și melci albinoși, caracteristică a cărora este colorarea albă. Cu toate acestea, au o dimensiune mai mică decât melcii cu o culoare diferită. Care va fi culoarea cochiliei în crustacee, depinde în mare măsură de rația alimentară, pe care proprietarul le oferă animalelor de companie. adulți au o coajă cu o tentă verzui.

Particularitatea acestor creaturi este că au organe vizuale pe coarne. Melcul Akhatin nu vede mai mult de 1 cm. Cu toate acestea, chiar și la o distanță de 1,5 m, poate mirosi mirosul de varză sau salată preferată.

Greutatea fiecărui individ este de 0,3-0,45 kg. Aceste creaturi sunt destul de amuzante și sunt foarte atente. Ei isi amintesc pe maestrul lor destul de repede si in viitor ii pot distinge de ceilalti oameni. De obicei, oamenii se cumpără în casa de melci akhatin de la crescători. Mai puține ori sunt cumpărate la magazinele pentru animale de companie. Una dintre caracteristicile acestor moluște este aceea că acestea au o mulțime de ouă. Datorită fertilității lor înalte, proprietarii dau adesea aceste crustacee gratuit.

Melcul acasă: cum să menținem?

În natură, principalul habitat al acestor creaturi este: țările din Asia, Tanzania și Kenya. În aceste țări, regimul de temperatură este la un nivel confortabil pentru moluște. În acest caz, flora locală acționează ca o bază excelentă pentru hrănirea acestor melci.

Dacă aveți un acai melc la domiciliu, atunci trebuie să creați condiții confortabile pentru ca acesta să se dezvolte bine. Pentru aceasta, trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

 • ar trebui să obțineți un terariu;
 • umpleți-l cu un substrat de calitate;
 • Dați melcilor mâncare adecvată;
 • respectați toate regulile de igienă.

Cum să ai grijă de melciÎn unele cazuri, melcii pot fi chiar eliberați pentru o plimbare în jurul casei lor. Cu toate acestea, înainte de a permite acest lucru pentru animalele de companie, trebuie să examinați cu atenție terenul pe care va face plimbare. Pe teritoriul padocului nu ar trebui să existe obstacole, murdărie. Alte lucruri care pot dăuna pielea crustaceelor ​​ar trebui, de asemenea, să fie absente.

Când sunteți acasă melcii akhatin trebuie să acorde o atenție specială la lipsa de proiecte în apartament. Aceste moluște sunt foarte sensibile la temperatură și umiditate. Prin urmare, ei pot face doar o scurtă plimbare, pentru a nu le afecta sănătatea.

În timpul întreținerii cohleelor ​​la domiciliu, este necesar să se acorde atenție și alimentației animalelor de companie, să se monitorizeze temperatura aerului în terariu. Dacă într-o rație a unei moluște predomină furajul de calitate slabă sau în locuința sa este foarte uscat, poate duce la fisurarea și deteriorarea cochiliei unei moluște.

Condiții de temperatură

Pentru Akhatins, patria este tropicile fierbinți, prin urmare, grija pentru ei, este necesar să se asigure animalelor o temperatură adecvată în terariu. Ar trebui să fie în mod constant în intervalul de 20-28 ° C. Pentru a atinge regimul de temperatură dorit, Nu amplasați terariul în apropierea bateriei sau a încălzitorului. Aceasta poate cauza uscarea substratului. De asemenea, trebuie să fiți atenți la faptul că soarele nu ajunge pe indivizi, deoarece acest lucru poate duce la un contrast de temperatură, care este nedorit pentru aceste creaturi.

Dacă vorbim despre perioada de iarnă, atunci pentru a menține temperatura dorită în terariu, ar trebui să folosiți lămpi de încălzire speciale, care sunt folosite pentru îngrijirea reptilelor.

Lumina pentru aceste crustacee nu conteaza, deci nu este nevoie sa prelungiti ziua de lumina pentru ei. Cu toate acestea, este necesar să se îndepărteze sursele de lumină în afara terariului pentru a exclude călărirea animalelor lor de către lămpi.

Nivelul de umiditate

Conținutul de melci acasăAceste creaturi în natură trăiesc în jungla ecuatorie, deci un mediu umed împreună cu temperatura ar trebui să fie potrivit. Pentru a asigura acest lucru, este necesar de câteva ori pe zi să pulverizați pereții terariului și, de asemenea, să umeziți așternutul folosind apă din pistolul de pulverizare. Pentru existența normală a moluștelor, umiditatea din terariu ar trebui să fie de 75-85%. În unele cazuri, de exemplu, dacă păstrați un album melc, nivelul de umiditate nu ar trebui să scadă sub 90%. Ce umiditate pentru animalul dvs. de companie va fi cea mai potrivită, în multe privințe depinde de ce fel de melc locuiește în casa ta.

Pentru a asigura umiditatea necesară pentru animalele de companie, este necesar să nu exagerați prin pulverizarea umidității, deoarece în acest caz riscul de a transforma habitatul persoanelor într-o mlaștină este ridicat. Pentru a înțelege, dacă nivelul de umiditate existent pentru moluște este adecvat, este necesar să se acorde atenție comportamentului acestora. Dacă ahatinii încep să urce mai sus pe pereții terariului, aceștia sunt în permanență pe ei, atunci este un semnal către comandant că terariul este foarte umed. Dacă se îngroapă în pământ sau se ascund sub capace, indică faptul că nivelul de umiditate este foarte scăzut și ar trebui crescut.

În cazul în care să păstreze melci akhatin?

Cum să hrănești melciiPentru moluștele din această specie, nu este necesară crearea unei structuri speciale. Trebuie doar să utilizați acvariul fără apă sau să luați un recipient din plastic transparent. Dacă intenționați să plasați 4 persoane în terariul dumneavoastră, trebuie să vă pregătiți un acvariu cu o capacitate de 20 de litri sau o cutie specială. Deoarece melcii au capacitatea de a se târî absolut pe orice suprafață, trebuie să vă amintiți să vă acoperiți casa cu un capac. În prealabil este necesar să faceți acest lucru găuri pentru a se asigura că animalele din terariu au avut o circulație bună a aerului.

Pentru ca locuința lor într-o locuință nouă să fie confortabilă, este necesar să se pună solul în fundul în care pot fi îngropate, dacă este necesar. Învelișul ideal pentru melci este ahaatinul este un substrat de nucă de cocos sau orhidee. Dacă aveți un terariu sunt adulți, puteți turna un strat de substrat de 5 cm pentru tineri crustacee vor fi suficient de 2-3 cm Combinatia de nisip mare în vrac cu sol ne-acide - .. Cea mai bună opțiune pentru melci gunoi.

Dacă vrei, astfel încât terariul care conține melci să fie atractiv pentru oaspeții dvs., este necesar să le puneți în interiorul plantelor. Alegerea ar trebui făcută în favoarea ferigilor sau a iederii. De asemenea, puteți utiliza:

 • nu putrezirea bucatilor de lemn;
 • mușchi;
 • terasele de teracotă.

În acest caz, habitatul animalelor dvs. de companie va dobândi sofisticare și va arăta original. În plus, acest design al terariului va fi util pentru creaturi înseși, deoarece aerul din terariu va fi saturat cu oxigen și dieta lor va fi mai diversă.

Conținutul de melci în casă: hrană

Cultivarea melcilor ahatinÎn acest moment este necesar să se deseneze atenție deosebită. Experimentarea hranei pentru crustacee nu merită, pentru că aceste creaturi sunt absolut inadecvate. Trebuie remarcat trei produse principale, care pentru moluștele acestea sunt cele mai iubite: mere, castraveți proaspeți și frunze de salată.

Totuși, nu le oferiți numai aceste produse. Pentru ca viața lor să fie lungă și fericită, este necesar să se facă în mod constant o varietate în meniu și să se dea morcovi suplimentari, precum și să se includă frunze de varză în meniu. Melcii de cartofi nu sunt deosebit de îndrăgiți. Singura excepție este legumele într-o formă gătită. În timpul verii, puteți oferi animalelor de companie diferite fructe și fructe de padure. Legume, aceste moluște, de asemenea, nu disprețuiesc. Printre alte produse, ahatinam cum ar fi:

 • roșii;
 • fasole;
 • dovlecel;
 • pepeni;
 • ciuperci;
 • ouă fierte.

Trebuie notat că nu toate produsele pot fi incluse în dieta acestor melci. Moluștele nu ar trebui să primească alimente prăjite, dulci sau picante. Utilizarea sa va conduce la faptul că indivizii se usucă rapid și, eventual, mor.

reproducere

Melcii de ahaatin la domiciliuMelcii de ahatina se reproduc prin aplicarea ouălor. Trebuie remarcat faptul că animalele domestice cresc destul de bine. În același timp, observăm că sunt hermafrodiți. Asta inseamna ca pot aduce descendenti chiar si fara un partener de sex diferit. Dacă nu doriți ca familia dvs. de melci să fie completată cu noi specimene, atunci ouăle care au pus melcii ar trebui spălate. Ele reprezintă ouă de pui în miniatură. Dacă aveți vreun interes la reproducerea moluștelor, este necesară curățarea cu atenție a terariului, pentru a nu se spăla ouăle din greșeală. Și apoi nu poate fi vorba de creșterea coloniei animalelor de companie.

Născut în creaturi mici în primele zile ale vieții ar trebui să li se acorde morcovi piure, precum și kasha, care conțin calciu. În acest caz, vor crește sănătoși, iar coaja lor va fi puternică.

concluzie

Când există o dorință de a începe un animal de companie acasă, unii oameni aleg o pisică, alții - un papagal. Și unii dobândesc melci de ahaatin. Aceste animale de companie, care locuiesc într-un apartament cu proprietarul lor, nu creează zgomot. Nu necesită nutrețuri costisitoare, astfel încât toată lumea să poată păstra acasă Ahatina. Îngrijirea acestora este menținerea condițiilor optime ale temperaturii și umidității în terariu, precum și în hrănirea regulată. Dacă toate acestea sunt furnizate, moluștele vor trăi fericite după aceea, încântându-le pe stăpânul lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Cuprinsul de bomboane la domiciliuCuprinsul de bomboane la domiciliu
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
» » Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
© 2021 amigdas.com