amigdas.com

Ce este rezecția, avantajele și dezavantajele acestei proceduri

Ce este rezecția?Medicina nu se oprește și, odată cu trecerea anilor, apar noi metode și proceduri pentru tratarea unei anumite boli și boli. În acest sens, există un anumit loc pentru rezecție, care devine mai popular în fiecare an.

Gama de pacienți care o preferă în loc de operația uzuală se extinde, iar în unele situații este pur și simplu de neînlocuit. Cu toate acestea, în cercurile largi, această procedură nu este atât de cunoscută. Prin urmare, în acest articol, să vorbim despre această procedură importantă.

Câteva cuvinte despre principalele

Refacerea este o intervenție chirurgicală, în timpul cărora pacientul îndepărtează o parte dintr-un organ sau îndepărtează o parte din tumoare pe anumite organe.

În ciuda faptului că mii de rezecții sunt efectuate în fiecare zi în lume, este încă o operație foarte dificilă care necesită profesionalismul unui specialist. Operația se efectuează atunci când există:

 • Toate pentru și împotriva rezecțieio modificare patologică care a capturat numai o anumită parte a organului (de exemplu, moartea țesutului, apariția unei tumori).
 • necesitatea de a corecta organul deformat;
 • nevoia de a scăpa de anomalii;
 • necesitatea de a crea relații funcționale și anatomice (de exemplu, efectuați o rezecție a stomacului la un pacient cu ulcer duodenal).

tipuri

Până în prezent, este împărțită în următoarele tipuri:

 • extinse - în acest caz, elimină cea mai mare parte a organului sau țesutului (acest tip de rezectie este utilizat atunci când tumorile sunt îndepărtate într-un organ specific, de exemplu, stomacul);
 • sectorial - în acest caz este îndepărtată doar o parte a țesutului organului afectat;
 • economic - atunci când acest tip este folosit, chirurgul încearcă să elimine cât mai puțin țesut posibil.

Rezecție: toate pro și contra

Resecția și tipurile acesteiaResectionarea este operația care vizează recuperarea rapidă a pacientului, pentru care, din anumite motive, partea organului intern este parțial avariată și nu poate funcționa în mod normal. În acest caz, această condiție amenință viața pacientului, deoarece poate duce la dispariția întregului organ, dacă infecția nu se oprește la timp. În practica medicală, această metodă se aplică cel mai adesea stomacului pacientului.

Ca toate procedurile, există și aspecte pozitive și negative aici. Dar, înainte de a ne uita la toate avantajele și dezavantajele, trebuie să ne amintim că fiecare pacient este individual și rezultatele diferă și ele unele de altele, deci nu poate fi un răspuns clar la întrebarea: este rezecția bună sau rea? Important să vă amintiți: rezecția este ceva care, în unele cazuri, poate salva viața pacientului.

Din partea pozitivă, pot fi citate următoarele:

 • Refacerea stomacului ajută la saturarea rapidă, consumând mai puțină hrană, care, la rândul său, reprezintă o problemă primară pentru pacienții care suferă de excesul de greutate;
 • Procedura poate fi efectuată fără a introduce corpuri străine în corp;
 • Utilizarea acestei metode reduce riscul de sindrom Dumping;
 • Este cea mai mică metodă invazivă.

Din partea negativă pot fi citate:

 • Irevocabilitate - după procedură este imposibilă returnarea unei părți a organului eliminat;
 • Uneori, după procedură, stomacul se poate întinde, dacă nu țineți la o dietă și continuați să mâncați porții mari;
 • După rezecție, sunt posibile unele complicații asociate cu inferioritatea organului.

Acestea sunt principalele dezavantaje ale procedurii.

Slefuirea rezecției stomacului

Rezecția de operațiiPână în prezent, a devenit foarte popular rezecție manșon manșon. Această procedură vizează pierderea în greutate, în timpul operației, îndepărtează o parte din stomac, reducând astfel și dând stomacului forma tubului. După procedură, oamenii nu mai pot mânca porții mari, ceea ce, la rândul lor, duce la scăderea în greutate.

Adesea, această procedură este prescrisă persoanelor cu greutate înaltă, care nu sunt capabile să piardă în greutate pe cont propriu. Uneori, rezecția brațului este singura șansă pentru a salva pacienții care suferă de obezitate, deoarece excesul de greutate afectează sănătatea tuturor organelor.

Desigur, aceasta este și o intervenție chirurgicală, care, la rândul său, pot avea consecințe nedorite pentru pacient. Prin urmare, este imposibil să se ia un pas atât de important ca o rezecție cu manșon, fără a se cunoaște toate consecințele posibile ale procedurii. Din acest motiv, vom analiza mai jos principalele avantaje și, desigur, deficiențele acestei proceduri.

Avantajele gastrectomiei manșonului

 • Care sunt tipurile de operații de rezecțieReducerea porțiunii de hrană - principalul avantaj al procedurii este un sentiment de sațietate la pacient după ce a mâncat în porții mici.
 • Slefuirea rezecției stomacului este o procedură mai puțin invazivă, comparativ cu alte operații.
 • Această operație nu provoacă sindromul de dumping.
 • Această procedură nu introduce corpuri străine în corp.
 • Nu există restricții legate de greutatea pacientului, deoarece procedura este efectuată cu un laparoscop, rezecția manșonului stomacului este efectuată chiar de acei pacienți care au o greutate foarte mare.

Dezavantaje ale gastrectomiei manșonului

Printre deficiențele acestei intervenții chirurgicale se numără următoarele:

 • Ireversibilitatea este cel mai mare dezavantaj, deoarece o mare parte din stomac în timpul operației este îndepărtată definitiv.
 • Modificarea formei - după intervenție chirurgicală, se schimbă forma stomacului, ceea ce înseamnă că stomacul devine mai susceptibil. De exemplu, dacă înghițiți rapid produsele alimentare sau nu le mestecați cu atenție, pacientul poate prezenta vărsături, disconfort.
 • Stomacul se poate întinde - o altă complicație apare din faptul că pacientul, conform obiceiului vechi, începe să mănânce porții mari. Și din cauza supraîncărcării, stomacul se întinde și, ca rezultat, crește din nou.

În plus față de cele de mai sus există o serie de complicații care nu pot fi prevăzute. Nu trebuie să uităm că rezecția este o intervenție chirurgicală, ceea ce implică posibilitatea de complicatii, cum ar fi infectia, pneumonie, un cheag de sânge se pot forma, pot apărea durerea post-operatorie și altele asemenea. În consecință, după operație, pacienții au nevoie de îngrijiri speciale și supraveghere medicală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este rinoplastia unei persoane, tipuri de operații, argumente pro și contraCe este rinoplastia unei persoane, tipuri de operații, argumente pro și contra
Cum se efectuează rinoplastia pe vârful nasului?Cum se efectuează rinoplastia pe vârful nasului?
Septoplastia septului nazalSeptoplastia septului nazal
Cauterizarea vaselor în nas: curs și consecințeCauterizarea vaselor în nas: curs și consecințe
Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?
Chirurgie plastica faciala: metode chirurgicale si non-chirurgicaleChirurgie plastica faciala: metode chirurgicale si non-chirurgicale
Caracteristicile unei chirurgii plastice pentru corectarea auriculelorCaracteristicile unei chirurgii plastice pentru corectarea auriculelor
Corecția viziunii laserului: metode și prețuriCorecția viziunii laserului: metode și prețuri
Blefaroplastia pleoapelor superioare: descrierea și costul proceduriiBlefaroplastia pleoapelor superioare: descrierea și costul procedurii
Purcei de castrare cu mâinile lorPurcei de castrare cu mâinile lor
» » Ce este rezecția, avantajele și dezavantajele acestei proceduri
© 2021 amigdas.com