amigdas.com

Cum să tricot un nod înnodat și un cârlig pe o frânghie

Tipurile de noduri și aplicarea lorFără noduri de tricotat nodurile nu pot nici măcar să danseze pantofii, așa că toată lumea are o idee despre asta. În viață, există mai multe moduri. Dar pescuitul, navigația, drumeții și dorința de a iesi pe fundalul altor oameni pot împinge să studieze metodele de conectare practică sau decorativă. Pentru a tricota frumos o panglică în păr sau a lega o cravată, trebuie să înveți. Prin urmare, merită să învățați în avans cum să tricot noduri de diferite tipuri.

Clasificarea nodurilor

Funii, corzi, frânghii, linii de pescuit - aceste produse sunt utilizate pe scară largă în diverse scopuri. Dar scopul lor principal este de a lega ceva sau de a atașa lucrurile. Fără bucle și noduri, aceste acțiuni nu pot fi efectuate. Tehnicile de legare sunt diferite. Există metode antice și moduri moderne, cum să conectați capetele cablurilor sau să creați o buclă. Este frumos să cravată o panglică pe un cadou și să atașați barca în același mod nu merită. Conexiunile sunt create din unul sau mai multe funii. Principala lor diferență constă în domeniul de aplicare.

Astfel, în funcție de domeniul de utilizare, se disting mare, turistic, alpinism și alte noduri. În fiecare direcție, sunt cunoscute sute de căi care le leagă. Conexiunile diferă în funcție de cerințele propuse. De exemplu, legăturile de alpinism ar trebui să aibă astfel de proprietăți:

  • să fie ușor de reținut;
  • ușor de tricotat;
  • rezista la sarcini semnificative;
  • desfăcut fără efort (cu excepția situației în care aspectul de strângere este legat).

Puteți învăța cum să tricot un nod puternic în practică. Nu trebuie să vă amintiți toate căile. Este suficient să studiați cum să legați opțiunile alese și să vă îmbunătățiți abilitățile cu diferite funii.

Cum să legați strâns două funii

În cazul în care este necesar să se conecteze frumos dantela sau bandă, atunci forța conexiunii nu joacă un rol important. Dar, în unele cazuri, este necesar să știm, cum să legați un nod pe o frânghie fără îndoială de putere. Rezultatul este realizat de echipamentul selectat corespunzător și de selectarea coardei de calitate. Este important să știți sigur marja de siguranță a produsului, care este dus la munți sau la mare. Fiecare articulație reduce rezistența frânghiei. Când legați "opt", aproximativ 25% din puterea se pierde, taurii vor reduce această cifră de trei ori, iar țesutul - și chiar mai mult!

Observați starea frânghiei sau frânghiei. Un produs umed pierde puterea de 10%, temperaturile negative reduc materialul cu o treime. Murdăria, expunerea prelungită la lumina soarelui, deteriorarea împletiturilor în grade diferite pot reduce puterea de două ori.

Legarea nodului de schele

Pedeapsa cu moartea suspendată în timpul nostru nu este practic folosită. Dar schema de a tricota un nod este folosita in navigatie. Pentru a ataca nava sau pentru a ancora sigur coarda pe un obiect, aceasta bucla este perfecta. Chiar și un ciocan cu o jumătate de baionetă nu poate concura cu o buclă de schele în eficiență. Tehnica de legare a unei conexiuni este după cum urmează:

  • este necesar să îndoiți capătul cablului sub forma a 2 bucle;
  • capătul de rulare este legat în jurul lor de mai multe ori;
  • treceți-l printr-o buclă îndreptată către rădăcina produsului;
  • strângeți conexiunea trăgând bucla de capăt.

Curățarea fără probleme este dezlegată, ceea ce îl face și mai convenabil de utilizat. Marinarii aplică principiile de tricotat această articulație și atunci când creează un golf pentru a stoca coarda, și în pregătirea ponderii de la mijloace improvizate.

Conexiune indispensabilă în flotă

Cum să legați două funiiO variantă specială de îmbinare a corzilor a fost numită în onoarea taierii vasului de navigație - foile. Pentru a fixa foaia în ochelari de soare, utilizați acest nod. Dacă cârligul este util în diferite zone, atunci specializarea nodului școlar este îngustă. Eficiența se realizează numai cu o tensiune constantă a frânghiei. La cea mai mică ușurare, dispozitivul de fixare se va dezlipi. Și, de asemenea, acest tip de conexiuni nu pot fi aplicate pe frânghiile sintetice - sfârșitul de funcționare va aluneca cu siguranță.

Deoarece tricotat un nod școlar nu este dificil, toată lumea poate învăța acest lucru. Este legat de o buclă terminată din metal sau din alte materiale. Capătul frânghiei trebuie să fie întins prin bucla, înfășurându-și baza. Apoi frânghia trece prin buclă din nou, abia acum sub baza. Apoi, ar trebui să fie tras prin gaura dintre baza funiei și interiorul bucla. Fixarea capătului liber și a tensiunii din baza cablului va strânge nodul.

Variante estetice ale conexiunilor nodale

Tipuri de noduriDomeniul de utilizare a nodurilor nu se limitează la crearea unor elemente de fixare puternice și practice. Persoanele superstițioase leagă un nod pentru a atrage atenția doamnei Udachi. Și, de asemenea, prin împletituri prin anumite metode este posibil să se facă brățări originale și coliere. Rezultatul arată grozav.

Acoperirea implică utilizarea unei varietăți de tehnici, printre care există opțiuni simple. Un "pigtail" banal de pe frânghii vă va permite să legați un element neobișnuit de decorare. Și este, de asemenea, ușor de învățat țeserea așa-numitei cobra. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de 4 funii. Căpetele lor trebuie să fie conectate și desfășurate la ei înșiși. Făcând un șanț la capătul fiecărei frânghii și trecându-le în cele mai apropiate capete, puteți obține o coroană de nod. Procedura poate fi repetată până când lungimea coardei permite.

O gamă largă de situații de viață necesită soluții în timp util. Conectați două cabluri într-o singură bucată, legați o buclă securizată pentru a ridica ceva pe troliu, pentru a crea o cortină care nu se va dezlănțui chiar și sub vânt puternic - abilitatea de tricotat este utilă în aceste și multe alte cazuri. Pentru a nu fi nevoie să utilizați motorul de căutare și practica pentru o lungă perioadă de timp, este mai bine să înveți cum să facă metode de bază site-ul, în avans.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Nodul mare: cum să tricot noduri de mare, cum să lega modele de noduriNodul mare: cum să tricot noduri de mare, cum să lega modele de noduri
Cum să tricot un nod dublu "opt" corectCum să tricot un nod dublu "opt" corect
Cum să conectați corect armarea la fundație: metode și reguli de lucruCum să conectați corect armarea la fundație: metode și reguli de lucru
Cum sa tricot armatura crochet - un ghid pentru incepatoriCum sa tricot armatura crochet - un ghid pentru incepatori
Cum de a lega o linie de pescuit la bobina pe o bobină pentru o tijă de pescuit de iarnăCum de a lega o linie de pescuit la bobina pe o bobină pentru o tijă de pescuit de iarnă
Cum să înveți un copil cum să cravată o șireturăCum să înveți un copil cum să cravată o șiretură
Cum să croșesc o pânză pentru un nou-născutCum să croșesc o pânză pentru un nou-născut
Knot clinch: tipuri de modul de a legaKnot clinch: tipuri de modul de a lega
Cum să atașați lesa principală la linia de pescuitCum să atașați lesa principală la linia de pescuit
Cum să cuplați corect cârligul pe linieCum să cuplați corect cârligul pe linie
» » Cum să tricot un nod înnodat și un cârlig pe o frânghie
© 2021 amigdas.com