amigdas.com

Porțelan - ce și cum să tăiați acasă?

Cum să tăiați corect o placăCu ajutorul gresiei din porțelan, folosit ca material de construcție cu fața în față, puteți realiza diferite modele ale designerului. Placile din granit ceramic sunt potrivite pentru terase, trepte, fațade ale clădirilor și pardoselilor din apartament. În acest caz, dacă combinați diferite texturi și culori, puteți crea o adevărată capodoperă în interiorul camerei. Dar întotdeauna în efectuarea de lucru de acest tip de material trebuie să fie pre-procesate.

La finisarea cu plăci din granit ceramic de orice suprafață, există întotdeauna o nevoie tăiat material pe dimensiunile necesare sau tăiați plăcile în exces sau dați-le forma corespunzătoare. În primul rând, acest lucru se datorează discrepanței dintre dimensiunile lenjeriei, așezarea materialului de față și a încăperii finisate. De asemenea, tăierea porțelanului din ceramică poate fi necesară în procesul de formare a elementelor curl. Acest lucru ridică o întrebare firească: cum și cum să taie țigle de porțelan?

Tăierea și prelucrarea materialelor pentru fațadă

Taierea porțelanului de porțelan la domiciliu este disponibilă pentru toți cei care o doresc cu mâinile lor, dacă au instrumentele necesare. Dar cea mai mare parte a echipamentului este proiectat pentru tăierea materialului în linie dreaptă. În acest caz, după tăierea plăcilor, poate fi necesar prelucrarea suplimentară a gresiei din porțelan datorită formării de așchii la marginea materialului și alte defecte mecanice.

 1. Foarte frecvent în locurile în care sunt prevăzute conducte de apă și alte sisteme de comunicații, poate fi necesară găurirea plăcilor de granit ceramic. Procesul de foraj în sine este relativ simplu și nu provoacă dificultăți speciale dacă există un burghiu corespunzător cu pulverizare cu diamante.
 2. Decuparea standard a materialelor într-o linie dreaptă, în majoritatea cazurilor este necesară montarea plăcilor la dimensiunea camerei. Cazurile când sunt așezate pe pardoseală sau pe perete se potrivesc doar dimensiunii suprafeței care trebuie tăiată, atât de rară încât nu ar trebui nici măcar să vorbească. Dar pentru a elimina cativa centimetri din portelan nu este usor. Efectuați o tăiere de înaltă calitate este posibilă numai cu un disc special acoperit cu diamant.
 3. La rândul său, tăierea imaginară este folosită pentru a crea modele complexe de mozaic. Foarte adesea structuri complexe partiții de proiectare necesită o potrivire exactă apleacă suprafața de lucru, dar va lua pentru a tăia granit hidroabrazive un mod care nu poate fi realizată la domiciliu.

Dacă luăm în considerare duritatea mare a granitului ceramic, este recomandabil să folosiți numai burghie din materiale de carbură și Discurile de tăiere cu praf din fructe de diamant. În acest caz, forma vârfurilor este selectată în conformitate cu metoda tăierii plăcilor. De asemenea, nu vă grăbiți să folosiți un instrument universal la viteză maximă, pentru a nu arde, deși se dovedește a fi tăierea perfectă.

Tăierea plăcilor din granit ceramic cu un bulgară

Tăblițe de tăiat bulgarăDacă procedăm din declarația specialiștilor, este destul de ușor să tăiem granit ceramic cu ajutorul unui disc bulgar și un diamantat. Acest proces va fi capabil să îndeplinească un specialist experimentat și un începător în industria construcțiilor. În acest caz, totul munca se face într-un mod uscat.

Bulgarul este la fel de bun atât pentru tăierea plăcilor de granit ceramic în linie dreaptă, cât și pentru formarea celor mai simple elemente. În acest caz, marginea, la sfârșitul țiglei, prelucrată, cu ajutorul bulgarilor, are un număr de dinți ciupiți și zugrăviți. Prin urmare, porțelanul colorat cu o astfel de unealtă este mai bine să se folosească în locuri cu vizibilitate redusă sau să efectueze o prelucrare suplimentară a tăieturii. De asemenea, atunci când lucrați cu mâinile lor, anumite nuanțele procesului.

 • Tăierea porțelanului din porțelan cu ajutorul unui bulgar va fi neapărat însoțită de o cantitate mare de praf. Prin urmare, este important ca încăperea în care se lucrează să fie bine ventilată.
 • De asemenea, este important să vă aduceți aminte că lucrările bulgare se desfășoară la viteze mari și dacă sunteți neglijent sau inconsiderat, puteți rămâne fără câteva degete.

Prin urmare, în efectuarea unei astfel de lucrări este foarte important să vă faceți griji cu privire la măsurile de siguranță - utilizați un aparat de respirat, ochelari de protecție pentru ochi și, dacă doriți, căști.

Gater - un instrument pentru tăierea plăcilor

Unelte și dispozitive moderne pentru tăierea plăcilorMașina de tăiat mașinile electrice este destinată tăierii plăcilor din diverse materiale. Este suficient să cumpărați unul disc universal placat cu diamant. Deși pe piața construcțiilor există numeroase discuri destinate prelucrării betonului, inclusiv gresie din porțelan.

 • Cutterele electrice moderne sunt furnizate complet cu un design de masă culisantă, care este în stare de funcționare sub lama dispozitivului. Procesul tehnologic de tăiere cu un tăietor de țiglă înseamnă răcire calitativă, care se realizează cu ajutorul apei.
 • Multe dispozitive moderne sunt realizate astfel încât partea de tăiere a tăietorului de țiglă în timpul funcționării să se găsească într-un recipient cu apă care nu permite supraîncălzirea discului și tăierea însăși se obține fără așchii.
 • Tăietoarele de tăiat, care sunt destinate prelucrării gresiei din porțelan pe scară largă, echipat cu o pompă specială pentru alimentarea cu apă și o tavă protectoare, împiedicând stropirea sprayurilor. Această unitate oferă o alimentare ciclică cu apă, astfel încât unii constructori vor îmbunătăți acest dispozitiv. Adică, după oprirea pompei, apa este forțată prin intermediul unui furtun.

Bazându-se pe practici, tăietoarele de țiglă echipate cu pompe de apă au o durată de funcționare maximă. Acest lucru se datorează în primul rând calității răcirii lamei de lucru, care poartă mai puțin în stare răcită.

Tăierea granit ceramic cu un tăietor mecanic de țiglă

Cum să tăiați o plăcuțătoate procedura de utilizare a unui tăietor de mână de mână constă în: trasarea unei linii, plasarea unei plăci, conectarea mecanismului de tăiere peste suprafața granitului ceramic și ruperea plăcilor în părți.

 1. Înainte de a utiliza mașina de tăiat cu plăci mecanice, mecanismul este verificat. Chiar și cu trăgarea standard, dispozitivul nu trebuie să se îndoaie sau să se blocheze.
 2. Înainte de a începe tăierea granitului, trebuie să eliminați măsurătorile corecte, pe care le transferați pe suprafața plăcilor.
 3. Placa este fixată în siguranță cu o mână, astfel încât să nu se miște. Cu mâna liberă, mânerul tăietorului de tigla este ridicat și coborât astfel încât labele să nu atingă suprafața granitului ceramic. Cilindrul este adus la marginea plăcii, după care mânerul este presat și se realizează cablajul la celălalt capăt al plăcii.
 4. Incizia se efectuează o singură dată, în caz contrar se obțin margini rupte. Placa este ținută în staționare, iar picioarele mașinii sunt așezate în centrul tăierii astfel încât să se sprijine pe suprafața granitului ceramic. Mânerul este apăsat până când plăcile se rup în bucăți.

Calitatea tăieturii va depinde, de asemenea, în mare măsură de structura materialului. Pe același depinde și parametrii de lățime minimă, care urmează să fie tăiat cu un tăietor manual de țiglă. Și procesul tehnologic de tăiere a granitului poate fi văzut pe video, care este prezentat în articol.

Metoda hidroabrazivă de tăiere a plăcilor

Ce instrumente de stocareTăierea cu jet de apă a granitului ceramic poate fi efectuată numai pe echipamente scumpe speciale în condiții industriale. În același timp, calitatea unei astfel de metode de tăiere va depăși orice așteptări. Datorită acestei metode progresive de tăiere figurată, placa este obținută fără urme vizibile pe marginile tăieturii. Nu este nevoie de o prelucrare suplimentară a marginilor cu un șlefuitor.

Se pare că taie perfect cu ajutorul unui dispozitiv industrial special, care, prin amestecarea fluxului de apă și a particulelor abrazive fine, alimentate prin gaura subțire sub presiune foarte mare pe suprafața plăcii de granit ceramică, o taie. Datorită tăierii prin jet de apă, puteți tăia orice piesă chiar și cea mai bizară formă.

În plus, este adesea necesar să se facă găuri din porțelan din porțelan. Găurirea unei găuri în porțelan este dificilă, deoarece materialul are o rezistență foarte mare. Prin urmare, dacă abordarea este incorectă, placa poate fi deteriorată. De asemenea, forajul trebuie făcut numai pe partea frontală a materialului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Porțelanul de pe podeaua de bucătărie, recenzii de la utilizatoriPorțelanul de pe podeaua de bucătărie, recenzii de la utilizatori
Așezați granit ceramic pe podea cu propriile mâini: instrucțiuniAșezați granit ceramic pe podea cu propriile mâini: instrucțiuni
Soiuri de materiale pentru decorarea șemineelor ​​fotoSoiuri de materiale pentru decorarea șemineelor ​​foto
Piatra artificiala pentru decoratiuni decorative ale fatadeiPiatra artificiala pentru decoratiuni decorative ale fatadei
Caracteristicile unei opțiuni de pași pentru un verandă și o fotografie de stivuire reușită a unei…Caracteristicile unei opțiuni de pași pentru un verandă și o fotografie de stivuire reușită a unei…
Finisarea decorativă a fațadelor: o varietate de materiale de finisareFinisarea decorativă a fațadelor: o varietate de materiale de finisare
Reparația fațadei clădirii: trăsăturile și etapele principale ale restaurăriiReparația fațadei clădirii: trăsăturile și etapele principale ale restaurării
Aplicarea plăcilor ceramice de fațadă pentru casăAplicarea plăcilor ceramice de fațadă pentru casă
Utilizarea plăcilor pentru seminee și sobeUtilizarea plăcilor pentru seminee și sobe
Porțelan pentru podelePorțelan pentru podele
» » Porțelan - ce și cum să tăiați acasă?
© 2021 amigdas.com