amigdas.com

Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?

Habitatul de heringUn lăcustă verde, numită și lăcustă comună, este o insectă din ordinul Orthoptera. El aparține unei familii care numără aproape 7 mii de specii. Aceste ființe de sărituri sunt distribuite pe tot globul, cu excepția Antarcticii.

apariție

Cum arata un lăcustă?, orice locuitor al Pământului știe de la vârsta preșcolară, totuși, enumerăm caracteristicile sale:

 • Dimensiunea totală a insectelor este de 28-36 milimetri.
 • Capul este aplatizat lateral.
 • Antenele au o structură de peri, sunt mai lungi decât corpul.
 • Corpul este acoperit deasupra cu un disc chitin plat sau convex și lobi laterali.
 • Elicra dreaptă este întotdeauna închisă spre stânga.
 • Organul de auz este situat pe membrele anterioare. Traversând labele, lăcustele determină sursa sunetului cu ajutorul membranei, unde sunt apoi direcționate.
 • Insectele au două perechi de ochi: simple și complexe.
 • Muștiucul. Chiar și un lăcustă umană poate răni să muște.
 • Femelele diferă de bărbați prin prezența unui ovipositor lung xiphoid.

Și ce-i chirpul de lăcuste? La masculul, la baza elytrai, există un organ chirring compus dintr-o membrană subțire pe elytra dreapta și o venă seroasă în stânga. Fly insecte nu pot, ei se mișcă doar sărind. Cu toate acestea, aripile le ajuta sa se mute mai departe si mai repede.

Comportament și stil de viață

Cum se comportă lăcustele în naturăAți observat că lăcustele se chirpesc activ cu apariția întunericului? Aceste jumperi sunt nocturne, spre deosebire de aceeași lăcuste. În timpul zilei, aceste insecte se odihnesc, devenind pradă ușoară pentru prădători. Pentru a le ajuta să supraviețuiască, natura a oferit lăcustă de culoare iarbă și frunze.

Fiind pe planta, insecta se amestecă cu ea în culori, ceea ce oferă șansa de a rămâne neobservate și neregulate. Cele mai multe specii de pe aripi au chiar și vene speciale, ceea ce sporește în continuare similitudinea lăcustului cu frunza verde. Dacă prădător încă vede prada și se apropie de scafandru se raspandeste cu aripi spate din ochi și face un salt înainte, că, pentru ceva timp inamicul aruncă în stare de șoc și uimire. Această secundă este suficientă pentru a permite lăcusta să se ascundă rapid în cele mai apropiate păduri.

Acești jumperi verzi sunt singuri. Ei nu au o casă permanentă, ei nu creează nurca. Într-o zi sărind printre iarbă și tufișuri, pradă de vânătoare. De ce vorbesc aceste insecte? Acest "cântec" are două sarcini: ei încearcă să atragă femela și să informeze alți bărbați că teritoriul este deja ocupat, deci este mai bine ca ei să caute un alt loc.

Sursă de alimentare

Unii confundă lăcusta cu lăcuste și cred că dăunează plantațiilor agricole. Nu e așa. Insectele sunt complet inofensive și chiar utile. Alimentele vegetale iau o parte foarte mică din dieta lor. Ce mănâncă cel mai frecvent un lăcustă?

 • Grâul verde de măcinat verdeBaza de nutriție este gnats mici, acarieni, bug-uri, larve fluture. Unele specii din aceste insecte musc cu bucurie un gândac Colorado, eliberând rezidenții de vară de necesitatea de a lupta împotriva dăunătorilor.
 • Camuflajul exterior ajută lăcustele și vânătoarea. Ascund, ei așteaptă prada lor, apoi o iau cu patru labe serpate și încep să ia masa. Aceste insecte pot mânca, de asemenea, persoanele mai slabe din specia lor. Dacă prindeți o groapă de lăcuste și le lăsați fără hrană, după un timp numărul lor va scădea în mod necesar.
 • În absența insectelor mici, jumperul verde se poate hrăni cu rinichi de copaci, flori, frunze și tulpini de plante. Din plantele de iarbă lemnele pot dăuna cerealelor, viilor, plantelor citrice, tutunului și frunzelor de ceai.

reproducere

În timpul împerecherii bărbatul atașează o cameră specială la abdomenul femelei - spermatoforul, inserând gâtul acestui flacon special în oviductul femelei. Acest proces poate dura până la 45 de minute. După aceasta, doamna inimii începe să mănânce încet spermatoforul, în interiorul căruia sunt spermatozoizi, iar ceremonia durează 15 ore. În acest timp, sperma are timp să curgă lent în oviduct pentru fertilizare ulterioară.

Barbatul, dupa imperechere, incepe imediat sa chirpiceasca si este deja pregatit pentru fapte noi de dragoste. Femela pune ouale fertilizate in pamant, imersand acolo un ovipositor lung. Într-un ambreiaj poate fi de până la câteva zeci de ouă de formă cilindrică.

Odată cu apariția vremii reci insectele insecte peri, iar ouăle continuă să rămână sub pământ până în primăvara anului. Când soarele începe să se încălzească, larvele se scot din ouă. Până la statutul unui adult, ei vor trebui să transfere de 5 ori. După ultima mula, tâmpitul tânăr zboară pe deplin.

Rol în viața umană

Nutriție de lăcuste verziLuând în considerare toate etapele de dezvoltare a unui lăcustă, speranța lui de viață este puțin peste un an. Un adult trăiește doar o vară. Unii iubitori țin aceste insecte acasă în terariu. Poate fi echipat într-un acvariu din sticlă convențional cu un capac. Este mai bine să folosiți un container mai spațios.

Partea terariului este acoperită cu nisip de râu. Pe baza a ceea ce mănâncă lăcustele, în mâncare li se oferă fluturi vii, păianjeni și muște. Puteți da suplimentar legume, fructe, frunze de salată, spikelets de cereale. Femeia în timpul sezonului de reproducere este mai bine să se așeze pentru a evita luptele și manifestarea canibalismului. Fiecare dintre ei în acest moment ar trebui să aibă propriul teritoriu.

Mult mai des, lăcustele sunt folosite în scopuri gastronomice. Cine le consideră delicioase? Mănâncă aceste insecte în China și în unele țări din Asia și Africa și America Latină. Pe piețele stradale și în restaurantele mici chinezești și mexicane se pot bucura de lăcustă prăjită, aromată cu ardei iute și suc de lămâie.

În Japonia, jumpers sunt colectate în câmpurile de orez, și apoi fierte în sos de soia și zahăr. Latinosul colectează insecte în câmpuri cu lucernă și se prăjește într-o cantitate mică de ulei, adăugând usturoi, sare și lamaie. Astfel, fermierii locali "ucid două păsări cu o singură piatră" - salvează culturile de dăunători și își oferă hrana și familiile lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată gândacul obișnuit?Cum arată gândacul obișnuit?
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare auZboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Beetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verdeBeetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verde
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi auOrganele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
Satul înghiți-ucigă câți ani trăiește înghituraSatul înghiți-ucigă câți ani trăiește înghitura
» » Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?
© 2021 amigdas.com