amigdas.com

Cum să faci o fermă de furnici acasă

Cum să faci singur o fermă de furniciDe-a lungul secolelor, oamenii au iubit să observe viețile unor insecte atât de mici ca niște furnici. Acest lucru nu este ciudat, deoarece comportamentul lor se caracterizează prin diligență incredibilă, responsabilitate și lucrul în echipă. În lumea extraordinară a acestor creaturi mici există propriile ordine, legi și relații. Cu toate acestea, în cazul în care reprezentanții acestei specii apar în casă, reacția persoanei normale este evidentă - este necesar să se scape de insecte, deoarece acestea vor începe să dăuneze alimentelor, să urce în haine și să muște membrii familiei.

Adevărat, nu toți oamenii fac acest lucru - chiar și dimpotrivă, unii dintre ei ridică în mod special furnici în dealuri. Se pune întrebarea: de ce? Este foarte simplu - să urmați comportamentul, viața și trăsăturile acestor zgarieturi uimitoare. Fermele antecedente vor fi o descoperire deosebit de valoroasă dacă există copii în casă. Faptul este că copiii sunt foarte interesați de natură și sunt gata să învețe tot ce le înconjoară. Din acest motiv, crearea unei astfel de case cu furnici va satisface curiozitatea fiecărui copil.

Întrebând cum să faci o fermă de furnici, să acorzi atenție diferitelor tipuri de astfel de structuri. În zilele noastre se folosesc trei tipuri principale:

 • sol și nisip;
 • gel;
 • noroi.

Ants farm - descriere

Agricultura antFerma de furnici este a un momeală acasă, care constă dintr-un recipient cu un gel special, nisip sau alt material de umplutură. Acest design vă permite să monitorizați cu ușurință comportamentul familiei furnicilor. Din punct de vedere științific, ferma furnică este numită formică. În spațiul intern, astfel de produse exotice au apărut relativ recent. Cu toate acestea, ei se bucură de o popularitate decentă și de interesul unui număr mare de oameni.

Fermele Ant sunt un fel de variantă de animale de companie exotice care se adaptează bine la creșterea în captivitate și nu au nevoie de îngrijire specială. Dar să urmezi viața unor mici creaturi este foarte interesantă și amuzantă. În plus, fiecare persoană va putea vedea dezvoltarea coloniei încă din primele zile.

Formicarias poate fi văzută acum în birouri și alte instituții. Mulți oameni moderni instalează ferme pe desktopurile lor, deoarece dimensiunile lor rămân foarte compacte. Cineva folosește astfel de structuri ca un cadou original pentru oameni importanți. În orice caz, formicul fermă - expoziție foarte interesantă, și locuitorii săi sunt cele mai uimitoare, frumoase și muncitoare creaturi pe care le puteți urmări ore și ore.

Homemade mumii - o lume unică de insecte în casa ta

În natură, puteți găsi o mare varietate de specii de furnici, care diferă radical unele de altele prin caracteristici și obiceiuri externe. De exemplu, în pădurile tropicale ale Amazonului trăiesc colonie de furnică din Amazon, care știu cum să jefuiască și să distrugă cuiburile altor specii, devorându-și larvele. Insectele captive devin repede sclavi și își petrec restul vieții curând pe Amazoane.

De asemenea, există frunze de furnici, care își construiesc casele în interiorul miceliului. Cu fălcile puternice, ele tăie frunzele în bucăți mici și le aduc la miceliu. Din frunzele tăiate, își construiesc încăperile și folosesc verde ca mâncare. În condiții naturale există adevărați giganți, ale căror dimensiuni depășesc 4 centimetri.

Practic similar insectele pot fi împărțite în două grupe:

 • vânători;
 • culegători.

Ce fel de furnici sunt tinute acasaReprezentanți ai primului grup trebuie să căutați în mod constant alimentele proteice și carbohidrații, astfel încât acestea să acorde o mare atenție la căutarea altor insecte. O parte semnificativă a animalelor de viață petrec în vânătoare. Cu ajutorul unor încuietori speciale - antene - furnicile alungă prada prin miros. Dacă un furnică dintr-o colonie uriașă găsește un sirop sau un fruct, întorcându-se înapoi, acesta lasă urme cu ajutorul abdomenului, astfel încât și alte rude să găsească o cale de mâncare proaspătă. Urmați aceste momente unice pot fi în ferma acasă furnică.

La rândul său, colectarea furnicilor conduce un mod complet diferit de viață. Componenta principală a dietei lor sunt semințele de plante, cum ar fi macul, violul, meiul. Cu toate acestea, găsirea de produse care sunt bogate în proteine ​​nu vor trece. Din acest motiv, pot mânca insecte moarte sau pui gătit (în cazul în care este un momeală internă). Pe insectele vii nu vânează, iar orice atac poate fi explicat doar printr-o reacție defensivă. Pentru aceste animale, structura unică a coloniei este caracteristică. Se compune din depozite speciale, care conțin semințe și alte produse alimentare, camere generice, cantine și camere de pepinieră. Într-un complex acest design arată foarte amuzant.

Caracteristicile ciclului de viață al furnicilor

În aceeași familie Anturii pot fi împărțiți în mai multe caste separate. Printre acestea:

 • cercetași;
 • insecte de lucru;
 • soldați;
 • ascuțite;
 • regina.

Cum să faci o fermă de furniciUn mic procent din totalul coloniei sunt cercetași. Cu toate acestea, ele au tot felul de furnici, iar activitatea lor este foarte importantă și constă în deschiderea unor teritorii nefamiliare și în căutarea unor noi surse de hrană.

Clasa de lucru este alcătuit din cei mai harnici indivizi care efectuează lucrări de construcție, mușcă mâncare, sortează depozitele și efectuează lucrări de curățare a unui mușuroi. Caracteristicile soldaților sunt mărimi mai mari, un cap mare și o maxilară puternică. Rolul furnicilor este evident: ele cresc tineri, larve de hrana pentru animale si regina.

Uterul este specimenul principal al coloniei furnicilor. Absolut toți locuitorii unui muribund sunt copii din același pântec. Adică, toți sunt frați. Scopul principal al reginei este reproducerea puilor. Alimentele îi sunt aduse de alți reprezentanți ai speciei. În unele colonii, pot exista două sau mai multe regine.

Fiecare fermă de miros are propriile sale mirosuri. Chiar si fiecare furnica are un miros unic, astfel incat indivizii unei singure specii pot fi inarmati unul cu celalalt.

Dacă aveți de gând să faceți formikary - crede-mă, copiii vor fi incantati. Ei vor privi structura coloniei și vor face insectele să-și facă animalele preferate. În plus, prezența unui momeală în casă îi va permite să se familiarizeze mai mult cu natura și, pentru moment, să uite de inovațiile tehnologice dăunătoare. Observând comportamentul unor astfel de creaturi mici, ei învață o mulțime de fapte fascinante despre natură și lumea animală. Da, iar pentru adulți formica va fi o modalitate excelentă de relaxare, care vă va permite să vă relaxați după o zi grea de lucru.

Care sunt tipurile de mocuri interne

Există multe varietăți de formica. Printre cele mai frecvente:

 • display vertical;
 • orizontal;
 • voluminos;

Cum sa cresti furnicileDe asemenea, există variante combinate.

În plus, fermele de furnici care pot fi făcute acasă pot diferi în umplutură. Deoarece folosește nisip, pământ, lut, ghips, beton și lemn. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale. Soluția cea mai potrivită este considerată a fi gips. În țările occidentale, furnicile sunt cultivate în beton gazos.

O componentă importantă a munitiei interne este arena, unde insectele petrec o parte semnificativă din viața lor de suprafață. Acolo ei caută alimente, apă și organizează depozite de deșeuri. De regulă, o astfel de parte a coloniei este situată în cel mai îndepărtat colț al formica, unde insectele îngrijesc cu desăvârșire un gunoi într-o grămadă.

Dacă utilizați inteligență și imaginație, puteți face nu doar un mândru, ci o lucrare reală a artei naturaliste.

Cu experiența necesară, este posibil să se realizeze construcția unui biomodule cu o colonie de afide, unde insectele vor duce viața ca în condiții naturale. De asemenea, mulți oameni echipează imitații de calitate ale pădurii, unde animalele se vor simți ca acasă.

Și chiar dacă procedura de construire a unei formici poate părea prea complicată, nu vă disperați. Dacă urmați regulile de bază și subtilitățile, veți putea să faceți un adevărat mândru de casă, care să vă decoreze casa.

Condiții confortabile pentru reproducerea furnicilor: trăsături de hrană

Cum să păstreze furniciÎn formaikaria este necesar să se asigure un regim de temperatură optim. Este important să se mențină temperatura nivel de 22-26 grade Celsius, în timp ce umiditatea nu ar trebui să scadă sub 70-90%. De asemenea, este important să se echipeze un sistem eficient de ventilare.

Ca orice altă insectă, furnicile au nevoie de două tipuri de alimente: proteine ​​și carbohidrați. Ca hrană pentru proteine, puteți folosi insecte furajere (greieri, vierme de făină și altele). Ele pot fi cumpărate de la orice magazin de animale de companie. Dacă nu s-au găsit insectele, le puteți înlocui cu carne de pui, cu albușuri de ou, creveți proaspeți sau fierți și alte produse. Atunci când hrăniți, este important să acordați atenție calității alimentelor. Insectele stradale pot fi otrăvite de diverse substanțe chimice, deci nu ar trebui folosite.

În ceea ce privește carbohidrații, atunci totul este foarte simplu. În calitatea lor, pot fi utilizate zahăr obișnuit diluat anterior cu apă. În plus, puteți da animalelor fructoză sau glucoză. Cu apetitul special, insectele folosesc fructe proaspete cum ar fi strugurii, perele, merele, portocalele și mandarinele. O soluție excelentă va fi marshmallow sau marmeladă, dar proprietarii experimentați de furnici domestici nu recomandă utilizarea dulciurilor industriale.

Este important de reținut că reprezentanții speciilor individuale abandonează complet toate produsele de mai sus și preferă sămânța. Cu ei un pic de probleme - un pachet de alimente canari va fi soluția cea mai potrivită. În orice caz, veți găsi întotdeauna ceva pentru a hrăni animale mici.

Trebuie să ne amintim asta mâncare de mâncare trebuie să rămână proaspete și hrănitoare. Toate celelalte, inclusiv cantitatea de alimente consumate, insectele vor decide singure.

Atunci când cresc furnicile în casă, este suficient să urmați regulile de bază pentru îngrijirea acestor creaturi mici și pentru a monitoriza starea acestora pe tot parcursul ciclului natural de viață. În acest caz, pelerina internă se va dezvolta pe deplin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de furnici într-o casă privatăCum să scapi de furnici într-o casă privată
Cum să obțineți furnici acasă în apartamentul dvs.Cum să obțineți furnici acasă în apartamentul dvs.
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Cum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domesticeCum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domestice
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Cum să scapi de furnici roșii în apartamentCum să scapi de furnici roșii în apartament
Tipuri de furnici: structura și descriereaTipuri de furnici: structura și descrierea
Mijloace de la furnici din apartamentMijloace de la furnici din apartament
Produse pentru protejarea pomilor fructiferi de furniciProduse pentru protejarea pomilor fructiferi de furnici
Retete cu acid boric pentru a lupta cu furnicile din apartamentRetete cu acid boric pentru a lupta cu furnicile din apartament
» » Cum să faci o fermă de furnici acasă
© 2021 amigdas.com