amigdas.com

Ulcerele limbii: cauze și cum trebuie tratate

Cum să tratați ulcerele din limbăLimba umană poate spune multe despre starea de sănătate a corpului. Limba este străpunsă de un număr mare de vase de sânge, cu ajutorul oamenilor ei gustul gustului alimentelor. Acest organ muscular este cel mai flexibil și mobil în cavitatea orală. Forma și poziția limbii variază în funcție de funcțiile care se realizează la un moment dat sau altul.

Într-o stare calmă, limba este în formă de lopată. Nu poate fi ignorată limba dureroasă, este necesară începerea tratamentului imediat, deoarece uneori poate fi o tumoare malignă.

Ce sunt ulcerul în limbă?

Ulcerul la nivelul limbii este un foc erozivși, fiind într-o stare de inflamație. Rănile provoacă durere constantă și mâncărime.

Apariția acestei inflamații poate fi provocată de mai mulți factori. Rănile din limbă pot apărea oriunde: în lateral, în mijloc, la capăt sau în vârful limbii. E greu să mănânci, să vorbești, există un disconfort constant. Vindecarea durează mult timp, datorită umidității constante din cavitatea bucală.

Pentru a diagnostica în timp util boala, trebuie să efectuați în mod constant o examinare independentă a mucoasei gurii și a limbii. Prezența oricăror, chiar și cele mai mici nereguli, bulgări, precum și un sentiment de disconfort sau durere pot fi un semn al ulcerului.

Simptomele și cauzele rănilor la nivelul limbii

Prezența unui ulcer în limbaj este indicată de următoarele simptome:

 1. Cauzele ulcerale ale limbiiLimba se spală, se simte arderea.
 2. Proaspătul respirației se pierde, salivarea devine mai abundentă, pe limbă apar mici răni.
 3. În unele cazuri, temperatura poate crește.
 4. Copiii încep să mănânce prost, să fie capricioși, pot înceta să vorbească.

Ulcerarea ulcerului în limbă va fi mai ușoară și mai rapidă dacă identificați cauza durerii.

Principalele cauze ale ulcerului în limba:

 1. Boala gurii.
 2. Țesutul mucoasei a fost deteriorat.
 3. Bolile severe.

Afecțiunile orale includ:

 • Stomatos aftos. Se întâmplă într-o formă cronică, cu anumite perioade de remisiune și exacerbare. Această boală provoacă apariția în cavitatea orală și în limba rănilor mici. Cantitatea variază de la una până la câteva bucăți. Vorbirea este dificilă, iar aportul alimentar provoacă durerea abceselor. De obicei, totul se petrece timp de o săptămână, însă, în caz de complicații, recuperarea poate dura o lună, uneori cicatricile rămân.
 • Stomatita herpesului. În acest caz, ulcerele mici de pe limbă seamănă cu erupții cutanate. Limitele ranilor sunt neclare, iar baza are o culoare gri. Răni la care este expusă partea inferioară a limbii, se vindecă în decurs de șapte până la zece zile, cicatricile nu se formează.
 • Stomatita fungica (candida). Această specie a fost poreclită african, din cauza culorii pustulelor, care este albă. Membrana mucoasă a gurii și a limbii este complet acoperită cu un înveliș alb. Copiii suferă de afecțiune mai des decât adulții.
 • Rănile lui Bendar. Această boală este de obicei considerată copilăresc. Abcesele sunt acoperite cu un strat galben deschis. Principalul motiv pentru apariția leziunilor este igiena orală slabă.
 • Stomatita obișnuită. În acest caz, apare în același timp de la una la trei leziuni. Mijlocul rănilor este strâns cu un film de culoare gri-galben sau alb.

Vă puteți răni țesutul mucus în următoarele cazuri:

 • Simptomele bolilor limbiimușcă din greșeală dinții cu limba;
 • periuța de dinți prea tare, sigiliul sau marginea ascuțită a dintelui;
 • alimente sau medicamente caustice pot irita limba;
 • protezele dăunătoare de calitate sau sistemele care provoacă mușcături corecte;
 • afectarea limbii de către un instrument dentar.

În timpul sarcinii stomatită bolnav la fiecare a doua femeie, acest lucru se datorează modificărilor hormonale care duc la faptul că funcția de protecție a slăbirii corpului, astfel a pierdut capacitatea de a distruge membrana mucoasă a diferitelor infecții.

La copii, afecțiunile apar atunci când dinții sunt erupți, în cazul în care mușcătura este incorectă sau dacă există un defect ingențial în dinte.

Ulcerele din limba care apar datorită bolilor cavității bucale sunt mult mai dureroase decât aspectul lor datorită traumatismului mucoasei. La eliminarea factorului traumatic, precum și evitarea alimentelor acide, picante și calde, problema dispare foarte repede.

Bolile severe care provoacă ulcere în limbă sunt următoarele:

 • Semne ale unei boli a limbiiGingivostomatita necrotică. Boala se poate dezvolta datorită oboselii cronice, hipotermiei, infecțiilor care sunt virotice în natură și stomatitei, care sunt alergene. În plus față de apariția ulcerului, pentru această boală este caracterizată prin febră, gură un miros neplăcut ascuțit, salivație devin mai abundente, iar gingiile placa apare de culoare gri-galben. Inflamația sângerând, are tăieturi neregulate și o nuanță verzui.
 • Tuberculoza plămânilor. Adesea provoacă tuberculoză orală, febră și stare de rău. Ulcerul la tuberculoză este slăbit, adânc, are sângerare și are muchii inegale.
 • Sifilisul. Această boală este contagioasă, rănile afectează buzele, limba, obrajii și palatul. Vindecă răni în trei până la patru luni, în locul lor au format stele cicatrice.
 • HIV. Treizeci la sută dintre persoanele infectate cu HIV au abcese pe gingii, uneori ulcerul afectează buzele, limba, palatul și obrajii.
 • Bolile oncologice.

Ulcerele limbii: cum să tratăm

Modalități de tratament a leziunilor depind de diagnostic, care trebuie livrate rapid și corect. În urma acestui fapt, medicii recurg la utilizarea medicamentelor interne necesare și a mijloacelor externe.

Tratamentul local este același, ameliorează durerea, inflamația și, de asemenea, ajută țesuturile să se recupereze mai repede.

Rănile mici, care sunt de origine traumatică și nu cauzează o persoană o disconfort mare, nu necesită tratament și nu se vindecă.

Răni în limba decât să tratăm?

Pentru tratarea ulcerului la nivelul limbii:

 • De ce în limba rănilor?Zielonka. Ea are un efect antiseptic minunat, cu toate acestea, există câteva neplăcute. dureri senzaționale.
 • Peroxidul de hidrogen. Este necesar să se trateze leziuni de până la cinci ori pe zi.
 • Unguent sau gel Dexametazonă.
 • Gele conținând lidocaină.
 • Holesal.
 • Suc de coacere (soluție).
 • Clorhexidina (soluție de clătire).
 • Furacilina diluată în apă.

Puteți trata în mod independent răni cu decoctări pe bază de plante. Plante care au proprietăți de vindecare și antiseptice:

 • Sunătoare și scoarță de stejar;
 • Farmacia mușețel și calendula;
 • Chebrets și salvie.

La tratament este necesar să se procedeze, de îndată ce a apărut cauza apariției leziunilor. În acest caz, leziunile se vor vindeca mai repede, iar complicațiile vor fi ocolite.

Tratamentul la domiciliu este adesea prescris pentru afecțiunea mielului și a icterului traumatic.

Cu candidoză utilizați medicamente care sunt antifungice (levorin, nisatin). Ei fac o soluție cu care își clătesc gura sau se dizolvă pur și simplu. Pentru mouthrinse utiliza, de asemenea vitamina B12 (injecție) sau soluție de sodă (zece grame de sodă diluată de două sute douăzeci de grame de apă).

Medicamente de tratament

Tratamentul ulcerului la nivelul limbiiMedicii prescriu întotdeauna acid ascorbic în dozele maxime posibile. Cu ajutorul său, organismul se luptă împotriva virușilor și îi întărește puterea. De asemenea, sunt luate imunomodulatoare, cum ar fi pirogenul și timalidul.

Durerea poate fi eliminată prin administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ketoprofenul sau voltarenul. De asemenea, acțiunea anestezică are o formă de strepsilă sub formă de spray.

Preparate cu acțiune antiseptică, numiți pe toți fără eșec. Acestea vin sub formă de spray-uri și pastile, de exemplu, orasept, Strepsils sau Rotokan, precum și soluții care trebuie să le clătiți gura.

În forme severe ale bolii, sunt prescrise antibiotice cum ar fi amoxicilina (seria de penicilină) și ciprolet (fluorochinolone). Dacă ulcerele sunt provocate de herpes, luați aciclovir și zovirax. Cu ulcere cauzate de tuberculoză, este necesară o chimioterapie specială, cum ar fi pirazinamida și streptomicina.

Pentru tratamentul copiilor, trebuie respectate următoarele reguli:

 • Cauzele ulcerale ale limbiiCamera trebuie ventilată, aerul trebuie să fie răcit și umed, astfel încât mucoasa să nu se usuce;
 • Copilul trebuie să bea mult, să curețe mai bine apă obișnuită;
 • În timp ce copilul este bolnav, el nu poate primi mâncare caldă și rănită.
 • După ce ați mâncat, trebuie să vă spălați gura.

Tratamentul cu medicamente este cel mai bun pentru dentist.

Pentru a preveni aveți nevoie să mâncați bine, să mâncați alimente sănătoase bogate în fibre, să respectați regulile de igienă și să vizitați specialiștii la timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?
Limba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticatăLimba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticată
Umflarea palatinei în gât și de la care se poate măriUmflarea palatinei în gât și de la care se poate mări
De ce durează vârful limbii, ce tratament este necesarDe ce durează vârful limbii, ce tratament este necesar
De ce limba devine amorțită: cauze de amorțeală și posibile problemeDe ce limba devine amorțită: cauze de amorțeală și posibile probleme
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Plastice de frenul scurtat al limbii cu laserPlastice de frenul scurtat al limbii cu laser
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Frecventa scurta a limbii la nou-nascutiFrecventa scurta a limbii la nou-nascuti
Ce spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și griCe spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și gri
» » Ulcerele limbii: cauze și cum trebuie tratate
© 2021 amigdas.com