amigdas.com

Cum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițate

Când vin dințiiPrima dificultate cu care se confruntă tinerii părinți este colicul. Când copilul se naște, intestinele sale sunt sterile. După câteva luni, intestinele sunt umplute cu bacteriile și microorganismele necesare. Apoi părinții se confruntă cu problema dentiției. În această perioadă, copilul trebuie să ajute, să ușureze durerea, să facă un masaj al gingiilor.

Înainte de a începe să vă ajutați cu mirosul, trebuie să știți mai multe despre acest lucru: atunci când dinții sunt tăiați, decât să vă ajute. Primul depozit de dinți apare la un copil în jur de 10 săptămâni. În acest moment, miezul încă se află în burta mamei mele. Precursorii dinților permanenți încep să fie văzuți mai târziu, aproximativ jumătate din sarcină.

De regulă, copilul se naște fără dinți. Dar au existat cazuri în care un copil sa născut cu unul sau mai mulți incisivi. Dar în majoritatea situațiilor, primii dinți ai unui copil sunt tăiați în 8-9 luni. Gama de origine a primilor dinți este mult mai largă: acoperă o perioadă de 3 până la 12 luni. În cazurile în care calendarul apariției dinților rămâne în urmă, trebuie să contactați urgent medicul dentist cu întrebarea: "Cum să ajuți copilul cu dentiție?".

Apariția primilor dinți

Mulți părinți întreabă întrebarea: "Cum să ajuți copilul când apar primele dinți?". Este necesar să se monitorizeze îndeaproape starea gingiilor copilului, astfel încât să nu se piardă momentul erupției primului dinte. De regulă, copilul prin comportamentul său "îi spune" părinților că ceva îl deranjează. Dar se întâmplă ca dentiția să apară fără simptome. Simptome frecvente ale apariției primilor dinți următorul comportament copil poate fi atribuit:

 1. Cum să vă ajutați copilulcopilul a crescut salivația;
 2. pe gât și pe bărbie puteți vedea iritații. Se produce datorită salivației crescute;
 3. copilul este deranjat de un somn calm. El se trezește adesea în mijlocul nopții și plânge;
 4. micul om ia mereu totul în gură, vrea să mestece în mod constant;
 5. copilul poate izbucni în lacrimi;
 6. atunci când dentiția, copilul are adesea febră mare;
 7. devine apetit scăzut;
 8. în această perioadă imunitatea este slăbită. Un copil poate primi adesea răceală;
 9. în timpul erupției copilul are adesea un nas curbat.

Toate simptomele de mai sus nu apar la copil în același timp. Reusesc reciproc mult timp.

Cum să ajuți bebelușul cu dentiție

Ajutați copilul cu primii dințiPentru a ajuta corect și corect copilul cu dentiție, este necesar să cunoaștem cele mai cunoscute metode care sunt sfătuite de medicina populară și pediatrii. Trebuie avut în vedere că pentru fiecare copil este necesară o abordare individuală. Metodele de atenuare a senzațiilor neplăcute în timpul dentiției trebuie selectate prin încercări și erori.

Este necesar să se consulte cu medicul pediatru, decât să-i ajuți copilul cu dentiție. Doctorul va da numirile necesare. Metodele de a ajuta un copil diferă prin folclor și medicamente. Dacă părinții decid să-și ajute copilul cu medicamente, este necesar să se consulte mai întâi cu un medic. Dacă nu se efectuează consultarea, părinții pot, din ignoranță, să-și facă rău copilului și să-și înrăutățească starea.

Multe tinere mame întreabă bunicile atunci când dinții sunt tocați, cum să ajuți copilul. Adesea bunicile pentru a reduce durerea în prăjini în timpul dentiției aplicați remedii folclorice. În cazul în care un copil în 3 luni a început să taie primii dinți, trebuie să cunoașteți metodele eficiente, decât puteți ajuta la mâncare. Următoarele sunt metodele cele mai populare.

Mijloace medicamente de a ajuta cu dentare

Atunci când participă la un medic pediatru, se va efectua o examinare atentă a dinților. După aceasta, medicamentele necesare sunt prescrise în funcție de simptome. De obicei numiți geluri analgezice pentru aplicare topică, De asemenea, antipireticele pot fi recomandate atunci când dinții încep să fie tăiați. Adesea medicii prescriu soluții calmante și imunomodulatoare. Forma de eliberare a medicamentelor este diferită, poate fi:

 1. Preparate pentru perioada de incizie a dintilorsuspensie;
 2. sirop;
 3. tablete;
 4. lumânări;
 5. geluri;
 6. unguente;
 7. soluții.

Trebuie să știți că nu puteți utiliza toate medicamentele dintr-o dată din listă. Dacă copilul nu are febră, el nu trebuie să dea o febrifugă. Dacă copilul nu are o mare anxietate, nu este nevoie să utilizați un gel anestezic. Dinți ciupiți, cum să ajutați niște cruste? Este necesar să se utilizeze medicamente speciale. Este necesar să se utilizeze medicamente antipiretice.

Foarte des copiii pediatri numesc copii "Nurofen". El este cel mai eficient și îi ajută repede pe copil. "Nurofen" are o absorbție rapidă în sânge, astfel încât copilul se calmează rapid, scade temperatura. Și, de asemenea, "Nurofen" are un efect analgezic ușor. Se vinde în 2 feluri, unul dintre ele fiind un sirop dulce pentru aplicare în interior, iar celălalt este un supozitor rectal.

Medicii de multe ori prescrie medicamente, conținând în compoziția paracetamolului. Acest grup include lumânări "Cefekon", o suspensie de "Kalpol" și multe alte medicamente. Recent, medicii scriu adesea copiilor "Naiz" și "Nimulid". Aceste substanțe medicamentoase au un efect antipiretic și antiinflamator.

Cum de a ajuta copilul cu un dentist, dacă crește temperatura? În primul rând, temperatura ar trebui să fie redusă la un nivel confortabil. Și numai după aceea medicul poate da o evaluare a stării de sănătate a copilului. Poate copilul a fost capricios și îngrijorat din cauza febrei, iar dentiția aici nu contează. Potrivit prescripției medicului, în funcție de starea friabilității, puteți aplica medicamente suplimentare. Când se iau medicamente antipiretice trebuie să se țină cont de doza lor. Înainte de administrarea medicamentului, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile și să vă familiarizați cu compoziția.

analgezice

Ca anestezice, unguentele și gelurile sunt recomandate deoarece sunt foarte eficiente. Medicii spun că gelurile pot fi utilizate nu mai mult de 5 ori pe zi. Acțiunea gelului este foarte scurtă, de obicei ameliorează durerea o jumătate de oră. Părinții ar trebui să ia în considerare faptul că gelul nu poate fi utilizat mai mult de trei zile. Analgezice Geluri:

 1. "Dentinox";
 2. "Kamistad";
 3. "Kalgel".

Semnele primilor dințiGelele sunt recomandate, Atunci când un copil nu dorește să mănânce din cauza unor senzații neplăcute de dentiție. Mama poate, pentru o vreme, să scoată durerea și senzațiile neplăcute folosind un gel de acțiune locală. Imediat după utilizarea gelului nu puteți mânca. Atunci când aplicați unguent, amintiți-vă că are limitări de vârstă.

Pe lângă utilizarea de unguente și geluri, analgezia gingiilor poate fi realizată cu supozitoare rectale și siropuri. Pe această listă este posibil să se includă toate medicamentele enumerate mai sus. Recipientele rectale și siropurile pentru anestezie sunt luate pentru un program complet diferit.

homeopatie

Recent, medicii prescriu deseori medicamente homeopate. Ele au câștigat popularitate, deoarece în compoziția lor conțin componente de origine vegetală, care nu vor provoca daune cruzimii. Aceste medicamente sunt supozitoare pentru administrare rectală:

 1. "Dantinorm";
 2. "Viburkol".

Astfel de medicamente sunt luate strict prin adnotare. Dacă nu respectați instrucțiunile, copilul poate fi alergic la anumite componente ale lumanari.

Utilizarea supozitoarelor rectale reduce disconfortul în gingiile copiilor, au un efect antipiretic ușor. Părinții trebuie să stabilească în mod clar când copilul este îngrijorat din cauza erupției dinților, deoarece toate formele de dozare menționate mai sus ajută doar la disconfort în timpul erupției.

imunostimulante

Când dinții sparg dinții, foarte des copilul suferă de o lipsă de imunitate corporală. În această perioadă, un copil poate prinde o infecție. Prin urmare, pediatrii au recomandat utilizarea medicamentelor care măresc funcțiile de protecție ale organismului. Medicamentele prescrise includ:

 1. Cum să vă ajutați copilulsoluție "Tonzilgon";
 2. supozitoare rectale "Kipferon" și "Viferon";
 3. tablete "Isoprinosină" și "Lycopid".

Aceste medicamente trebuie administrate copilului în funcție de vârsta și simptomele acestuia. Este important: este interzisă prescrierea unor astfel de medicamente în mod independent!

Remedii populare

Adesea, părinții nu doresc să folosească medicamente "chimice" pentru a ameliora senzațiile neplăcute la dentiție. Preparatele farmacologice pot fi înlocuite cu compuși naturali. Aplicând medicina tradițională, este necesar să se ia în considerare faptul că copilul poate avea o reacție alergică. Este necesar să se respecte toate măsurile de securitate, nu puteți da copilului jucării mici, deoarece le poate înghiți și se sufoca.

Margele de margele. Aceste produse sunt fabricate din produsul baltic. Țesăturile de margele au efecte analgezice și regenerative. Ambra se referă la proprietățile de îndepărtare a temperaturii și a febrei. Astfel de margele sunt realizate într-un mod special, astfel încât să poată întări influența altor medicamente.

Ierburi vegetale. Când este posibilă dentiția, este posibil să se folosească ierburi naturale care îndepărtează procesul inflamator și anesteziază gingiile. Acestea includ mușețel și fitoplastice. Decocția de ierburi este pregătită conform instrucțiunilor speciale. Zahărul preparat nu trebuie administrat unui copil. Pentru a ușura durerea, trebuie să umeziți bandajul steril cu o soluție de ierburi și să ștergeți locurile inflamate în gura copilului.

Ajuta-l pe bebeluș cu tăierea primilor dinți

Pentru a elimina durerea neplăcută, părinții foarte adesea utilizează mijloace improvizate. Sunt mai sigure decât medicamentele cumpărate în farmacie. SIDA este, de asemenea, capabil de a calma durerea atunci când dinții sunt dentiție. Există mai multe metode pentru utilizarea metodelor improvizate:

 1. Tăierea primilor dințicopilul trebuie să zgârie gingiile. Pentru aceste acțiuni, puteți utiliza o perie siliconică care are peri moi. Masajul gingiilor se poate face cu degetul. Înainte de masaj trebuie să vă spălați și dezinfectați mâinile și duza de silicon;
 2. Copilul trebuie aplicat mai des la piept. Când dinții copilului sunt tăiați, apetitul lui merge rău. Pieptul calmează de obicei miezul foarte bine. Dacă mama tânără aderă la alăptare, copilul ar trebui să ofere lapte. Dar dacă se folosește un amestec artificial, acesta nu va ajuta "
 3. Pentru a atenua durerea în timpul erupției, trebuie să folosiți frigul. În farmacii și în magazinele pentru copii se întâlnesc de multe ori adolescenți care conțin un lichid special în interior. Acești teetori pot fi înghețați. Utilizarea rozătoarelor răcite reduce disconfortul și mâncărimile. Dacă nu aveți o gumă specială la îndemână, puteți folosi o bucată de castravete congelate sau o banană. Folosind frig ca un anestezic, trebuie să vă asigurați că copilul nu se răcește;
 4. copilul trebuie să fie distras. Dacă mama se află într-o stare nervoasă datorită excitabilității crescute a copilului, starea de spirit va trece la copil și va începe să fie și mai capricios. Pentru a distrage copilul de senzațiile neplăcute, trebuie să te joci mai des cu el, să îl plimbi și să-l distrezi în toate modurile posibile. Astfel de acțiuni vor duce la faptul că copilul va uita de durere.

Articolul descrie remedii farmacologice și folclorice pentru eliminarea disconfortului în timpul dentiției. Care dintre căile de aplicare ar trebui să rezolve singură mama. Până la vârsta de trei ani, copilul are 20 de dinți. Dacă aveți vreo îndoială cu privire la utilizarea medicamentului, este absolut necesar să consultați un medic pediatru. Numai medicul va putea să prescrie medicamentul potrivit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când copiii au dinți de copil?Când copiii au dinți de copil?
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Dinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuriDinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuri
Komarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frigKomarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frig
Jurnal de dinți la copiiJurnal de dinți la copii
» » Cum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițate
© 2021 amigdas.com