amigdas.com

Cum să alegeți corect culoarea ușii interioare

Culoarea ușii interioareUșile interioare reprezintă un detaliu important în interiorul casei, fiind concepute pentru a delimita spațiul interior al unei locuințe. Acoperind ușa de interior, vă puteți proteja de curenți sau de sunete exterioare și, de asemenea, vă puteți retrage în cameră. Ușile interioare selectate corect vă vor ajuta să faceți orice cameră mai rafinată, să amplasați accentele potrivite și să deveniți o parte indispensabilă a interiorului.

Astăzi, este oferită o selecție vastă de uși de interior de producători autohtoni și străini. Ele pot diferi în ceea ce privește designul, materialul, decorul, fitingurile și, desigur, paleta de culori. Toate aceste criterii reprezintă adesea un impas pentru clienți, deoarece ușile moderne de interior sunt astăzi reprezentate de o varietate de culori.

Cum de a alege culoarea ușii interioare

Culorile ușilor universaleOamenii au folosit ușa pentru o lungă perioadă de timp, dar în lumea modernă au început să acorde mai multă atenție decorarea spațiului de locuit, din ce în ce mai des se uită nu numai la structura ușii, ci și la culoarea ei. Rezolvarea acestei probleme necesită o abordare integrată, este de dorit să se ia în considerare toate detaliile de bază ale interiorului, cum ar fi:

 1. Pardoseala
 2. Culoarea pereților
 3. mobilier
 4. Stilul interiorului

Potrivit designerilor, aderând la astfel de detalii importante ale interiorului, culoarea ar trebui să fie în contrast sau aproape de nuanțele de bază ale interiorului. În plus, ar trebui să acorde atenție, de asemenea, aspectul camerei, iluminat. Dacă nu este suficientă lumină, atunci este mai bine să alegeți o ușă de culoare deschisă, poate vizualiza camera mai spațioasă și mai ușoară. Culoarea închisă a ușilor trebuie să aibă inserții de sticlă, astfel încât lumina să pătrundă prin sticlă, atunci camera nu va arăta sumbră și tristă.

Pentru a determina culoarea ușii interioare, merită imediat să înțelegeți cu ce va fi combinată cu ea și apoi să alegeți nuanța potrivită a foii de ușă.

Combinație cu podeaua

Mulți în alegerea lor sunt respinși de tonul de acoperire a podelei și acest lucru este, de asemenea, corect, deoarece nu se schimbă atât de des în timpul reparațiilor, ca de exemplu, tapet. Opțiunea ideală poate fi o singură culoare, dar este de dorit să ridicați 1-2 nuanțe mai întunecate sau mai deschise. Dacă podeaua este întunecată în culoare, atunci este mai bine să alegeți o ușă pentru 1-2 nuanțe de lumină, este bine pentru culoarea pardoselii și tavanului. În camera cu parchet, trebuie să selectați o ușă cu aceeași nuanță și pentru o armonie generală completează elementele de decor, care va deveni legătura în cameră.

Dacă podelele sunt culori deschise, atunci ușa trebuie să fie ușoară, dar pentru a face interiorul nu monoton și plictisitor, este mai bine să alegeți o ușă interioară cu inserții de sticlă sau bambus. Contrastul poate oferi un fund, care va fi la fel ca culoarea ușii.

Combinație cu pereți

Atunci când toți pereții din cameră au aceeași culoare, atunci ușa poate fi aleasă același ton, ghidată de o regulă - sub culoarea bogată a pereților alegeți fruntea ușii pentru mai multe nuanțe de lumină și invers. Când pereții au un aspect luminos și bogat, aceeași culoare a pereților și a cadrului ușii va da impresia unei suprafețe monolitice, care poate provoca adesea un sentiment de disconfort.

Designerii recomandă să combine culoarea ușilor și a pereților accent pe contrastul cu podeaua. Acoperirea ușilor și plita în cameră vor deveni mereu elemente contrastante, ele vor ajuta la reflectarea umbrei pereților sau a podelei.

Combinație cu mobilier

Alegerea culorii ușii în funcție de culoarea mobilierului interiorAtunci când profesioniștii vin la locul de muncă, cel mai adesea iau în considerare culoarea mobilierului și încearcă să găsească ușa interioară sub ea. Se crede că mobilierul întunecat este perfect combinat cu cadrul ușii pentru mai multe tonuri de lumină. Când vine vorba de întreaga cameră și trebuie să alegeți ușile pentru toate camerele din camera de zi, atunci trebuie să luați în considerare colorarea mobilierului din întreaga casă. De exemplu, atunci când majoritatea pieselor de mobilier au o culoare închisă, atunci ușile sunt de dorit alegeți 2-3 nuanțe de lumină.

Există, de asemenea, o altă soluție, în cazul în care culoarea foliei de ușă trebuie selectată pentru fiecare cameră individuală - acoperită cu un furnir de ușă. Astfel de cadre de ușă sunt făcute la comandă și necesită costuri suplimentare, dar rezultatul final va fi meritat.

Combinație cu stil

Atunci când alegeți culoarea ușilor interioare, puteți, de asemenea ghidat de stilul de design dinaceastă casă sau apartament. Dacă alegeți ușa potrivită, ea poate evidenția frumusețea și armonia camerei.

 1. Negru și argint sunt potrivite pentru stiluri moderne - art deco, minimalism, loft și altele.
 2. Culorile calde ("stejar", "cenușă") sunt potrivite pentru interior în stilul țării moderne, eclectice.
 3. Luminile neutre, cum ar fi "piulița ușoară", "arinul", "cireasa" vor fi perfect combinate cu stilul clasic, rustic și japonez.
 4. Roșu-roșu nuanțe de "cireșe", "piuliță" întotdeauna a crea un confort bun și confort în casă, culorile întunecate subliniază severitatea stilului, culorile lumina umple-l cu ușurință și puritate.
 5. Designerii recomandă stilurilor moderne în design să aleagă o ușă de nuanțe întunecate de "stejar", "Wenge", "piuliță neagră". De asemenea, puteți cumpăra o foaie de ușă vopsită, dar de preferință cu un finisaj lucios.
 6. Pentru stiluri de țară și proveniență, sunt potrivite produse din nuanțe de "fag", "cenușă" și cel mai bine cu efect de "copac în vârstă".
 7. În cameră, cu un decor de nuanțe metalice sau cu astfel de elemente, ușa interioară de culoare gri va fi o alegere bună.

Culori și nuanțe universale

Cum de a alege o culoare pentru ușa de interiorTonurile neutre și nuanțele pot fi aproape întotdeauna combinate cu diferite stiluri și culori în cameră. Universal sunt considerate - alb și gri deschis, sunt denumite și "fildeș", "fag", "cenușă". Ușa acestor nuanțe va fi abordată sub orice culoare a peretelui. Toate aceste nuanțe ajută vizibil să facă camera mai spațioasă, mai ușoară, camera va arăta elegantă și festivă.

Culoarea "fildeș" și "cenușă" sunt considerate ușoare, dar ele nu sunt ideale, ele sunt ideale pentru a crea confortul casei, dau emoții pozitive, camera arată elegantă și frumoasă.

Culori neobișnuite în interior

Culorile întunecate și strălucitoare atrag întotdeauna atenția, de exemplu, "castanul" sau "stejarul închis" va crea un aspect prezent și elegant, dar acestea sunt potrivite doar pentru camere spațioase.

O culoare, cum ar fi roșu, este ideală pentru un stil de epocă. Albastru poate fi potrivit pentru design clasic, camera va fi mai elegantă, elegantă. Toate nuanțele de galben strălucitor se potrivesc întotdeauna cu un aspect pozitiv, dau o stare bună și ajută să uitați de momente neplăcute.

concluzie

Cu privire la modul de alegere a culorii ușii interioare nu există un singur răspuns. De fapt, întotdeauna trebuie să țineți cont de gustul și dorințele dvs. în alegerea culorii ușilor interioare, și să vă bazați, de asemenea, pe sentimentul de confort și armonie. Alegerea schemei de culori va juca un rol important, dar este de asemenea necesar să se țină seama de calitatea produsului, materialul, configurația și decorarea acestuia, iar totul ca un întreg este capabil să transforme orice cameră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografieCare sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografie
Ușile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografiiUșile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografii
Uși interioare cu două canate: modele de fotografii și modeleUși interioare cu două canate: modele de fotografii și modele
Ușile interioare duble, vederi și fotografiiUșile interioare duble, vederi și fotografii
Uși glisante cu ușă unică și cu fotografieUși glisante cu ușă unică și cu fotografie
Usi interioare culisante: fotografie, pret si descriereUsi interioare culisante: fotografie, pret si descriere
Ce fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnirCe fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnir
Usi interioare în interiorul apartamentuluiUsi interioare în interiorul apartamentului
Caracteristicile ușilor interioare glisanteCaracteristicile ușilor interioare glisante
Ce bine sunt ușile nevopsite realizate din pinul solid de la producătorCe bine sunt ușile nevopsite realizate din pinul solid de la producător
» » Cum să alegeți corect culoarea ușii interioare
© 2021 amigdas.com