amigdas.com

Coșul de fum - ceea ce este necesar și ce este

Descrierea tehnică a conductei de canalizarePersoanele care nu sunt angajate în construcții profesionale știu cu greu ce este un tub de ventilator și care este scopul său principal. Dar, în același timp, este un element important al sistemului de canalizare, care leagă râul de stradă. Un astfel de proiect este necesar pentru îndepărtarea gazelor de canalizare acumulate. Fără un tub ventilator, în timpul traficului de apă reziduală, pot apărea blocaje de aer datorită mirosurilor și sunetelor neplăcute care apar în cameră.

Absența unui astfel de tuburi duce la crearea vidului, care poate fi observată atunci când apa reziduală de la chiuvetă sifon sau un vas de WC cu un zgomot caracteristic este absorbit în sistem, permițând în același timp un spațiu suficient pentru a penetra mirosul neplăcut de canalizare. Pentru a evita aceste efecte, se utilizează un tub special pentru ventilator.

Indicații pentru utilizarea tubului ventilatorului

Lista indicațiilor pentru instalarea țevii ventilatoruluiPe baza actualei documentații de construcție de reglementare, construcția de canalizare fără utilizarea tuburilor ventilatorului este aplicabilă în cazul în care o clădire rezidențială nu este ridicată la mai mult de două etaje. În primul rând, acest lucru se datorează numărului nesemnificativ de scurgere a apei menajere de unică folosință.

Dar, adesea, în clădirile cu un singur etaj, este necesară instalarea tuburilor ventilatoare. O astfel de necesitate apare cu o singură deversare de volume mari de efluenți, în cazul în care secțiunea transversală a șanțurilor verticale complet suprapuse un flux de canalizare. Acest lucru se poate întâmpla adesea dacă, de exemplu, spălarea și toaleta sunt utilizate în același timp.

Trebuie remarcat faptul că în majoritatea cazurilor toaleta este montată pe o conductă de canalizare cu un diametru de 110 mm, iar secțiunea tubului de ramificație al rezervorului de descărcare nu depășește 70 mm. La rândul lor, toate celelalte sisteme care necesită scurgerea apei uzate sunt conectate cu sifoane cu un diametru al țevii de cel mult 50 mm. Prin urmare, atunci când se utilizează numai un singur dispozitiv, diametrul coloanei nu va fi acoperit.

Orice aparate de uz casnic care utilizează apă sunt, de asemenea, conectate la sistemul de canalizare cu conducte de diametru mic și, prin urmare, nu pot afecta în mod semnificativ volumul de chiuvete de unică folosință. Continuând de aici, instalând tubul ventilatorului într-o astfel de situație, la cererea personală proprietarul casei.

Până în prezent, instalarea sistemelor de canalizare cu o conductă de ventilație recomandată în următoarele situații:

 • instalarea, în case suburbane, a unor șanțuri cu diametru mic, care nu depășesc 50 mm;
 • prezența a mai mult de mai multe etaje, dacă pe fiecare dintre ele se utilizează baia;
 • În cazul în care clădirea are o piscină sau alt echipament de alimentare cu apă care generează cantități mari de apă reziduală.

De asemenea, în cazul în care există mai mult de o baie în casă, care sunt folosite de diferiți membri ai familiei în același timp, instalarea unei conducte de ventilație este obligatorie.

Principalele cerințe pentru instalarea tuburilor ventilatorului

Instalarea unei conducte de ventilație trebuie să aibă loc întotdeauna cu respectarea strictă a regulilor pentru efectuarea lucrărilor de acest tip.

 1. Diametrul conductelor de țeavă din secțiune nu trebuie să fie mai mic decât parametrii ascensorului central la care va avea loc conexiunea de canalizare. Dimensiunile standard ale acestor țevi sunt de 110 milimetri sau mai mult.
 2. Partea superioară sau cea exterioară a conductei ventilatorului este situată în locuri unde mirosurile de ape uzate sunt îndepărtate în mod liber de fluxurile de aer.

În practică, instalarea sau înlocuirea conductei ventilatorului se realizează prin metoda introducerii sale într-o conductă specială de ventilație, care este aranjată în stadiul de construcție a clădirii. Dacă conducta de ventilație nu a fost prevăzută sau volumul său este insuficient, robinetul pentru canalizare sunt montate orizontal și sunt conduse prin perete, pe stradă.

De asemenea, coșurile din casele de țară permit rezolvarea unei alte probleme secundare, care, în majoritatea cazurilor, este asociată cu o lungă absență a proprietarilor de case. Ca urmare a lipsei de utilizare a sistemului de canalizare, chiar dacă toate dispozitivele sanitare sunt instalate în conformitate cu standardele aplicabile, pot exista miros neplăcut apelor uzate.

Acest lucru se datorează volume mici de sifoane, conexiuni, chiuvete, căzi de baie, chiuvete și un riser. Dacă nu sunt folosite mult timp, apa din ele pur și simplu se usucă și deschide accesul la mirosurile de canalizare din casă. Utilizarea coșului de fum poate remedia această problemă și se datorează următoarelor proprietăți fizice:

 • Aerul cald creează un anumit vid în sistem și permite mirosurilor să se ridice în sus;
 • în cazul uscării apei din fluxul de aer sifonului nu se va muta din canalizare în clădire și vice-versa, de la sediul din cei care se trezesc canalizare și pe stradă.

Prin urmare, chiar și cu uscarea completă a apei în sifon nu va exista miros neplăcut în încăpere și aerul va rămâne în continuare proaspete și curate.

Practic toți constructorii profesioniști recomandă echiparea oricărui sistem de canalizare ventilație eficientă, Chiar dacă clădirea nu este mai mare de două etaje.

În unele cazuri, sistemul de ventilație nu va fi superfluă într-o clădire cu o singură clădire. Datorită acestui fapt, casa va fi complet protejată de apariția oricărei mirosuri neplăcute de canalizare.

Caracteristicile montării țevii ventilatorului

Nuanțe de instalare a unei conducte de ventilație cu propriile mâiniAranjamentul intern al sistemului de canalizare, ale cărui funcții principale constă în drenarea apei reziduale în șanțul central, are o ventilație excelentă dacă o instalație de ventilație a fost montată în timpul instalării.

În același timp, dacă este planificată construirea ventilației de canalizare de către sine, este important să știți anumite reguli realizarea unor astfel de lucrări.

În procesul de achiziționare a consumabilelor, este important să se asigure că diametrele canalului central și ale tubului ventilator se potrivesc și fac cel puțin 110 mm.

Exteriorul ascensorului ar trebui amplasat într-un loc bine ventilat, astfel încât mirosurile neplăcute care provin din apele uzate sunt dispersate în atmosferă instantaneu și fără obstacole.

Pentru a îmbunătăți circulația curenților de aer, partea inițială a canalului este amplasată într-o cameră caldă, iar cea finală este pe stradă. Datorită acestui fapt, se obține o temperatură optimă și o scădere a presiunii, datorită căreia mirosurile neplăcute cât mai repede posibil în afara incintei.

Arome neplăcute în baie pot apărea din cauza faptului că echipamentul sanitar a fost instalat în sifoane cu un diametru necorespunzător. În astfel de sifoane, apa care îndeplinește funcția supapei de uscare se usucă rapid, deschizând un acces neîngrădit la mirosurile din sistemul de canalizare din interiorul clădirii.

Pentru a rezolva problema a folosit o țeavă de țevi, care vă permite să obțineți următoarele efecte:

 • datorită descărcării în interiorul rampelor, un miros neplăcut se ridică și iese din incintă;
 • când apa din sifoane se usucă, aerul curge din sistemul de canalizare va continua să fie scos pe stradă și nu în casă.

Tubul ventilatorului poate fi considerat o continuare a ascensorului central al sistemului de canalizare. În același timp, fabricarea sa, probabil cu propriile mâini, este potrivită pentru o țeavă standard de canalizare din plastic cu un diametru adecvat.

Reguli pentru ventilarea conductei de ventilație în afara încăperii

Recomandări ale specialiștilor cu privire la modul de îndepărtare adecvată a conductei de ventilațieSarcina principală a sistemului de canalizare internă este transportul apelor reziduale de la sediul la sistemul municipal de canalizare. Pentru a spori eficiența muncii sale, este necesară o ventilație de înaltă calitate.

Construcția verticală a coloanei ventilatorului trebuie să fie pus pe acoperișul clădirii. Categoric, este contraindicată să o duci la pod. Pentru instalarea corectă a unei țevi de ventilație este important să respectați anumite reguli.

 1. Când scobitoarea ventilatorului este scoasă din acoperiș, este necesar ca marginea să se ridice deasupra vârfului clădirii cu cel puțin jumătate de metru. În cazul în care spațiul mansardă sau acoperișul este utilizat pentru nevoi interne, lungimea șinelor este mărită la cea de-a treia.
 2. Secțiunea transversală a conductei ventilatorului trebuie să corespundă în totalitate diametrului conductei de canalizare centrale.
 3. Cu ajutorul unui sistem de ventilație, pot fi întreținute mai multe șanțuri de canalizare.
 4. Categoric, este contraindicată ieșirea unui astfel de sistem cu ventilație în aer sau cu un coș de fum pentru devierea produselor de combustie.
 5. Capătul conductei ventilatorului, situat deasupra acoperișului, nu trebuie să fie mai aproape de patru metri de cel mai apropiat balcon sau fereastră.

Pentru canalul colector scos din acoperiș nu sunt necesare dispozitive suplimentare de evacuare. Și, mai exact, utilizarea lor poate duce la apariția condensului, care la înghețarea temperaturii îngheață, blocând priza.

Fezabilitatea utilizării unei supape ventilator

Dacă, din orice motiv, nu există posibilități tehnice de dotare a ventilației pentru un canal de canalizare în casă, supape speciale de vid. Astfel de dispozitive, deși nu sunt complet, dar pot înlocui tubul ventilatorului.

 • Descrierea principiilor de utilizare a supapei ventilatoruluiValva sanitară pentru canalizare este constituită structural dintr-o garnitură de etanșare din cauciuc, echipată cu un arc ușor tensionat.
 • Supapele ventilatorului sunt instalate la capătul conductei de canalizare situate în interiorul încăperii.
 • În timpul mișcării scurgerilor prin țeavă, în interiorul supapei ventilatorului se formează un vid, datorită căruia se deschide etanșantul și răsfrângerea este compensată de fluxul de aer din încăpere.
 • După ce presiunea este egalizată, arcul închide sigiliul, împiedicând intrarea unui miros neplăcut în casă.
 • De asemenea, folosirea supapelor de închidere în plus față de coloana centrală, posibil pe țevi orizontale cu diametrul de 50 mm, care vă permite să protejați împotriva pătrunderii mirosurilor neplăcute prin sifon.

Înainte de a utiliza o robinet pentru canalizare, este necesar să înțelegeți că durata sa de viață este nesemnificativă, ceea ce este necesar înlocuirea frecventă. De aceea nu poate fi considerată o înlocuire echivalentă a ventilației ventilului de canalizare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Coșul de fum și coșul de fum: ce este și de ce?Coșul de fum și coșul de fum: ce este și de ce?
Ce este Shambo și de ce este nevoie de această capacitate?Ce este Shambo și de ce este nevoie de această capacitate?
Cum să faci un canal într-o casă privatăCum să faci un canal într-o casă privată
Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?
Cum de a pune o țeavă de canalizare într-o casă privată?Cum de a pune o țeavă de canalizare într-o casă privată?
Cum sa faci o baie bine drenata in podea?Cum sa faci o baie bine drenata in podea?
Utilizarea unui aerator sau a unei supape de aer pentru un sistem de canalizareUtilizarea unui aerator sau a unei supape de aer pentru un sistem de canalizare
Cum să eliminați obstrucția din conductele de canalizareCum să eliminați obstrucția din conductele de canalizare
Curățarea conductelor de canalizare cu mâinile propriiCurățarea conductelor de canalizare cu mâinile proprii
Canalizare într-o casă privată cu propriile mâini: instruire și videoCanalizare într-o casă privată cu propriile mâini: instruire și video
» » Coșul de fum - ceea ce este necesar și ce este
© 2021 amigdas.com