amigdas.com

Cum se instalează ușile într-o casă din lemn

Usi de intrare intr-o casa din lemnUșa din casă este un atribut indispensabil, cum ar fi ferestrele, mobilierul, pereții și tavanul. Intrarea servește nu numai ca o protecție împotriva pătrunderii în incintă, ci este și "fața" proprietarului casei. Ar trebui să se potrivească armonios în interiorul general, să sublinieze stilul structurii, să îndeplinească standardele de securitate și siguranță la incendiu. Interior - un element important al decorului camerei și împărțirea zonei casei în camere.

Există mai multe tipuri de uși prin material de fabricație:

 • metal;
 • lemn;
 • polimer;
 • sticlă;
 • combinate.

Fiecare are o diferență în design, design, scop și, desigur, tehnologie de instalare. Caracteristicile sale sunt instalarea unei usi intr-o casa din lemn.

Instrumente necesare

Construcția din lemn a casei are avantajele sale. Lemn - materialul este durabil și ușor de procesat. În cazul unei erori, nu este greu să repari totul. Prin urmare, pentru a stabili ușa într-o casă din lemn, toată lumea este capabilă să o facă, cel puțin o dată ținând în mâinile sale instrumente de tâmplărie și dulgherie.

Pentru muncă aveți nevoie de:

 1. Ruleta.
 2. Nivelul clădirii.
 3. Ferăstrău pe lemn, ci mai degrabă un ferăstrău manual.
 4. Ciocan.
 5. Daltă.
 6. Șurubelniță sau burghiu.
 7. Planul (electric sau manual).

Procedura de lucru

Instalarea pas cu pas a ușiiPentru a începe, într-o casă nou construită, selectați locația ușa instalată, dacă nu există o deschidere gata. Criteriul de a alege unul este convenabilitatea locației. Dar ar fi frumos să țineți cont: amenajarea viitoare a mobilierului, a dispozitivelor de iluminat, a instalațiilor de încălzire și de alimentare cu apă. Toate acestea ar trebui să reflecte în sine un proiect sau un plan general al structurii finite. Dacă nu există, va fi necesar să se rezolve aceste probleme în cursul construcției.

Mărimea deschiderii nu trebuie să depășească dimensiunile cadrului ușii cu mai mult de 10 mm și este mai bine să nu existe nicio distanță între portieră și perete. Horizontalitatea și verticala tăierii viitoare sunt verificate de nivelul clădirii și, în absența acesteia, puteți măsura pur și simplu diagonalele unui dreptunghi cu o bandă. Folosind un ferăstrău cu lanț, un perete de lemn este tăiat și ușa este gata.

Dacă ușa este setată într-un loc prestabilit, atunci uneori ajustați dimensiunile deschiderii sub caseta finală. Surplusurile sunt îndepărtate cu un fierăstrău, deficitul este compensat prin instalarea unei scânduri de lemn sau a unei bare de dimensiunea corespunzătoare.

Acum puteți continua instalarea ușii. Fereastra ușii trebuie să fie separată de cutie, să scoată balamalele și, dacă nu este posibil, să o scoateți cu balamalele. Acest lucru va facilita instalarea și va ajuta la evitarea distorsionării inutile a cutiei. Fixarea se realizează cu șuruburi (4 - 10 buc.) În găuri secrete, care sunt apoi închise cu dopuri decorative (din lemn sau plastic). Planurile orizontale și verticale ale cutiei sunt verificate cu atenție, abaterile nu trebuie să depășească 5 mm, în caz contrar ușa nu se va închide. Ramă ar trebui să stea strâns în deschidere, joacă și de amestecare nu sunt permise.

Apoi, cârpa este atârnată, libertatea de mișcare este verificată, munca castelului. Ușa ar trebui să se potrivească perfect cu ușa postului în jurul perimetrului. Defecțiunile posibile sunt eliminate prin ajustarea buclei, resetarea acestora, aprofundarea sau creșterea numărului de aterizări.

Etapa finală este instalarea încasărilor decorative. Sloturile dintre cutie și perete trebuie sigilate cu un baston sau o spumă. Plăcile sunt selectate pentru culoarea și materialul ușii însăși, deși abaterile sunt posibile, principalul lucru este să privim armonios și frumos. Dimensiunile lor, trebuie să ascundă complet locul aderării la perete și la portieră. Puteți fixa cu unghii mici cu pălării decorative, șuruburi în găuri secrete sau lipici. Ultima metodă este bună din punct de vedere estetic, dar este rău la repararea sau dezmembrarea ulterioară.

Instalarea unei usi de fier

Tehnologia de instalare Usa metalica din casa din lemn nu este mult diferita de instalarea vreunui altul, dar are propriile caracteristici. Principala diferență: produsul din fier este greu de modificat, personalizarea dimensiunii va avea o ușă.

În plus față de instrumentele de mai sus, este posibil să aveți nevoie de alți:

 1. Angrenaj ("bulgară").
 2. Lăcătușele de lăcătuș.
 3. Fișier.

Instalarea unei uși într-o casă din lemn

Ordinea lucrărilor rămâne aceeași: o deschizătură este tăiată în perete, cu aceeași atenție măsurată pe orizontală și pe verticală, Toleranță nu mai mare de 10 mm. Ori intrarea gata este deja monta, lărgită sau îngustată cu ajutorul unei bare, plăci sau suporturi din metal.

Fixarea pe peretele jambului metalic se realizează cu șuruburi mai puternice, deoarece încărcătura pe ele va fi mult mai mare. Și orice ușă de fier, în primul rând, servește ca o protecție împotriva penetrării, în consecință, și fixarea ei trebuie să fie temeinică și puternică.

După instalarea cutiei, ușa metalică însăși este atârnată. O lucrare clară, care se realizează prin ajustarea buclelor. Golurile de pe perimetru nu pot depăși 5 mm, iar ușa însăși trebuie se potrivesc perfect la tocul ușii sau etanșant pe întreaga suprafață. De asemenea, crăpăturile dintre portieră și perete sunt sigilate cu o spumă de montaj, excesul căruia este tăiat după uscare și acoperit cu scânduri ale plăcilor. Materialele de aici pot fi lemn, metal, plastic, principalul lucru este că totul arată în ton și culoare. Montajul este selectat în conformitate cu proiectul general, pot fi șuruburi, cuie, șuruburi. Ușa este gata de funcționare.

În concluzie, câteva sfaturi:

 • Ușă de intrare într-o casă privatăOrice ușă din față a casei ar trebui să se deschidă spre exterior - acestea sunt cerințe privind siguranța împotriva incendiilor și este mai greu să-l scoatem decât în ​​interior.
 • Aspectul, forma și decorarea ușii din față demonstrează statutul de "proprietar" al casei, precum și respectabilitatea biroului, atractivitatea instituției.
 • Ușile de interior ar trebui să respecte același stil al casei și să se armonizeze cu interiorul general al camerei.

Instalarea ușii în casă cu propriile mâini - este o chestiune simplă, dacă există o abilitate de a lucra cu lemn, metal și unelte de construcție. În caz contrar, este mai bine să instruiți astfel de profesioniști să o facă rapid și eficient. Un apel către comandant și plata muncii va ajuta la evitarea rănilor și regretului din efortul pierdut, timpul și nervii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul și fiabilitatea ușilor forjate, fotografii de diferite modeleStilul și fiabilitatea ușilor forjate, fotografii de diferite modele
Finisaje de bai in case din lemn: design si fotografieFinisaje de bai in case din lemn: design si fotografie
Cum se face izolarea casei de lemnCum se face izolarea casei de lemn
Usi de intrare din lemn: prezentare si fotografii de modele populareUsi de intrare din lemn: prezentare si fotografii de modele populare
Șuruburi de scări pentru ridicarea la etajul al doilea - fotografieȘuruburi de scări pentru ridicarea la etajul al doilea - fotografie
Camera de zi într-o casă privată: fotografie interioarăCamera de zi într-o casă privată: fotografie interioară
Scări pentru o casă de țară: fotografieScări pentru o casă de țară: fotografie
Scări în cabane: cum să alegi un design, fotografieScări în cabane: cum să alegi un design, fotografie
Designul tavanelor cu grinzi este un nou cuvânt în proiectareDesignul tavanelor cu grinzi este un nou cuvânt în proiectare
Șemineu în interiorul unei case din lemn, fotografieȘemineu în interiorul unei case din lemn, fotografie
» » Cum se instalează ușile într-o casă din lemn
© 2021 amigdas.com