amigdas.com

Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?

Cum să tratezi un dinte de înțelepciuneUnde crește dintele de înțelepciune? El se află în al optulea rând sub proiectul de lege și este cel de-al treilea molar (aceștia sunt molari care îndeplinesc funcția de prelucrare a produselor alimentare primare), care doisprezece bucăți în total. Un dinte de înțelepciune se numește de asemenea un dinte de opt. Și-au primit numele obișnuit pentru că se manifestă la acea vârstă a persoanei, când se presupune că se termină dezvoltarea sa mentală și înțelepciunea începe să se dezvolte.

Deci, dinții de înțelepciune. La ce vârstă apar? Ele sunt puse într-o persoană la vârsta de patru ani sau cinci ani și nu în pântece, ca și restul. Ele cresc, de regulă, în perioada de la 10 la 25 de ani. Se întâmplă ca acestea sunt tăiate un an mai târziu, și poate fi folosit, dar este destul de rar, nu poate erupe si raman afectate sau nu erupe până la sfârșitul anului (dinții poluretinirovannye). Absența completă a acestora este norma pentru o persoană și nu este considerată o patologie. Foarte rar, oamenii au al patrulea molar.

Opt în dentițieAstăzi cred, că al treilea molar este un organ vestigial, din cauza unei schimbări în dieta persoanei, adică suntem mult mai puțin probabil să mâncăm alimente solide sau chiar greu. Această ipoteză este susținută de faptul că acum se observă din ce în ce mai multe cazuri de adenare primară a acestui dinte (rudimentul este absent). În plus, dovada unei forme nefiziologice de rădăcini și coroană, precum și retenția și distopia celui de-al treilea molar întăresc ipoteza.

Într-un moment în care opt mai mici taie și nu le poate vedea complet, adesea în acel loc există pericoronită - inflamație cu puroi între dinte și gumă, într-un loc numit "capota". Pentru a vindeca inflamația, este necesar să faceți o excizie a capotei. Dacă această boală cauzează adesea o recidivă, atunci cifra opt ar trebui eliminată.

Există situații în care acești dinți se pot dezvolta în direcția greșită și pot ocupa poziția greșită, din cauza lipsei de spațiu în arcul maxilarului. Probabil apariția molarilor inferiori, care va tinde spre partea dintelui, care se află una lângă cealaltă, duce la apariția crăpăturilor dintre dinți, în care alimentele vor rămâne blocate. În consecință, va fi imposibil să se efectueze o îngrijire igienică normală a acestui sit, care, la rândul său, poate duce la degradarea dinților sau la depunerea unei pietre pe dintele care se află lângă figura opt. Astfel de dinți trebuie îndepărtați. Dinții de înaltă înțelepciune uneori se taie în partea laterală a obrazului și îi rănesc membrana mucoasă.

În cazul în care cei trei molari sunt tăiați în mod normal, aceștia pot fi utilizați ca suport în proteză pentru a face fixarea într-o proteză detașabilă sau pentru a instala o proteză de pod.

Caracteristici de tăiere și construire a optari

Deseori, tăierea celor trei molari este dureroasă. Iată principalele caracteristici ale tăierii dinților de înțelepciune, distingându-i de ceilalți:

 • Cum poate un dinte de înțelepciune să treacăÎn locul lor nu există dinți din lapte care să fie precedați de tăierea dinților de înțelepciune, astfel încât procesul în sine este dificil și adesea destul de dureros.
 • Osprezentele au multe rădăcini, patru sau cinci gerbere. Se întâmplă ca aceste rădăcini să se coaguleze și să se obțină un singur molar rădăcină, care este destul de rar.
 • Rădăcinile molarilor sunt adesea destul de curbate, ceea ce face procesul de tratare un pic mai dificil, dacă este necesar, pentru a instala un sigiliu.
 • Opt nu au suficient spațiu în arcul maxilarului, din cauza patologiilor care apar în locația acestor dinți.
 • Din cauza deficienței de calciu, vârfurile sunt formate slabe, se rup în timp și apar carii, care adesea cauzează durere în timpul tăierii dintelui.
 • Dinții de înțeles sunt extrem de rar utilizați în procesul de mestecat alimente, din cauza acestei auto-curățare a dinților nu funcționează.
 • Datorită amplasării îndepărtate a acestor dinți, procesul de curățare a acestora este ușor dificil și acumulează reziduuri alimentare, urmată de dezvoltarea cariilor și a infecției întregii cavități bucale. De aceea, cariile apar adesea imediat după ce a izbucnit al treilea molar.
 • Cu o lipsă de spațiu în rând, în timpul erupției, această serie contractează, ceea ce provoacă durere, aceasta se datorează faptului că terminațiile nervoase se apasă unul pe celălalt.

Din aceste motive, persoanele din G8 se deteriorează chiar înainte de erupție. Inițial, simptomele durerii pot fi ameliorate cu analgezice, dar apoi ele devin doar mai puternice.

Totuși, în ciuda tuturor celor de mai sus, mulți nu prezintă simptome de durere în timpul erupției molarului.

Patologii probabile în erupția a opt

Diferite abateri de la verticala naturala direcțiile sunt considerate patologice și fac dificilă auto-erupția în partea de sus a figurii opt, de regulă, ele sunt:

 1. Înclinați-vă spre cel de-al șaptelea dinte (medial). Adesea din cauza acestuia există carii.
 2. Înclinarea figura-opt înapoi (distal). În această direcție este prezentată extracția dinților.
 3. Genal pantă. Traumatizează membrana mucoasă, iar la locul leziunii poate apărea tumora malignă, deoarece celulele se pot renaște.
 4. Pantă de limbă.

Probleme cu dintele de înțelepciuneCu toate acestea, panta orizontală deoparte este cel mai periculos, datorită stoarcerii a trei unități situate una lângă alta. Acești dinți sunt rupte și ca urmare pot fi formate boli precum periodontita, fistule, distrugerea smalțului. Astfel de cazuri nu sunt tratate, prin urmare, este necesar să se elimine al treilea molar.

Există, de asemenea, o boală numită pericoronită. Se pare că, datorită faptului că partea superioară este erupționată de foarte mult timp, dintele de înțelepciune se manifestă pentru un an (sau mai mult). În acest caz, există o traumă gingivală, pentru că urcă în vârful dintelui înțelepciunii și există o presiune constantă, care are loc destul de dureros, și din cauza acestei presiuni, guma devine mai dens și există un fel de „buzunar“ sau „hotă ", iar în ea se acumulează rămășițele alimentelor mestecate și apoi apare inflamarea" buzunarului ".

Ce trebuie să faceți cu simptomele durerii

Durerea maxilarului este o consecință a patologiei auto-manifestătoare. Se pune imediat întrebarea: "Ce să faci cu o astfel de durere, când cele opt erupții? Așteptați, încercați un tratament sau doar să-l eliminați?"

Cea mai obișnuită întrebare este aceea despre îndepărtarea dintelui înțelepciunii. O astfel de întrebare, desigur, va interesa pe oricine, dacă dintele său de înțelepciune nu va erupe așa de ușor cum ar vrea. Pentru a efectua operația pentru a elimina cifra opt, sunt necesare indicații medicale, și anume:

 • Opt sau dinte de înțelepciuneSe demonstrează că se elimină cel de-al treilea molar, dacă este retinut (amplasat incorect în maxilar, din cauza căruia erupția nu este posibilă, deoarece se sprijină pe alți dinți).
 • De asemenea, trebuie să eliminați un dinte înțelepciune, dacă el este infectat cu cariile și nu este posibil să pecetluiască-l (în cazul în care, de exemplu, este prea dens situat adiacent dintelui, sau există unele caracteristici individuale în structura rădăcinile sale).
 • În plus, în cazul în care semnele de carii sunt vizibile din cauza unei erupții lungi, în acest caz și cifra-opt este mai bine să fie îndepărtată.
 • În cazul pericoronaritei recurente (cu dantură incompletă apar dureri sau inflamații ale gingiei).
 • Cu durere în nervul trigeminal.
 • Când se găsește un chist în zona maxilarului inferior.
 • În cazuri periodice, durerea din zona celui de-al treilea molar, care este însoțită de diverse condiții neplăcute, de exemplu, dureri de cap sau durere în timpul ingerării.
 • Când vă răniți mucoasa în gură, din cauza aranjamentului incorect al figurii-opt.

După îndepărtarea celor opt

Operația în sine pentru a îndepărta cel de-al treilea molar în aproape toate cazurile, traumatice în sine, aceasta poate duce la vindecare, durează mai mult timp, și poate contribui, de asemenea, la apariția de o varietate de complicatii, de exemplu, una dintre consecințele stării de boală la sfârșitul operației poate deveni fântâni inflamate numit alveolita, ca starea normală a găurii este acoperită cu sânge sau, mai degrabă, cu cheagul său, protejând rana de infecție.

Doar pentru acest motiv, este strict interzis să vă spălați gura după o operație pentru a îndepărta un dinte de înțelepciune. Dacă spălați un cheag de sânge, atunci nu va exista nimic care să protejeze rana și poate să apară o infecție, din cauza intrării în ea a unor agenți patogeni sau poate să existe o așa numită "gaură uscată". Toate acestea vor necesita intervenții chirurgicale repetate.

Se întâmplă că, în primele zile după intervenția chirurgului există o amorțeală a bărbiei, buzelor sau a limbii, în cazul în care nu trece prin săptămână, atunci va trebui să re-aplica la dentist în scopuri de examinare și tratament.

Cât de dureros este operația în sine

Înțelepciunea dințilorAceastă întrebare apare în ordinea lucrurilor din acestea, care trebuie doar să se supună acestei operațiuni. Acesta trece prin pacient sub anestezie locală, se folosesc medicamente precum ultracaina, novocaină etc. Cât de operație dificilă și dureroasă se va baza pe factori, cum ar fi localizarea Grupului celor Opt, prezența de puroi în educația ei, sau chisturile, caracteristicile individuale ale rădăcinile Grupului celor Opt, precum și pragul de durere al pacientului.

Dintele de înțelepciune este tulburat în timpul sarcinii

Este un păcat, totuși, în timpul sarcinii, nici o femeie nu este protejată de diverse afecțiuni dureroase. La fel ca oricând, în timpul sarcinii poate foarte mult să deranjeze dinții de înțelepciune, care au început să pară destul de inoportun. În consecință, un număr mare de oameni sunt preocupați de întrebarea: "Este posibil să se vindece dinții de înțelepciune în timpul sarcinii, cum să ajung cu anestezia?"

Ginecologia modernă sfătuiește să se ocupe de dinți de la chirurg (al treilea molar, inclusiv) după șaisprezece săptămâni de la începutul sarcinii. În această perioadă fătul termină formarea organelor sale și a diferitelor sisteme, din acest motiv devine posibil să se utilizeze acele analgezice care nu vor avea efect asupra fătului.

Remedii populare pentru probleme cu dinții de înțelepciune

Unele dintre medicamentele tradiționale poate face perioada de erupție a molarilor să nu fie atât de dureroasă și, de asemenea, să reducă probabilitatea de inflamare a gingiei. Iată câteva:

 • Clătirea gurii cu: o soluție de salvie, soda, mușețelul, lamaie balsam sau droguri (în ultimul caz cele două lingura de cinci sute de mililitri de apă până la patru ori pe zi) poate fi de asemenea folosit bulion de rădăcină de cicoare (o lingură la două sute cincizeci de mililitri de apă clocotită)
 • Lubrifierea locului inflamat cu ulei de cătină.

Ce probleme pot exista cu dintele de intelepciune?Aici este nu toata lista de posibile resurse naționale pentru combaterea simptomelor dureroase în cursul erupției molarilor de minte, așa că, dacă metodele de mai sus nu dau efectul dorit, puteți găsi cu ușurință mai mare număr de tratamente tradiționale în vaste întinderi de Internet, cu instrucțiuni detaliate, folosind diferite materii prime și alte procese de gătit. În cele din urmă, fiecare organism are caracteristicile lor individuale, prin urmare, fiecare abordare individuală este necesară într-o oarecare măsură.

În plus, nu uitați că toate aceste metode din medicina tradițională vor fi capabile să asigure doar o scurgere de simptome dureroase pentru un timp, dar, din păcate, nimic mai mult. De aceea, o călătorie la clinica dentară nu ar trebui amânată pe termen lung. Prin urmare, de îndată ce un dentist calificat este capabil să spună exact cât de adevărat este cel de-al treilea molar, dacă există abateri de la normă, ce să facă cu inflamația, dacă trebuie eliminat un dinte de înțelepciune. Din aceleași motive, merită să faceți cel puțin o consultare cu un specialist înainte de a începe tratamentul cu ajutorul unor remedii folclorice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Structura dintelui uman: anatomia dinților umaneStructura dintelui uman: anatomia dinților umane
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Tipuri și denumiri ale dinților la omTipuri și denumiri ale dinților la om
Câți dinți la un adultCâți dinți la un adult
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Câți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normalCâți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normal
» » Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?
© 2021 amigdas.com