amigdas.com

Cum de a alege un capsator de papetărie?

Staplere și tipurile acestoraMulți oameni știu despre ce este un capsator. Acest accesoriu util poate fi găsit pe masă nu doar pentru elevi și studenți, ci și pentru lucrători de birou, precum și pentru antreprenori. A câștigat o mare popularitate datorită unui dispozitiv simplu. Cu acest instrument, puteți face eforturi mici pentru a conecta coli de hârtie și carton cu capse de fier.

Informații generale

Dacă dorești să întrebi ce capsator este cel mai bun de ales, atunci la început nu vei fi împiedicat să înveți cum este folosit acest instrument pentru a fixa hârtia.

Principiul de funcționare

Cum se utilizează un capsatorÎn designul său există un jgheab metalic pentru introducerea capselor. Să le promoveze înainte este prevăzut cu un arc sau o placă specială. Ultima opțiune este considerată mai practică, deoarece, în cele din urmă, primăvara începe să se întindă și la un moment dat poate sări de pe cârligele pe care este fixată.

Datorită plăcii, limba în mișcare va funcționa fără probleme. Sarcina sa principală este de a păstra clipul din capse constant la margine. Limita de împingere este de obicei realizată din metal sau plastic. Și, cel mai bine, dacă este prima opțiune, care este mai sigură.

Încărcarea unui capsator

Înainte de lucrul cu brațul trebuie să-l puneți în mecanismul intern, după care, atunci când apăsați brusc pe dispozitiv, acesta va fi ars de capse și foi fixate. Când toate clipurile clipului sunt epuizate, trebuie doar să introduceți unul nou pentru a continua lucrarea.

De obicei, în modelele de încărcare completă a dispozitivelor de capsare, trebuie introdusă o nouă placă de cleme strânse. Cu toate acestea, există modele de înlocuire în care capsele care au rămas sunt suficiente și jumătate din clip. Înțelege cum este buzunarul și versiuni de birou capsatoare și cât de mult au nevoie de capse nu este dificil. Puteți să vă dați seama cu ușurință cum să schimbați plăcile, pentru care nici măcar nu trebuie să căutați schematică pentru un capsator de papetărie. Trebuie doar să ridicați capacul superior și să introduceți un nou clip în jgheab.

De asemenea, magazinele de papetărie oferă capsatoare cu încărcare frontală. La astfel de modele pe carcasă există un buton special, la apăsarea pe care se eliberează arcul mecanismului, iar jgheabul se lasă înainte.

Unele dificultăți legate de înlocuirea parantezelor pot apărea din partea proprietarilor dispozitivelor profesionale. Printre acestea există modele care vă permit să încărcați 7 tipuri de capse. Dar au o singură caracteristică - ele permit utilizatorilor la discreția sa, alegeți profunzimea lipirii.

specie

Care sunt tipurile de capsatoareAstăzi, producătorii produc o varietate de tipuri de dispozitive pentru lipirea hârtiei. Dintre opțiunile rare ar trebui să li se aloce capsatoare de buzunar. Din toate celelalte, acest produs este compact, ceea ce vă permite să plasați acest capsator în palma mâinii. Cel mai adesea, corpul lor este din plastic. Utilizând un astfel de instrument, puteți bloca simultan un număr mic de coli de hârtie.

Astfel de produse sunt populare pentru consumatori datorită costului redus al acestora. Cu toate acestea, înainte de a vă decide să-l cumpărați, trebuie să aflați, pentru munca intensă ele nu se potrivesc. Dacă o utilizați prea des, foarte curând va eșua și va trebui să găsiți un înlocuitor pentru aceasta.

Oficiile angajaților deseori achiziționează capsatoare desktop. Dar ar trebui să știți că pentru a conecta cu ajutorul lor foi de hârtie pe greutate nu este în valoare de ea. Acestea ar trebui să fie amplasate pe o suprafață fermă și plană. Dacă vă gândiți cu atenție la corpul lor, apoi în partea de jos puteți vedea o acoperire specială anti-alunecare, care îi împiedică să se miște în jurul mesei, chiar și în timpul încărcării.

Un capsator mare de papetărie se evidențiază printre frații săi în dimensiuni mari. În proiectarea sa se utilizează o pârghie specială, care acționează ca element principal de lucru. Apăsând pe el, puteți fixa numărul necesar de coli de hârtie. Cele mai puternice modele pot conecta simultan maximum 260 de coli. Adesea, în ele, producătorii adaugă dispozitive speciale pentru a extrage capse îndoite. De asemenea, există modele cu o bară de fixare specială, care permite utilizatorului să aleagă adâncimea fixării.

Tipuri de cusaturi

Dispozitiv de conectareAparatele de capsare pot fi împărțite conform metodei de fixare a foilor. Dintre acestea, cea mai frecventă opțiune, care este adesea folosită de personalul de birou, este dispozitivul de tip cusătură închis. În timpul funcționării, acest instrument îndoa marginile capselor din interior. Această metodă asigură cea mai fiabilă îmbinare a foilor. Prin urmare, nu este surprinzător, că aceste capsatoare sunt cele mai populare.

Încă există capsatoare de tip deschis. De la dispozitivele cu o metodă închisă de coasere, ele diferă prin faptul că îndoaie capsele în exterior. Acestea sunt indispensabile atunci când doriți să cusute temporar foile de hârtie. În viitor, foile strânse sunt ușor de separat și nu mai există urme pe ele.

Unii muncitori din birouri achiziționează uneori capsatoare cu capse drepte pentru muncă. Este logic să le folosiți atunci când devine necesar să fixați foi de hârtie pe o placă specială cu o suprafață moale. De exemplu, poate fi o bază din plută.

Opțiuni suplimentare

Cumparand un capsator de papetarie, putini oameni in cap pot veni, ca pot fi imbunatatiti in continuare. Totuși, acest lucru nu este cazul, și confirmarea acestui lucru este noul model pe care producătorii îl eliberează în mod regulat pentru a spori confortul utilizării acestora.

  • Cum să alegeți un capsator de papetărieDacă doriți să obțineți unul dintre aceste modele la dispoziția dvs., vă sfătuim atunci când alegeți un capsator pentru a vă asigura că există o ladă de plastic sau inserții cauciucate în partea inferioară a carcasei. Ele vor ajuta la protejarea suprafeței mesei de zgârieturi și alte deteriorări mecanice.
  • Unele modele pot fi echipate suplimentar cu un dispozitiv util ca dezasamblare. Scopul său principal este de a debloca capsele. Poate fi necesar dacă decideți să separați o singură foaie de hârtie. Desigur, o puteți face cu foarfeca sau unghiile, dar nu nu este foarte convenabil, și după o astfel de „barbare“ liste modul nu va mai arata la fel de punct de vedere estetic cât este folosit pentru a.

Repararea aparatelor

Dacă, după mai multe luni de utilizare activă, buzunarul sau capsatorul de birou nu a reușit, va fi mai corect să dobândiți un nou. Dar, uneori, cu acest instrument există defecțiuni care pot fi eliminate fără a recurge la măsuri cardinale.

  • Cum de a alege un capsatorÎn primul rând, trebuie să dezasamblați instrumentul - pentru a face acest lucru, scoateți corpul și trageți suportul din jgheab. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că există mai multe capse blocate în zona de ieșire, din cauza căruia dispozitivul nu poate funcționa corect. De cele mai multe ori, din acest motiv, capsatoarele opresc funcționarea normală.
  • Pentru a restabili dispozitivul, trebuie să eliminați toate capsele blocate. Pentru a vă ușura acest lucru, vă recomandăm să utilizați o pereche de pensete sau o șurubelniță subțire. Dar aveți grijă: nu încercați să atingeți jgheabul, arcul și împingătorul, care pot fi foarte ușor rupte.
  • Acum puteți începe asamblarea capsatorului. Mai întâi, înlocuiți arcul cu corpul din spatele acestuia și apăsați partea superioară, aliniați-o mai întâi cu partea inferioară, cu o forță pe care o conectează.

Cum de a alege un capsator?

Pentru a vă asigura că sunteți mulțumit de lucrarea capsatorului de papetărie, primul pas este să aflați ce scopuri veți folosi. Doar știind pentru ce sarcini aveți nevoie de acest instrument, puteți fi sigur că veți face alegerea potrivită.

Pentru a nu face greșeli în alegerea acestui papetărie, în timp ce studiați diferite modele, trebuie să luați în considerare următoarele caracteristici:

  1. Cum se utilizează un capsatorAtunci când alegeți un capsator, vă recomandăm mai întâi să acordați atenție mecanismului de primăvară care, în momentul presării, face o "împușcare" de suport, direcționându-l în hârtie. Depinde de fiabilitatea dispozitivului. În multe modele, acest element este realizat sub forma unui glisor, apăsând magazia, care este fixată ferm pe vârful dispozitivului cu ajutorul unui arc. În modelele puternice, în locul unui arc, se folosește o placă de oțel, care permite capsatorului să dureze mai mult. În caz de defectare a arcului, poate fi utilizată o bandă din plastic, în ciuda faptului că nu diferă în ceea ce privește durabilitatea și este folosită în principal în versiuni cu costuri reduse.
  2. Un alt element important pe care ar trebui să-l acordați atenție atunci când alegeți este unitatea. În funcție de tipul de execuție, există capsatoare mecanice și electrice. Pentru a lucra în birou, cel mai bine este să cumpărați un dispozitiv cu o unitate electrică, care poate coase până la 20 de coli pe minut de timp de lucru.
  3. Pentru coaserea rapidă și corectă a colilor, este necesar nu numai să alegeți capsatorul corect, dar și capsele pentru aceasta. Pentru a rezolva această problemă, vă recomandăm să vă concentrați asupra producătorului: să cumpărați consumabilele aceleiași companii cu capsatorul pe care l-ați cumpărat. Lucrul cu un instrument încărcat cu brațe care nu respectă instrucțiunile vă poate supăra foarte mult. În cel mai bun caz, foile de hârtie vor fi ținute în mod neadecvat împreună sau capse lipite în ele și, în cel mai rău caz, dispozitivul va eșua pur și simplu.
  4. Capsele trebuie să aibă o dimensiune adecvată. Pentru a nu fi confundat, fi ghidat de puterea dispozitivului. Pentru modele mai puternice, sunt necesare capse groase.

concluzie

Cum să alegeți un capsator de papetărieStaplerul este unul dintre cele mai populare Papetărie, care este utilizată în mod activ de oameni de diferite ocupații. Acest instrument are un dispozitiv destul de simplu, dar în ciuda acestui fapt, își îndeplinește funcția principală foarte eficient - fixează foi de hârtie. Cu toate acestea, este greșit să credeți că va lucra pentru dvs. de ani de zile.

Dacă modelul pe care îl utilizați nu corespunde sarcinilor, destul de curând chiar și cel mai fiabil capsator de la producătorul eminent va eșua. Prin urmare, ar trebui să acordați o atenție deosebită problemei alegerii acestui dispozitiv. Rețineți că acest dispozitiv nu trebuie numai să fie foarte fiabil, ci și să fie ușor de utilizat. Prin urmare, asigurați-vă că acordați atenție indicatorilor ergonomici.

De asemenea, nu trebuie să uitați că numai atunci când este folosit în scopul propus, va fi capabil să vă servească mult timp. Nu o supraîncărcați, fixați-le prea multe coli, altfel va aduce momentul defecțiunii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să fixați panourile pvc pe pereteCum să fixați panourile pvc pe perete
Cum de a fixa căptușeala pe perete și pe tavan?Cum de a fixa căptușeala pe perete și pe tavan?
Stapler de mobilier: cum se utilizează și cum se alege cel potrivitStapler de mobilier: cum se utilizează și cum se alege cel potrivit
Jaluzele frumoase cu mâinile lor - instrucțiuni pas cu pasJaluzele frumoase cu mâinile lor - instrucțiuni pas cu pas
Învelirea pereților cu căptușeală prin mâinile propriiÎnvelirea pereților cu căptușeală prin mâinile proprii
Cum sa faci un fotoliu cu mainile tale: instructiuni pentru incepatoriCum sa faci un fotoliu cu mainile tale: instructiuni pentru incepatori
Panouri decorative pentru cărămizi: tipuri, aplicații, montajPanouri decorative pentru cărămizi: tipuri, aplicații, montaj
Cum să acoperiți acoperișul cu plăci metaliceCum să acoperiți acoperișul cu plăci metalice
Cum sa faci blind-uri si jaluzele cu mainile taleCum sa faci blind-uri si jaluzele cu mainile tale
Pisoi pentru o pisica cu mainile de la o funiePisoi pentru o pisica cu mainile de la o funie
» » Cum de a alege un capsator de papetărie?
© 2021 amigdas.com