amigdas.com

Cum sa alegi culoarea potrivita pentru acoperis si gard

Caracteristicile plăcii ondulateFoaia colorată profilată este cu aproximativ 30% mai scumpă decât foaia galvanizată obișnuită, dar, în ciuda acestui fapt, este foarte populară printre cumpărători. O mare varietate de culori de carton ondulat nu afectează în mod negativ caracteristicile sale tehnice. Mai degrabă, dimpotrivă, o gamă largă de tot felul de soluții color vor realiza orice idee de design.

Compoziția și proprietățile foii profilate

Foi metalice profilate astăzi este una dintre cele mai populare materiale de construcție. Există multe soiuri. Materialele diferă în funcție de formă, de înălțimea valurilor sau de trapez, pe grosimea martorului metalic inițial, precum și de culoarea stratului protector și decorativ aplicat pe suprafață.

Placa profilată este realizată din oțel galvanizat de înaltă calitate. Stratul de zinc prezent pe acesta oferă o protecție fiabilă a metalului împotriva coroziunii și, de asemenea, datorită grosimii sale - de la deteriorări mecanice minore. În plus, în plus, se aplică o vopsea sau un polimer special.

Acoperirea creează o protecție suplimentară și extinde semnificativ durata de viață a plăcii ondulate. Dacă placa ondulată galvanizată ondulată fără o acoperire specială servește 20-30 de ani, placa ondulată poate dura aproximativ 50 de ani.

Pe lângă proprietățile de protecție excelente, acoperirea polimerică a foliei profilate poate avea aproape orice culoare. Cele mai originale decizii de design devin o realitate datorită utilizării acestui material.

Panou ondulat modern combină excelente calități decorative, precum și rezistență și durabilitate.

Tipuri de acoperiri

Culori și nuanțe de carton ondulatExistă mai multe tipuri de acoperire cu polimeri. Una dintre cele mai puternice este Plastisol. Grosimea sa este de 200 microni, în timp ce are proprietăți anti-coroziune remarcabile. Dacă, de exemplu, profistul este supus influenței active a factorilor de mediu externi, atunci acest strat de polimer ar trebui să fie ales. adevăr, paleta nu va fi diferită varietate largă, limitată doar la culorile negre, albe, burgunde și crem.

Împreună, foaia profilată este formată din patru straturi:

 1. Placi profilate galvanizate.
 2. Stratul pasivant.
 3. Stratul de acoperire (5-10 microni).
 4. Acoperire polimerică cu o grosime a stratului de la 25 până la 100 de microni pentru diferite acoperiri. Singura excepție este smalțul, lacul (10-12 microni cu acoperire unilaterală) și acoperirea polimerică (25-200 microni cu înveliș dublu).

După ce urmează plasozolul poliester sau poliester vopsea. Este, de asemenea, extrem de popular printre consumatori. Există o mare varietate de culori. Grosimea stratului este de 25 microni pentru acoperirea lucioasă și 35 pentru acoperirea mată.

Următoarea listă conține vopsele acrilice (PVDF) - grosimea stratului de acoperire este cuprinsă între 20 și 40 microni. Proprietăți excelente anti-coroziune PVDF este foarte apreciată de cumpărători, oferindu-le o poziție de lider pe piață.

Și, în sfârșit, Pural (vopsea poliuretan-poliamidă), care este mai valoroasă decât o folie ondulată cu o culoare poliesterică.

Opțiuni pentru colorarea plăcii ondulate

Pentru a conferi cartonului ondulat caracteristicile necesare, cum ar fi rezistența suplimentară, protecția la coroziune, acesta este acoperit cu un strat de protecție polimer sau vopsea și lac. În plus față de toate aceste proprietăți există o soluție originală de culoare. În funcție de natura colorării aplicate în profilul metalic se disting:

 1. Descrierea materialuluiFoaie, pictată numai de pe fața suprafeței. Este destinat structurilor pe care condițiile nefavorabile afectează doar o parte. De exemplu, acoperisul fatadei clădirii. Pe o astfel de folie profilate de la "fata" se aplică o anumită scală de culoare, partea din spate rămâne gri în același timp.
 2. În cel de-al doilea caz, foaia este vopsită pe ambele fețe în aceeași culoare. Profilurile pentru garduri și alte garduri sunt pictate în acest fel, astfel încât este posibil să se realizeze un aspect estetic pe ambele părți.
 3. A treia opțiune este vopsirea pe două fețe, care poate fi nu numai de culori diferite, ci și cu diferite tipuri de vopsea. Acest tip de material este utilizat în locuri în care diferiți factori afectează ambele părți. În acest caz, suprafața frontală trebuie să aibă un aspect estetic. Un exemplu de utilizare a unei astfel de folii profilate este ridicarea zidurilor de garaj.

Standardele de culoare

Foi profilate, ca și alte materiale de construcție, sunt standardizate, reglementate de anumite documente de reglementare. De asemenea, gama de culori a foii profilate trebuie să fie standardizată. Culori și nuanțe sunt reprezentate de o paletă largă creată pe baza a trei standarde globale acceptate:

 • Culoare și mărimeRAL este un standard european, reprezentat de o gamă largă de nuanțe, care are 4 cifre în cod.
 • RR - standard finlandez, în denumirea căruia există 2 sau 3 cifre.
 • HPS - standardul englez, care are cel mai mic număr de culori din paleta sa. Codul său este format din 4 cifre și o literă, care nu este întotdeauna prezentă.
 • PRELA - standard suedez.

Cea mai populară este codarea - RAL. Scara de culori împreună cu marcajul este indicată pe cardurile sau tabelele pe care vânzătorul le furnizează clientului. Culoarea profilului metalic include mai mult de o mie de articole și este împărțită în 9 cele principale.

În plus, există astfel de cataloage color RAL:

 • Aplicarea plăcii ondulateClassic - această scală a fost dezvoltată pentru prima dată în 1927, când au adoptat standardul RAL. Este reprezentat de 210 de nuanțe, unde prima cifră indică o serie: 1 - nuanțe galben - 2 - portocaliu, 3 - roșu, 4 - violet, 5 - albastru, 6 - verde, 7 - gri, 8 - maro - 9 .
 • Designul este o versiune mai avansată a standardului RAL. A fost dezvoltată în 1993 și, inițial, conține 1625 nuanțe și culori în paleta sa. Reumplerea periodică, astăzi are 1688 de nuanțe, care sunt indicate prin coduri digitale de șapte cifre.
 • Efectul este în mare parte reprezentat de culori industriale, care numără 490. Dintre acestea, 420 mat și 70 lucioase. Acestea sunt indicate de un indice de patru cifre, iar litera M, ceea ce înseamnă metal.
 • Digital a fost dezvoltat în 1995 și este un analog al RAL Design. A fost creat pentru a lucra cu programe de proiectare computerizată și sisteme automate de proiectare (CAD).

Polimerul profilate Printech a fost recent foarte popular și în cerere. Cu ajutorul tehnologiei offset, se aplică un desen pe tabla galvanizată. Acesta imita un copac natural: bustean, lemn naiv, de pin (stejar de stejar auriu, pin alpin). Există, de asemenea, tipuri de carton ondulat, decorate pentru piatră și zidărie, precum și imitații de camuflaj militar. Cu toate acestea, o astfel de varianta de acoperire nu întotdeauna combinate cu succes cu alte materiale și pot preofiza foarte repede.

Ca strat de acoperire pentru carton ondulat, poliesterul este utilizat cel mai adesea în conformitate cu standardul RAL. În plus, învelișul PRISMA (produs de Corus) este foarte solicitat, este produs în palete de culori originale cu efect metalic.

Profilist pentru gard

Cum de a alege materialul de acoperișAșa cum am menționat deja mai sus, există o foaie profilată având o culoare față-verso. Este un element arhitectural al decorului general. Culorile cartonului ondulat pentru gard sunt foarte diverse, ceea ce face posibilă combinarea acestuia într-un ansamblu cu un acoperiș și o fațadă.

Culorile luminoase sunt cunoscute ca având capacitatea de a extinde spațiul vizual, în timp ce cele întunecate, dimpotrivă, îl reduc și îl fac mai puțin strălucitoare.

Atunci când alegeți o foaie profilată pentru un gard, mulți preferă o culoare verde, deoarece se potrivește foarte bine cu designul peisajului și este în armonie cu fundalul plantațiilor verzi. Nu uitați că gardul nu trebuie să fie în afara structurii și structurii generale a culorii. Cele mai populare și populare sunt nuanțele de maro, burgund, verde, albastru și gri. Ele sunt combinate cu aproape toate materialele din fațadă.

Culorile cum ar fi galben și roșu sunt destul de riscante pentru a fi utilizate atunci când decorați un gard - prea luminoase și atrăgătoare, sunt greu de combinat și alte nuanțe și pot crea contraste.

Gardul din tablă profilate galvanizată este considerabil inferior în ceea ce privește caracteristicile pictate. Profilul de culori este frumos, practic și durabil. Acești factori sunt determinanți în activitatea de construcție și proiectare.

Acoperiș de acoperis

Acoperișul de protecție și decorația este prezentat astăzi în variante mată și lucioasă, iar diferite soluții de culoare permit realizarea celor mai indraznete idei de design.

Următoarele culori ale foilor profilate cu acoperișuri sunt cele mai populare:

 • Poliester conform RAL 3005, 5002, 3011 și 9014;
 • plastisol conform RAL 1015 și 9010, P 362;
 • prisma cu marcajul standard 1015, 5005, 305, 7024 și RAL Aurora, Helios și Atlantis.

Acoperișurile ondulate pot fi de orice culoare, dar trebuie reținut că orice construcție ar trebui să se încadreze armonios în spațiul înconjurător și să nu creeze pete prea luminoase și contrastante. În plus, culoarea ar trebui să fie practică, în ciuda faptului că profistul este foarte ușor de îngrijit. Produsul este suficient pentru a fi spălat sub apă curentă, puteți chiar fără a utiliza detergent. Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea materialului alb pentru căptușeala acoperișului. Din punct de vedere practic, este cel mai puțin potrivit, deoarece petele și murdăria murdară vor fi prea vizibile pe o astfel de acoperire.

Atunci când selectați o foaie profilate color trebuie ghidată de un număr de reguli. Culoarea acoperișului este aleasă până la umbra fațadei clădirii, iar culoarea pereților în prezența acoperișului este selectată pentru culoarea acoperișului. Culoarea acoperișului ar trebui să fie bine combinată cu fațada clădirii, cu culoarea ferestrelor, cu pedestra, cu cutia și cu toate celelalte elemente. În plus, clădirea ar trebui să fie în armonie cu clădirile din apropiere.

Pentru a nu iesi ca un loc luminos pe fondul general si in acelasi timp sa nu pierdeti intre verdeata, este necesar sa luati in considerare compatibilitatea celor mai populare culori si nuante:

 • Caracteristici de culoareculoarea gri este perfect combinată cu zmeură, liliac și violet;
 • roșu este ideal pentru toate nuanțele de albastru, cenușiu și verde;
 • cu vernisaj arata bine bej, albastru inchis si negru;
 • Culoarea roșie se armonizează cu albastru și verde;
 • crimson - cu gri și mov;
 • galben - cu albastru, violet și verde;
 • albastrul are ceva în comun cu nuanțele de nisip, precum și culorile galben și portocaliu;
 • portocala se amestecă armonios cu albastru deschis, violet și albastru strălucitor;
 • Violet - cu diferite nuanțe de verde;
 • maro se apropie de tonuri roșii, portocalii și bej;
 • roz roz - toate tipurile de nuante de albastru;
 • roz roz - verde deschis, albastru și liliac.

Pictura suplimentară

În unele cazuri, poate fi necesară vopsirea suplimentară a foii profilate. Motivele pentru aceasta pot fi:

 1. Zgârieturi și daune minore care au apărut în timpul transportului.
 2. Extinderea duratei de viață a foii profilate.
 3. Necesitatea de a actualiza vopseaua decolorată.
 4. Dorința de a schimba culoarea de la considerentele estetice sau de la modificarea deciziei de proiectare.

Există cinci tehnologii de aplicare a vopselei:

 1. Panou ondulat pentru gard.Electrostatic - adecvat pentru vopsirea unei foi cu o suprafață joasă sau ondulată.
 2. Pulberea este una dintre cele mai durabile. Este rezistent la căldură: poate rezista de la minus 60 până la 150 de grade, dar aceasta necesită o cameră termică.
 3. Pneumatic - caracterizat printr-un consum mare de vopsea. Potrivit pentru uz casnic.
 4. Airless - perfect pentru suprafețe plane.

Trebuie remarcat faptul că pe ecranul monitorului, în comparație cu suporturile de hârtie, paleta de culori a foilor profilate este puțin diferită, deci ar trebui să acordați prioritate tonurilor mai ușoare. Se recomandă utilizarea diagramei de compatibilitate a culorilor.

Colorate profmateriale este o soluție universală modernă pentru finisarea acoperișului, cu fața spre fațadele clădirilor rezidențiale și industriale, montaj de garduri și așa mai departe. D. El are caracteristici tehnice și estetice excelente, care va impresiona chiar și cele mai exigente client.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege tipul și dimensiunea metalului pentru construcțiiCum de a alege tipul și dimensiunea metalului pentru construcții
Utilizarea plăcilor ondulate cu un model pentru lemn pentru garduriUtilizarea plăcilor ondulate cu un model pentru lemn pentru garduri
Acoperiți acoperișul cu o foaie de profilareAcoperiți acoperișul cu o foaie de profilare
Acoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulatăAcoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulată
Caracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilateCaracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilate
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Tăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilorTăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilor
Profilist pentru gard: criterii de selecțieProfilist pentru gard: criterii de selecție
Panta minimă a acoperișului din tabla profilată pentru acoperișurile șaPanta minimă a acoperișului din tabla profilată pentru acoperișurile șa
Opțiuni pentru alegerea unei foi profilate pentru acoperișuriOpțiuni pentru alegerea unei foi profilate pentru acoperișuri
» » Cum sa alegi culoarea potrivita pentru acoperis si gard
© 2021 amigdas.com