amigdas.com

Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?

Veveriță - animal de blanăVeverita este un animal, foarte popular

și la adulți și copii. Este interesant să-i urmăriți jocul săriți pe ramuri, privindu-vă periodic la observatorul obișnuit. Vizitatorii parcurilor urbane încearcă să trateze un animal pufos. Ar trebui să știți că mâncați alte proteine ​​decât nuci. Ce să hrănești veverița în parc?

Salvarea unui toiler

Alimente pentru veverița din pădureProteinele se referă la numeroase detașarea rozătoarelor mici, a cărui trăsătură distinctivă este un corp alungit, alungit și o coadă lungă. Culoarea blănii, în funcție de sezon și de regiunea de reședință, variază. Aceste animale se găsesc în orice pădure, fie că este o pădure de pini sau o pădure de stejar. În plus, acestea sunt adesea văzute în parcuri și pătrate.

Creșterea proteinelor cuiburi globe de mușchi, ramuri și iarbă sau se așeză în goluri de copaci, chiar și în casele de pasăre. Uneori, rozătoarele se așează în cuiburi goale de păsări.

Din cauza faptului că animalul nu-i place să rămână mult timp într-un singur loc, de multe ori are mai mult de zece cuiburi. În același timp, stăpâna pufoasă îi pasă întotdeauna de casele ei, pentru că puritatea ei este foarte importantă.

În vara, veverita colectează cu atenție consumabile, se ascunde într-un loc ascuns și uită de ele. Numai în timpul iernii îi găsește prin miros. Adevărat, nu este întotdeauna secretul lor. Putem spune că aceste animale colectează provizii nu numai pentru sine, ci și pentru rudele lor.

Într-un habitat natural, rareori o proteină survine la cinci ani, deoarece aceste animale au mulți inamici. Pericolul așteaptă frumusețile pufoase pe pământ, în frunziș și pe cer. De fiecare dată, prin stoarcerea unui copac, veverita se expune la pericol. Animalele sunt vânate de cei care mănâncă proteine: vulpi și lupi. Dar pe copac pot fi prinși de dușmani: martens, mângâieri, râși, pisici sălbatice și, de asemenea, șoimi și bufnițe.

Ce mănâncă proteinele din sălbăticie?

Proteinele nutritive din grădina zoologicăDieta de proteine ​​care trăiesc liber depinde de sezon și climatice din regiune. Aceste animale nu se încadrează în hibernare, așa că depozitează alimente pentru iarnă. Și ei mănâncă:

 • conuri de pin si de molid;
 • rădăcini;
 • fructe de pădure;
 • coji de cedru;
 • muguri arboreale;
 • licheni;
 • coaja copacilor;
 • ace.

proteine perfect versat în ciuperci. Ele disting până la 40 de specii de ciuperci și nu aduc niciodată în cuișoare otrăvitoare.

Adesea, animalele mici, în căutarea legumelor și fructelor, vizitează grădini de legume și grădini. Dar nici ei nu refuză de la alimentele pentru animale. În cazul cantităților insuficiente de alimente vegetale, proteinele pot fi hrănite cu șopârle, broaște, ouă de păsări, insecte și larve.

În vara, veverita are 45 de grame de mâncare pe zi, 85 de grame în timpul sarcinii, 35 de grame în timpul iernii.

Ce mănâncă veverițele în captivitate?

Proteinele sunt omnivore - ei mananca o varietate de alimente. În "Cartea Rațiunilor" din Gradina zoologică din Moscova puteți vedea următorul meniu pentru aceste rozătoare:

 • alune, nuci de pin și arahide crude (10 g pe zi);
 • pâine albă de grâu (aproximativ 10 g pe zi);
 • nuc (o dată la trei zile pentru 10 grame);
 • varza, morcovi, mere (in fiecare zi pentru 5 grame);
 • castan (în fiecare zi 5 g);
 • semințe de dovleac, floarea soarelui (zilnic pentru 10 grame);
 • fructe, boabe, fructe uscate, semințe de canabis, dulciuri, ciuperci uscate (2 g pe zi);
 • oua de pui (1 g pe zi);
 • făină de oase, cretă, pește, gem, miere (nu mai mult de 2 g pe zi, alternativă între ele);
 • conuri, iarbă, ace și lăstari proaspeți de plante în cantități nelimitate.

Fiarele nu pot fi suprasolicitate, poate duce la consecințe triste.

Viața în orașul mare nu veverițe foarte înfricoșătoare. Ei se obisnuiesc cu oamenii în timp și intră cu ușurință în contact. Ce protejează proteinele care trăiesc în parcuri?

Bazele dietei de rozătoare "parc" sunt diferite semințe și rădăcini. În plus, animalele pradă insectelor, care sunt abundente în orice teren. Veveritele găsesc cuiburi de păsări și pot mânca nu numai ouă, ci și pui, dacă nu au timp să zboare.

Pe lângă mâncarea obișnuită, rozătoarele încearcă și noi produse. De exemplu, ei pot găsi pentru ei înșiși ceva care este comestibil într-o cutie de gunoi. Animalele iau hrană pe care le oferă oamenii. Trebuie să ne amintim că nu toate produsele sunt utile pentru frumusețile pufoase.

În pătratele și parcurile veverițelor este permisă tratarea în cantități mici a biscuiților care nu sunt prea dulci și nesărați, a prăjiturilor de pâine și a altor delicatese.

Ce este interzis să hrăniți proteinele

Dieta de proteine ​​la domiciliuEste strict interzisă hrănirea veverițelor:

 • Alimente sarate, afumate, prea dulci;
 • chipsuri, arahide sărate, biscuiți cu aditivi aromatici, pește sărat, cracker;
 • alimente prajite (inclusiv semințe de floarea-soarelui și arahide);
 • fructe exotice și nuci.

După hrănirea animalelor Spălați-vă mâinile cu săpun și apă. Nu uitați că proteinele, în ciuda aspectului drăguț inofensiv, pot fi purtători de bacterii și infecții periculoase pentru oameni.

Ce mănâncă veverițele?

Ce veverițe mănâncă în pădureUneori oamenii păstrați proteinele ca animale de companie. Acest animal este curat si usor de ingrijit. Și animalele în sine nu sunt împotriva unei astfel de alianțe.

Este important să știți ce să hrăniți veverița acasă. Alegerea unei diete corecte ca întreg nu va fi dificilă. Primul lucru pe care un animal ar trebui să-l furnizeze cantitatea potrivită de vitamine, deci trebuie să dai fructe și fructe de pădure. Este mai bine să dai preferință celor care cresc în pădure, deoarece veverita a devenit deja obișnuită cu această delicatețe.

Desigur, dieta ar trebui să fie conuri, nuci, semințe crude de floarea-soarelui. Nu pot fi administrate fistic și migdale. Acest lucru poate afecta starea de sănătate a animalului de companie.

La rozătoare ascuți dinții și, în mod obișnuit, mestecați alimente, din când în când este necesar să dați coajă sau crengi proaspeți și, de asemenea, să adăugați ouă în coajă. O dată pe lună, laptele ar trebui să fie turnat în animal.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum trăiește pasărea și aratăCum trăiește pasărea și arată
Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrăneșteBird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
Negru ferret - locuitor de pădureNegru ferret - locuitor de pădure
Cum sa faci un alimentator pentru veverita cu mainile taleCum sa faci un alimentator pentru veverita cu mainile tale
Proteină obișnuită: o descriere completă a specieiProteină obișnuită: o descriere completă a speciei
Poți să hrănești un hamster acasăPoți să hrănești un hamster acasă
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Pasăre ordinară de azur albastru: descrierePasăre ordinară de azur albastru: descriere
Zahar pox - viața de veveriță veveriță care zboară la domiciliuZahar pox - viața de veveriță veveriță care zboară la domiciliu
Proteine ​​vii la domiciliuProteine ​​vii la domiciliu
» » Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
© 2021 amigdas.com