amigdas.com

Cum de a alege o ușă de baie pentru o sală de duș?

Uși de sticlă pentru cabine de dușÎn mod tradițional, odată cu amenajarea băii, proprietarii apartamentelor au pus o baie în el. Acum tot mai mulți oameni refuză produsul din fontă sau oțel și își fac alegerea în favoarea unei soluții moderne - o cabină de duș. Dacă v-ați dat seama că instalarea unui astfel de echipament în baia dvs. este soluția cea mai optimă, atunci trebuie să achiziționați un model modern de cabină de duș care vă convine pentru confort și comoditate de utilizare.

În orice magazin de echipamente sanitare pot fi găsite o selecție largă de astfel de cabine. Principala problemă este că există destul de puține modele și este destul de dificil să se facă alegerea potrivită. Pentru a nu fi confundat cu achiziția, atunci când cumpărați acest produs, trebuie să acordați atenție diferiților parametri. Cineva preferă cabinele de duș. Alții fac o alegere în favoarea unei alte noutăți a pieței sanitare - uși de duș. Despre ceea ce sunt și cum să le alegeți în baia lor - acest lucru va fi discutat mai târziu.

Caracteristicile ușii: vedere, material

Ce mecanism de deschidere să alegețiÎnainte de a discuta în detaliu aceste construcții, este necesar să aflăm, ce materiale sunt folosite pentru fabricarea lor. Imediat este necesar să spunem că alegerea lor este destul de limitată și este reprezentată în principal de două tipuri:

 • Uși de duș pentru o nișă din sticlă tratată termic. Produsele din acest material - alegerea cea mai rațională, având în vedere condițiile în care va avea loc funcționarea lor.
 • Uși de duș din material plastic. Pentru a realiza structuri din acest material, se utilizează cel mai adesea PVC transparent.

Toată lumea este sigură că în ceea ce privește costul, cel mai accesibil uși de duș din plastic. Chiar dacă familia nu are un venit mare, atunci își poate permite să cumpere astfel de structuri în baia. Dar în ceea ce privește ușurința în utilizare, ușile din sticlă - cea mai bună alegere. Acestea îndeplinesc cerințe ridicate din punct de vedere al fiabilității și, în plus, sunt practice. Este convenabil să le folosiți.

În fabricarea structurilor de ușă de duș realizate din acest material, acestea sunt prelucrate prin compoziții speciale. Ele protejează suprafețele de sticlă ale acestor structuri împotriva contaminării. Acest lucru oferă un efort minim pentru proprietar să păstreze astfel de usi de duș curat. În cazul în care baia are uși de duș din material plastic, atunci în acest caz trebuie să vă petreceți mult timp curățând suprafețele împotriva poluării. Dacă acest lucru nu se face, atunci aspectul inițial al structurii ușii de duș din PVC se va schimba rapid nu în cea mai bună direcție.

clasificare

Usi moderne de duș într-un astfel de parametru ca tip de deschidere, sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • usi duble;
 • uși glisante;
 • usa plianta.

Alegerea unei uși de duș în baie pentru o nișă bazată pe acest parametru, majoritatea proprietarilor sunt ghidați în principal de preferințele lor personale. Aici, cel mai important lucru este că toți membrii familiei nu au disconfort atunci când folosesc modele de uși de duș. Prin urmare, atunci când selectați, este necesar să porniți de la:

 • gustul propriu;
 • oportunități financiare;
 • zonă, disponibilă pentru instalarea unei uși de duș.

Există o altă clasificare usi de dus. În conformitate cu aceasta, ele sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • profil;
 • besprofilnye.

Care sunt diferențele dintre aceste două specii? Ușile primului tip sunt încadrate, în calitatea căreia iese profilul plastic. În produsele din al doilea tip, este absent.

Trebuie menționat faptul că prima opțiune este mai accesibilă. Cu toate acestea, modelele de usi de duș, care nu au încadrare, au de asemenea meritele lor. Ele au o vedere atractivă modernă. Cu toate acestea, acestea au un dezavantaj. Este costul ridicat al acestor produse.

Dușuri de duș într-o nișă: nuanțe

Usi pentru cabine de dus si soiurile lorPrezența în baie a nișei conferă proprietarului apartamentului oportunități deosebite pentru amenajarea acestei încăperi. Cu toate acestea, toate avantajele sunt înțelese de câțiva proprietari de apartamente. Ei cred că spațiul care este organizat cu ajutorul unei nișă este doar o problemă suplimentară. Cu toate acestea, chiar dacă baia dvs. are o nișă, atunci puteți să o echipați făcându-vă o baie elegantă și confortabilă. Pentru aceasta, structurile ușii de duș sunt necesare instalați direct în nișă.

Vorbind despre ușile pentru nișa de duș, trebuie remarcat faptul că acestea sunt designul ideal pentru băi cu o nișă. O astfel de ușă se potrivește cu ușurință într-o baie cu un aspect similar. Dacă dețineți un apartament în care există o nișă în baie, atunci atunci când alegeți ușile de duș în magazin trebuie să căutați produse care sunt încorporate în nișă. Aceasta oferă o oportunitate pentru organizarea corectă și armonioasă a spațiului în această cameră.

Când vă aflați în baie, instalați ușile de duș într-o nișă, atunci veți obține cameră cu vedere modernă, în care va fi plăcut să fii. În plus, această versiune a aranjament de baie există un alt plus. Aveți ocazia de a respecta toate regulile de igienă atunci când efectuați proceduri de apă.

Ușile de duș în nișă au încă un plus. Instalându-le, economisiți banii. Cu toate acestea, deoarece achiziționarea unor astfel de structuri este mai ieftină decât cabina de duș convențională. Dacă doriți să obțineți un duș în baia dvs., dar în același timp doriți să reduceți la minimum toate costurile, atunci alegerea în favoarea designului ușii de duș este cea mai optimă soluție. Prin achiziționarea acestor modele, veți primi un pachet în kit. Când totul este instalat, aveți o construcție sigilată în baie, comparabilă cu modelul modern al cabinei de duș. În același timp, costul unui astfel de echipament este minim.

Caracteristicile ușilor de duș

Vizitați orice magazin de instalații sanitare, puteți găsiCaracteristicile usilor pentru cabina de duș o mare varietate de modificări diferite cabină de duș modele într-o nișă. Prin urmare, în alegerea dvs. nu veți fi limitat. Proiectele propuse diferă în funcție de dimensiune, producători și materiale de fabricație. Produsele de ușă din sticlă pot varia în funcție de grosime, culoare și alți parametri. Suprafața ușii de sticlă pentru cabina de duș poate fi:

 • mat;
 • transparente;
 • pătată;
 • aveți o imagine;
 • au ondulație.

Mai sus, am subliniat deja că, în plus față de sticlă pentru fabricarea acestor structuri se folosește plastic. Cu privire la aranjarea ușilor, ele pot diferi între ele. În aceste construcții pot fi utilizate:

 • role;
 • buclă.

Dacă decideți să instalați uși de duș în baie, atunci le puteți achiziționa separat sau puteți alege în favoarea ușilor complet cu palet. În alegerea lor atunci când căutați aceste produse, sunteți limitat numai de capacitățile lor financiare. Deoarece există destul de puține modele pe piață, prețurile pentru modelele oferite diferă între ele, atât pe partea mare, cât și pe cea mai mică. Prin urmare, puteți alege ușile care se potrivesc costurilor lor.

Trebuie remarcat faptul că cabinele de duș din sticlă sunt cea mai bună alegere. Ele se disting prin înaltă calitate și fiabilitate. Pentru fabricarea lor se utilizează sticlă călită. Grosimea sa nu este mai mică de 5 mm. Acest lucru face ca aceste produse să fie durabile și sigure. Dintre avantajele acestora, vom aloca o durată lungă de viață. În plus, aceste produse nu devin tulbure în timpul funcționării pe termen lung.

În timpul utilizării ușilor de duș din sticlă cu grijă, nu există nici o problemă. Și toate pentru că murdăria și petele de săpun din suprafața unor astfel de produse sunt spălate destul de ușor. De asemenea, este necesar să se observe că matrița nu se înmulțește pe ușile de duș de sticlă. Ele nu sunt, de asemenea, susceptibile la depuneri calcaroase.

Alegerea unui sistem de deschidere a ușii de duș

Ce ușile să alegeți pentru o sală de dușDiferite pot fi opțiunile de a deschide ușile de duș. Acestea pot fi:

 • leagăn;
 • alunecare;
 • pliere.

Ce opțiune de alegere - totul depinde de preferințele dvs. personale. De asemenea, atunci când alegeți ușile de un tip sau altul, trebuie să luați în considerare caracteristicile băii.

Construcții tip swing oferă un pas destul de larg la baie și duș. Cu toate acestea, atunci când alegeți un produs cu acest tip de deschidere, este necesar să oferiți suficient spațiu pentru a deschide o astfel de ușă fără probleme. Ușile de duș de tip glisant, spre deosebire de modelele alunecoase, nu ocupă mult spațiu. Cu toate acestea, prin utilizarea lor, lățimea de intrare la duș este redus. Și acesta este un moment important.

Dacă sunteți preocupat de protecția împotriva zgomotului și de zgomotul de deschidere a ușilor de duș, atunci în acest caz merită să alegeți un proiect tip swing. Aranjamentul unor astfel de uși asigură prezența rolelor. Anume, ei sunt principalii vinovati de zgomot excesiv atunci când folosesc usi de dus.

Cu o lățime suficientă a băii, puteți opta pentru o ușă glisantă cu clapetă cu două laturi. Sau este posibil să se dea preferință în favoarea structurii swinging, care are în dotare perete lateral suplimentar. Dar indiferent de mărimea băii, puteți găsi cu ușurință opțiunea potrivită.

Criterii de selecție suplimentare

Cum de a alege o ușă de dușUșile moderne de duș pot fi instalate fără un palet. Dacă alegeți în favoarea acestei opțiuni, veți fi scutiți de inconvenientele de a intra în duș. Lucrul este că în astfel de construcții pragul ca atare este absent. Principalul lucru este că atunci când instalați o sală de duș, trebuie să vă gândiți la locația unei plăci de duș speciale sau să faceți un dispozitiv de șapă.

Dacă familia are vârstnici, atunci această opțiune va fi cea mai potrivită pentru ei. În plus, prin alegerea favoarea sa, puteți realiza în baia dvs. diferite soluții de proiectare. Una dintre ele este decorarea podelei cu plăci originale. Atunci când nu există nici un palet în ușa dușului, acest lucru este destul de realist.

În cazul în care baia dvs. are un aspect non-standard și nu puteți găsi uși de duș adecvate, atunci, în acest caz, puteți face uși de duș personalizate pentru tine. Atunci când contactați compania, este necesar specificați parametrii individuali baia dvs. și să vă comunicați dorințele.

În consecință, veți primi modele care vă vor asigura confortul folosirii dușului și, în același timp, veți crea un design modern în această cameră. În plus, trebuie să știți că ușa de duș la comandă va costa un pic mai mult decât modelele oferite în magazin. Și este destul de ușor de înțeles, deoarece în majoritatea magazinelor pentru clienți sunt oferite produse șablon. Calitatea lor, de asemenea, lasă mult de dorit.

concluzie

Dacă vă decideți să cumpărați și să instalați o ușă de duș în baie, trebuie să vă gândiți mai întâi la calitatea produsului și la fiabilitatea acestuia. Acești parametri trebuie să fie atenți atunci când o alegeți. Pentru a nu face o greșeală cu o alegere, trebuie să veniți la magazin și să consultați un specialist.

Atunci când alegeți o ușă de duș, este necesar să nu uitați că un produs de calitate nu poate fi ieftin. Dacă doriți să intrați în designul dvs. de baie, care va fi fiabil și va asigura siguranța utilizării, atunci în acest caz este necesar să alegeți o ușă de duș pentru bani serioși. Rochii sunt bani buni, veți obține un produs frumos cu o durată lungă de viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
O baie bună sau un duș - ce să alegi?O baie bună sau un duș - ce să alegi?
Cum de a alege o cabină de duș: sfaturi profesionaleCum de a alege o cabină de duș: sfaturi profesionale
Băi moderne de înălțime: dimensiune și prețBăi moderne de înălțime: dimensiune și preț
Proiectarea de băi cu cabine de duș: modele și fotografiiProiectarea de băi cu cabine de duș: modele și fotografii
Cabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografiiCabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografii
Foto și prețurile pentru cabine de duș cu baieFoto și prețurile pentru cabine de duș cu baie
Cabine de duș din plăcile cu mâinile lor: montaj și fotografieCabine de duș din plăcile cu mâinile lor: montaj și fotografie
Cabine de duș: fotografie, dimensiuni, prețCabine de duș: fotografie, dimensiuni, preț
Design baie cu duș și fotografie de diferite opțiuniDesign baie cu duș și fotografie de diferite opțiuni
Ce dimensiuni au băile acrilice: fotografii și prețuriCe dimensiuni au băile acrilice: fotografii și prețuri
» » Cum de a alege o ușă de baie pentru o sală de duș?
© 2021 amigdas.com