amigdas.com

Stânga sau dreapta: cum să definiți corect pânza

Specificul instalării ușii din dreapta și din stânga și utilizarea practicăUșile sunt o parte integrantă a oricărei încăperi. Acestea servesc nu numai pentru a proteja impotriva oaspetilor nedoriti, ci pentru a deveni o bariera pentru penetrarea sunetelor, zgomotului, fenomenelor meteorologice. Astfel de produse pentru locuitorii casei pot efectua nu numai funcții de protecție, dar, de asemenea, să devină un dușman. Este o instalare, care se deschide în interior sau în exterior, care poate juca un rol decisiv în momentele în care depind viețile oamenilor.

Setări standard pentru instalarea ușii

Cum să determinați corect tipul de ușă - dreapta sau stângaO atenție deosebită trebuie acordată producătorului atunci când alege o ușă. De exemplu, Rusia indică ușa din stânga când se deschide cu mâna stângă, iar mânerul este atașat la dreapta. Dacă produsul se deschide cu mâna dreaptă și mânerul este instalat spre stânga, o astfel de cârpă va fi cu mâna dreaptă.

În țările europene, ușile stânga și dreapta sunt determinate de mâna care o deschide. Dacă produsul se deschide cu mâna dreaptă în dreapta pasajului, acesta va avea dreptate.

Documentele GOST și SNiP stabilesc standardele de siguranță împotriva incendiilor care determină ce fel de construcție ar trebui să fie în cameră, dreapta sau stânga. Pentru aceste cerințe, toate produsele din cameră trebuie instalate astfel încât deschiderea simultană să nu cauzeze blocarea acestora. Plase de intrare ar trebui să se deschidă numai la exterior, astfel încât, în caz de urgență, este ușor să evacueze toți chiriașii sau vizitatorii apartamentului.

La proiectarea proiectului, dimensiunile ușilor de intrare nu sunt mai mici de 800 mm. Prin urmare, atunci când deschideți pânza, nu trebuie să existe obstacole. Dacă nu este posibilă o astfel de opțiune, luați în considerare instalarea ușii de intrare cu deschiderea spre interior. Potrivit pompierilor, este mai ușor pentru ei să deschidă construcții care se deschid în interior. Acești indicatori și vor fi decisivi atunci când alegeți o pânză stânga sau dreapta. În ceea ce privește ușile din interiorul încăperii, ele se pot deschide în ambele părți, cel mai important, pentru a evita interferențele sau blocările cu alte uși.

Câteva sfaturi practice care vă vor ajuta să determinați ușa direct în magazin:

  1. Dacă este necesar să alegeți produse în conformitate cu cerințele de siguranță la incendiu, atunci suficient pentru a cunoaște regula: stânga se deschide în sens invers acelor de ceasornic, dreapta o oră.
  2. Dacă această opțiune nu vă ajută, atunci trebuie să acordați atenție direcției de împingere a produselor din lemn, părții laterale a mânerului și tipului balamalelor.
  3. Dacă este necesar să instalați cârpe noi în locul celor vechi și să păstrați partea de deschidere, este suficient să observați mâna pe care o deschideți și unde se află mânerul, cu condiția ca produsul să se deschidă la sine. Este mâna dreaptă sau stângă care indică construcția mâinii drepte sau a celei stângi.
  4. Situația cu produsul care se deschide din sine este ceva mai complicat. Dacă mânerul este setat spre dreapta și utilizați mâna stângă pentru a deschide acest lucru ușa va fi dreaptă, dacă mânerul este pe partea stângă și mâna dreaptă este folosit, o astfel de pânză va fi lăsată.

Sfaturi pentru alegerea profesională a balamalelor

Balamale la stânga sau la dreapta - cum să determinați ce ușă avețiBalamalele în majoritatea țărilor pentru uși sunt universale, dar în Rusia și Elveția sunt folosite stânga și dreapta. Acestea sunt convenabile pentru utilizare, deoarece vă permit să îndepărtați și să rearanjați ușa, dacă este necesar. Pentru a determina ce bucle aveți nevoie, este suficient să stați în fața pânzei. Dacă ar trebui să se deschidă asupra ta, cu mâna ta dreaptă, atunci ai nevoie de bucle drepte, dacă rămâi - apoi stânga.

O atenție deosebită trebuie acordată producătorului produselor. Dacă există Italia sau Spania, atunci Israel au sistemul opus: mâna stângă deschide ușa dreaptă și are nevoie de balamalele drepte, iar cea dreaptă - ușa stângă și va avea nevoie de balamalele stângi.

Partea de deschidere influențează designul ușii?

Cum să aflați dacă este necesară o ușă dreaptă sau stângă atunci când cumpărați o ușăLa instalarea ușilor interioare, partea de țesătură afectează forma designului deschiderii. Prin urmare, nu cumpărați mai întâi, și apoi stabilit cu partea. Primul pas trebuie să existe o selecție de mână și, în consecință, construcția deschiderii. Pentru a înțelege cu exactitate cum ar trebui să stea ușa, se recomandă instalarea unei casete. Nu cel puțin rolul este jucat de castel. Pentru el, trebuie să alegeți partea laterală a instalației care va depinde de partea de deschidere a ușii.

Astfel, alegerea tipului de construcție a ușii depinde de următorii factori:

  • specificitatea deschiderii;
  • Tipul de încuietoare care este instalat în ușă;
  • furnizarea de măsuri de securitate.

De ce este important să determinați corect partea ușii de deschidere a deschiderii?

Selectarea și instalarea corectă a încuietorii în ceea ce privește ușile din dreapta și din stânga este de o importanță deosebităStructura de intrare este o componentă importantă a securității sediului, care nu numai că trebuie să protejeze împotriva pătrunderii străinilor, ci și, dacă este necesar, să permită evacuarea rapidă a chiriașilor. Atunci când alegeți partea stângă sau cea dreaptă pentru ușa de intrare, este necesar să se observe: dacă lenjeria adiacentă este blocată, deoarece aceasta reprezintă o încălcare a regulilor de siguranță la incendiu. Orice plângere a vecinilor din biroul de locuințe va da un ordin de înlocuire a partidului la contrariul. Prin urmare, atunci când instalați produsul de intrare, aveți nevoie anticipați toate opțiunile posibile și alegeți soluția optimă.

Un punct important este ușurința de operare. Stofele ar trebui să fie complet deschise pe o parte, permițând să aducă sau să scoată lucruri mari. Dacă sunt alese produse metalice, atunci ele trebuie instalate astfel încât abordarea din scară să fie efectuată de la dreapta la stânga. Dacă scara nu permite instalarea structurii de intrare cu deschiderea spre exterior, este mai bine să se deschidă pe unul dintre pereții surzi ai camerei.

Este important să știți!

Ușa spre dreapta sau spre stânga este determinată de deschiderea sa pentru tineDupă cum arată statisticile departamentului de pompieri, majoritatea accidentelor apar din cauza incapacității de a ieși din cameră în timpul unui incendiu. Experții subliniază că analiza fiecăreia dintre aceste cazuri, putem concluziona că o încălcare a ușilor nu sunt instalate, alegerea greșită a dreapta sau spre stânga ecluzele laterale panourile ușilor și în moarte. Această problemă este deosebit de acută pentru copii. În situații de urgență, acestea sunt intuitive, așa că alegerea unei uși de deschidere laterală este completă, trebuie să cântărească totul și să facă această decizie, care să permită în primul rând pentru a proteja viețile tuturor locuitorilor din casă sau un apartament.

Usa stanga si dreapta. La prima vedere, problema unui specialist. Dar numai decizia competentă a proprietarului apartamentului, va permite să spuneți cu încredere că opțiunea aleasă este corectă, sigură și sigură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Blocați-vă pe fereastră ca mijloc de a proteja copilul în casăBlocați-vă pe fereastră ca mijloc de a proteja copilul în casă
Cum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocatăCum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocată
Cum să deschideți și să curățați filtrul într-o mașină de spălatCum să deschideți și să curățați filtrul într-o mașină de spălat
Ce sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lorCe sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lor
Cum să înfășurați un nou-născut cu un scutecCum să înfășurați un nou-născut cu un scutec
Zdrobește în mijlocul sternului: cauze, boli și tratament subiacenteZdrobește în mijlocul sternului: cauze, boli și tratament subiacente
Cum să reglați corect ferestrele din plastic: sfaturi și videoclipuriCum să reglați corect ferestrele din plastic: sfaturi și videoclipuri
Exerciții comune de Norbekov, vizionați videoclipuri cu exercițiiExerciții comune de Norbekov, vizionați videoclipuri cu exerciții
Descrierea și caracteristicile lamei de ferăstrău pentru metalDescrierea și caracteristicile lamei de ferăstrău pentru metal
Cum sa faci o sabie dintr-un copac cu mainile taleCum sa faci o sabie dintr-un copac cu mainile tale
» » Stânga sau dreapta: cum să definiți corect pânza
© 2021 amigdas.com