amigdas.com

Cum de a alege o pistol de pulverizare pentru vopsele pe bază de apă

Ce să cumpere un pistol de pulverizarePentru a conferi suprafeței un aspect atractiv, poate fi Tencuiala venețiană

. Dar puteți să o salvați și să o înlocuiți cu una normală, aplicând o rolă obișnuită sau pistol de pulverizare peste partea de sus. Această din urmă opțiune este cea mai preferabilă din cauza costurilor financiare mici.

Pentru a face acest lucru, pregătiți mai întâi suprafața, acoperind-o cu amestec de calcar, gips sau ciment-nisip și apoi pulverizați cu un pistol de pulverizare.

Dacă vorbim despre alegerea aparatelor pentru pictura, atunci în unele cazuri este mai bine să opriți alegerea mai multor puternice, care sunt și mai productive.

Avantajele produsului

Acest instrument pentru lucrări de pictură este adesea ales nu numai de către constructori, ci și de mulți meșteri de casă, ceea ce poate fi explicat prin prezența următoarelor avantaje:

 • Timp minim de colorare a suprafeței. Datorită folosirii pistolului de pulverizare, productivitatea muncii poate fi mărită cu un ordin de mărime, iar costurile de timp pot fi aproape înjumătățite.
 • Posibilitatea de a obține un strat uniform și subțire de vopsea. Acest lucru permite reduce consumul materiale și pentru a asigura uscarea rapidă a tavanului și pereților.
 • Absența divorțurilor și a dungilor. În timpul funcționării, materialul de vopsire este distribuit uniform pe suprafață și nu se formează urme după terminarea vopsirii.
 • Ușurința de utilizare și simplitatea mecanismului. Acest lucru permite chiar unui începător să efectueze cu ușurință finisarea de înaltă calitate a clădirii cu propriile sale mâini.

Pistoale de mână de tip manual pentru vopsele pe bază de apăProducătorii de pistoale de pulverizare acordă o atenție deosebită faptului că instrumentul fabricat este cât mai comod posibil. Pentru aceasta, ele includ un set de duze interschimbabile. Duzele sunt de obicei numite duze, care pot avea diferite dimensiuni de la 0,5 la 3 mm. Aceasta extinde semnificativ posibilități de aplicare pistol de pulverizare. Datorită acestui lucru, comandantul va putea selecta duza ținând cont de intensitatea necesară de pulverizare. Presiunea aerului depinde în mod direct de diametrul duzei. Pentru a lucra cu vopsele și lacuri vâscoase, este mai bine să folosiți duze cu diametru mare.

Tipuri de pistoale de pulverizare

Pistol pneumatic de pulverizareNici un fel de reparații, fie mici, fie de capital, nu pot fi imaginate fără lucrări de pictură. Colorarea pereților și plafoanelor folosind perii și role necesită mult timp. În acest caz, maestrul de origine nu va face rău pentru a avea o airbrush la îndemână. Nu numai că economisește timp, ci permite și să creeze foarte mult de acoperire de înaltă calitate.

Singurul lucru necesar de la artist este acela de a determina tipul de nebulizator și de a alege unul adecvat diametrul duzei pentru pistolul de pulverizare. Pentru aceasta este necesar să se țină seama de suprafața suprafeței ce trebuie tratată. Magazinele oferă trei versiuni de bază ale pistoalelor de pulverizare: manuală, electrică și pneumatică.

Dispozitiv de pulverizare manuală

Dacă doriți să evitați costurile financiare mari atunci când efectuați reparații în apartament sau în țară, atunci este mai bine să alegeți pistolul pistol de mână. Pare un instrument atât de mare pompa de masina invechita. Să ne cunoaștem construcția în detaliu:

 • În partea inferioară a instrumentului se află două supape - orificiu de intrare și ieșire. La primul este pus un furtun special, care este coborât într-un container cu vopsea.
 • Prin ieșire, materialul de vopsea intră în tub și, deja prin el, ocolind duzele, ajunge pe suprafața tratată.
 • Lungimea de lucru a duzelor, de regulă, nu depășește 4 m. Deasupra mânerului, care se află lângă bază, este o supapă cu bilă. Este folosit pentru a opri furnizarea de vopsea.
 • O astfel de unealtă are destule performanță ridicată, care poate fi de până la 200 m2 / h. Pistoalele manuale de pulverizare sunt ușor de întreținut și sunt ieftine.

Ei au un minus unic - după colorare suprafața devine un pic de rugozitate. Reducerea manifestării acestui neajuns poate fi realizată prin utilizarea compoziții benigne. De asemenea, depinde mult de vâscozitatea vopselei.

Agregat electric

Acest tip de pistol de vopsire arata ca o surubelnita normala. Din cele din urmă diferă numai prin faptul că pe locul capului rotativ există o duză de pistol de pulverizare, iar sub el există un vas cu vopsea.

 • Compresorul este amplasat în corpul atomizorului electric. În timpul vibrațiilor, membrana creează o anumită presiune, sub care vopseaua din duza este pulverizată uniform pe suprafața tratată.
 • Acest instrument poate fi operat numai când este conectat la o priză electrică sau cu o baterie încărcată.
 • Unitatea are o capacitate de 240-250 m2 / h. Dintre minusurile pulverizatoarelor electrice, putem observa o greutate semnificativa, care in unele modele poate ajunge la 25 kg. Înainte de a picta suprafața prin utilizarea unor astfel de unități, este necesar să diluați vopseaua cu apă, ceea ce ajută la reducerea vâscozității acesteia. Ca o consecință, capacitatea de acoperire a materialului de vopsea se deteriorează și nevoia de colorare suprafață în mai multe straturi.

Dispozitiv pneumatic

Principiul utilizării aerului comprimat se bazează pe funcționarea unui astfel de agregat. Arată ca un pistol cu ​​un declanșator.

 • Principala parte de lucru este capul atomizant. Containerul cu vopsea poate fi montat pe partea inferioară sau superioară a pistolului.
 • Un furtun de înaltă presiune părăsește mânerul, prin care intră aerul. Celălalt capăt al acestuia fixat la compresor.
 • Modelele profesionale de pistoale pneumatice pentru vopsele pe bază de apă sunt mai greoaie, deși au o mobilitate suficientă. Omologii lor de uz casnic sunt mai economici și mai ușor de operat. Aceste pistoale de pulverizare au o capacitate de maximum 400 m2 / h.

Diferența dintre un electrician și un electrician

Autopalat cu vopsea pe bază de apăPrincipalele diferențe dintre aceste soiuri de pulverizatoare de vopsea sunt legate de principiul lor de proiectare și funcționare.

Lucrarea pulverizatorului pneumatic este asigurată de compresor și receptor. Mai întâi, compresorul injectează aerul în nebulizator. Datorită efectului presiunii aerului comprimat, vopseaua este împărțită în particule mici și se iese cu forța din duza. Funcționează în mod ideal o pereche de compresoare pentru aerografe este destul de costisitoare. Prin urmare, pulverizatoarele pneumatice sunt utilizate în principal de profesioniști.

Spray-uri pentru vopsele pe bază de apăÎn proiectarea unui pistol de pulverizare electrică, funcția de pulverizare a cernelei sub presiune este efectuată de o pompă încorporată în ea. Acest dispozitiv nu este capabil să zdrobească particule de vopsea în aceeași măsură ca și cu un pistol pneumatic de pulverizare, astfel încât acoperirea este de calitate inferioară. Dar acest pulverizator este mai accesibil, compact și ușor de utilizat. Cei care au nevoie de un instrument pentru pictura la domiciliu, este cel mai bine să oprească alegerea pe acest tip de instrument.

Productivitatea sculei depinde în mare măsură de capacitatea compresorului. Acest parametru este selectat foarte precis pentru productivitate o armă specifică și conectați-o cu ea la un furtun de înaltă presiune din fabrică. Acesta cântărește mult mai puțin decât analogul său cu un motor electric. Calitatea stratului de acoperire este aceeași ca și pentru pneumatice. Dar această tehnică este mai scumpă - de la 500 de dolari. și mai sus.

Termeni de utilizare

Înainte de a utiliza maestrul acasă, nu este nerezonabil să aflați anumite caracteristici ale folosirii pistolului de pulverizare, deoarece acest lucru afectează în mod direct calitatea muncii.

 • Este interzis să stați mult timp într-o zonă în timpul colorării tavanului. În caz contrar, în acest loc pot apărea picături, din cauza cărora vor suferi în mod serios estetică.
 • Vopseaua trebuie alimentată exact în unghi drept față de bază. În cazul în care pictura este realizată cu o pantă, acest lucru va crește consumul de vopsea, care în loc să lovească suprafața peretelui va fi pulverizat în aer și se așeză pe obiecte din cameră.
 • În timpul vopsirii, scula trebuie mutată într-un cerc, verificând în mod constant dacă vopseaua este uniformă.
 • Este interzis să începeți aplicarea unui strat nou, dacă cel anterior nu a fost uscat încă. Este nevoie de cel puțin 5-7 ore pentru a usca vopseaua, iar cu utilizarea vopselelor pe bază de apă acest timp poate crește până la 12 ore.
 • Înainte de a începe să pictați suprafața ar trebui să fie pregătit - curățați de petele de pește, praf și murdărie.

Alegeți un dispozitiv după caracteristicile sale

Pulverizator pentru vopsele pe bază de apă, pneumaticPistolul de vopsire cu vopsea pe bază de apă are anumite diferențe față de plantele concepute pentru a lucra cu alte materiale de vopsea și lac. Dar din moment ce arata la fel, este foarte dificil pentru incepatori sa le distinga. Diferența dintre ele se află în a lor caracteristici structurale. Acest lucru se datorează în principal duzelor de aer, precum și a canalelor interne prin care este furnizat aerul.

Datorită unui design special, pistolul de pulverizare permite pulverizarea de înaltă calitate a vopselei pe bază de apă pe suprafață. Datorită faptului că acest material are o viteză rapidă de uscare, acesta poate fi utilizat pentru aplicarea acestuia pistoale standard este imposibil.

Atunci când alegeți un pistol de pulverizare, trebuie să acordați atenție următoarelor caracteristici:

 • Nivelul vibrațiilor. În anumite modele de pulverizatoare, acest tip de zgomot poate fi deosebit de pronunțat în timpul funcționării.
 • Capacitate. Aici este necesar să se acorde atenție nu la locul de instalare a vaselor pentru vopsea, ci la materialul de la care sunt fabricate. Mai fiabile și mai practice sunt rezervoarele metalice, care pot fi spălate cu ușurință. În vasele din plastic care sunt transparente, puteți vedea întotdeauna nivelul de vopsea. Ele sunt, de asemenea, mai ușoare decât cele metalice.
 • Cazul nebulizatorului. Cel mai bine este să acordați prioritate unităților cu o carcasă din aluminiu care are o acoperire anticorozivă.
 • Greutate. Modelul nu trebuie să fie prea greu, altfel va fi mai dificil să lucrați cu el.
 • Garnituri de etanșare. Plăcile din teflon sunt cele mai bune. Ele sunt mai practice, spre deosebire de sigiliile făcute din alte materiale, care devin repede inutilizabile.
 • Treceți în capacul duzei. Ar trebui să fie făcut numai din aluminiu sau din oțel inoxidabil.

Nu este recomandat să cumpărați pulverizatoare pneumatice costisitoare, care sunt cele mai puțin potrivite pentru lucrările de uz casnic.

Cerințe pentru pistoale de pulverizare:

 • Arma de pulverizare nu trebuie să fie greoaie.
 • Prezența centrului de greutate corect. Dacă această condiție este îndeplinită, mâinile dvs. vor fi mai puțin obositoare în timpul colorării.
 • Părțile care sunt în contact cu soluția trebuie să fie realizate din materiale rezistente cu un strat anti-coroziune.
 • Este de dorit să existe mai multe tipuri de pistoale de pulverizare de diferite mărimi care să poată fi utilizate pentru pictarea suprafețelor de diferite grade de complexitate.

Pistol electric de pulverizare - vopsiți pereții, gardurile și copacii în grădinăAuto-repararea implică întotdeauna anumite dificultăți. Aceasta nu numai că necesită mult timp, dar necesită efort fizic mare. Realizarea lucrărilor de vopsire poate fi simplificată dacă nu utilizați role și perii și altele asemenea productiv, ca pistol de pulverizare. Aceasta nu numai că va face mai ușoară vopsirea suprafeței, ci și crearea unui înveliș de înaltă calitate.

Pulverizator pentru pictura - optimizare maximăDar mai întâi trebuie să alegeți tipul corect de pulverizator de vopsea și, pentru aceasta, va trebui să vă studiați caracteristicile și capacitățile. Pentru a nu deveni confuz în varietatea de modele, ajutorul unui specialist nu doare. Dar chiar și după cumpărarea unui pulverizator de vopsea, casa-maestru nu ar trebui să fie mulțumit.

Pentru a efectua calitativ lucrările de colorare a suprafeței, trebuie să vă familiarizați cu regulile de utilizare a unui astfel de instrument. Acest lucru este deosebit de important, dacă aveți de gând să se aplice la plafon nu materiale obișnuite, dar vopsea scump. Veți fi foarte rău dacă coperta creată de mâini va fi diferită de ceea ce v-ați așteptat inițial.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o vopsea rezistentă la îngheț pentru fațade pentru lucrări în exteriorCum de a alege o vopsea rezistentă la îngheț pentru fațade pentru lucrări în exterior
Cum de a alege un compresor de aer pentru picturaCum de a alege un compresor de aer pentru pictura
Airless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicăriiAirless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicării
Paint Pulverizator: utilizări, beneficii și opțiuniPaint Pulverizator: utilizări, beneficii și opțiuni
Pulverizator de vopsea: descriere, caracteristici, sfaturi privind alegereaPulverizator de vopsea: descriere, caracteristici, sfaturi privind alegerea
Alegerea vopselelor acrilice pe bază de apă pentru lemn și sfaturi pentru picturaAlegerea vopselelor acrilice pe bază de apă pentru lemn și sfaturi pentru pictura
Cartuș pentru aplicații de tencuialăCartuș pentru aplicații de tencuială
Pistoalele cu pistoale pentru pictarea peretilor si tavanelor cu mainile talePistoalele cu pistoale pentru pictarea peretilor si tavanelor cu mainile tale
Cum să faci un pistol de pulverizare acasăCum să faci un pistol de pulverizare acasă
Cum să corectați în mod corect tavanul cu propriile mâiniCum să corectați în mod corect tavanul cu propriile mâini
» » Cum de a alege o pistol de pulverizare pentru vopsele pe bază de apă
© 2021 amigdas.com