amigdas.com

Cum sa alegi un ferastrau electric pe disc

Caracteristicile alegerii ferăstrăului circular electric pentru lemnA văzut discul pe lemn în alt mod se numește circulând și este un intermediar între fruntea electronică și ferăstrăul cu lanț. Acest instrument poate tăia un strat gros de lemn. Utilizați acest echipament va fi capabil atât de un profesionist și un maestru de origine. Ferăstrăul va fi mai precis, mai precis și mai rapid decât atunci când se utilizează un ferăstrău cu lanț.

Utilizând acest aparat, este posibil să tăiați lemn de diferite grosimi în diferite configurații. De exemplu, pot fi tăiate diferite elemente de decor, dar lucrarea va dura puțin mai mult decât lucrările de tip jigsaw.

Cum este instrumentul

Dispozitivul de ferăstrău cu disc electric pe un copacFerăstrăul circular pe un arbore electric constă din mai multe elemente. Motorul electric este partea sa principală. Pe arborele acestui element este fixată lama de ferăstrău. Specialiștii spun că motorul colector sincron este cel mai des utilizat.

El are există perii speciale, uzură după ceva timp. Dacă datele parțiale nu sunt înlocuite în timp, motorul va eșua. Din această cauză, prin alegerea echipamentului de circulație, este mai bine să acordați preferință mecanismului în care motorul se oprește automat.

Capacitatea de lucru a dispozitivului este determinată de puterea motorului. Cu cât este mai mare, cu atât sunt mai groase plăcile. Puterea afectează și următorii parametri:

 • diametrul cuțitelor utilizate în sculă;
 • greutatea dispozitivului;
 • costul echipamentelor.

Toate astea ar trebui să fie luate în considerare la cumpărare.

caracteristicile

Caracteristica principală care trebuie luată în considerare la alegerea unui ferăstrău electric manual este numărul de rotații. Cea mai bună opțiune va fi un dispozitiv în care această caracteristică poate fi controlată. Acest lucru va face posibilă efectuarea unei operații de tăiere de înaltă calitate cu o încărcare optimă a mașinii.

Un fierăstrău circular trebuie să aibă funcții electronice de protecție, astfel încât, în caz de accident, atât aparatul, cât și maestrul să fie protejate. Blocarea incluziunii accidentale trebuie, de asemenea, obligatorie.

Aspectul produsului are, de asemenea, importanță. O aderență adițională asigură funcționarea confortabilă. Produsul trebuie să fie din material puternic, pentru a rezista sarcinii și acțiunii mecanice. Echilibrarea ar trebui să fie confortabilă, mâinile nu ar trebui să alunece, astfel încât tehnica să poată fi ferm menținută de o persoană.

Soiuri în funcție de funcțiile efectuate

Există mai multe tipuri de ferăstraie circulare cu un disc:

 • Varietăți de ferăstraie electrice pentru lemn, în funcție de funcțiile efectuateMini-ferăstrăul este un dispozitiv portabil cu un motor electric, care este convenabil pentru lucrări de dimensiuni mici și medii.
 • Dispozitivul fix este echipat cu un suport, sub care există un motor, declanșat de un cablu dintr-o rețea fixă.
 • Echipamente cu baterie (cel mai popular tip de dispozitiv).
 • Mașină de tăiat miter, care are un design simplu și are un mâner cu un buton pornit, o unitate de lucru, o lamă de fierăstrău.

accesorii

Accesorii pentru ferăstraie electrice cu disc pentru lemnCu acest instrument puteți lucra atât pe un plan plat cât și pe o pantă. În acest scop, dispozitivul este echipat cu o placă de susținere și bolțuri. Un sistem excentric este atașat de ele.

Pivotul poate menține dispozitivul la un unghi de 45 de grade (la unele modele - 60 de grade), iar în partea dreaptă, deoarece partea stângă este situată în principal cu motor electric.

Puteți seta nivelul de imersiune în lemn. Mecanismul, amplasat în fața suportului, fixează dispozitivul pe o axă care nu se mișcă.

Capac de protecție este cel mai faimos element. Partea superioară a apărării se mișcă, iar cel inferior nu. Din protecția de mai jos, rumegușul poate fi îndepărtat cu un aspirator.

robust cauciuc izolant asigură protecția firului. Și bateria trebuie utilizată numai atunci când este necesară, de exemplu, atunci când se utilizează un mini-ferăstrău.

Tipuri de echipamente pe capacitate

Există trei tipuri de echipamente:

 1. Instrumente cu o putere a motorului de 800-1200 wați (sunt mai ieftine decât toate, folosite la domiciliu). Cu ajutorul lor, puteți face o tăietură cu o grosime de 45 milimetri. Aici folosim discuri al căror diametru poate ajunge la 160 de milimetri.
 2. Uneltele cu puterea motorului de 1800 wați sunt semi-profesionale. Au cuțite cu un diametru de 190 până la 200 de milimetri. Tăierea va avea o adâncime de 60 de milimetri.
 3. Fieruri cu o putere a motorului mai mare de 2000 wați. Costul cel mai important, sunt dispozitive profesionale. Discurile au un diametru de 190-350 milimetri. Practic, ele sunt atașate la o bancă de lucru.

Tipuri de discuri pentru ferăstraie electrice pe lemn

Caracteristicile discurilor electrice din lemnDiscurile sunt de mai multe tipuri: pentru lemn și alte materiale similare, pentru metal. Pentru a vedea copacii, discurile trebuie să aibă dinți înclinate în direcția de deplasare. Precizia și precizia tăierii depind de numărul acestora.

De exemplu, un instrument pentru tăierea plăcilor și o placă din fibre de lemn ar trebui să aibă un cuț cu 100 de dinți. Pentru a tăia un copac cu un număr mare de noduri, aveți nevoie de un disc întărit, care are 24 de muchii de tăiere.

Cuțitul este marcat cu două numere:

 • diametrul propriu;
 • diametrul tijei de aterizare.

Este inadmisibilă utilizarea unui disc cu un indicator mai mic decât cel furnizat de instrument. În caz contrar, va exista un spațiu între element și carcasă, în care poate intra mâna.

Cum de a ascuți un cuțit. Este dificil să folosiți echipament care are un cuțit. Și în acest caz, motorul va fi supus unei încărcări mai mari. Din acest motiv, este necesar să se efectueze o procedură de ascuțire în timp util.

Mai întâi urmează dinții se diluează cu o unealtă specială. Ascuțirea este efectuată mai întâi de pe suprafața din spate a dinților și apoi se deplasează la rândul din față. Procedura începe cu un marcator. Fiecare dinte ar trebui să fie ascuțit același număr de ori și cu aceeași forță ca și prima.

După finalizarea procesului, discul trebuie să fie verificat, adică efectuați tăierea la proces. În cazul prezenței zgomotului exterior sau al alimentării inegale a fasciculului, puteți fi siguri că dinții nu sunt uniformi în înălțime.

Aceasta se verifică prin faptul că marcatorul este adus pe suprafața de tăiere. Când discul este rotit, este necesar să îl inspectați și să determinați ce neomogenități sunt prezente în ascuțire.

Opinia profesioniștilor

Sfaturi pentru experți cum să alegeți ferăstrăul electric pe disc pentru lemnAtunci când apare întrebarea: "Fierăstrău circular pe lemn, cum să alegi?", Apoi poți asculta opinia profesioniștilor. Sunt siguri că calitatea echipamentului depinde în mod direct de popularitatea producătorului și de prețul dispozitivului.

Produsele care sunt fabricate în China și sunt ieftine, reducerea calității muncii, și, de asemenea, duce la accidente. Se recomandă să cumpărați ferăstraie de la producători bine-cunoscuți (de exemplu, Bosch), sunt mai scumpe, dar acest lucru este justificat.

Echipamentele de uz casnic, ale căror costuri sunt mai mici decât dispozitivele similare de producție străină, sunt fabricate de producători fiabili, de exemplu, compania "Interskol"“.

Producatori dovediti garantează calitatea și fiabilitatea lucra produsele lor. Companiile necunoscute care produc echipamente ieftine nu sunt capabile să asigure durabilitatea acestora. Iar utilizarea acestor dispozitive poate duce la răniri.

Echipamente de producători populare

Modele de ferăstraie electrice pentru lemn pe producătorii populareFerestrele din "Interskol" și "Bosch" sunt foarte populare pe piața mașinilor de tăiat.

"Interskol" este producătorul rus, produsele sale sunt vândute în întreaga lume. Modelele acestei mărci nu sunt foarte scumpe (aproximativ 3 mii de ruble), sunt de înaltă calitate, durabile și economice.

Astfel de dispozitive au caracteristici diferite, astfel încât să puteți alege cea mai potrivită opțiune. Ele oferă, de asemenea, diverse funcții auxiliare, ceea ce face posibilă o mai mare ușurință în timpul muncii.

Produse Bosch"Se poate aplica ca maestru de origine, și profesionist. Firma garantează fiabilitatea, calitatea și durabilitatea produselor sale. Există o astfel de tehnică mai mult decât analogii ruși (aproximativ 4500 de ruble).

Modelele acestei companii sunt confortabile pentru a ține mâinile, au un zgomot mic de vibrații, vă permit să reglați viteza revoluțiilor. De asemenea, ele au o blocare atunci când motorul are o supraîncărcare, care în unele situații va proteja aparatul de rupere. Funcțiile sunt controlate de sistemul electronic.

Funcționalitate auxiliară a tehnologiei

În unele cazuri, producătorii furnizează echipamentul cu funcții auxiliare, astfel încât lucrul cu echipamentul să fie mai convenabil. Astfel de adăugiri includ următoarele:

 • Descrierea funcțiilor auxiliare ale unităților electro-disc pe lemnVerificați materialul pentru a tăia lemn din mijlocul foii.
 • Ajustarea vitezei de rotație (mecanică sau electronică), care vă permite să realizați o tăiere netedă și precisă pe orice material.
 • Frânarea drastică a discului, care sporește siguranța.
 • Coborârea netedă a cuțitului (o funcție caracteristică a unui ferăstrău profesional) îmbunătățește siguranța.
 • Iluminare încorporată și marcaje laser pentru a îmbunătăți acuratețea tăieturii.
 • Fixați un ferăstrău cu un motor puternic pe suprafață pentru a vedea un volum mai mare de material.

Măsuri de securitate. Pentru a preveni un accident când lucrați cu mașini, trebuie să respectați regulile de siguranță furnizate de producător.

Aceste măsuri de securitate includ cinci reguli:

 1. Materialul trebuie să fie bine fixat pe o suprafață stabilă.
 2. Nu rotiți unitatea cu capul în jos cu discul.
 3. Puteți utiliza numai discuri care se potrivesc cu tipul de lucru și au o dimensiune adecvată.
 4. Este interzisă strângerea butonului de pornire într-un mod care nu a fost furnizat de producător.
 5. Lucrul trebuie efectuat numai cu ochelari de protecție pentru ochi.

Dacă urmați aceste măsuri de securitate și alegeți echipamentul potrivit, atunci această tehnică va dura o lungă perioadă de timp, iar lucrul cu acesta va fi în siguranță.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mini-ferăstrău circular: caracteristici, reguli de funcționareMini-ferăstrău circular: caracteristici, reguli de funcționare
Lanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bineLanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bine
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Miter a văzut cu broșă: scopul și aplicareaMiter a văzut cu broșă: scopul și aplicarea
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
Uleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și alteleUleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și altele
Ferăstrău electric cu ferăstrău pentru metalFerăstrău electric cu ferăstrău pentru metal
Criterii de alegere a unei piese de lemn pentru lemnCriterii de alegere a unei piese de lemn pentru lemn
Tipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electriceTipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electrice
» » Cum sa alegi un ferastrau electric pe disc
© 2021 amigdas.com