amigdas.com

Cum să legați o joncțiune chirurgicală simplă

ChirurgieȘtiind cum să legați o joncțiune chirurgicală este una dintre cerințele importante pentru a stăpâni profesia medicală. Medicul trebuie să poată efectua rapid și eficient acțiunile necesare pentru suturarea. Nodurile chirurgicale de tricotat reprezintă o parte importantă a multor operațiuni. Timpul petrecut pentru formare, lucrul la echipamentul și viteza, va da rezultate sub forma unor măsuri medicale realizate calitativ și va oferi recunoștință pacienților.

Modalități de învățământ

Cusăturile pot fi impuse prin metoda manuală și instrumentală (apodală). Metoda dominantă a tricotării este metoda manuală. Abordarea instrumentală este utilizată în cazuri specifice, cum ar fi răni profunde de formă complexă, microchirurgie, endovideochirurgie. Cu metoda apodală, consumul de materiale pentru sutură este redus. În funcție de numărul de bucle realizate, nodurile pot fi:

 • single-loop;
 • Two-loop;
 • multi-loop.

Cum să legați o joncțiune chirurgicală

Un nod format de o buclă este utilizat pentru fixarea pe termen scurt a țesuturilor. În viitor, firul este îndepărtat cu ușurință după finalizarea sarcinii. Nodurile cu două bucle sunt cele mai utilizate pe scară largă. În practica medicală, ele sunt folosite pentru unități simple, marine și complexe.

Tipuri de noduri

În funcție de acțiunile operative și de materialul de sutură nodurile necesare pot varia. Când se utilizează orice metodă, primul nodul este strâns cât mai mult posibil. Și al doilea repară prima. Când se utilizează filamente sintetice și catgut, este necesar un al treilea nodul pentru a spori rezistența. În activitățile medicale există multe opțiuni pentru legarea firelor, dar rezultatul tuturor acțiunilor va fi una dintre cele trei opțiuni:

 • Site chirurgical simpluFemeile sau cele simple, site-ul chirurgical se formează datorită legării consecutive a două bucle cu singura lor suspendare. Firele sunt filetate în mod egal, fără a schimba mâna de conducere. Avantajele acestui nod includ viteza și ușurința dezvoltării. Dezavantajele sunt dorința nodului de a se dezlipi de sine și durata scurtă a calităților de fixare.
 • Vedere la mare. Diferența față de femelă este direcția opusă a nodurilor preliminare (de primă) și de fixare (a doua) cu un singur nod. Avantajele sunt ușurința de execuție și fiabilitatea relativă. Dezavantajul poate fi probabilitatea decuplării de sine atunci când lucrați cu ligaturi sintetice elastice.
 • Site chirurgical. O caracteristică de acest tip este un turn dublu preliminar. Este posibil să se aloce noduli condiționali, legați în specii simple și marine.

Aceste îmbunătățiri nu afectează performanța site-ului în sine. Pentru a participa la operație, fiecare angajat al echipei de operare ar trebui să fie în măsură să curețe rapid și eficient firele chirurgicale.

Metoda clasică de legare

Noduri chirurgicale de tricotatCapetele ligaturii sunt fixate cu degetele. Filamentele sunt în tensiune constantă, ușoară și uniformă - aceasta este necesară pentru a conecta cu precizie marginea orificiului rănirii sau a fixa vasul. Formând primul nod, trebuie să traversați firul: situată la stânga pentru a apuca mâna dreaptă și situată la dreapta-stânga. Acordând atenție găsirii vârfului ligaturii, fixată în mâna stângă.

Crucea este fixată cu degetul mare și arătătorul mâinii stângi, astfel încât aceasta este fixată de baza falangului unghiilor a degetului arătător pe cea mare. Sfârșitul ligaturii, situat în mâna dreaptă între degetul mare și arătător, este tras și tras sub falonul unghiului degetului arătător al mâinii stângi.

Decalajul dintre materialul suturii poate fi mărit cu ajutorul degetului mijlociu al mâinii drepte. Mai departe, întorcând mâna stângă și făcând o mișcare nodală cu degetul arătător, ligatura este transportată în slot și fixată.

Pentru a vă asigura că cusăturile au un aspect finit, trebuie să formați corect capetele filetelor de conectare. Lungimea poate varia de la 3 mm pentru firele de polifilamente la cel puțin 5 mm pentru monofilament. Este foarte nedorit să lăsați barbeli prea lungi care măresc cantitatea de material străin în cusătura. Când faceți coaserea, trebuie să acordați atenție următoarelor aspecte:

 1. Cum să legați o joncțiune chirurgicală simplăCusatura trebuie să fie stăpânită în perfecțiune.
 2. Capetele firelor trebuie fixate permanent în mâinile lor pentru a nu le pierde.
 3. Este necesar să se monitorizeze tensiunea firelor. La efectuarea bobinei de fixare, tensiunea excesivă a uneia dintre filete poate provoca alunecări preliminare.
 4. Procesul de reticulare trebuie realizat suficient de repede pentru a minimiza timpul de expunere la medicamente (morfină), dar fără grabă, în mod clar și consecvent.
 5. La coaserea ranii, este necesar să se concentreze asupra contactului marginilor sale, pentru a evita erupția țesuturilor corporale și formarea rănilor de presiune sub cusături.
 6. Cusatura care provoacă îndoieli trebuie să fie eliminată, după care trebuie impusă o nouă.
 7. Procesul de antrenament trebuie să fie cât mai aproape posibil de condițiile naturale: să lucreze în mănuși medicale, posibile posibile neplăcute.
 8. O abilitate suplimentară va fi stăpânirea metodei instrumentale de legare.

Metoda de tricotare a jonctiunii chirurgicale

Toate aceste metode de legare a firelor, medicii folosesc încă în munca lor. Cu fiecare an care trece, se introduc noi tehnologii care simplifică foarte mult această procedură. Pacienții după operație nu au practic cicatrici și cicatrici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa tricot armatura crochet - un ghid pentru incepatoriCum sa tricot armatura crochet - un ghid pentru incepatori
Cum de a lega o linie de pescuit la bobina pe o bobină pentru o tijă de pescuit de iarnăCum de a lega o linie de pescuit la bobina pe o bobină pentru o tijă de pescuit de iarnă
Cum să croșesc o pânză pentru un nou-născutCum să croșesc o pânză pentru un nou-născut
Knot clinch: tipuri de modul de a legaKnot clinch: tipuri de modul de a lega
Tricotat pentru începători: cum să legați o croșetat lusTricotat pentru începători: cum să legați o croșetat lus
Cum să tricot un nod înnodat și un cârlig pe o frânghieCum să tricot un nod înnodat și un cârlig pe o frânghie
Cum să cuplați corect cârligul pe linieCum să cuplați corect cârligul pe linie
Cum de a lega mormyshk în mod corect la linia de pe un tija de iarnăCum de a lega mormyshk în mod corect la linia de pe un tija de iarnă
Spitalul Clinic Oftalmologic Regional din VoronejSpitalul Clinic Oftalmologic Regional din Voronej
Tipuri de noduri și tricotarea lor pe coardăTipuri de noduri și tricotarea lor pe coardă
» » Cum să legați o joncțiune chirurgicală simplă
© 2021 amigdas.com