amigdas.com

Cum sa rupi un dinte fara durere si teama

Cum să rup dintele fără durereMulți oameni sunt interesați de întrebarea cum să rupă dintele fără durere. Pentru a face acest lucru, puteți încerca câteva trucuri simple. De exemplu, puteți încerca să slăbiți singur dintele, astfel încât să nu trebuiască să vă adresați medicului dentist pentru ajutor. Acest sfat este mai potrivit pentru copii, deoarece acestea tind să renunțe la dinții copiilor lor, care după un timp vor fi înlocuiți de cei reali.

Cum sa scapi de dinte fara durere

Există mai multe moduri, cum să facă acest lucru pentru a face față tratamentului fără durere.

Primul este primul care încearcă să slăbească dintele cât mai mult posibil. Acest lucru se face pentru a nu se confrunta cu dureri severe în timpul tragerii. Puteți mânca întotdeauna mere și morcovi, sunt legume și fructe destul de dură, ele vor ajuta dintele să se destindă până la un nivel plictisitor.

A doua este încercarea de a slăbi dintele în alte moduri, de exemplu, cu limba. Dar această metodă poate provoca durere, în acest caz merită să încetați să încercați. Este important să nu vă puneți degetele în gură în niciun caz, deoarece acest lucru poate fi periculos și există o mare probabilitate de a obține infecția în gură. Chiar dacă vă spălați bine mâinile și creați toate condițiile, tot nu puneți nimic în gură.

În al treilea rând - nu încercați să folosiți anumite articole improvizate, cum ar fi clești sau ceva asemănător. Această metodă de îndepărtare nu ajută la scăderea durerii, dar poate să apară și distrugerea unui dinte bolnav sau a celor din apropiere.

Al patrulea este dacă anxietatea oferă fagul de lapte sau dalta, puteți încerca să o eliminați, dar numai dacă este deja destul de zdruncinată. Puteți recurge la ajutorul unui fir, legând-l cu un dinte poate încerca să tragă cât mai mult posibil. Dacă o astfel de acțiune nu funcționează, este posibilă schimbarea tacticii prin legarea capătului frânghiei de mânerul ușii. După aceea, respirați profund și închideți ușa. Acest lucru ar ajuta la scoaterea dintelui. Durerea în acest caz este de obicei foarte scurtă. Este important după ce se îndepărtează dintele, nu mănâncă și nu bea timp de două ore.

Cum să tragi cu ușurință un dinteÎn al cincilea rând, este posibil să încercați să depășiți temerile lor și să căutați ajutor de la medicul dentist. Această decizie va fi cea mai corectă. În clinică este posibilă recurgerea la proceduri de anestezie, și, ca urmare, tratamentul va fi nedureros și rapid. În clinicile care practică anestezie locală, în unele cazuri deosebit de dificile, puteți cere anestezie generală, dar este rareori recurs la aceasta.

A șasea - puteți recurge la diferite metode de anestezie locală. Puteți face o injecție anestezică, dar există și alte metode. De exemplu, există geluri - anestezice, care tratează gingiile. Când anestezia începe să acționeze, se face o injecție cu o doză de bază de anestezie. Această metodă este de obicei folosită în clinicile private, deoarece este destul de scump.

Cum să eliminați dintele fără durere cu un dentist

Mulți oameni, chinuiți de durere, amâna călătoria la medic. Acest lucru se datorează volumului de muncă greu de diferite cazuri sau pur și simplu cu teama obișnuită de acest tip de medici. Adulții au, de asemenea, temeri proprii, iar una dintre ele este o excursie la cabinetul stomatologic.

Sfaturi:

Primul

După examinare medicul poate sugera înlăturarea dinților bolnavi în unele cazuri:

  • Dacă majoritatea este distrusă sau infectată;
  • La un moment dat el nu a crescut complet și acum devine acoperit cu carii provocând neplăceri și durere;
  • Dacă există o înfrângere profundă a cariilor.

Există o serie de contraindicații la tratament în momentul de față - este o exacerbare a bolilor cronice la o persoană, de exemplu, boli cardiovasculare. În cazul în care starea de sănătate necesită un tratament imediat, îngrijirea dinților se estompează puțin în fundal.

Al doilea

Metode de extragere a dințilorDacă se constată că dintele bolnav este necesar să eliminați imediat și acest lucru nu împiedică nimic, nu ezitați.

Pentru a începe tratamentul și, ulterior, pentru îndepărtare, trebuie mai întâi să primiți o sesizare pentru raze X. Acest lucru este necesar pentru o examinare mai completă. Cu ajutorul unei radiografii, puteți afla exact acești indicatori, cum ar fi: lungimea și forma dintelui, localizarea acestuia în gingie și, de asemenea, evaluați gradul de complexitate al procedurii propuse.

Al treilea

Dacă este necesară utilizarea anesteziei topice, este necesar să se anestezeze nu numai dintele bolnav, ci și gingiile care îl înconjoară. Noile medicamente moderne pot face tratamentul mult mai ușor și mai rapid. Unelte Anterior, medicii au folosit, cum ar fi procaina si lidocaina, acum noi medicamente pot amorti site-ul dorit este mult mai rapid și mai eficient.

al patrulea

În primul rând, folosind un gel special - anestezic pentru a anesthetize locul pe care se presupune a face o injecție și după valoarea principală a medicației stick de analgezic. În timpul operației de îndepărtare a dintelui, apare o procedură standard: dintele este mai întâi slăbit și apoi scos cu ajutorul forcepsurilor medicale speciale. Dacă este necesar, gingiile sunt tăiate și apoi îndepărtate. După un proces similar, pot fi aplicate cusături.

al cincilea

În unele cazuri complexe, extracția dinților poate fi însoțită de anestezie generală. Acest lucru se întâmplă în cazurile în care o persoană nu poate tolera nici măcar cea mai mică durere de dinți sau are o teamă de panică de medicii dentiști.

În timpul anesteziei, medicul trebuie să monitorizeze permanent starea pacientului, să controleze activitatea inimii, respirația, adâncimea de somn.

Există o serie de contraindicații să procedeze astfel:

  • Cum să rupi un dinte de lapteDiabetes mellitus necorelat;
  • Insuficiență cardiacă congestivă acută;
  • Exacerbarea severă a astmului bronșic;
  • anemie;
  • Obezitatea unui grad complex;
  • Trombocitopenie, precum și luarea de medicamente puternice.

opinii

Când eram mic, am fost întotdeauna interesat de întrebarea cum stomatologii își tratează dinții și scutesc oamenii de durere. Dar exact cum au tras mari incisivi și colți, nu era clar. Eu am citit o mulțime de literatură înainte să înțeleg cum să scot un dinte. Dar lucrul cel mai important nu este de a aplica aceste cunoștințe în practică, ci de a se adresa medicilor pentru ajutor.

Când fiul meu era mic, îi era frică de stomatologi. Întotdeauna sa întrebat cum să-și tragă dinții acasă, dar totuși, învingându-și teama, sa dus la doctor. Mi se pare că dacă un copil ca copil explică faptul că nu trebuie să vă fie teamă de medicul dentist și nu încercați să scoateți dinții acasă, astfel încât să nu existe probleme.

Din copilărie, mă interesează întrebarea cum să scoatem dintele fără durere. Când am crescut, nu m-am oprit de frica de stomatologi. În timp, când există o durere de dinți, mă gândesc la modul în care o puteți face față acasă. Este important ca oamenii să înțeleagă diferența dintre o mică durere atunci când o persoană poate să se ajute singuri si sa se vindece, și când să caute ajutor profesionist. Doar un medic dentist competent poate să știe cum să toarne un dinte cu cea mai mică durere și frică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?
Cum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durereCum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durere
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Ce să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doareCe să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doare
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?
» » Cum sa rupi un dinte fara durere si teama
© 2021 amigdas.com